Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anak MG untuk dijual:)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 02, 2011 10:46 am

Cun gak tu... klo boleh amik gambar@ video induk.... sunny
hihih..
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 02, 2011 12:11 pm

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...
bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 02, 2011 10:46 pm

Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 03, 2011 12:13 am

wanotz wrote:
Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
nant malam aku upload picture...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 03, 2011 3:33 am

Rhu Dua wrote:
wanotz wrote:
Wah..... Kalo cam tu leh ar upload gambar, Very Happy
teringin nak beli tp x kena masa lg... sbb bln ni busy..

klu bro gabanz ambil gmbr@video blh kgsi2 Very Happy
sy klu pi hjung mggu ni sy ambil gmbr&video insyaAllah..skali dgn ank klm 32 hrvst bln8 haritu Smile

x amik pun bro..sori la..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 03, 2011 9:20 pm

Assalammualaikum
en Rhu Dua, nak set date gi sana ar. If xder arah melintang nak turun sana 31Oct2011 ni. ader aper2x mslh x tarikh tu.
kemungkinan saya dtng berdua dgn rakan sya. Jd kalo boleh tu nak tau harga MG sekrng ialah krng gi sana x cukup lak bajet x pasal2x balik tngan kosong. huhu.. Sy berhajat nak beli SEKOR sahaja.
boleh x email [erywanie_prince@yahoo.com] dekat sya Map dri K.L ke Mau Arowana . + Klo dapat gmbr latest baby MG dah cun sajer nak tngk2x.
Tq.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Oct 03, 2011 11:28 pm

wanotz wrote:
Assalammualaikum
en Rhu Dua, nak set date gi sana ar. If xder arah melintang nak turun sana 31Oct2011 ni. ader aper2x mslh x tarikh tu.
kemungkinan saya dtng berdua dgn rakan sya. Jd kalo boleh tu nak tau harga MG sekrng ialah krng gi sana x cukup lak bajet x pasal2x balik tngan kosong. huhu.. Sy berhajat nak beli SEKOR sahaja.
boleh x email [erywanie_prince@yahoo.com] dekat sya Map dri K.L ke Mau Arowana . + Klo dapat gmbr latest baby MG dah cun sajer nak tngk2x.
Tq.

Waalaikumussalam..insyaAllah en wanotz sy akan usahakn..tarikh tu sy xpasti blh pi di sana ke x.sbb sy duk di jitra, kedah..tp xda mslh klu sy xda.sbb tn admin kita full time di sana Smile ..nti sy emelkan @ PM maklumat yg sptutnya.
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Oct 04, 2011 4:43 am


Waalaikumussalam..insyaAllah en wanotz sy akan usahakn..tarikh tu sy xpasti blh pi di sana ke x.sbb sy duk di jitra, kedah..tp xda mslh klu sy xda.sbb tn admin kita full time di sana ..nti sy emelkan @ PM maklumat yg sptutnya.

=========================================================================================================

okes cun gak tu.. aper2x pon hope leh dpt harga cam kita bincang tu rm1250 siap cip Smile . al maklum ar dri melaka nak gi bukit merah bnyk gak kos dia.. Sad
aper2x sila lah update dgn saya. boleh hubungi saya pada no ni 012-2533370.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Oct 04, 2011 9:28 am

ok en wanotz Very Happy ..bkenaan cip tu mgkin tn admin kita blh trangkan.sbb yg sy bgtau rm50 tu hnyalah apa yg sy pnah dgr.cuma t'pulang pd pihak MAU/MU la mcm mana diorg nk sdiakn @ pn nk cas mcm mana bkenaan cip ni..tp xpa.bhagian anak ikan sy tu insyaAllah sy brikan hrga t'baik.he Very Happy ..klu ikt jumlah baki ank ikan bhagian sy & adik sy ada dlm 3-4ekor lg Smile
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Oct 04, 2011 10:24 am

oh okes.. erm dah nak hbs di jual ia... huhuhu cam xsempat date yg di beri.. @.@
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Wed Oct 05, 2011 3:25 am

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
nant malam aku upload picture...

=====================================================================

tu Pic MG ke bro?
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Wed Oct 05, 2011 8:36 pm

wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
nant malam aku upload picture...

=====================================================================

tu Pic MG ke bro?
aahh..MG dari kolam MAU..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Thu Oct 06, 2011 7:37 am

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
nant malam aku upload picture...

=====================================================================

tu Pic MG ke bro?
aahh..MG dari kolam MAU..
=====================================================================

per menarik... berapa tu?
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Thu Oct 06, 2011 6:11 pm

wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
nant malam aku upload picture...

=====================================================================

tu Pic MG ke bro?
aahh..MG dari kolam MAU..
=====================================================================

per menarik... berapa tu?
harga ko g pm tuan tanah..nant dia ng tau ea...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Fri Oct 07, 2011 3:49 am

wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
nant malam aku upload picture...

=====================================================================

tu Pic MG ke bro?
aahh..MG dari kolam MAU..
=====================================================================

per menarik... berapa tu?
harga ko g pm tuan tanah..nant dia ng tau ea...

alahai..cuba la tulis prkataan yg sng nk baca..aku ni dh tua..mana paham bahasa org muda ni..hehe
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Fri Oct 07, 2011 3:58 am

gabanzshah wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
wan_dosh wrote:
wanotz wrote:
Subject: Re: Anak MG untuk dijual:) Today at 2:11 am
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

bila mau pergi bro???hehehe
akhirnya sampai jugak aku kat MAU dan bawak balik seko MG....huhuh..
=========================================================================================================

kasi ar upload pic.....
nant malam aku upload picture...

=====================================================================

tu Pic MG ke bro?
aahh..MG dari kolam MAU..
=====================================================================

per menarik... berapa tu?
harga ko g pm tuan tanah..nant dia ng tau ea...

alahai..cuba la tulis prkataan yg sng nk baca..aku ni dh tua..mana paham bahasa org muda ni..hehe

=====================================================================

xper tua2x bnyk penggalaman... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Fri Oct 07, 2011 4:00 am

berbelit lidah aku nk mengeja.. lol!
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Fri Oct 07, 2011 4:29 am

gabanzshah wrote:
berbelit lidah aku nk mengeja.. lol!

=================================================

haha lol! lol!
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Fri Oct 07, 2011 7:02 am

gabanzshah wrote:
berbelit lidah aku nk mengeja.. lol!
typing eror tu en gabanz...hehehhe..sori arr... Laughing
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 08, 2011 9:57 am

update anak MG klm29 yg hrvst bln 3 lpas Very Happy ..



gambar xbrp clear sbb xmahir nk amik gmbr ikan & air agak keruh Laughing

http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6222793643/in/photostream/


http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6223321440/in/photostream/


http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6222812257/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6222624319/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6222632941/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6222646657/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6222662337/in/photostream/

http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6222702035/in/photostream/



Last edited by Rhu Dua on Sat Oct 08, 2011 10:58 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 08, 2011 10:56 am

anak MG..Tn admin mintak iklan.untuk yg bminat blh rujuk tn. admin Very Happy

[img]http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6223251474/in/photostream/

[img]http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6223244402/in/photostream/

[img]http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6223237600/in/photostream/
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 8:16 am

Rhu Dua wrote:
anak MG..Tn admin mintak iklan.untuk yg bminat blh rujuk tn. admin Very Happy

[img]http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6223251474/in/photostream/

[img]http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6223244402/in/photostream/

[img]http://www.flickr.com/photos/61141566@N04/6223237600/in/photostream/


per cun ikan.. Very Happy
Insyallah 31Oct ni sy turun sana.. Ikan en Rhu Dua ader lg ker?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 8:27 am

Bhagian sy klm 29 tu ada dalam 1.4ekor..tp tn admin dh amik sekor tlg asingkan untuk sy jual..gmbar ikan tu yg sy post pertama 8kpg gmbar tu..chu dh naik..sy masih jual hrga 1200 khas utk rakan2 forum ni wlupn tn admin kata blh dijual dgn hrha 1500 Very Happy ..yg gmbar 3kpg tu tuan admin mnta sy tlg iklankan.ttg hrga en wanotz blh PM tny tn admin Very Happy ..

yg anak klm32 masih kcil.sbb tu sy x ambil gmbar Smile
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 10:22 am

Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 09, 2011 11:17 am

kyo82 wrote:
Aku dah tgk ikan tu ptg tadi...mmg semua dah jadi xda mslh...harga rm1200 mmg rendah dah tu...
adohai..nie yang nak p turun lagi nie.... bounce
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Today at 11:22 am

Back to top Go down
 
Anak MG untuk dijual:)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: