Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Anak MG untuk dijual:)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Thu Sep 15, 2011 1:32 am

Rhu Dua wrote:
miang wrote:
Rhu Dua wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
jom pakat2 turun tgk anak MG bro Rhu Dua..mana2 yg berkenan bleh la angkat..hehe

hang tlak saiz tu 1200 ke?ikan dah besar tu...dah blh nampak la blh pegi takat mana...ikan pun tak ada taning kaw2 lagi tu...tak ada yg berminat ke?

sy tolak hrga yg syarikat bg pd plabur.stakat ni yg di maklumkn pd sy 1200 la.mgkin tn. admin blh respon hrga tbaru.tp sy rasa msih hrga tu kot.hehe..mnurut syarikat lani ssh nk dpt p'beli MG..dlu batch ank MG ni duk ada 60ekr lbih.tp mati sparuh.kmudian ada jual skit, plabur yg amik bela n tokey alai bt induk.jd ni jela yg masih tggal..
kwn2 blh tgk.kot2 minat blh bgtau sy.he.


mak aih...separuh kojol?pehhhhhhh........black out ke apa???

xslp pkerja yg jaga tu bgtau kna "virus pusing"..kpala ikan jd m'cacak pd dasar aquarium ekor jd ke atas..

pehhh...aduyai..banyak rugi....tapi nak buat mcmana rezeki kat tangan tuhan kan....tuhan dah tak bagi rezeki tu apa yg blh kita buat...redo jelahh
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Sep 25, 2011 7:04 am

Assalammualaikum.
nak tau , ank MG tu still ader ker? jika berminat, di mana lokasi nye?
ikan ader chip x?
harga berapa ia?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Sep 25, 2011 9:31 am

wanotz wrote:
Assalammualaikum.
nak tau , ank MG tu still ader ker? jika berminat, di mana lokasi nye?
ikan ader chip x?
harga berapa ia?

Waalaikumussalam...mggu lpas sy tny masih ada..ikan xda chip..tp klu nk cip kna tambah rm50 xslp sy.mgkin syarikat kenakan cas sbb cip tu xslp modal rm30 sy rasa..klu nk ltak cip jd rm1250 la..ikan ada di syarikat mau arowana..klu bro wanotz nk anak mg kolam 32 pn ada.batch hrvest bln8 39 ekor tu mgkin dh saiz 3-4inci dh..apa2 pn blh call sy di no 012-9597791.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Sep 26, 2011 4:13 am


wanotz wrote:
Assalammualaikum.
nak tau , ank MG tu still ader ker? jika berminat, di mana lokasi nye?
ikan ader chip x?
harga berapa ia?


Waalaikumussalam...mggu lpas sy tny masih ada..ikan xda chip..tp klu nk cip kna tambah rm50 xslp sy.mgkin syarikat kenakan cas sbb cip tu xslp modal rm30 sy rasa..klu nk ltak cip jd rm1250 la..ikan ada di syarikat mau arowana..klu bro wanotz nk anak mg kolam 32 pn ada.batch hrvest bln8 39 ekor tu mgkin dh saiz 3-4inci dh..apa2 pn blh call sy di no 012-9597791..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boleh ke saya sendiri memilih ank MG.
saya tinggal di Melaka.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Mon Sep 26, 2011 10:30 am

blh pilih Very Happy ..cuma yg sy dapat tau klu pilih syarikat jual hrga ln skit kot..tu klu pmbeli pi bli dgn syarikat la..tp klu bro wanotz nk bli nti ambil bhagian sy la.blh adjust dgn tn admin kita.dpat hrga sama Very Happy ...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Sep 27, 2011 12:42 am

wah menarik bunyi nye.. erm.. sy cuba survey sekitar k.l and melaka. tngk hrga berapa. insyallah klo ader rezeki sy akn hubungi encik.. al maklum lah dri selatan nak ke utara jauh gak perjlnan nye. Smile tq atas feedback encik. Smile
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Sep 27, 2011 1:17 am

wanotz wrote:
wah menarik bunyi nye.. erm.. sy cuba survey sekitar k.l and melaka. tngk hrga berapa. insyallah klo ader rezeki sy akn hubungi encik.. al maklum lah dri selatan nak ke utara jauh gak perjlnan nye. Smile tq atas feedback encik. Smile
Melaka hang survey kat mana ya?
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Sep 27, 2011 1:21 am

melaka ek.. ader 1 kedai kat Malim, tokei tu ader kolam gak kat jasin. selalu ar beurusan dgn dia. tp x sure lg ader x ank aro MG skng ni.. jd tu yg tnya2x..
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Tue Sep 27, 2011 8:23 am

wanotz wrote:
wah menarik bunyi nye.. erm.. sy cuba survey sekitar k.l and melaka. tngk hrga berapa. insyallah klo ader rezeki sy akn hubungi encik.. al maklum lah dri selatan nak ke utara jauh gak perjlnan nye. Smile tq atas feedback encik. Smile

sama2 en wanotz Very Happy
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Fri Sep 30, 2011 7:28 pm

wanotz wrote:
wah menarik bunyi nye.. erm.. sy cuba survey sekitar k.l and melaka. tngk hrga berapa. insyallah klo ader rezeki sy akn hubungi encik.. al maklum lah dri selatan nak ke utara jauh gak perjlnan nye. tq atas feedback encik.


sama2 en wanotz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

erm.... nak tnya lah cam mn tau beza ank MG dgn arowana lain + cam mne ek dorng kira 5 sisik or 6 sisik tu... kira diri atas ke bwh ker?
Back to top Go down
View user profile
wan_dosh



Posts : 172
Join date : 28/09/2011
Age : 30
Location : ipoh

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Fri Sep 30, 2011 9:19 pm

Rhu Dua wrote:
wanotz wrote:
Assalammualaikum.
nak tau , ank MG tu still ader ker? jika berminat, di mana lokasi nye?
ikan ader chip x?
harga berapa ia?

Waalaikumussalam...mggu lpas sy tny masih ada..ikan xda chip..tp klu nk cip kna tambah rm50 xslp sy.mgkin syarikat kenakan cas sbb cip tu xslp modal rm30 sy rasa..klu nk ltak cip jd rm1250 la..ikan ada di syarikat mau arowana..klu bro wanotz nk anak mg kolam 32 pn ada.batch hrvest bln8 39 ekor tu mgkin dh saiz 3-4inci dh..apa2 pn blh call sy di no 012-9597791.. Very Happy
bro..cam berminat jer ngan anak MG harvest bulan 8 tu...ade lagi ker ?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 2:13 am

wanotz wrote:
wanotz wrote:
wah menarik bunyi nye.. erm.. sy cuba survey sekitar k.l and melaka. tngk hrga berapa. insyallah klo ader rezeki sy akn hubungi encik.. al maklum lah dri selatan nak ke utara jauh gak perjlnan nye. tq atas feedback encik.


sama2 en wanotz
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

erm.... nak tnya lah cam mn tau beza ank MG dgn arowana lain + cam mne ek dorng kira 5 sisik or 6 sisik tu... kira diri atas ke bwh ker?

hehe.sy pn xbrapa mahir sgt bab ni..kta tggu bro kyo jwbkan.. Laughing ....tkt jwb slh malu je.hehe..kna tggu pakar yg jwb.
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 2:20 am

wan_dosh wrote:
Rhu Dua wrote:
wanotz wrote:
Assalammualaikum.
nak tau , ank MG tu still ader ker? jika berminat, di mana lokasi nye?
ikan ader chip x?
harga berapa ia?

Waalaikumussalam...mggu lpas sy tny masih ada..ikan xda chip..tp klu nk cip kna tambah rm50 xslp sy.mgkin syarikat kenakan cas sbb cip tu xslp modal rm30 sy rasa..klu nk ltak cip jd rm1250 la..ikan ada di syarikat mau arowana..klu bro wanotz nk anak mg kolam 32 pn ada.batch hrvest bln8 39 ekor tu mgkin dh saiz 3-4inci dh..apa2 pn blh call sy di no 012-9597791.. Very Happy
bro..cam berminat jer ngan anak MG harvest bulan 8 tu...ade lagi ker ?

ada2 Very Happy ..xslp ada 87 ekor dr 3 induk blainan..klu blm ada yg matila..mggu dpn hrvst lg klm 32 tu.induk dh 1mggu bwa tlur..insyaAllah klu sy prgi sy cuba rakam video..kot2 la bkenan.hehe..
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 2:39 am

erm.... klo sya beli dlm awl bln 11. agak nye sama ke harga nye?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 2:46 am

Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 6:00 am

kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...
bila mau pergi bro???hehehe
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 6:41 am

wanotz wrote:
erm.... klo sya beli dlm awl bln 11. agak nye sama ke harga nye?

sy rasa sama kot..syrkt mgkkin xkn naikkan hrga dlm stok masih byk xt'jual lg ni kot.he..
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 6:46 am

kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...

insyaAllah:)..sy lani fkir nk cpt2 blik modal je.hehe..tp apa2 pn kwn2 tgkla dlu ikan tu bg puas hati.sy nk komen pn xpndai.tkt salah.ilmu cetek lg Laughing ..apa2 pn org yg bli puas hati Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 6:53 am

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...
bila mau pergi bro???hehehe

klu bro gabanz n bro kyo nk dtg, dtgla masa hrvst.mggu dpn ada hrvst lg..blh la nilai induk sy tu..sy pn msih nk tau apa gred induk sy tu.klu smua btl2 MG ok la..tkt ada t'selit yg HBQ.hehe.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 7:00 am

Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...
bila mau pergi bro???hehehe

klu bro gabanz n bro kyo nk dtg, dtgla masa hrvst.mggu dpn ada hrvst lg..blh la nilai induk sy tu..sy pn msih nk tau apa gred induk sy tu.klu smua btl2 MG ok la..tkt ada t'selit yg HBQ.hehe.
bro rhu dhu..bro kyo tgh mencari chu yg 3 baris..hehe insyaAllah klu xde ape2 nti kami dtg..harga 1.2k lg kan?
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sat Oct 01, 2011 8:55 am

gabanzshah wrote:
Rhu Dua wrote:
gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
Kalo ikan saiz 3 inci ke bawah cukup susah nak beza jenis apa...contoh kalo kita letak MG 3 inci n 1.5 red 3 inci dalam tank putih then tembak ngan lampu...semua akan jadi lebih kurang je...sebab tu kalo nk kepastian belila ikan yg dah nampak kualiti skit.....Ikan bro Rhu Dua dah besar Insya Allah dah nampak potensi dia...so pandai2 pilih mana tau ada rezeki dapat yg terbaik...harga kawtim la utk kwn2...
bila mau pergi bro???hehehe

klu bro gabanz n bro kyo nk dtg, dtgla masa hrvst.mggu dpn ada hrvst lg..blh la nilai induk sy tu..sy pn msih nk tau apa gred induk sy tu.klu smua btl2 MG ok la..tkt ada t'selit yg HBQ.hehe.
bro rhu dhu..bro kyo tgh mencari chu yg 3 baris..hehe insyaAllah klu xde ape2 nti kami dtg..harga 1.2k lg kan?

ya..xsilap sy hrga masih tahap tu..blm naik2 lg.hehe..cuma ada yg MAU jual rm1400..tp induk cross mcm klm 35 yg tn admin upload tu..yg kategori klm sy ni msih rm1200.. Smile ...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 02, 2011 9:46 am

br balik dr MAU..stok MG bro rhu dua tu still available lg..sape2 berkenan bleh la p angkat..hehehe
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 02, 2011 10:23 am

gabanzshah wrote:
br balik dr MAU..stok MG bro rhu dua tu still available lg..sape2 berkenan bleh la p angkat..hehehe

wa yake.hehe..sy pn dh sbln xpi tgk anak2 ikan tu..mgkin hujung mggu ni nk trun tgk smbil2 pi hrvst Smile ...
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 02, 2011 10:26 am

Wah..... Kalo cam tu leh ar upload gambar, Very Happy
teringin nak beli tp x kena masa lg... sbb bln ni busy..
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Sun Oct 02, 2011 10:34 am

wanotz wrote:
Wah..... Kalo cam tu leh ar upload gambar, Very Happy
teringin nak beli tp x kena masa lg... sbb bln ni busy..

klu bro gabanz ambil gmbr@video blh kgsi2 Very Happy
sy klu pi hjung mggu ni sy ambil gmbr&video insyaAllah..skali dgn ank klm 32 hrvst bln8 haritu Smile
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Anak MG untuk dijual:)   Today at 4:53 am

Back to top Go down
 
Anak MG untuk dijual:)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 5Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: