Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 7:08 pm

forum lain semua hentam aku bila aku ckp GH bawak dlm black tank akan hilang .. dorang sungguh confident GH dia akan hilang skit siap cabar nak bagi pix.. apa komen abg otai2.. kita belajar.. aku pun belajar so aku gtau la pendapat aku..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 8:34 pm

zerol86 wrote:
forum lain semua hentam aku bila aku ckp GH bawak dlm black tank akan hilang .. dorang sungguh confident GH dia akan hilang skit siap cabar nak bagi pix.. apa komen abg otai2.. kita belajar.. aku pun belajar so aku gtau la pendapat aku..

Tgk genetik jugak bro...ada beberapa tokey farm aku jumpa cakap kena kencing ja main GH ni...ada yg masuk kolam sebulan habis tutup balik then paling lama 2 tahun tutup semula kepala ikan tu...then ada yg kekal dah 5,6 tahun tapi yg ni cukup susah nak dapat sebab genetik dia dah campur cukup byk dgn kaedah selective breeding....Yg pasti GH xkan jadi kalo biar dia develop sendiri...sebab tu wujud perkataan ikan lampu dgn ikan teknik.....
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 9:02 pm

hehe..sebab tu la aku layan asal MG ori sudah..nak GH mau2..1.8k..size baru je 6-7 inci..tu pun ntah2 hilang bila bawak masuk akuarium sendiri..hehe sebab tak cukup lama kena tanning..tapi kalo dah masuk size 12-13inci..tu mungkin stabil sket la GH nyer..sebab dah gold nyer dah lekat kan..huhu..kalo salah jgn tembak yer.
Back to top Go down
View user profile
Jai



Posts : 58
Join date : 12/10/2009

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Thu Jul 05, 2012 12:08 am

Jai wrote:
izinkan mencelah..ngapa tak trade-in je kat owner2 kolam kat BM? kasi induk dpt anak super red sekor dua ke tak leh ke? Rolling Eyes

alamak dah cite sampai masuk induk kolam -terus menyimpang cerita GH huhu.
maksud aku dlm masalah bro madrick yg perlu instant cash ni - let go ke owner kolam, kalau leh dpt anak merah ke MGBB ke sekor dua..leh la jual anak tu murah2 aku rasa anak chili red kalau jual range RM1k sekor pun mesti ada yg mau. baru boleh instant cash. Bro madrick pun dah tak jauh nak gi BM rasa.
HB dia tu aku nengok cantik takkan takde owner yg mau..busuk2 2 ekor anak MG takkan dowang tak leh bagi.
pendapat nubie aku je ni.. tapi aku pernah le trade-in induk banjar red kat BMA dpt anak CR sekor, pastu induk HB (kata Mat Don agak gemok dan hampir dia tolak) dpt MGBB sekor huhu. Ni cerita 2-3 tahun lepas tak tau pulak situasi market sana skrg.
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Thu Jul 05, 2012 1:00 am

huhu biasa la bro kita kena lari topik skit baru rancak forum hehe..

trade induk dgn baby dapat 2,3 ekor mmg buat duit .. ramai hobyist lebih suka bela anak dari induk..unless hobyist tu plan nak ternak ikan..

insyallah kalau ada kemahuan di situ ada jalan.. buat mcm aku satu BM semua aku call aku rasa dorang pun dah naik muak tgk no aku sms ke call.. haha.. sorry tapi customer ada hak tanya kekeke jgn tembak..tapi kekadang deal tak jadi bukan di sengajakan..

nk trade ramahkan diri dgn tauke farm atau trader atau orang yang kenal farm..

aku ada dgr cita ada sorang mamat tu nak jual semua farm dia dgn rm1m kot tak tau la ada buyer ke apa..dkt BM so risik2 la maybe owner baru nak induk ke apa..

nie pandangan newbie aku je.. kita share2 info kalau salah betulkan..
Back to top Go down
View user profile
Jai



Posts : 58
Join date : 12/10/2009

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Thu Jul 05, 2012 2:52 am

zerol86 wrote:
huhu biasa la bro kita kena lari topik skit baru rancak forum hehe..

trade induk dgn baby dapat 2,3 ekor mmg buat duit .. ramai hobyist lebih suka bela anak dari induk..unless hobyist tu plan nak ternak ikan..

insyallah kalau ada kemahuan di situ ada jalan.. buat mcm aku satu BM semua aku call aku rasa dorang pun dah naik muak tgk no aku sms ke call.. haha.. sorry tapi customer ada hak tanya kekeke jgn tembak..tapi kekadang deal tak jadi bukan di sengajakan..

nk trade ramahkan diri dgn tauke farm atau trader atau orang yang kenal farm..

aku ada dgr cita ada sorang mamat tu nak jual semua farm dia dgn rm1m kot tak tau la ada buyer ke apa..dkt BM so risik2 la maybe owner baru nak induk ke apa..

nie pandangan newbie aku je.. kita share2 info kalau salah betulkan..

Memang best kalau forum rancak tapi momod yg bukak topik dok tertunggu tunggu idea atau buyer...hehe
bila topik dah off dia pun putus harapan lak nanti. Good Luck Bro Madrick menjual HB cun tu..insyaAllah ada lagi harapan tu.

RM1M nak jual farm? adei..bukan standard aku le nak beli2 farm ni. penghobi jew
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Thu Jul 05, 2012 8:10 am

Tima kasih kerna memeriahkan thread saya ni. Saya kalau buleh nak jual terus ja, tak nak trade2 ni. Sekarang dah beralih arah ke Saltwater Tank plak. Belanja tinggi, tu yg nak jual kelisa ni buat modal utk equipment saltwater. Sapa2 yg bleh tlg cari buyer sy bagi komisen lagi.... Ikan sy sekarang dah ada kaler mcm biru2 skit belah sisik level 5 n 6 tu. Super Highback bleh jadi camtu ka? Sy beli dulu kat tokey Arowana Village En. Jamil. Sy pi pilih ikan ni kat umah dia sendiri.
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Tue Jul 10, 2012 1:00 am

Alhamdulillah...ikan dah selamat ke dalam tank owner baru....terima kasih semua..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Tue Jul 10, 2012 1:28 am

syukur.. tu la kita bom bang sini sana tarik orang baca ada yang berkenan kekeke.. tahniah..
Back to top Go down
View user profile
Jai



Posts : 58
Join date : 12/10/2009

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Tue Jul 10, 2012 2:07 am

zerol86 wrote:
syukur.. tu la kita bom bang sini sana tarik orang baca ada yang berkenan kekeke.. tahniah..

tahniah2...terbaik lah tu. jom kita gebang2 lagi huhu nak off topik pun tara hal dah heheh
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Tue Jul 10, 2012 2:14 am

tp masalahnyer ikan dah jual.. so kita gebang thread lain plak huhu..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 11, 2012 3:07 am

madrick wrote:
Alhamdulillah...ikan dah selamat ke dalam tank owner baru....terima kasih semua..
tahniah.. cheers
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Today at 1:04 am

Back to top Go down
 
Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: