Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 4ft Cabinet Aquarium

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
geruwo



Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 4:02 am

[quote="ikan_akeem"]
hussairis wrote:
nie aku nk share skit gmbar aquarium aku....

nie aquarium lama aku... Suspect Suspect
http://imageshack.us/photo/my-images/94/img2011120400177.jpg/

nie aquarium baru aku tp belum tmpal stiker lg, masih suci murni lg cat cat
http://imageshack.us/photo/my-images/193/img2011121200184.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/821/img2011121200183.jpg/

nie selepas aku tmpal dgn stiker itam....hitam itu menawan kekeke bounce bounce

http://imageshack.us/photo/my-images/585/img2011121300188.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/191/img2011121300189.jpg/


balik kje nie aku nk isi air n kasi air tu running dlm 2hari, lepas tu br nk pndahkan aro aku masuk umh baru dia farao farao

cantik aqua ko pnyer bro..
ak nk tnye..aqua ko tu brape kaki? 4" ke?
sticker yg ko gna tu wat tampal tu sticker ape?
ape beza ngn sticker yg dijual kat kdai sticker tu??
sticker yg org pkai wat signboard?? same ke?
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 5:11 am

[quote="geruwo"]
ikan_akeem wrote:
hussairis wrote:
nie aku nk share skit gmbar aquarium aku....

nie aquarium lama aku... Suspect Suspect
http://imageshack.us/photo/my-images/94/img2011120400177.jpg/

nie aquarium baru aku tp belum tmpal stiker lg, masih suci murni lg cat cat
http://imageshack.us/photo/my-images/193/img2011121200184.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/821/img2011121200183.jpg/

nie selepas aku tmpal dgn stiker itam....hitam itu menawan kekeke bounce bounce

http://imageshack.us/photo/my-images/585/img2011121300188.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/191/img2011121300189.jpg/


balik kje nie aku nk isi air n kasi air tu running dlm 2hari, lepas tu br nk pndahkan aro aku masuk umh baru dia farao farao

cantik aqua ko pnyer bro..
ak nk tnye..aqua ko tu brape kaki? 4" ke?
sticker yg ko gna tu wat tampal tu sticker ape?
ape beza ngn sticker yg dijual kat kdai sticker tu??
sticker yg org pkai wat signboard?? same ke?

tq bro..
aquarium aku 4ft..
stiker yg aku guna nie aku beli kat kedai aquarium kat jln pasar pudu...
susah gak nk cr stiker kat kedai aquarium sbb xsemua kedai ade jual...
kalau kat kedai stiker memang ade....
stiker nie ade mcm2 brand...brand yg selalu org guna "oyama"...
tp brand oyama tu mahal giler...
yg aku guna nie murah jer, brand aku dh lupa....
aku xtaw la stiker yg guna buat signboard tu same or x...tp aku rs sama jer kot..
kalu xpun ko ckp jer kat tokey kedai stiker tu ko nk stiker tmpal kat aquarium..
nnt dia tnjuk la kat ko stiker tu..pastu ko pndai2 la pilih hrga yg mn ko nak...
yang mahal ade & yg murah mcm aku nie pun ade....mcm aku pny nie aku beli 8kaki rm45 jer...tp kalau brand oyama tu memang mahal la... bom bom bom
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 6:05 am

[quote="hussairis"]
geruwo wrote:
ikan_akeem wrote:
hussairis wrote:
nie aku nk share skit gmbar aquarium aku....

nie aquarium lama aku... Suspect Suspect
http://imageshack.us/photo/my-images/94/img2011120400177.jpg/

nie aquarium baru aku tp belum tmpal stiker lg, masih suci murni lg cat cat
http://imageshack.us/photo/my-images/193/img2011121200184.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/821/img2011121200183.jpg/

nie selepas aku tmpal dgn stiker itam....hitam itu menawan kekeke bounce bounce

http://imageshack.us/photo/my-images/585/img2011121300188.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/191/img2011121300189.jpg/


balik kje nie aku nk isi air n kasi air tu running dlm 2hari, lepas tu br nk pndahkan aro aku masuk umh baru dia farao farao

cantik aqua ko pnyer bro..
ak nk tnye..aqua ko tu brape kaki? 4" ke?
sticker yg ko gna tu wat tampal tu sticker ape?
ape beza ngn sticker yg dijual kat kdai sticker tu??
sticker yg org pkai wat signboard?? same ke?

tq bro..
aquarium aku 4ft..
stiker yg aku guna nie aku beli kat kedai aquarium kat jln pasar pudu...
susah gak nk cr stiker kat kedai aquarium sbb xsemua kedai ade jual...
kalau kat kedai stiker memang ade....
stiker nie ade mcm2 brand...brand yg selalu org guna "oyama"...
tp brand oyama tu mahal giler...
yg aku guna nie murah jer, brand aku dh lupa....
aku xtaw la stiker yg guna buat signboard tu same or x...tp aku rs sama jer kot..
kalu xpun ko ckp jer kat tokey kedai stiker tu ko nk stiker tmpal kat aquarium..
nnt dia tnjuk la kat ko stiker tu..pastu ko pndai2 la pilih hrga yg mn ko nak...
yang mahal ade & yg murah mcm aku nie pun ade....mcm aku pny nie aku beli 8kaki rm45 jer...tp kalau brand oyama tu memang mahal la... bom bom bom

Stiker ni mmng dah siap pelekat ker?
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 6:50 am

wanotz wrote:

Stiker ni mmng dah siap pelekat ker?

kadang2 org salah paham antara poster dgn stiker nie...kedai aquarium pun kadang2 salah, aku mnta stiker dia bg poster hahhaha....

stiker nie dh ade pelekat dh...kita just tampal jer....tp kene taw cara nk tampal tu mcm mn....sbb takut nnt byk lak buble tu nnt hehehe
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 7:06 am

ooo... hihih aku nye bnyk buble.. :p


hussairis wrote:
wanotz wrote:

Stiker ni mmng dah siap pelekat ker?

kadang2 org salah paham antara poster dgn stiker nie...kedai aquarium pun kadang2 salah, aku mnta stiker dia bg poster hahhaha....

stiker nie dh ade pelekat dh...kita just tampal jer....tp kene taw cara nk tampal tu mcm mn....sbb takut nnt byk lak buble tu nnt hehehe
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 7:16 am

wanotz wrote:
ooo... hihih aku nye bnyk buble.. :p

ko masa nk tampal stiker tu kene spray air sabun dulu kat glass tu...lepas tu guna la ape bnda yg lurus, kalau aku, aku guna card crdit aku yg dh xpkai tu utk gosok kat atas stiker tu... Cool Cool

bila dh gosok n make sure xde buble, biar dia kering dulu, kalau nk cepat kering, guna hair dryer utk keringkan dia..kalau x ko kene la tnggu stiker tu kering baru la anggkat dia....aku buat mcm tu...hari nie aku tampal stiker, esk baru aku angkat tank tu letak balik atas cabinet tu....senang jer bro...tp kalau mula2 nk buat tu biase la kalau ade buble tu...at least ko dh taw kat mana salah teknik ko tu...ape2 pun gud try bro king king king
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 7:20 am

haha tu lah pasal tp masalah nye aquarium aku tu berat xlarat nak angkat. then aku wat sorng jer adeh... tu yg wat asal kan boleh jer.. huuh.. skng ni ikan dah ader dlm. jd klo nak wat mmng xleh ar. kena tunggu ader aquarium bru jer kot.. hihii What a Face What a Face

hussairis wrote:
wanotz wrote:
ooo... hihih aku nye bnyk buble.. :p

ko masa nk tampal stiker tu kene spray air sabun dulu kat glass tu...lepas tu guna la ape bnda yg lurus, kalau aku, aku guna card crdit aku yg dh xpkai tu utk gosok kat atas stiker tu... Cool Cool

bila dh gosok n make sure xde buble, biar dia kering dulu, kalau nk cepat kering, guna hair dryer utk keringkan dia..kalau x ko kene la tnggu stiker tu kering baru la anggkat dia....aku buat mcm tu...hari nie aku tampal stiker, esk baru aku angkat tank tu letak balik atas cabinet tu....senang jer bro...tp kalau mula2 nk buat tu biase la kalau ade buble tu...at least ko dh taw kat mana salah teknik ko tu...ape2 pun gud try bro king king king
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 7:24 am

wanotz wrote:
haha tu lah pasal tp masalah nye aquarium aku tu berat xlarat nak angkat. then aku wat sorng jer adeh... tu yg wat asal kan boleh jer.. huuh.. skng ni ikan dah ader dlm. jd klo nak wat mmng xleh ar. kena tunggu ader aquarium bru jer kot.. hihii What a Face What a Face

hehehe...kalau dh ade air xdpt nk watpe la bro...kalau nk angkat tu 4org pun xleh angkat tu hehehe...aku pny aquarium nie pun mnta tlg mmber aku angkat...kalau aku sorang xdpt la nk angkat, mau patah tulang aku, xpun pecah bederai la aquarium aku tu kekekeke rabbit rabbit rabbit
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 7:31 am

aku mmpu alih kan sikit jer tu pon kemain berat lg. hahah.. then duk blkng aqurium tu dok terkial2x tmpal. kejap2x tnggal adeh last2x aku selotip jer.. hahah. Razz

hussairis wrote:
wanotz wrote:
haha tu lah pasal tp masalah nye aquarium aku tu berat xlarat nak angkat. then aku wat sorng jer adeh... tu yg wat asal kan boleh jer.. huuh.. skng ni ikan dah ader dlm. jd klo nak wat mmng xleh ar. kena tunggu ader aquarium bru jer kot.. hihii What a Face What a Face

hehehe...kalau dh ade air xdpt nk watpe la bro...kalau nk angkat tu 4org pun xleh angkat tu hehehe...aku pny aquarium nie pun mnta tlg mmber aku angkat...kalau aku sorang xdpt la nk angkat, mau patah tulang aku, xpun pecah bederai la aquarium aku tu kekekeke rabbit rabbit rabbit
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 7:37 am

wanotz wrote:
aku mmpu alih kan sikit jer tu pon kemain berat lg. hahah.. then duk blkng aqurium tu dok terkial2x tmpal. kejap2x tnggal adeh last2x aku selotip jer.. hahah. Razz

hahhaha macam2 la ko nie bro hahahha.... Laughing Laughing Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
geruwo



Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 9:34 pm

[quote="hussairis"]
geruwo wrote:
ikan_akeem wrote:
hussairis wrote:
nie aku nk share skit gmbar aquarium aku....

nie aquarium lama aku... Suspect Suspect
http://imageshack.us/photo/my-images/94/img2011120400177.jpg/

nie aquarium baru aku tp belum tmpal stiker lg, masih suci murni lg cat cat
http://imageshack.us/photo/my-images/193/img2011121200184.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/821/img2011121200183.jpg/

nie selepas aku tmpal dgn stiker itam....hitam itu menawan kekeke bounce bounce

http://imageshack.us/photo/my-images/585/img2011121300188.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/191/img2011121300189.jpg/


balik kje nie aku nk isi air n kasi air tu running dlm 2hari, lepas tu br nk pndahkan aro aku masuk umh baru dia farao farao

cantik aqua ko pnyer bro..
ak nk tnye..aqua ko tu brape kaki? 4" ke?
sticker yg ko gna tu wat tampal tu sticker ape?
ape beza ngn sticker yg dijual kat kdai sticker tu??
sticker yg org pkai wat signboard?? same ke?

tq bro..
aquarium aku 4ft..
stiker yg aku guna nie aku beli kat kedai aquarium kat jln pasar pudu...
susah gak nk cr stiker kat kedai aquarium sbb xsemua kedai ade jual...
kalau kat kedai stiker memang ade....
stiker nie ade mcm2 brand...brand yg selalu org guna "oyama"...
tp brand oyama tu mahal giler...
yg aku guna nie murah jer, brand aku dh lupa....
aku xtaw la stiker yg guna buat signboard tu same or x...tp aku rs sama jer kot..
kalu xpun ko ckp jer kat tokey kedai stiker tu ko nk stiker tmpal kat aquarium..
nnt dia tnjuk la kat ko stiker tu..pastu ko pndai2 la pilih hrga yg mn ko nak...
yang mahal ade & yg murah mcm aku nie pun ade....mcm aku pny nie aku beli 8kaki rm45 jer...tp kalau brand oyama tu memang mahal la... bom bom bom

oo..ok..
yg ko pkai tu hitam kilat ke flat black?
yg mane lbh baik n cantik kalo nk pasang??
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Thu Dec 15, 2011 11:37 pm

geruwo wrote:
oo..ok..
yg ko pkai tu hitam kilat ke flat black?
yg mane lbh baik n cantik kalo nk pasang??

yg aku pkai itam biase jer....
mana yg cantik ek, ikut bro la...sbb yg nk tgk hari2 aquarium tu bro jugak...
so ikut pd bro la huhuhuhu alien alien alien
Back to top Go down
View user profile
geruwo



Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Fri Dec 16, 2011 3:13 am

owh..ak nk wat bcground jgk..
g cari sticker kat kdai jual aqua..xder lak.
tu ak tnya bro.hehe,..
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Fri Dec 16, 2011 7:26 am

try g kedai stiker, mesti ade... cyclops cyclops cyclops
Back to top Go down
View user profile
geruwo



Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Sat Dec 17, 2011 1:45 am

bro..kalo background aqua tu dh diperbuat drpd cermin hitam cermin yg org wat tingkp umh tu..bagus ke? xpyah la tmpl sticker..
ape pndapt bro?
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Sat Dec 17, 2011 2:20 am

wow... tempah khas ker ni?

geruwo wrote:
bro..kalo background aqua tu dh diperbuat drpd cermin hitam cermin yg org wat tingkp umh tu..bagus ke? xpyah la tmpl sticker..
ape pndapt bro?
Back to top Go down
View user profile
hussairis



Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 32
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Sat Dec 17, 2011 2:57 am

kalau ade yg mcm tu senang la skit....xpyh nk susah2 tampal stiker..tp kalau nk tukar wrna lain xleh la dh huhuhu rabbit rabbit rabbit
Back to top Go down
View user profile
Supik82



Posts : 79
Join date : 30/11/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Sat Dec 17, 2011 4:47 am

geruwo wrote:
bro..kalo background aqua tu dh diperbuat drpd cermin hitam cermin yg org wat tingkp umh tu..bagus ke? xpyah la tmpl sticker..
ape pndapt bro?

Aku rasa xboleh kot..sb cahaya boleh tembus..yg bagus guna sticker tebal..boleh memerangkap cahaya..pendapat newbie jee..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Sat Dec 17, 2011 8:51 am

Supik82 wrote:
geruwo wrote:
bro..kalo background aqua tu dh diperbuat drpd cermin hitam cermin yg org wat tingkp umh tu..bagus ke? xpyah la tmpl sticker..
ape pndapt bro?

Aku rasa xboleh kot..sb cahaya boleh tembus..yg bagus guna sticker tebal..boleh memerangkap cahaya..pendapat newbie jee..

buang duit je pakai cermin tu...tak yah pening2 lah...tampl stcker je sng..apa ada hal...
Back to top Go down
View user profile
geruwo



Posts : 143
Join date : 29/01/2011
Location : Dalam Aquarium

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Sat Dec 17, 2011 9:06 am

yer2...x tmph lg pn..sy bajet nk pakai cermin htm tu utk cremin base bwah je..yg cermin side n blakang tu pakai sticker jer.huhuhu

wanotz wrote:
wow... tempah khas ker ni?

geruwo wrote:
bro..kalo background aqua tu dh diperbuat drpd cermin hitam cermin yg org wat tingkp umh tu..bagus ke? xpyah la tmpl sticker..
ape pndapt bro?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Today at 3:52 am

Back to top Go down
 
4ft Cabinet Aquarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: