Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 tewas akhirnya..hahah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 09, 2011 7:40 am

Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 09, 2011 8:18 am

ganaih betui ikan ni, hang tak bagi makan ka apa ni?
semua dia nk bedal
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 09, 2011 9:00 am

Admin wrote:
ganaih betui ikan ni, hang tak bagi makan ka apa ni?
semua dia nk bedal
hehehe..bagi makan tapi dia nak makan anak ikan tu jugak..yang lain dia tak mau..memilih betul...riso jugak takot tercekek..beso bebeno anak ikan tu...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 09, 2011 9:07 am

huhu besar sngt ikan tu, mau tercekik dia
letak ikan saiz kecik skit
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 09, 2011 9:32 am

wan_dosh wrote:
Admin wrote:
ganaih betui ikan ni, hang tak bagi makan ka apa ni?
semua dia nk bedal
hehehe..bagi makan tapi dia nak makan anak ikan tu jugak..yang lain dia tak mau..memilih betul...riso jugak takot tercekek..beso bebeno anak ikan tu...

per terbaik.. hahah..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 09, 2011 11:08 am

Admin wrote:
huhu besar sngt ikan tu, mau tercekik dia
letak ikan saiz kecik skit
heheh,,ok2..tp nak cari anak ikan saiz kecik2 susah sangat..nak bg ikan gapi sekor singgit plak...hhuhuhu..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 09, 2011 12:00 pm

wan_dosh wrote:
Admin wrote:
huhu besar sngt ikan tu, mau tercekik dia
letak ikan saiz kecik skit
heheh,,ok2..tp nak cari anak ikan saiz kecik2 susah sangat..nak bg ikan gapi sekor singgit plak...hhuhuhu..

kat longkang bnyk ank2x ikan gapi.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Mon Oct 24, 2011 7:12 am

wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
Admin wrote:
huhu besar sngt ikan tu, mau tercekik dia
letak ikan saiz kecik skit
heheh,,ok2..tp nak cari anak ikan saiz kecik2 susah sangat..nak bg ikan gapi sekor singgit plak...hhuhuhu..

kat longkang bnyk ank2x ikan gapi.. Very Happy
sblm nk bg anak2 ikan..seelok2nya kuarantin dulu..terutama yg tangkap sendiri direct dr longkang..wahhhhh..aro bg mkn ikan longkang!!! lol!
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Mon Oct 24, 2011 8:42 am

betul tu... :p

gabanzshah wrote:
wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
Admin wrote:
huhu besar sngt ikan tu, mau tercekik dia
letak ikan saiz kecik skit
heheh,,ok2..tp nak cari anak ikan saiz kecik2 susah sangat..nak bg ikan gapi sekor singgit plak...hhuhuhu..

kat longkang bnyk ank2x ikan gapi.. Very Happy
sblm nk bg anak2 ikan..seelok2nya kuarantin dulu..terutama yg tangkap sendiri direct dr longkang..wahhhhh..aro bg mkn ikan longkang!!! lol!
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Mon Oct 24, 2011 11:30 am

ikan aku sisik dia satu kene serang ngan kulat lah...mintak2 cepat lah sembuh..riso plak aku..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Mon Oct 24, 2011 11:37 am

kulat cam mn tu? white sport ker?

wan_dosh wrote:
ikan aku sisik dia satu kene serang ngan kulat lah...mintak2 cepat lah sembuh..riso plak aku..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Mon Oct 24, 2011 8:14 pm

wanotz wrote:
kulat cam mn tu? white sport ker?

wan_dosh wrote:
ikan aku sisik dia satu kene serang ngan kulat lah...mintak2 cepat lah sembuh..riso plak aku..
tak tau lah..macam white spot..aku tengok sisik dia yang kene tu macam dah rosak teruk tak leh nak repair lagi...mintak2 tak menjangkit kat sisik yang lain2...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Tue Oct 25, 2011 6:44 am

cuba upload pic tu..kwn2 bleh bg pendapat yg lebih tepat..
Back to top Go down
View user profile
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Tue Oct 25, 2011 7:59 am

aro aku pn pernah kene white spot ni...bkan tu je,smpai ekor die jd reput...gelabah bewak aku...aku try buh ubat jepun tu je..alhamdulillah dh ok...klu xsalah aku,penyakit ini sebab air...so,kene jaga kualiti air btol2..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Sun Oct 30, 2011 11:39 am

gabanzshah wrote:
cuba upload pic tu..kwn2 bleh bg pendapat yg lebih tepat..
alhamdulillah..ikan kau dah sehat dah...berkesan tul obat jepon tu...tapi nak pulih sepenuhnyer sisik tu cam lambat jer...nak tanye kawan2 brape lame ea ea satu sisik tu leh tumbuh semule cantik seperti biasa..?
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Mon Oct 31, 2011 9:59 am

wan apa cite ikan, takde ke gmbar terbaru Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 31
Location : ipoh

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Mon Oct 31, 2011 6:32 pm

hehheh..cite terbaru ari tu kene jangkitan kulat kat sisik dia..tp alhamdulillah dah sihat atas bantuan bro retro yang terpakse jd tuan penasihat aku...ki3...siang malam aku duk tepon tanye cam mane last2 sampai dia sendiri datang umah tengok ikan...he3..thanks kat bro retro n forum nie...nant aku upload gambar terbaru dia...badan dia ade naik unggu kebiru-biruan lah tuan tanah..macam nak g ke BB jer...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   Thu Nov 03, 2011 9:46 am

waaa kalau betui naik bluebase ok ler tu
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Sponsored content




PostSubject: Re: tewas akhirnya..hahah   

Back to top Go down
 
tewas akhirnya..hahah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: