Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 4ft Cabinet Aquarium

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
hussairis

avatar

Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 33
Location : Puchong

PostSubject: 4ft Cabinet Aquarium   Mon Dec 05, 2011 11:28 pm

Assalamualaikum....

aku org br kat forum nie n nk mnta bntuan skit pasal aquarium nie....ade x sape2 yg tau kedai area sel/kl yg ade jual aquarium cabinet 4ft yg hrga bwh 1k or 1k++....aku tgk hrga kat kedai2 yg aku dh lawati tu semua 2k++....bankrup aku nk beli yg mahal2 mcm tu....harap ade yg dpt membantu Laughing

Shocked Shocked Shocked
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Tue Dec 06, 2011 12:13 am

hussairis wrote:
Assalamualaikum....

aku org br kat forum nie n nk mnta bntuan skit pasal aquarium nie....ade x sape2 yg tau kedai area sel/kl yg ade jual aquarium cabinet 4ft yg hrga bwh 1k or 1k++....aku tgk hrga kat kedai2 yg aku dh lawati tu semua 2k++....bankrup aku nk beli yg mahal2 mcm tu....harap ade yg dpt membantu Laughing

Shocked Shocked Shocked

try carik yg second hand la..murah..biasa harga yg second hand ni kalo 5x2 / 6x2/2.5 pn bleh dpt bawah 1k..cuma kena sabar skit..carik cabinet yg masih elok.. Razz
Back to top Go down
View user profile
hussairis

avatar

Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 33
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Tue Dec 06, 2011 12:17 am

yg secondhand tu ade tp area jauh2 la pulak....aku duk pchong...aku tgk kat mudah.my tu ade gak yg jual secondhand tp duduk jauh la pulak....xde trnsport lak aku nk g amik... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Tue Dec 06, 2011 4:55 am

hussairis wrote:
yg secondhand tu ade tp area jauh2 la pulak....aku duk pchong...aku tgk kat mudah.my tu ade gak yg jual secondhand tp duduk jauh la pulak....xde trnsport lak aku nk g amik... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

jauh sgt ke..? sewa lori kalo dlm kawasan pn dlm 100 je kot.. Razz
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Tue Dec 06, 2011 10:25 pm

aku ada sebiji 4x2x2 kabinet baru je shelek (betul x ejaan ni?)balik....gambar nti aku post...kalu mau rm750 antar smpai depan rumah...
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Tue Dec 06, 2011 11:52 pm

wow.. leh ar post kat sini.. sy pon dok usha2x gak aquarium cabinet ni. Sama mcm kes en hussairis, transport xde. Klo hantar smpai dpan rumah, paling jauh leh hntr smpai mana.. haha.. :p

xback_aro wrote:
aku ada sebiji 4x2x2 kabinet baru je shelek (betul x ejaan ni?)balik....gambar nti aku post...kalu mau rm750 antar smpai depan rumah...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 12:03 am

wanotz wrote:
wow.. leh ar post kat sini.. sy pon dok usha2x gak aquarium cabinet ni. Sama mcm kes en hussairis, transport xde. Klo hantar smpai dpan rumah, paling jauh leh hntr smpai mana.. haha.. :p

xback_aro wrote:
aku ada sebiji 4x2x2 kabinet baru je shelek (betul x ejaan ni?)balik....gambar nti aku post...kalu mau rm750 antar smpai depan rumah...
lembah kelang n seremban je bro...tp dh smpai umah tuan rumah kena sediakan org untuk tlg angkat..berat tu...4org angkat..
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 12:25 am

wah. smpai sermban je. naper x smpai melaka.. adeh.. sob sob.. Sad
nnt jgn upload pic.


xback_aro wrote:
wanotz wrote:
wow.. leh ar post kat sini.. sy pon dok usha2x gak aquarium cabinet ni. Sama mcm kes en hussairis, transport xde. Klo hantar smpai dpan rumah, paling jauh leh hntr smpai mana.. haha.. :p

xback_aro wrote:
aku ada sebiji 4x2x2 kabinet baru je shelek (betul x ejaan ni?)balik....gambar nti aku post...kalu mau rm750 antar smpai depan rumah...
lembah kelang n seremban je bro...tp dh smpai umah tuan rumah kena sediakan org untuk tlg angkat..berat tu...4org angkat..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 12:48 am

nti tggu aku post gmbaq dulu pastu kalu hang mau nti kita bincang tgk untk hantar p melaka...bisa diatur... cuma tmbh duit myk rm50 lagi siap..
Back to top Go down
View user profile
hussairis

avatar

Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 33
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:01 am

adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:15 am

Bro hussairis upload ar pic. mau tngk gak.

hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:20 am

hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked


oyama mmg ada brand..brand baik punya
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:21 am

wanotz wrote:
wow.. leh ar post kat sini.. sy pon dok usha2x gak aquarium cabinet ni. Sama mcm kes en hussairis, transport xde. Klo hantar smpai dpan rumah, paling jauh leh hntr smpai mana.. haha.. :p

xback_aro wrote:
aku ada sebiji 4x2x2 kabinet baru je shelek (betul x ejaan ni?)balik....gambar nti aku post...kalu mau rm750 antar smpai depan rumah...

kasi post laju je he3..
Back to top Go down
View user profile
hussairis

avatar

Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 33
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:29 am

wanotz wrote:
Bro hussairis upload ar pic. mau tngk gak.

hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked


nnt aku blk umh aku upload gmbar dia....
Back to top Go down
View user profile
hussairis

avatar

Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 33
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:35 am

miang wrote:
hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked


oyama mmg ada brand..brand baik punya

xde ke yg murah2 skit bro...kalau pkai poster susah sbb nk kene lekat dgn silicon lg..leceh...susah2 sgt aku cat jer heheheh Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:40 am

hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

area k.l xtahu la bro...aku sllu beli kt penang...cap apa xtau la tp ok...rm5 sekaki...lebar 4kaki...
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:42 am

nak tnya aquarium tu siap dgn pum ker? cuba list sikit aper jer dpt selain dri aquarium and cabinet.

xback_aro wrote:
hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

area k.l xtahu la bro...aku sllu beli kt penang...cap apa xtau la tp ok...rm5 sekaki...lebar 4kaki...
Back to top Go down
View user profile
hussairis

avatar

Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 33
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 1:50 am

xback_aro wrote:
hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

area k.l xtahu la bro...aku sllu beli kt penang...cap apa xtau la tp ok...rm5 sekaki...lebar 4kaki...

murah giler rm5 sekaki...aku tgk kat sini rm8 sekaki.. No No No
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 7:49 pm

wanotz wrote:
nak tnya aquarium tu siap dgn pum ker? cuba list sikit aper jer dpt selain dri aquarium and cabinet.

xback_aro wrote:
hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

area k.l xtahu la bro...aku sllu beli kt penang...cap apa xtau la tp ok...rm5 sekaki...lebar 4kaki...
pump,sump filter, paiping semua complete....cuma tukar span ja...gmbar nti eh...xsmpat nk amik lagi...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 8:06 pm

hussairis wrote:
xback_aro wrote:
hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

area k.l xtahu la bro...aku sllu beli kt penang...cap apa xtau la tp ok...rm5 sekaki...lebar 4kaki...

murah giler rm5 sekaki...aku tgk kat sini rm8 sekaki.. No No No
kalu stakat lebih rm3 tu ok je bro...ingtkan rm20 sekaki..heheh...kedai yg jual tu kat mana bro...aku nk p beli jg la sbb xsmpat dh nk blk penang..tank aku nk tukar hitam / biru pula..
Back to top Go down
View user profile
bilis wira



Posts : 14
Join date : 30/10/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 8:20 pm

xback_aro wrote:
hussairis wrote:
xback_aro wrote:
hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

area k.l xtahu la bro...aku sllu beli kt penang...cap apa xtau la tp ok...rm5 sekaki...lebar 4kaki...

murah giler rm5 sekaki...aku tgk kat sini rm8 sekaki.. No No No
kalu stakat lebih rm3 tu ok je bro...ingtkan rm20 sekaki..heheh...kedai yg jual tu kat mana bro...aku nk p beli jg la sbb xsmpat dh nk blk penang..tank aku nk tukar hitam / biru pula..

Slm semua...
Sy ada stiker warna biru..lebar dlm 4 kaki ...
Harga sendiri tentukn...hehehhe...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 35
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 8:27 pm

bilis wira wrote:
xback_aro wrote:
hussairis wrote:
xback_aro wrote:
hussairis wrote:
adoiii aku lmbat skit jer...aku br lepas beli aquarium cabinet smlm...rugi btl la...aku beli rm850....hng pny lg murah..murah rm100 tu huhuhu...tp aquarium aku tu poster dia x lawa....aku ingt nk tmpal stiker wrna itam...kat mana aku boleh dpt stiker yg murah2 ek....aku tgk yg brand oyama tu mahal ler...bro xback_aro taw ke kat mn... Shocked Shocked Shocked

area k.l xtahu la bro...aku sllu beli kt penang...cap apa xtau la tp ok...rm5 sekaki...lebar 4kaki...

murah giler rm5 sekaki...aku tgk kat sini rm8 sekaki.. No No No
kalu stakat lebih rm3 tu ok je bro...ingtkan rm20 sekaki..heheh...kedai yg jual tu kat mana bro...aku nk p beli jg la sbb xsmpat dh nk blk penang..tank aku nk tukar hitam / biru pula..

Slm semua...
Sy ada stiker warna biru..lebar dlm 4 kaki ...
Harga sendiri tentukn...hehehhe...
4kaki kali brapa kaki bro?...sticker ke poster?
Back to top Go down
View user profile
bilis wira



Posts : 14
Join date : 30/10/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 8:41 pm

Stikerla...
4 kaki x 100 metr kot...
Nk ke? Hbgi sy 0123769476...
Back to top Go down
View user profile
hussairis

avatar

Posts : 27
Join date : 30/11/2011
Age : 33
Location : Puchong

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 9:07 pm

bilis wira wrote:
Stikerla...
4 kaki x 100 metr kot...
Nk ke? Hbgi sy 0123769476...

ade 4kaki jer ke bro...xde lebih skit ke Question Question Question
Back to top Go down
View user profile
bilis wira



Posts : 14
Join date : 30/10/2011

PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   Wed Dec 07, 2011 9:16 pm

hussairis wrote:
bilis wira wrote:
Stikerla...
4 kaki x 100 metr kot...
Nk ke? Hbgi sy 0123769476...

ade 4kaki jer ke bro...xde lebih skit ke Question Question Question

4 kaki tu lebar dia bro....
Panjang dlm 100 meter kot...
Bro nk pasang dlm aquarium size berapa...????
Akua br beli tu ke?boleh sngtla tu...(promote)hehehe...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: 4ft Cabinet Aquarium   

Back to top Go down
 
4ft Cabinet Aquarium
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: