Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anak MG untuk dijual:)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 11:24 am

kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

xde rzki nk btemu bro kyo.he.insyaAllah di lain kesempatan Smile
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 11:25 am

wan_dosh wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...
adohai..nie yang nak p turun lagi nie.... bounce

turun jgn xtrun.hehe..amik lg 2,3 ekor Wink
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 8:02 pm

Rhu Dua wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

xde rzki nk btemu bro kyo.he.insyaAllah di lain kesempatan Smile

Insya Allah di lain kali...aku tiap2 hujung mgu ada kat Bukit Merah amik gambar...tapi bulan ni sabtu je ada program utk budak2...so ahad je dapat turun...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 11:47 pm

kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

aku pusing skit bleh...x semua jd..kene kelaskn lg..sapa cepat dia dpt...sori2..jgn marah arr..
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 10, 2011 6:00 am

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

aku pusing skit bleh...x semua jd..kene kelaskn lg..sapa cepat dia dpt...sori2..jgn marah arr..

btl tu bro gabanz..bkn sume m'jd Smile ..anak dr 2induk yg di hrvst bln3 haritu dlm 70ekr lbh xslp..setelah di ambil oleh tokey alai(utk dibt induk)+mati+ada plabur ambil bt balik+yg dijual akhirnya b'baki 13ekor.dr 13ekr tu yg ni la plg elok..ada jgk yg color sisik naik level 6 tp chu xnaik sgt..nk bli MG nk bg puas hati mmg nk kna pilih btl2..xsemua anak akan sama kualiti..mcm bro gabanz kata kena kelaskan dulu Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 10, 2011 6:07 am

Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

aku pusing skit bleh...x semua jd..kene kelaskn lg..sapa cepat dia dpt...sori2..jgn marah arr..

btl tu bro gabanz..bkn sume m'jd Smile ..anak dr 2induk yg di hrvst bln3 haritu dlm 70ekr lbh xslp..setelah di ambil oleh tokey alai(utk dibt induk)+mati+ada plabur ambil bt balik+yg dijual akhirnya b'baki 13ekor.dr 13ekr tu yg ni la plg elok..ada jgk yg color sisik naik level 6 tp chu xnaik sgt..nk bli MG nk bg puas hati mmg nk kna pilih btl2..xsemua anak akan sama kualiti..mcm bro gabanz kata kena kelaskan dulu Very Happy

tny sikit Chu tu mcm mn kira and aper tu chu sebenar nye. Razz hiihih
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 10, 2011 7:55 am

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

aku pusing skit bleh...x semua jd..kene kelaskn lg..sapa cepat dia dpt...sori2..jgn marah arr..

Maksud aku semua dah jadi ialah utk ikan yg Bob tunjuk tu je...semua spec utk MG dah ada...so kalo beli xda mslh punya....Yg lain dalam kolah putih tu masih tunggu la...byk kena capai dlu...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 10, 2011 8:22 am

kyo82 wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

aku pusing skit bleh...x semua jd..kene kelaskn lg..sapa cepat dia dpt...sori2..jgn marah arr..

Maksud aku semua dah jadi ialah utk ikan yg Bob tunjuk tu je...semua spec utk MG dah ada...so kalo beli xda mslh punya....Yg lain dalam kolah putih tu masih tunggu la...byk kena capai dlu...
hehe..salah faham.. rabbit rabbit
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Wed Oct 19, 2011 9:56 am

Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Wed Oct 19, 2011 7:40 pm

Rhu Dua wrote:

MG gak ker ni? besar brapa inch ni?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Wed Oct 19, 2011 8:11 pm

wanotz wrote:
Rhu Dua wrote:

MG gak ker ni? besar brapa inch ni?

ya en. wanotz..ni adik bradik ikan yg sy upload haritu Very Happy ..inci tu dlm 7 kot.sy pn masih kliru nk kira inci ni skali ekor ke x? Razz
Back to top Go down
View user profile
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Oct 25, 2011 1:37 am

Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

aku pusing skit bleh...x semua jd..kene kelaskn lg..sapa cepat dia dpt...sori2..jgn marah arr..

btl tu bro gabanz..bkn sume m'jd Smile ..anak dr 2induk yg di hrvst bln3 haritu dlm 70ekr lbh xslp..setelah di ambil oleh tokey alai(utk dibt induk)+mati+ada plabur ambil bt balik+yg dijual akhirnya b'baki 13ekor.dr 13ekr tu yg ni la plg elok..ada jgk yg color sisik naik level 6 tp chu xnaik sgt..nk bli MG nk bg puas hati mmg nk kna pilih btl2..xsemua anak akan sama kualiti..mcm bro gabanz kata kena kelaskan dulu Very Happy

mg tu still available?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Wed Oct 26, 2011 12:12 am

cekodok wrote:
Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...

aku pusing skit bleh...x semua jd..kene kelaskn lg..sapa cepat dia dpt...sori2..jgn marah arr..

btl tu bro gabanz..bkn sume m'jd Smile ..anak dr 2induk yg di hrvst bln3 haritu dlm 70ekr lbh xslp..setelah di ambil oleh tokey alai(utk dibt induk)+mati+ada plabur ambil bt balik+yg dijual akhirnya b'baki 13ekor.dr 13ekr tu yg ni la plg elok..ada jgk yg color sisik naik level 6 tp chu xnaik sgt..nk bli MG nk bg puas hati mmg nk kna pilih btl2..xsemua anak akan sama kualiti..mcm bro gabanz kata kena kelaskan dulu Very Happy

mg tu still available?

ya msih ada Very Happy ...tp tn admin kta mggu ni & mggu dpn ada yg nk mai tgk..
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 10:03 am

ikan rhu dua sudah habis dijual, semua telah disambar oleh member2 forum kita hehe Razz
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 10:07 am

Terima kasih atas layan Smile lain kali leh singgah lg farm tuan Admin.

Admin wrote:
ikan rhu dua sudah habis dijual, semua telah disambar oleh member2 forum kita hehe Razz
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 10:09 am

hehe sama2
ikan tu ok kot, selamat sampai ke
nnti jgn lupa post gmbar, tengok rumah baru dia kat sana hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 10:12 am

Alhamdulilah. selamat smpai td kul 6pm. nnt saya post gmbr. ni ikan kelah sy duk rembat mknan dia. haha...

Admin wrote:
hehe sama2
ikan tu ok kot, selamat sampai ke
nnti jgn lupa post gmbar, tengok rumah baru dia kat sana hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 10:13 am

haha biasa le tu tempat baru
nnti dah lama silap2 ngn kelah tu kena rembat haha
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 10:15 am

trima kasih pd rakan2 yg sudi bli ikan sy yg xsbrapa Smile ...& trima kasih juga pd tn admin yg tolong promote & jaga hgga b'jaya dijual Very Happy ...nti en wanotz blhla upload gmbar..blh kami smua tgk potensi ikan tu.he..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 10:19 am

okes boleh jer.. nnt ader time nnt sy amik gmbr dia.. hihih geek

Rhu Dua wrote:
trima kasih pd rakan2 yg sudi bli ikan sy yg xsbrapa Smile ...& trima kasih juga pd tn admin yg tolong promote & jaga hgga b'jaya dijual Very Happy ...nti en wanotz blhla upload gmbar..blh kami smua tgk potensi ikan tu.he..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 31, 2011 6:40 pm

pasni leh laah kawan-kawan yang mane ade ikan nak letgo rojer2 kt dalam forum nie ea...yang penting harga bg kaw2 punye murah..hehehh..harga kawan-kawan... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Nov 01, 2011 7:39 am

Sorry gambar x cun sngt.

1. Packing back to Melaka.
http://www.flickr.com/photos/69306323@N02/6301739355/in/photostream/

2.
http://www.flickr.com/photos/69306323@N02/6302266622/in/photostream/

3.
http://www.flickr.com/photos/69306323@N02/6301740005/in/photostream/

4. Swimming.


terpakasa letak link sbb pic xleh view.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Nov 01, 2011 8:38 am

tkt2 lg ikan ni.hehe.tmpat baru kot..dulu brenang ramai2.
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Nov 01, 2011 10:18 am

Semlm dia x mcm ni. hbs semua filter dia pusing. haha.. nmpk cam lapar jer. tp tu ar si kelar 2 ekor ni dok rembat mkn dia...

Rhu Dua wrote:
tkt2 lg ikan ni.hehe.tmpat baru kot..dulu brenang ramai2.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Thu Nov 03, 2011 9:55 am

kalau sisik yg tanggal semua dah tumbuh balik, mesti cun ikan ni
biasa le tu tempat baru
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Today at 4:52 am

Back to top Go down
 
Anak MG untuk dijual:)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: