Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Arowana Shopzone member :-)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Jun 27, 2011 10:42 pm

ikan_akeem wrote:
retro wrote:
salam..baru join forum ni..seblom ni just baca2 je..so salam perkenalan buat semua..sy dari ipoh..koleksi aro ada 28 ekor buat masa ni..23hb..5mg.. Razz

wah..ada byk koleksi..sure dah bertahun pengalaman bela aro nie..leh la nt share2 info ke ilmu ke ttg aro nie dgn kami di sini..welcome bro

salam...welcome2...
banyak nye ikannnnn.....pasni ni leh la share2 xprience ngan member2 kat sini
Back to top Go down
View user profile
arolover



Posts : 3
Join date : 05/07/2011
Age : 29
Location : Putrajaya, Present 11

PostSubject: Salam perkenalan kepada admin and otai2 aro sekalian.   Tue Jul 05, 2011 10:50 pm

Sye masih bru, minat dri kecik nak bela aro tapi xde mase nk bela aro coz still study..Skrg baru sebulan bela yellow tail skrg ni, Insya'allah akan di upgradekn nnt..
Harap tunjuk ajar dr admin and otai2 sekalian..
thanks..

Nama : Mohd Abdilah B. Zulkeifli(arolover)

Lokasi : Putrajaya, Present11

Asal:Port Dickson,N9

No. H/P :017-3032025


Last edited by arolover on Tue Jul 05, 2011 11:02 pm; edited 1 time in total (Reason for editing : wrong typing.)
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Wed Jul 06, 2011 2:57 am

arolover wrote:
Sye masih bru, minat dri kecik nak bela aro tapi xde mase nk bela aro coz still study..Skrg baru sebulan bela yellow tail skrg ni, Insya'allah akan di upgradekn nnt..
Harap tunjuk ajar dr admin and otai2 sekalian..
thanks..

Nama : Mohd Abdilah B. Zulkeifli(arolover)

Lokasi : Putrajaya, Present11

Asal:Port Dickson,N9

No. H/P :017-3032025

welcome to d club
Back to top Go down
View user profile
kayyoe



Posts : 1
Join date : 18/07/2011

PostSubject: new member   Wed Jul 20, 2011 6:57 am

salam kekawan...
sy kherol dari putrajaya.. asal kelantan.. Brau join forum nie.. sy ni minat aro ni dah lama tp setahun dua ni je mampu.. now ada la 3-4 ekor (mg n CR) kat umah..
harap-harap kat sini dpt kenal otai-otai dan belajar pasal aro nie.. tlg bg tunujuk ajar ye..

empp.. ingat nak post gambar tp tak mahirla pulak.. lain kali le ye.. jeles tgk otai otai punya aro lawo2 semua.. hehehhe


Back to top Go down
View user profile
HBQ



Posts : 116
Join date : 14/12/2010

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Wed Aug 03, 2011 7:07 pm



Tn Admin u ke yang ganti En Sohibol ...hehehe nak tahu jer nie
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts : 27
Join date : 19/07/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Sun Aug 14, 2011 10:23 pm

salam ramadhan utk kawan2..sy wan dr sg buloh..sejak jumpa forum ni hari2 duk baca saja..sampai lah dah terbeli arowana seekor nak bela.. Laughing ..so far so good..mmg blajar cara jaga dari forum ni..sgt berguna betoi la.. Smile ..byk lagi kena blajar..skrg klu lalu LFS kompem brenti kejap pegi tgk2 ikan Embarassed

byk info bagus kat sini selain forum lain..impress betul dgn collection aro otai2 dalam ni cheers

teringin nak kenal2 bro2 dlm ni la..

Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Aug 15, 2011 6:31 am

idzwan wrote:
salam ramadhan utk kawan2..sy wan dr sg buloh..sejak jumpa forum ni hari2 duk baca saja..sampai lah dah terbeli arowana seekor nak bela.. Laughing ..so far so good..mmg blajar cara jaga dari forum ni..sgt berguna betoi la.. Smile ..byk lagi kena blajar..skrg klu lalu LFS kompem brenti kejap pegi tgk2 ikan Embarassed

byk info bagus kat sini selain forum lain..impress betul dgn collection aro otai2 dalam ni cheers

teringin nak kenal2 bro2 dlm ni la..


welcome.. cheers
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Aug 15, 2011 11:17 pm

idzwan wrote:
salam ramadhan utk kawan2..sy wan dr sg buloh..sejak jumpa forum ni hari2 duk baca saja..sampai lah dah terbeli arowana seekor nak bela.. Laughing ..so far so good..mmg blajar cara jaga dari forum ni..sgt berguna betoi la.. Smile ..byk lagi kena blajar..skrg klu lalu LFS kompem brenti kejap pegi tgk2 ikan Embarassed

byk info bagus kat sini selain forum lain..impress betul dgn collection aro otai2 dalam ni cheers

teringin nak kenal2 bro2 dlm ni la..


welcome fren Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
budak_nakal



Posts : 5
Join date : 17/08/2011

PostSubject: salam perkenalan   Wed Aug 17, 2011 3:46 am

salam semua... salam nuzul quran...

saya baru jea daftar utk forum nie. sebelum nie baca jea.. tp lama2 baca mcm berminat nk join. last join jgk la.. nnti leh la tanya pendapat n cara2 nk bela aro nie.. sbb saya pun baru 3 bulan bela aro.. =) org yg jual kata MG la. tp saya pun x pasti. tp nasib baik yg penjual nie boleh dipercayai. dia cakap, if x jadi MG, dia akan ganti.. nnti saya letak gmbar aro saya yea utk di komen.. =)
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Wed Aug 17, 2011 11:46 am

budak_nakal wrote:
salam semua... salam nuzul quran...

saya baru jea daftar utk forum nie. sebelum nie baca jea.. tp lama2 baca mcm berminat nk join. last join jgk la.. nnti leh la tanya pendapat n cara2 nk bela aro nie.. sbb saya pun baru 3 bulan bela aro.. =) org yg jual kata MG la. tp saya pun x pasti. tp nasib baik yg penjual nie boleh dipercayai. dia cakap, if x jadi MG, dia akan ganti.. nnti saya letak gmbar aro saya yea utk di komen.. =)
waalaikummussalam
selamat dtg
nanti pos gmbar ikan tu, dekat ruangan my arowana Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
budak_nakal



Posts : 5
Join date : 17/08/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Wed Aug 17, 2011 10:58 pm

Admin wrote:
budak_nakal wrote:
salam semua... salam nuzul quran...

saya baru jea daftar utk forum nie. sebelum nie baca jea.. tp lama2 baca mcm berminat nk join. last join jgk la.. nnti leh la tanya pendapat n cara2 nk bela aro nie.. sbb saya pun baru 3 bulan bela aro.. =) org yg jual kata MG la. tp saya pun x pasti. tp nasib baik yg penjual nie boleh dipercayai. dia cakap, if x jadi MG, dia akan ganti.. nnti saya letak gmbar aro saya yea utk di komen.. =)
waalaikummussalam
selamat dtg
nanti pos gmbar ikan tu, dekat ruangan my arowana Very Happy

admin... saya x boleh nk post gambar.. kena tunggu lepas 7 hri baru boleh pos gmbar... Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Fri Sep 23, 2011 11:28 am

budak_nakal wrote:
salam semua... salam nuzul quran...

saya baru jea daftar utk forum nie. sebelum nie baca jea.. tp lama2 baca mcm berminat nk join. last join jgk la.. nnti leh la tanya pendapat n cara2 nk bela aro nie.. sbb saya pun baru 3 bulan bela aro.. =) org yg jual kata MG la. tp saya pun x pasti. tp nasib baik yg penjual nie boleh dipercayai. dia cakap, if x jadi MG, dia akan ganti.. nnti saya letak gmbar aro saya yea utk di komen.. =)

ayat2 biasa ni bg seorg penjual ikan..
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Sat Sep 24, 2011 2:01 am

gabanzshah wrote:
budak_nakal wrote:
salam semua... salam nuzul quran...

saya baru jea daftar utk forum nie. sebelum nie baca jea.. tp lama2 baca mcm berminat nk join. last join jgk la.. nnti leh la tanya pendapat n cara2 nk bela aro nie.. sbb saya pun baru 3 bulan bela aro.. =) org yg jual kata MG la. tp saya pun x pasti. tp nasib baik yg penjual nie boleh dipercayai. dia cakap, if x jadi MG, dia akan ganti.. nnti saya letak gmbar aro saya yea utk di komen.. =)

ayat2 biasa ni bg seorg penjual ikan..

betul3.... Wink Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Sat Sep 24, 2011 6:16 am

kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
budak_nakal wrote:
salam semua... salam nuzul quran...

saya baru jea daftar utk forum nie. sebelum nie baca jea.. tp lama2 baca mcm berminat nk join. last join jgk la.. nnti leh la tanya pendapat n cara2 nk bela aro nie.. sbb saya pun baru 3 bulan bela aro.. =) org yg jual kata MG la. tp saya pun x pasti. tp nasib baik yg penjual nie boleh dipercayai. dia cakap, if x jadi MG, dia akan ganti.. nnti saya letak gmbar aro saya yea utk di komen.. =)

ayat2 biasa ni bg seorg penjual ikan..

betul3.... Wink Wink Wink


harap2 sumber tu betul..mmg biasa penjual ckp mcm tu kalau tak jadi hmmm...apa2 hal kasi post gambar dulu...otai gaban blh komen tgk he3
Back to top Go down
View user profile
khairy shimano



Posts : 49
Join date : 01/10/2011
Age : 18
Location : presint 14 putrajaya

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Sun Oct 09, 2011 10:08 am

nama:khairy

umur:12

tmpt tnggl:putrajaya presint 14

asal:juru,penang

aro yg ada:silver aro

pengalmn bela aro:2minggu
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Sun Oct 09, 2011 11:22 am

khairy shimano wrote:
nama:khairy

umur:12

tmpt tnggl:putrajaya presint 14

asal:juru,penang

aro yg ada:silver aro

pengalmn bela aro:2minggu
letak gambo lah dik oiii...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Sun Oct 09, 2011 11:42 pm

wan_dosh wrote:
khairy shimano wrote:
nama:khairy

umur:12

tmpt tnggl:putrajaya presint 14

asal:juru,penang

aro yg ada:silver aro

pengalmn bela aro:2minggu
letak gambo lah dik oiii...
drunken drunken
Back to top Go down
View user profile
khairy shimano



Posts : 49
Join date : 01/10/2011
Age : 18
Location : presint 14 putrajaya

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Oct 10, 2011 12:25 am

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.147739841924654.23312.100000659161845&type=3#!/photo.php?fbid=196426593722645&set=a.147739841924654.23312.100000659161845&type=3&theater


saye yg baju waner ungu tuh........bukak fb dulu baru leh tngk...jgn luper add
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Oct 10, 2011 1:15 am

khairy shimano wrote:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.147739841924654.23312.100000659161845&type=3#!/photo.php?fbid=196426593722645&set=a.147739841924654.23312.100000659161845&type=3&theater


saye yg baju waner ungu tuh........bukak fb dulu baru leh tngk...jgn luper add


jgn private kan pic tu xleh bukak ar..


This content is currently unavailable
The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may not have permission to view this page.
Return home
Back to top Go down
View user profile
khairy shimano



Posts : 49
Join date : 01/10/2011
Age : 18
Location : presint 14 putrajaya

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Oct 10, 2011 4:43 am

kalo nk upload gamba kt sini?????
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Oct 10, 2011 6:09 am

khairy shimano wrote:
kalo nk upload gamba kt sini?????

khairy ni tau ckp jepun..hehe..ogenkidesu ka..? Razz
Back to top Go down
View user profile
khairy shimano



Posts : 49
Join date : 01/10/2011
Age : 18
Location : presint 14 putrajaya

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Oct 10, 2011 6:15 am

muhd_khairy@yahoo.com.

add lah fb nih....
Back to top Go down
View user profile
gzagrath



Posts : 64
Join date : 10/10/2011

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Oct 10, 2011 1:24 pm

Salam semua member2 forum.. Very Happy

Mula2 baca2 jer dlm forum ni.. tgk cam best2 jer member2 berkongsi pandangan & pengalaman dlm ni. trus register.. huhuhu
saya pon masih byk nak blajar bab aro ni Very Happy baru x baru gak la, dah 2 bln bela banjar red,
dah lamo nak bela aro ni tp maso tu mahal sgt..
jd bela la flower horn.. tu pon dah arwah lamo dah 2004.. Sad

akhir kata maju la aro utk semua Very Happy tq
Back to top Go down
View user profile
khairy shimano



Posts : 49
Join date : 01/10/2011
Age : 18
Location : presint 14 putrajaya

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Mon Oct 10, 2011 11:35 pm

welcome2.... cheers
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Tue Oct 11, 2011 7:56 am

gzagrath wrote:
Salam semua member2 forum.. Very Happy

Mula2 baca2 jer dlm forum ni.. tgk cam best2 jer member2 berkongsi pandangan & pengalaman dlm ni. trus register.. huhuhu
saya pon masih byk nak blajar bab aro ni Very Happy baru x baru gak la, dah 2 bln bela banjar red,
dah lamo nak bela aro ni tp maso tu mahal sgt..
jd bela la flower horn.. tu pon dah arwah lamo dah 2004.. Sad

akhir kata maju la aro utk semua Very Happy tq

waalaikummussalam
waa bertambah lg sorang member forum, selamat dtg
jgn segan nk kongsi pendapat atau pertanyaan di sini
Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Arowana Shopzone member :-)   Today at 7:19 am

Back to top Go down
 
Arowana Shopzone member :-)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: