Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Sun Nov 20, 2011 9:30 am

Salam semua...
Saya ada seekor Super Golden Highback Arowana untuk dijual. Memang urgent sgt nak pakai duit.
Infonya adalah seperti berikut:

A:
Jenis Ikan : Super Golden Highback
Umur : 3 Tahun ++
Saiz : 19 inci
Harga : RM2000 (Harga Pengsan)
Kuantiti : 1
Lokasi : Kedah
Nombor H/P : 0122552450

Call atau SMS.

Info tambahan: Ikan ni berada dalam keadaan yg sangat baik. Dibela sejak berukuran 7-8 inci. Diet adalah superworm, cricket dan anak ikan carp. Yg lain tak penah makan. Gambar menceritakan segalanya....

Free Gift: Akuarium 4 Kaki, amik semua skali dengan pump dan filter.

A:







Last edited by madrick on Fri Jun 22, 2012 10:58 pm; edited 9 times in total
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Thu Nov 24, 2011 6:18 pm

betul2 super ikan bro yg 1st tu..6th level gold pun dah jelas keluar Smile
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Urgent sale!   Mon Nov 28, 2011 10:29 pm

ikan_akeem wrote:
betul2 super ikan bro yg 1st tu..6th level gold pun dah jelas keluar Smile

Memang dijaga rapi ni bro... saya nak jual urgent ni, ada bran ka? harga bleh adjust lagi. Call ja...
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Sun Dec 11, 2011 12:34 am

Lai..lai...urgent sangta nak jual ni. Harga kira patut2 ja... call atau sms...
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Thu Jan 26, 2012 10:09 am

Promosi terbaru, beli ikan free aquarium 4 kaki skali ngan kabinet kayu yang masih baru. Contact saya jika berminat.
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Fri Mar 23, 2012 10:11 pm

Tak dak yg berminat ka? Harga bleh KAUTIM lagi. Janji jalan ja.......
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Fri Apr 13, 2012 6:42 am

Harga runtuh....
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Fri Apr 13, 2012 8:24 am

xder buyer lg ker bro?
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Fri Apr 13, 2012 7:26 pm

Tak dak lagi. Susah plak nak jual bila dah matang ni. Aku jual kat kaulah wanotz.. What a Face
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Fri Apr 13, 2012 7:55 pm

hihih.... $$ xde lah bro. :p
biasa ar skng ni hrga arowana jatuh.
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Sat Apr 14, 2012 9:20 am

Harga jatuh tadak hal bro... yg peliknya tak dak yg berminat. Harga kalau betul2 serius boleh nego kaw2..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Sat Apr 14, 2012 10:26 am

madrick wrote:
Harga jatuh tadak hal bro... yg peliknya tak dak yg berminat. Harga kalau betul2 serius boleh nego kaw2..


tak try tolak kat lfs ka?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Mon Apr 16, 2012 4:14 am

madrick wrote:
Harga jatuh tadak hal bro... yg peliknya tak dak yg berminat. Harga kalau betul2 serius boleh nego kaw2..

cuba hang offer,beli aqua dpt ikan..berduyun2 pm masuk..tp harga aqua la..ikan tu free gift.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Tue Apr 24, 2012 6:36 am

gabanzshah wrote:
madrick wrote:
Harga jatuh tadak hal bro... yg peliknya tak dak yg berminat. Harga kalau betul2 serius boleh nego kaw2..

cuba hang offer,beli aqua dpt ikan..berduyun2 pm masuk..tp harga aqua la..ikan tu free gift.. Very Happy

Kalau tolak kat lfs memang jalan la tapi harga tak bleh dengaq punya...hu..hu..hu..
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Tue Apr 24, 2012 6:39 am

madrick wrote:
gabanzshah wrote:
madrick wrote:
Harga jatuh tadak hal bro... yg peliknya tak dak yg berminat. Harga kalau betul2 serius boleh nego kaw2..

cuba hang offer,beli aqua dpt ikan..berduyun2 pm masuk..tp harga aqua la..ikan tu free gift.. Very Happy

Kalau tolak kat lfs memang jalan la tapi harga tak bleh dengaq punya...hu..hu..hu..

Cantik gak cadangan hang gabanzshah, beli aquarium aku dpt free ikan. Tapi gambaq ja la... Daripada nak bg free baik aku buat gulai....ha...ha...ha...
Back to top Go down
View user profile
madrick



Posts : 20
Join date : 20/11/2011

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Tue Jul 03, 2012 10:09 am

Up skit...
Back to top Go down
View user profile
Jai



Posts : 58
Join date : 12/10/2009

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 1:18 am

izinkan mencelah..ngapa tak trade-in je kat owner2 kolam kat BM? kasi induk dpt anak super red sekor dua ke tak leh ke? Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 6:24 am

pendapat aku la.. semua kolam kat bm dah overstock.. ikan penuh.. so no point dorang nak trade in unless ada kekosongan baru ok or kolam baru nak bukak.. ari tu aku g.. induk kebanyakan more than 10 years old..
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 6:27 am

tu pendapat aku tapi cuba2 risik owner kolam.. mana tau rezeki huhu.. cuba tanya haji .. tak tau la dia nak ke tak.. tapi bila dapat anak aro tu double triple check sebelum deal..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 6:42 am

Kolam masih ada yg kosong...tapi nak masuk kolam ikan sendiri kena pastikan kualiti ikan kita superb la...contoh kot dapat 20ekor GH Bluebase chu 2 line ke atas ka kompom ada kolam tersedia...kalo setakat MG biasa mmg xdapatla...sebabtu la harga MG merapu skrgni...tapi utk yg high quality xjatuh harga lagi....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 8:34 am

kyo82 wrote:
Kolam masih ada yg kosong...tapi nak masuk kolam ikan sendiri kena pastikan kualiti ikan kita superb la...contoh kot dapat 20ekor GH Bluebase chu 2 line ke atas ka kompom ada kolam tersedia...kalo setakat MG biasa mmg xdapatla...sebabtu la harga MG merapu skrgni...tapi utk yg high quality xjatuh harga lagi....


pehhhhh....nak carik induk 20 ekor GH blue base tu yg payahnya....nak modal induk satu hal...nk carik kualiti gh blue base satu hal...tapi mmg betui la kalau ada itu barang...owner farm pun sanggup tarik keluar MG.......masuk itu induk 20 ekor induk gh blue base...mana mau carik GH?ikan lampu banyak la...
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 8:38 am

Semua GH hasil dari lampu dgn FGT putih...mana ada GH naik sendiri atas kepala dalam tank gelap...hehehe...tapi sedikit sebanyak genetik utk jadi GH tu ada
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 8:45 am

kyo82 wrote:
Semua GH hasil dari lampu dgn FGT putih...mana ada GH naik sendiri atas kepala dalam tank gelap...hehehe...tapi sedikit sebanyak genetik utk jadi GH tu ada


tu yg aku ckp pyh nk carik yg betul2 ada gen tu...kalau ada pun...RM nya yg tak berapa nak ada ha3....dari kecik sampai ketua layan GH dalam FGT ja apa yg bestnya.....mau tgk kasi bukak fgt....ha3.....masuk tank...hansusss....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 10:12 am

Yup itula kenyataannya...jenis arowana camtu hanya sedap dilayan bila dah 3 tahun la bawak kuar dari FGT...kalo xmasuk FGT jgn harap nak dapat spec camtu...sebab tu jugakla ramai farmer yg kena kencing dlu masa mula2 bukak farm pi cari ikan Johor....trend skrg pulak org dok tekan lampu kaw2 utk nampak sempurna dalam 6-7 inci...berapa percent sgt nak maintain spec yg dipaksa keluar....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Wed Jul 04, 2012 5:25 pm

kyo82 wrote:
Yup itula kenyataannya...jenis arowana camtu hanya sedap dilayan bila dah 3 tahun la bawak kuar dari FGT...kalo xmasuk FGT jgn harap nak dapat spec camtu...sebab tu jugakla ramai farmer yg kena kencing dlu masa mula2 bukak farm pi cari ikan Johor....trend skrg pulak org dok tekan lampu kaw2 utk nampak sempurna dalam 6-7 inci...berapa percent sgt nak maintain spec yg dipaksa keluar....


pada aku lah letih nak main jns2 mcm nie.....tarak masa.....ha3
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru   Today at 5:23 am

Back to top Go down
 
Lelong Super Highback + Aquarium Update Harga Baru
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: