Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anak MG murah2:)!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 5:48 am

pandangan peribadi aku la...dulu banyak exsen...kita penghobi nak beli...bukan main ayat sombong...skrg hrga dah jatuh merudum...kita jugak penghobi nak kena heret sama...perjumpaan sana la perjumpaan sini la,supaya kita bersatu hati...dan dgn harapan harga aro pulih kembali seperti dulu...kalau pulih sapa yang untung???rasa2 kita penghobi ke????dorg laaaa..kita apa ada...
p/s:tak semua farm yg ex...
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 5:58 am

miang wrote:
pandangan peribadi aku la...dulu banyak exsen...kita penghobi nak beli...bukan main ayat sombong...skrg hrga dah jatuh merudum...kita jugak penghobi nak kena heret sama...perjumpaan sana la perjumpaan sini la,supaya kita bersatu hati...dan dgn harapan harga aro pulih kembali seperti dulu...kalau pulih sapa yang untung???rasa2 kita penghobi ke????dorg laaaa..kita apa ada...
p/s:tak semua farm yg ex...

Razz Razz Razz ...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 6:05 am

gabanzshah wrote:
Rhu Dua wrote:
gzagrath wrote:
miang wrote:
tahun lepas bukan main ex farm2 kat sana yea..aku nak beli ikan mintak tawar RM 10 ringgit pun tak dapat...beli 2 ekor MG sekor 2k..2 ekor 4 k saiz 5 inci (belum tentu ikn cantik ke tak)tak boleh kurang sikit pun...ada farm yg awal2 suh aku tggu luar je..kasi tunjuk ikan dalam beg plastik..tah apa punya ikan pun tak tau..tak boleh pilih sendiri...berenang senget ke..sirip pendek ke,sisik tercabut ke...ada pulak farm yg aku cal lg sedap menjawab..kalau mau ini ikan kasi angkat,tak mau kitaorg tak kisah buyer ramai..
la nie,siap ada MEGASALE lagi...ha baru tau...mau naik ka mau turun ka aku tak kisah...yang penting beras tak naik.....ha3..

p/s:semalam p penang tgk AR Arowana jual HB 5 inci 600,MG 1200-1500 tgk saiz..

baru ada akai... poyo la lagi... muahahaha


sesetengah penjual aro ni x kira la melayu ke, cina ke apa bangsa pon laa, kalau nak berniaga, nak ambik duit dr kocek pembeli, mesti la pandai ambik hati, ckp la lemah lembut sket, baru la murah rezeki & akan ada repeat sale... ni x ... berlagak sombong... apa raa hampehh...

p/s : x rugi apa2 pon kalau x beli, ingat siapa yg beri rezeki kat kita Very Happy

hehe..pengajaran kpd yg bkenaan..ln kali kna ingat..apa2 pn sama2la kita doa biar industri ni stabil balik..bkn ape..ksian pd plabur2..yg mcm sy ni.hehe..
Rolling Eyes Rolling Eyes

sori bro kalo terasa aku lupa hang ada dua bijik kolam kat sana he3....bro gaban smlm aku g hspital P.Pinang...ternampak a/r arowana kat sana tu yg singgah tu he3
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 6:07 am

mcm tu la bro miang org lani bniaga..klu org bkn Islam bt mcm tu x heran sgt..ptt org Islam yg mniaga kna ambil kursus muamalat mcm org nk kwin kna ambil kursus kahwin..baru btl..skrgnya2nya org Islam skrg faham hukum...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 6:21 am

Rhu Dua wrote:
mcm tu la bro miang org lani bniaga..klu org bkn Islam bt mcm tu x heran sgt..ptt org Islam yg mniaga kna ambil kursus muamalat mcm org nk kwin kna ambil kursus kahwin..baru btl..skrgnya2nya org Islam skrg faham hukum...

ha3...rm bro he3..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 6:42 am

bro miang..tangan hang tu x da insuran betui la..main taip je..agak2 la..
apa pn aku tetap suka MEGASALE...
BUAT PENGHOBI2 TEGAR FORUM NI..
mana2 yg ada hasrat utk beli aro...PENDAMKAN...
mana2 baru nk berjinak main aro....PENDAMKAN...
mana2 yg berhasrat nk tambah koleksi aro...PENDAMKAN..
PENDAMKAN selagi anda mampu..kerana nafsu pendam anda itu akan mempengaruhi pasaran aro sekarang..
Dan kerana itu juga dijangka akan ada MEGASALE tahap gaban nti...
InsyaAllah...tunggguuuuu..sama2 kita berdoa...AMINNNNNNNN...
kawan2 x mau lawan no!!! cheers
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 6:58 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
Rhu Dua wrote:
gzagrath wrote:
miang wrote:
tahun lepas bukan main ex farm2 kat sana yea..aku nak beli ikan mintak tawar RM 10 ringgit pun tak dapat...beli 2 ekor MG sekor 2k..2 ekor 4 k saiz 5 inci (belum tentu ikn cantik ke tak)tak boleh kurang sikit pun...ada farm yg awal2 suh aku tggu luar je..kasi tunjuk ikan dalam beg plastik..tah apa punya ikan pun tak tau..tak boleh pilih sendiri...berenang senget ke..sirip pendek ke,sisik tercabut ke...ada pulak farm yg aku cal lg sedap menjawab..kalau mau ini ikan kasi angkat,tak mau kitaorg tak kisah buyer ramai..
la nie,siap ada MEGASALE lagi...ha baru tau...mau naik ka mau turun ka aku tak kisah...yang penting beras tak naik.....ha3..

p/s:semalam p penang tgk AR Arowana jual HB 5 inci 600,MG 1200-1500 tgk saiz..

baru ada akai... poyo la lagi... muahahaha


sesetengah penjual aro ni x kira la melayu ke, cina ke apa bangsa pon laa, kalau nak berniaga, nak ambik duit dr kocek pembeli, mesti la pandai ambik hati, ckp la lemah lembut sket, baru la murah rezeki & akan ada repeat sale... ni x ... berlagak sombong... apa raa hampehh...

p/s : x rugi apa2 pon kalau x beli, ingat siapa yg beri rezeki kat kita Very Happy

hehe..pengajaran kpd yg bkenaan..ln kali kna ingat..apa2 pn sama2la kita doa biar industri ni stabil balik..bkn ape..ksian pd plabur2..yg mcm sy ni.hehe..
Rolling Eyes Rolling Eyes

sori bro kalo terasa aku lupa hang ada dua bijik kolam kat sana he3....bro gaban smlm aku g hspital P.Pinang...ternampak a/r arowana kat sana tu yg singgah tu he3

xda pe bro miang..sy pn xstuju dgn pniaga yg bt mcm bro miang critakan tu..sy msuk plaburan ni pn sbb mmg minat aro + yakin plaburan ni ada keuntungan..tp xjd spt yg diharapkan.hehe..tp forum ni byk ajar sy ttg dunia pniagaan arowana yg dulu sy xpnah tau.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 7:03 am

gabanzshah wrote:
bro miang..tangan hang tu x da insuran betui la..main taip je..agak2 la..
apa pn aku tetap suka MEGASALE...
BUAT PENGHOBI2 TEGAR FORUM NI..
mana2 yg ada hasrat utk beli aro...PENDAMKAN...
mana2 baru nk berjinak main aro....PENDAMKAN...
mana2 yg berhasrat nk tambah koleksi aro...PENDAMKAN..
PENDAMKAN selagi anda mampu..kerana nafsu pendam anda itu akan mempengaruhi pasaran aro sekarang..
Dan kerana itu juga dijangka akan ada MEGASALE tahap gaban nti...
InsyaAllah...tunggguuuuu..sama2 kita berdoa...AMINNNNNNNN...
kawan2 x mau lawan no!!! cheers

hehe.. Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
gzagrath



Posts : 64
Join date : 10/10/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 7:03 am

Rhu Dua wrote:
gzagrath wrote:
miang wrote:
tahun lepas bukan main ex farm2 kat sana yea..aku nak beli ikan mintak tawar RM 10 ringgit pun tak dapat...beli 2 ekor MG sekor 2k..2 ekor 4 k saiz 5 inci (belum tentu ikn cantik ke tak)tak boleh kurang sikit pun...ada farm yg awal2 suh aku tggu luar je..kasi tunjuk ikan dalam beg plastik..tah apa punya ikan pun tak tau..tak boleh pilih sendiri...berenang senget ke..sirip pendek ke,sisik tercabut ke...ada pulak farm yg aku cal lg sedap menjawab..kalau mau ini ikan kasi angkat,tak mau kitaorg tak kisah buyer ramai..
la nie,siap ada MEGASALE lagi...ha baru tau...mau naik ka mau turun ka aku tak kisah...yang penting beras tak naik.....ha3..

p/s:semalam p penang tgk AR Arowana jual HB 5 inci 600,MG 1200-1500 tgk saiz..

baru ada akai... poyo la lagi... muahahaha


sesetengah penjual aro ni x kira la melayu ke, cina ke apa bangsa pon laa, kalau nak berniaga, nak ambik duit dr kocek pembeli, mesti la pandai ambik hati, ckp la lemah lembut sket, baru la murah rezeki & akan ada repeat sale... ni x ... berlagak sombong... apa raa hampehh...

p/s : x rugi apa2 pon kalau x beli, ingat siapa yg beri rezeki kat kita Very Happy

hehe..pengajaran kpd yg bkenaan..ln kali kna ingat..apa2 pn sama2la kita doa biar industri ni stabil balik..bkn ape..ksian pd plabur2..yg mcm sy ni.hehe..

dlm apa jenis perniagaan pon mmg cabaran yer tinggi, ada turun ada naik, hati mestilah nak cekal & x bleh cepat putus asa... kalau meniaga sentiass untung xde rugi, mmg semua org nak berniaga, x yah mkn gaji... tiap2 bulan puluh2 ribu masyuk, tp hakikat yer x seperti yg disangka... blajar lah dr kesilapan & kegagalan adalah satu pengalaman yg paling mahal...

p/s : sama2 lah kita berdoa supaya industri aro kembali stabil ....
Back to top Go down
View user profile
gzagrath



Posts : 64
Join date : 10/10/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 7:06 am

gabanzshah wrote:
bro miang..tangan hang tu x da insuran betui la..main taip je..agak2 la..
apa pn aku tetap suka MEGASALE...
BUAT PENGHOBI2 TEGAR FORUM NI..
mana2 yg ada hasrat utk beli aro...PENDAMKAN...
mana2 baru nk berjinak main aro....PENDAMKAN...
mana2 yg berhasrat nk tambah koleksi aro...PENDAMKAN..
PENDAMKAN selagi anda mampu..kerana nafsu pendam anda itu akan mempengaruhi pasaran aro sekarang..
Dan kerana itu juga dijangka akan ada MEGASALE tahap gaban nti...
InsyaAllah...tunggguuuuu..sama2 kita berdoa...AMINNNNNNNN...
kawan2 x mau lawan no!!! cheers

cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 7:46 am

gzagrath wrote:
gabanzshah wrote:
bro miang..tangan hang tu x da insuran betui la..main taip je..agak2 la..
apa pn aku tetap suka MEGASALE...
BUAT PENGHOBI2 TEGAR FORUM NI..
mana2 yg ada hasrat utk beli aro...PENDAMKAN...
mana2 baru nk berjinak main aro....PENDAMKAN...
mana2 yg berhasrat nk tambah koleksi aro...PENDAMKAN..
PENDAMKAN selagi anda mampu..kerana nafsu pendam anda itu akan mempengaruhi pasaran aro sekarang..
Dan kerana itu juga dijangka akan ada MEGASALE tahap gaban nti...
InsyaAllah...tunggguuuuu..sama2 kita berdoa...AMINNNNNNNN...
kawan2 x mau lawan no!!! cheers

cheers cheers cheers cheers cheers cheers cheers

Bila megasale boleh beli bnyk2x and bukak kolam sendiri.. hihih :p
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar



Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 9:27 am

gabanzshah wrote:
bro miang..tangan hang tu x da insuran betui la..main taip je..agak2 la..
apa pn aku tetap suka MEGASALE...
BUAT PENGHOBI2 TEGAR FORUM NI..
mana2 yg ada hasrat utk beli aro...PENDAMKAN...
mana2 baru nk berjinak main aro....PENDAMKAN...
mana2 yg berhasrat nk tambah koleksi aro...PENDAMKAN..
PENDAMKAN selagi anda mampu..kerana nafsu pendam anda itu akan mempengaruhi pasaran aro sekarang..
Dan kerana itu juga dijangka akan ada MEGASALE tahap gaban nti...
InsyaAllah...tunggguuuuu..sama2 kita berdoa...AMINNNNNNNN...
kawan2 x mau lawan no!!! cheers

aminnn...insyaAllah...
aku pun dh stat kumpul duit nih, hahahaha...
Back to top Go down
View user profile
x-sonic



Posts : 33
Join date : 17/05/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 9:40 am

aku pon pernah terkena beli ikan kat satu farm nih nk pilih ikan tk boleh bg ikan dah siap packing ayat sama mcm ko miang mau ka tak mau tak mau ramai lg org mau keh2 tobat aku tk beli dah klau mcm ni punya EX!!!!

hahaha lepas ni semua org boleh jd tokey ikan arowana la.. dasyat2 megasale nih hehe

yg kaya sebenarnya adalah tokey jual plastik beg buh ikan hehehe
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 6:13 pm

gabanzshah wrote:
bro miang..tangan hang tu x da insuran betui la..main taip je..agak2 la..
apa pn aku tetap suka MEGASALE...
BUAT PENGHOBI2 TEGAR FORUM NI..
mana2 yg ada hasrat utk beli aro...PENDAMKAN...
mana2 baru nk berjinak main aro....PENDAMKAN...
mana2 yg berhasrat nk tambah koleksi aro...PENDAMKAN..
PENDAMKAN selagi anda mampu..kerana nafsu pendam anda itu akan mempengaruhi pasaran aro sekarang..
Dan kerana itu juga dijangka akan ada MEGASALE tahap gaban nti...
InsyaAllah...tunggguuuuu..sama2 kita berdoa...AMINNNNNNNN...
kawan2 x mau lawan no!!! cheers


alamak..salah ke aku taip?nak aku delete ke?
nie ayat aku tak ada insurans ke ayat hang tak ada insurans?ha3..sesekali kena berterus terang...sampai bila mau sembunyi2...ni le tujuan forum aku rasa
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 6:19 pm

Rhu Dua wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
Rhu Dua wrote:
gzagrath wrote:
miang wrote:
tahun lepas bukan main ex farm2 kat sana yea..aku nak beli ikan mintak tawar RM 10 ringgit pun tak dapat...beli 2 ekor MG sekor 2k..2 ekor 4 k saiz 5 inci (belum tentu ikn cantik ke tak)tak boleh kurang sikit pun...ada farm yg awal2 suh aku tggu luar je..kasi tunjuk ikan dalam beg plastik..tah apa punya ikan pun tak tau..tak boleh pilih sendiri...berenang senget ke..sirip pendek ke,sisik tercabut ke...ada pulak farm yg aku cal lg sedap menjawab..kalau mau ini ikan kasi angkat,tak mau kitaorg tak kisah buyer ramai..
la nie,siap ada MEGASALE lagi...ha baru tau...mau naik ka mau turun ka aku tak kisah...yang penting beras tak naik.....ha3..

p/s:semalam p penang tgk AR Arowana jual HB 5 inci 600,MG 1200-1500 tgk saiz..

baru ada akai... poyo la lagi... muahahaha


sesetengah penjual aro ni x kira la melayu ke, cina ke apa bangsa pon laa, kalau nak berniaga, nak ambik duit dr kocek pembeli, mesti la pandai ambik hati, ckp la lemah lembut sket, baru la murah rezeki & akan ada repeat sale... ni x ... berlagak sombong... apa raa hampehh...

p/s : x rugi apa2 pon kalau x beli, ingat siapa yg beri rezeki kat kita Very Happy

hehe..pengajaran kpd yg bkenaan..ln kali kna ingat..apa2 pn sama2la kita doa biar industri ni stabil balik..bkn ape..ksian pd plabur2..yg mcm sy ni.hehe..
Rolling Eyes Rolling Eyes

sori bro kalo terasa aku lupa hang ada dua bijik kolam kat sana he3....bro gaban smlm aku g hspital P.Pinang...ternampak a/r arowana kat sana tu yg singgah tu he3

xda pe bro miang..sy pn xstuju dgn pniaga yg bt mcm bro miang critakan tu..sy msuk plaburan ni pn sbb mmg minat aro + yakin plaburan ni ada keuntungan..tp xjd spt yg diharapkan.hehe..tp forum ni byk ajar sy ttg dunia pniagaan arowana yg dulu sy xpnah tau.


bwk2 sabar la bro RM sudah kuar apa mau buat...nak tak nak kena sabar je
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 14, 2011 9:14 pm

miang wrote:
Rhu Dua wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
Rhu Dua wrote:
gzagrath wrote:
miang wrote:
tahun lepas bukan main ex farm2 kat sana yea..aku nak beli ikan mintak tawar RM 10 ringgit pun tak dapat...beli 2 ekor MG sekor 2k..2 ekor 4 k saiz 5 inci (belum tentu ikn cantik ke tak)tak boleh kurang sikit pun...ada farm yg awal2 suh aku tggu luar je..kasi tunjuk ikan dalam beg plastik..tah apa punya ikan pun tak tau..tak boleh pilih sendiri...berenang senget ke..sirip pendek ke,sisik tercabut ke...ada pulak farm yg aku cal lg sedap menjawab..kalau mau ini ikan kasi angkat,tak mau kitaorg tak kisah buyer ramai..
la nie,siap ada MEGASALE lagi...ha baru tau...mau naik ka mau turun ka aku tak kisah...yang penting beras tak naik.....ha3..

p/s:semalam p penang tgk AR Arowana jual HB 5 inci 600,MG 1200-1500 tgk saiz..

baru ada akai... poyo la lagi... muahahaha


sesetengah penjual aro ni x kira la melayu ke, cina ke apa bangsa pon laa, kalau nak berniaga, nak ambik duit dr kocek pembeli, mesti la pandai ambik hati, ckp la lemah lembut sket, baru la murah rezeki & akan ada repeat sale... ni x ... berlagak sombong... apa raa hampehh...

p/s : x rugi apa2 pon kalau x beli, ingat siapa yg beri rezeki kat kita Very Happy

hehe..pengajaran kpd yg bkenaan..ln kali kna ingat..apa2 pn sama2la kita doa biar industri ni stabil balik..bkn ape..ksian pd plabur2..yg mcm sy ni.hehe..
Rolling Eyes Rolling Eyes

sori bro kalo terasa aku lupa hang ada dua bijik kolam kat sana he3....bro gaban smlm aku g hspital P.Pinang...ternampak a/r arowana kat sana tu yg singgah tu he3

xda pe bro miang..sy pn xstuju dgn pniaga yg bt mcm bro miang critakan tu..sy msuk plaburan ni pn sbb mmg minat aro + yakin plaburan ni ada keuntungan..tp xjd spt yg diharapkan.hehe..tp forum ni byk ajar sy ttg dunia pniagaan arowana yg dulu sy xpnah tau.


bwk2 sabar la bro RM sudah kuar apa mau buat...nak tak nak kena sabar je

yup..kna ada ksabaran..sy pn stesdy lg ni..hehe What a Face ..rezki Allah yg bg..cuma lani nk kna usha apa yg patut..yg pnting di arapkn induk2 sihat & bg hasil..ada kwn2 yg masih mnuggu hasil p'tama dh skian lama..kira sy ni msih bnasib baik la..alhamdulillah..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Thu Dec 15, 2011 6:42 am

ni sbnrnya aku berckp bg pihak aku sbg penghobi..
sbg seorang penghobi mmg itu la aku harapkan..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Thu Dec 15, 2011 9:28 am

x-sonic wrote:
aku pon pernah terkena beli ikan kat satu farm nih nk pilih ikan tk boleh bg ikan dah siap packing ayat sama mcm ko miang mau ka tak mau tak mau ramai lg org mau keh2 tobat aku tk beli dah klau mcm ni punya EX!!!!

hahaha lepas ni semua org boleh jd tokey ikan arowana la.. dasyat2 megasale nih hehe

yg kaya sebenarnya adalah tokey jual plastik beg buh ikan hehehe

baru ada akai...hahaha
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Thu Dec 15, 2011 9:38 am

x-sonic wrote:
aku pon pernah terkena beli ikan kat satu farm nih nk pilih ikan tk boleh bg ikan dah siap packing ayat sama mcm ko miang mau ka tak mau tak mau ramai lg org mau keh2 tobat aku tk beli dah klau mcm ni punya EX!!!!

hahaha lepas ni semua org boleh jd tokey ikan arowana la.. dasyat2 megasale nih hehe

yg kaya sebenarnya adalah tokey jual plastik beg buh ikan hehehe


tokey getah buat ikat plastik pun kaya gak ha3...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Thu Dec 15, 2011 9:41 am

miang wrote:
tokey getah buat ikat plastik pun kaya gak ha3...

tokey seluang mcm hang lg kaya..menangguk di air jernih..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Thu Dec 15, 2011 9:44 am

Rhu Dua wrote:
miang wrote:
Rhu Dua wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
Rhu Dua wrote:
gzagrath wrote:
miang wrote:
tahun lepas bukan main ex farm2 kat sana yea..aku nak beli ikan mintak tawar RM 10 ringgit pun tak dapat...beli 2 ekor MG sekor 2k..2 ekor 4 k saiz 5 inci (belum tentu ikn cantik ke tak)tak boleh kurang sikit pun...ada farm yg awal2 suh aku tggu luar je..kasi tunjuk ikan dalam beg plastik..tah apa punya ikan pun tak tau..tak boleh pilih sendiri...berenang senget ke..sirip pendek ke,sisik tercabut ke...ada pulak farm yg aku cal lg sedap menjawab..kalau mau ini ikan kasi angkat,tak mau kitaorg tak kisah buyer ramai..
la nie,siap ada MEGASALE lagi...ha baru tau...mau naik ka mau turun ka aku tak kisah...yang penting beras tak naik.....ha3..

p/s:semalam p penang tgk AR Arowana jual HB 5 inci 600,MG 1200-1500 tgk saiz..

baru ada akai... poyo la lagi... muahahaha


sesetengah penjual aro ni x kira la melayu ke, cina ke apa bangsa pon laa, kalau nak berniaga, nak ambik duit dr kocek pembeli, mesti la pandai ambik hati, ckp la lemah lembut sket, baru la murah rezeki & akan ada repeat sale... ni x ... berlagak sombong... apa raa hampehh...

p/s : x rugi apa2 pon kalau x beli, ingat siapa yg beri rezeki kat kita Very Happy

hehe..pengajaran kpd yg bkenaan..ln kali kna ingat..apa2 pn sama2la kita doa biar industri ni stabil balik..bkn ape..ksian pd plabur2..yg mcm sy ni.hehe..
Rolling Eyes Rolling Eyes

sori bro kalo terasa aku lupa hang ada dua bijik kolam kat sana he3....bro gaban smlm aku g hspital P.Pinang...ternampak a/r arowana kat sana tu yg singgah tu he3

xda pe bro miang..sy pn xstuju dgn pniaga yg bt mcm bro miang critakan tu..sy msuk plaburan ni pn sbb mmg minat aro + yakin plaburan ni ada keuntungan..tp xjd spt yg diharapkan.hehe..tp forum ni byk ajar sy ttg dunia pniagaan arowana yg dulu sy xpnah tau.


bwk2 sabar la bro RM sudah kuar apa mau buat...nak tak nak kena sabar je

yup..kna ada ksabaran..sy pn stesdy lg ni..hehe What a Face ..rezki Allah yg bg..cuma lani nk kna usha apa yg patut..yg pnting di arapkn induk2 sihat & bg hasil..ada kwn2 yg masih mnuggu hasil p'tama dh skian lama..kira sy ni msih bnasib baik la..alhamdulillah..

itu kira ok lagi bro...smlam aku jumpa kawan aku...45 ekor induk HB dia masuk kolam kat selama 4 bulan lepas..ikan sendiri..dapat dua kolam...4 bulan lps bawak sana masuk kolam lain...hujung minggu lps dia turun sana mau tgk ikan dah kena pindah kolam lain..dia apa pun tak tau...yang masalahnya 8 ekor induk sudah mati..apa cerita?4 ekor sudah ada telur dalam perut..alasan mati...ikan gaduh...macam2
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Thu Dec 15, 2011 9:47 am

mohdjasmiejaafar wrote:
gabanzshah wrote:
bro miang..tangan hang tu x da insuran betui la..main taip je..agak2 la..
apa pn aku tetap suka MEGASALE...
BUAT PENGHOBI2 TEGAR FORUM NI..
mana2 yg ada hasrat utk beli aro...PENDAMKAN...
mana2 baru nk berjinak main aro....PENDAMKAN...
mana2 yg berhasrat nk tambah koleksi aro...PENDAMKAN..
PENDAMKAN selagi anda mampu..kerana nafsu pendam anda itu akan mempengaruhi pasaran aro sekarang..
Dan kerana itu juga dijangka akan ada MEGASALE tahap gaban nti...
InsyaAllah...tunggguuuuu..sama2 kita berdoa...AMINNNNNNNN...
kawan2 x mau lawan no!!! cheers

aminnn...insyaAllah...
aku pun dh stat kumpul duit nih, hahahaha...


hang kumpul duit minang anak org pun bagus bro keh3
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Thu Dec 15, 2011 9:49 am

gabanzshah wrote:
miang wrote:
tokey getah buat ikat plastik pun kaya gak ha3...

tokey seluang mcm hang lg kaya..menangguk di air jernih..

ha3..sini anak ikan longkang banyakla
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 21, 2011 10:47 pm

ada ura2 mengatakan harga MG akan naik ke RM1.7K..nantikan..
hanya yg lepas spek saje yg mampu jual harga ni..yg x lepas spek kene la akur jual harga HBQ/SHB..layannnnnnn...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Wed Dec 21, 2011 11:50 pm

Bila ia agak2x akn di kuat kuasa hrga tu. sblm dia kuat kuasa jum sambar sekor 2 ekor lg.. hahah

gabanzshah wrote:
ada ura2 mengatakan harga MG akan naik ke RM1.7K..nantikan..
hanya yg lepas spek saje yg mampu jual harga ni..yg x lepas spek kene la akur jual harga HBQ/SHB..layannnnnnn...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Anak MG murah2:)!!   Today at 11:24 am

Back to top Go down
 
Anak MG murah2:)!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: