Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 20, 2011 12:27 am






salam perkenalan to all members..minta tunjuk & ajar..

~SHB 5-6"inch..
~fiberglass tank 5x2.5x2, cermin 4ft x 1.5ft..
~top filter
~media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball)
~submersible pump
~dolphin e450 elegant T5x2 high quality t5 submersible lamp 24k 28 watt(gold n white color)~jarang2 buka lampu..nk mkn n tgk2 baru buka..satu hari 5-6 jam jer buka..


Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 20, 2011 5:29 am

mak aih..ikan sekor..pakai FGT besar???pehhh...mcm duk umah banglo...kalau mcm ni punya besar...sebulan tak yah tukar air pun tak pa...awat tak bt com tan jek?
Back to top Go down
View user profile
gzagrath



Posts : 64
Join date : 10/10/2011

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 20, 2011 8:26 am

miang wrote:
mak aih..ikan sekor..pakai FGT besar???pehhh...mcm duk umah banglo...kalau mcm ni punya besar...sebulan tak yah tukar air pun tak pa...awat tak bt com tan jek?

ok la tu bro, dah tuan eh ada duit lobih, aro pon nak lah duduk ala mewah2 sket, Laughing

p/s : kenkadang kita senang sgt terpengaruh ngan tanning2 ni, kalau nak ikan cantik mesti nak tanning dlm fgt... x salah blajar dr pengalaman Laughing
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 20, 2011 9:11 am

per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 20, 2011 9:55 am

miang wrote:
mak aih..ikan sekor..pakai FGT besar???pehhh...mcm duk umah banglo...kalau mcm ni punya besar...sebulan tak yah tukar air pun tak pa...awat tak bt com tan jek?

banglo masa kecil,dh besar nanti umah biasa jer sbb aro dh besar..haha..sbb niat dari awal nk bela aro tue dari kecil sampai besar dlm tue jer...takde tukar2 tempat.owh,takyah ler wc tiap2 minggu kalo mcm tue.comm tank??haha...bajet yg ada utk satu ekor jer...pengalaman pn kurang lg... yg SHB nie beli pn dh takut sbb ikan paling mahal pernah beli...
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 20, 2011 10:03 am

gzagrath wrote:
miang wrote:
mak aih..ikan sekor..pakai FGT besar???pehhh...mcm duk umah banglo...kalau mcm ni punya besar...sebulan tak yah tukar air pun tak pa...awat tak bt com tan jek?

ok la tu bro, dah tuan eh ada duit lobih, aro pon nak lah duduk ala mewah2 sket, Laughing

p/s : kenkadang kita senang sgt terpengaruh ngan tanning2 ni, kalau nak ikan cantik mesti nak tanning dlm fgt... x salah blajar dr pengalaman Laughing

minat punya pasal...lgpn bukan nya beli slalu pn fgt tue..niat mmg nk letak jer aro dlm fgt tue dari kecik sampai besar..takde tukar2 tempat..kira tanning jugak ker kalo letak dlm fgt walaupn ak buka lampu 5-6 jam jer??? minta pencerahan!!sbb ak ada baca,dia kata kalo tanning kena on lampu 24/7....
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 20, 2011 10:16 am

wanotz wrote:
per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...

Harga fiberglass tank 5x2.5x2 dgn cermin 4ft x 1.5f = rm950 siap sekali dgn top filter + media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball) + submersible pump + delivery sampai dpn umah..

so,kena beli lampu dgn jaring penutup fgt n other accesories jer sikit lg nk siapkn complete..

Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Wed Dec 21, 2011 4:47 am

pengalaman dan pendapat aku la yea..sbb ikn hang kecik,air banyak ruang luas..tak yah wc seminggu sekali pun tak pa....PH dgn ammonia tak lari banyak mana pun..filter pulak besor tuk dia sekor,so tak ada masalah lah...tapi kalo ko rajin nk buat 3 hari sekali pun suka hati ko lah he3
ko ltk dia dlm fgt putih tu kira ok la cpt rim dia naik,simpan la dalam tu smp 12 inci ka/setahun ka,nk bg rim dia naik habis..pastu nanti kena ubah kat tank gelap nak bagi base dia naik pulak,kena igt la ini ikan shb bkn cb,mg,gh so kn paham2 la rim dia blh naik paras mana je
kalau nk bukak lampu bukak la malam je ke/siang je,tak yah la bukak 24jam sehari 7 hari seminggu...ni shb bkn cb ke mg ke atau gh buat habis letrik je nanti...so kena target ikn ni shb je...ok dah cerah dah?kwn2 yg lain leh kongsi kot..apa2 hal pun tabikk kat hang...up setapak lagi..
Back to top Go down
View user profile
gzagrath



Posts : 64
Join date : 10/10/2011

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Wed Dec 21, 2011 6:41 am

miang wrote:
pengalaman dan pendapat aku la yea..sbb ikn hang kecik,air banyak ruang luas..tak yah wc seminggu sekali pun tak pa....PH dgn ammonia tak lari banyak mana pun..filter pulak besor tuk dia sekor,so tak ada masalah lah...tapi kalo ko rajin nk buat 3 hari sekali pun suka hati ko lah he3
ko ltk dia dlm fgt putih tu kira ok la cpt rim dia naik,simpan la dalam tu smp 12 inci ka/setahun ka,nk bg rim dia naik habis..pastu nanti kena ubah kat tank gelap nak bagi base dia naik pulak,kena igt la ini ikan shb bkn cb,mg,gh so kn paham2 la rim dia blh naik paras mana je
kalau nk bukak lampu bukak la malam je ke/siang je,tak yah la bukak 24jam sehari 7 hari seminggu...ni shb bkn cb ke mg ke atau gh buat habis letrik je nanti...so kena target ikn ni shb je...ok dah cerah dah?kwn2 yg lain leh kongsi kot..apa2 hal pun tabikk kat hang...up setapak lagi..

proses tanning ni sebenar adalah replicate cahaya matahari, kehidupan aro liar di sungai dipanah cahaya matahari terik selama 8 jam, samada dlm fgt @ aquarium, lampu T5 ni umpama matahari menyinar, fungsi supaya sisik aro ni lebih mengerlip spt aro liar di sungai, kalau salah tolong betulkan Laughing

p/s : gile la tanning 24/7, kejam tul kita ni... kat luar tu cahaya matahari paling kuat pon 8 jam terik ehh ....huhuhu
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Wed Dec 21, 2011 9:00 am

boleh tambah lagi stok aro dlm tank tu...hehehe..buat partition je..
tanning like crazy.. rabbit rabbit
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Wed Dec 21, 2011 9:26 am

miang wrote:
pengalaman dan pendapat aku la yea..sbb ikn hang kecik,air banyak ruang luas..tak yah wc seminggu sekali pun tak pa....PH dgn ammonia tak lari banyak mana pun..filter pulak besor tuk dia sekor,so tak ada masalah lah...tapi kalo ko rajin nk buat 3 hari sekali pun suka hati ko lah he3
ko ltk dia dlm fgt putih tu kira ok la cpt rim dia naik,simpan la dalam tu smp 12 inci ka/setahun ka,nk bg rim dia naik habis..pastu nanti kena ubah kat tank gelap nak bagi base dia naik pulak,kena igt la ini ikan shb bkn cb,mg,gh so kn paham2 la rim dia blh naik paras mana je
kalau nk bukak lampu bukak la malam je ke/siang je,tak yah la bukak 24jam sehari 7 hari seminggu...ni shb bkn cb ke mg ke atau gh buat habis letrik je nanti...so kena target ikn ni shb je...ok dah cerah dah?kwn2 yg lain leh kongsi kot..apa2 hal pun tabikk kat hang...up setapak lagi..

owh, kalo mcm tue nk malaskn ler wc,2@3 minggu skali..haha..ok faham..SHB nyer rim naik paras tue jer..tp kalo tak tukar kat tank gelap, base dia x naik@lambat kuar ker???? sbb niat ak mmg nk biarkn jer aro dlm tue sampai besar,mls nk tukar2 sbb kat umah ak pn ada aquarium lebih 2x1x1.5 jer..confirm x muat bila aro tue dh umur setahun.. nk beli aquarium lain mmg takde dlm perancangan...

mmg x on pn 24/7 sbb fgt kat dlm bilik..biasa buka lampu 7mlm-12mlm@1pagi..buka lampu fgt jer pn dh terang bilik..nk tdo baru tutup..ok dh cerah dh bro,nie SHB bkn cb,mg,gh..haha...thanx bro...yg mengajar & yg belajar,dua2 up jugak sbb beri ilmu n dpt ilmu..
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Wed Dec 21, 2011 9:43 am

gzagrath wrote:
miang wrote:
pengalaman dan pendapat aku la yea..sbb ikn hang kecik,air banyak ruang luas..tak yah wc seminggu sekali pun tak pa....PH dgn ammonia tak lari banyak mana pun..filter pulak besor tuk dia sekor,so tak ada masalah lah...tapi kalo ko rajin nk buat 3 hari sekali pun suka hati ko lah he3
ko ltk dia dlm fgt putih tu kira ok la cpt rim dia naik,simpan la dalam tu smp 12 inci ka/setahun ka,nk bg rim dia naik habis..pastu nanti kena ubah kat tank gelap nak bagi base dia naik pulak,kena igt la ini ikan shb bkn cb,mg,gh so kn paham2 la rim dia blh naik paras mana je
kalau nk bukak lampu bukak la malam je ke/siang je,tak yah la bukak 24jam sehari 7 hari seminggu...ni shb bkn cb ke mg ke atau gh buat habis letrik je nanti...so kena target ikn ni shb je...ok dah cerah dah?kwn2 yg lain leh kongsi kot..apa2 hal pun tabikk kat hang...up setapak lagi..

proses tanning ni sebenar adalah replicate cahaya matahari, kehidupan aro liar di sungai dipanah cahaya matahari terik selama 8 jam, samada dlm fgt @ aquarium, lampu T5 ni umpama matahari menyinar, fungsi supaya sisik aro ni lebih mengerlip spt aro liar di sungai, kalau salah tolong betulkan Laughing

p/s : gile la tanning 24/7, kejam tul kita ni... kat luar tu cahaya matahari paling kuat pon 8 jam terik ehh ....huhuhu

baru taw tanning tue nk replicate cahaya matahari...patut ler tokey kedai tue rekomen T5x2 gold&white..ak tgk cahaya dia pn terang sgt...tue yg amik, sbb 2 in 1..cahaya fgt n cahaya bilik waktu mlm..lampu T5 28 watt,lampu biasa 36watt.jimat sikit letrik ..haha...

tanning 24/7 tue replicate cahaya matahari dunia tanpa malam kot...haha...

Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Wed Dec 21, 2011 9:57 am

gabanzshah wrote:
boleh tambah lagi stok aro dlm tank tu...hehehe..buat partition je..
tanning like crazy.. rabbit rabbit

bajet dh takde...haha...lgpn nk cari pengalaman masam,manis,masin,pahit,pedas dgn SHB nie dulu..dh ada byk pengalaman bole ler tambah.. sikit2 lama2 jd comm tank..haha...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Wed Dec 21, 2011 10:30 am

Rush wrote:
bajet dh takde...haha...lgpn nk cari pengalaman masam,manis,masin,pahit,pedas dgn SHB nie dulu..dh ada byk pengalaman bole ler tambah.. sikit2 lama2 jd comm tank..haha...

betul2..layannn...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Mon Dec 26, 2011 3:43 am

Rush wrote:
wanotz wrote:
per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...

Harga fiberglass tank 5x2.5x2 dgn cermin 4ft x 1.5f = rm950 siap sekali dgn top filter + media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball) + submersible pump + delivery sampai dpn umah..

so,kena beli lampu dgn jaring penutup fgt n other accesories jer sikit lg nk siapkn complete..

beli kat mana bro tank ni
?
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Mon Dec 26, 2011 5:34 am

xback_aro wrote:
Rush wrote:
wanotz wrote:
per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...

Harga fiberglass tank 5x2.5x2 dgn cermin 4ft x 1.5f = rm950 siap sekali dgn top filter + media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball) + submersible pump + delivery sampai dpn umah..

so,kena beli lampu dgn jaring penutup fgt n other accesories jer sikit lg nk siapkn complete..

beli kat mana bro tank ni
?

beli kat kedai aquarium dekat bukit baru, melaka..tp tokey tue pn order kat luar,x taw kat mana...awal bulan baru sampai...lama jugak ler tunggu..order 19nov..sampai 9dec..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Mon Dec 26, 2011 9:16 pm

Rush wrote:
xback_aro wrote:
Rush wrote:
wanotz wrote:
per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...

Harga fiberglass tank 5x2.5x2 dgn cermin 4ft x 1.5f = rm950 siap sekali dgn top filter + media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball) + submersible pump + delivery sampai dpn umah..

so,kena beli lampu dgn jaring penutup fgt n other accesories jer sikit lg nk siapkn complete..

beli kat mana bro tank ni
?

beli kat kedai aquarium dekat bukit baru, melaka..tp tokey tue pn order kat luar,x taw kat mana...awal bulan baru sampai...lama jugak ler tunggu..order 19nov..sampai 9dec..
dia caj rm200 ke untuk penghantaran?
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Mon Dec 26, 2011 11:29 pm

xback_aro wrote:
Rush wrote:
xback_aro wrote:
Rush wrote:
wanotz wrote:
per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...

Harga fiberglass tank 5x2.5x2 dgn cermin 4ft x 1.5f = rm950 siap sekali dgn top filter + media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball) + submersible pump + delivery sampai dpn umah..

so,kena beli lampu dgn jaring penutup fgt n other accesories jer sikit lg nk siapkn complete..

beli kat mana bro tank ni
?

beli kat kedai aquarium dekat bukit baru, melaka..tp tokey tue pn order kat luar,x taw kat mana...awal bulan baru sampai...lama jugak ler tunggu..order 19nov..sampai 9dec..
dia caj rm200 ke untuk penghantaran?

x taw ler pulak..sbb ak byr rm950 jer...takde tambah2..lg pn tokey tue dia order dulu,pas tue nanti lori besar dtg tiap2 awal bulan hantar barang..lori besar tue hantar fgt kat kedai dia.. tokey tue hantar fgt guna van kat umah ak...apsal???mahal ker fgt yg ak beli tue???
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Mon Dec 26, 2011 11:49 pm

Rush wrote:
xback_aro wrote:
Rush wrote:
xback_aro wrote:
Rush wrote:
wanotz wrote:
per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...

Harga fiberglass tank 5x2.5x2 dgn cermin 4ft x 1.5f = rm950 siap sekali dgn top filter + media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball) + submersible pump + delivery sampai dpn umah..

so,kena beli lampu dgn jaring penutup fgt n other accesories jer sikit lg nk siapkn complete..

beli kat mana bro tank ni
?

beli kat kedai aquarium dekat bukit baru, melaka..tp tokey tue pn order kat luar,x taw kat mana...awal bulan baru sampai...lama jugak ler tunggu..order 19nov..sampai 9dec..
dia caj rm200 ke untuk penghantaran?

x taw ler pulak..sbb ak byr rm950 jer...takde tambah2..lg pn tokey tue dia order dulu,pas tue nanti lori besar dtg tiap2 awal bulan hantar barang..lori besar tue hantar fgt kat kedai dia.. tokey tue hantar fgt guna van kat umah ak...apsal???mahal ker fgt yg ak beli tue???
ntah la...aritu aku beli kt penang rm920 untuk 6x3x3 cermin depan..kalu nk hantar dr penang ke k.l rm200 dia caj...
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 27, 2011 12:34 am

xback_aro wrote:
Rush wrote:
xback_aro wrote:
Rush wrote:
xback_aro wrote:
Rush wrote:
wanotz wrote:
per terbaik ar. Berapa price 1 set semua ni...

Harga fiberglass tank 5x2.5x2 dgn cermin 4ft x 1.5f = rm950 siap sekali dgn top filter + media filter(span biru&hijau,batu karang,arang,bioring,bioball) + submersible pump + delivery sampai dpn umah..

so,kena beli lampu dgn jaring penutup fgt n other accesories jer sikit lg nk siapkn complete..

beli kat mana bro tank ni
?

beli kat kedai aquarium dekat bukit baru, melaka..tp tokey tue pn order kat luar,x taw kat mana...awal bulan baru sampai...lama jugak ler tunggu..order 19nov..sampai 9dec..
dia caj rm200 ke untuk penghantaran?

x taw ler pulak..sbb ak byr rm950 jer...takde tambah2..lg pn tokey tue dia order dulu,pas tue nanti lori besar dtg tiap2 awal bulan hantar barang..lori besar tue hantar fgt kat kedai dia.. tokey tue hantar fgt guna van kat umah ak...apsal???mahal ker fgt yg ak beli tue???
ntah la...aritu aku beli kt penang rm920 untuk 6x3x3 cermin depan..kalu nk hantar dr penang ke k.l rm200 dia caj...

owh..sampai 200 dia caj...kalo sampai melaka mahu rm300++..ak pn x taw murah ker mahal...kalo ak nyer fgt dgn benda2 yg dia bagi tue rasa mcm berbaloi jer sbb bajet ak mmg mcm tue jer...rm920 tue siap dng top filter n benda2 lain ker??
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 27, 2011 12:41 am

Rush wrote:


owh..sampai 200 dia caj...kalo sampai melaka mahu rm300++..ak pn x taw murah ker mahal...kalo ak nyer fgt dgn benda2 yg dia bagi tue rasa mcm berbaloi jer sbb bajet ak mmg mcm tue jer...rm920 tue siap dng top filter n benda2 lain ker??
dia antar p mana pun rm200 xkira brapa biji...dpt top filter je skali...tp aritu aku p amik sndiri je kt penang tu...so total rm920 je la..
Back to top Go down
View user profile
budak_nakal



Posts : 5
Join date : 17/08/2011

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 27, 2011 1:04 am

xback_aro wrote:
Rush wrote:


owh..sampai 200 dia caj...kalo sampai melaka mahu rm300++..ak pn x taw murah ker mahal...kalo ak nyer fgt dgn benda2 yg dia bagi tue rasa mcm berbaloi jer sbb bajet ak mmg mcm tue jer...rm920 tue siap dng top filter n benda2 lain ker??
dia antar p mana pun rm200 xkira brapa biji...dpt top filter je skali...tp aritu aku p amik sndiri je kt penang tu...so total rm920 je la..


kedai tu dkt mana yea?? sbb saya org penang.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 27, 2011 1:12 am

budak_nakal wrote:
xback_aro wrote:
Rush wrote:


owh..sampai 200 dia caj...kalo sampai melaka mahu rm300++..ak pn x taw murah ker mahal...kalo ak nyer fgt dgn benda2 yg dia bagi tue rasa mcm berbaloi jer sbb bajet ak mmg mcm tue jer...rm920 tue siap dng top filter n benda2 lain ker??
dia antar p mana pun rm200 xkira brapa biji...dpt top filter je skali...tp aritu aku p amik sndiri je kt penang tu...so total rm920 je la..


kedai tu dkt mana yea?? sbb saya org penang.. Very Happy
batu maung belakang airport...kt mudah byk je iklan dia..
Back to top Go down
View user profile
Rush



Posts : 24
Join date : 19/04/2010
Age : 27
Location : World

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Tue Dec 27, 2011 3:13 am

xback_aro wrote:
Rush wrote:


owh..sampai 200 dia caj...kalo sampai melaka mahu rm300++..ak pn x taw murah ker mahal...kalo ak nyer fgt dgn benda2 yg dia bagi tue rasa mcm berbaloi jer sbb bajet ak mmg mcm tue jer...rm920 tue siap dng top filter n benda2 lain ker??
dia antar p mana pun rm200 xkira brapa biji...dpt top filter je skali...tp aritu aku p amik sndiri je kt penang tu...so total rm920 je la..

owh mcm tue...masing2 punya rezeki ler..dh beli & boleh guna.. ok ler tue Very Happy Very Happy ..
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   Thu Dec 29, 2011 7:40 am

Assalamualaikum wbt otai2 forum semua.nak tumpang celah skit.aku ade satu aquarium 4x2x2.bercadang nak bela arowana bersaiz 8 inci.dengan saiz aquarium yg agak besar dan arowana tu bersaiz kecil boleh tak aquarium tu diisi dgn isipadu air yang penuh?ade yg mengatakan ikan kecil,aquarium besar dan air pulak diisi penuh tidak sesuai untuk ikan yang bersaiz kecil.nanti mata ikan tu akan jatuh..betul ke?pendapat member2 semua apakah cara terbaik untuk memastikan ikan ni hidup dengan sihat?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch   

Back to top Go down
 
My 5x2.5x2(150gallon) fiberglass tank & SHB 5-6"inch
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: