Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 SEMAT HARI MERDEKA RAYA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Mon Aug 22, 2011 9:59 pm




anak pak abu tu naik traktor ler bukan naik lori
sebab boleh tengok makwe dia angkat baja
selamat hari raya aidilfitri
saya ucapkan pada yg puasa jerr

Ajoi tu tak pandai dayung sampan
gi kedai beli gula melaka
bulan syawal jer ker boleh bermaafan
bulan yg lain tak leh ker

anak pak mail sampai klinik gigi awal-awal
sebab dia gi kerja naik kereta
syawal tu… tetap ler syawal
tapi maner bole lupa semua sengketa

aper ker jadah mencari pelangi
ooo… anak pak sahak tu namer dia asfan
kalo kesilapan tak diulangi
camner kita nak bermaafan

anak pak jusuh masa tu tengah melantak ketupat
masa pengsan tu..dia pun tercekik gigi
jap tadi nangis… pas tu start mengumpat
raya tahun depan… mintak ler maaf lagi

bukan ker mak senah sendiri yg tembak gagak
dia tembak ngan boyfriendnyer
maaf tu..maaf ler jugak
duit raya?… sudahhhhh!!! taaaakk der maknenyerrrr!!

anak sedara mak kiah jual cendol
anak mak kiah ader kuasa sakti
aper kelas makan dodol
lebih baik makan spagetthi

anak mak esah tu namanyer siti
sebab gemuk… namer glamour dia fetty
pandu kereta berhati-hati
kang kena speed trap nanti

Anak mak itam si fitri tu main polis sentri
menantunyer si fatin tu main plak buai
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir sahaja… .batin tu… .issshhh… tak sesuwaiiii!!
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Mon Aug 22, 2011 10:19 pm

gabanzshah wrote:



anak pak abu tu naik traktor ler bukan naik lori
sebab boleh tengok makwe dia angkat baja
selamat hari raya aidilfitri
saya ucapkan pada yg puasa jerr

Ajoi tu tak pandai dayung sampan
gi kedai beli gula melaka
bulan syawal jer ker boleh bermaafan
bulan yg lain tak leh ker

anak pak mail sampai klinik gigi awal-awal
sebab dia gi kerja naik kereta
syawal tu… tetap ler syawal
tapi maner bole lupa semua sengketa

aper ker jadah mencari pelangi
ooo… anak pak sahak tu namer dia asfan
kalo kesilapan tak diulangi
camner kita nak bermaafan

anak pak jusuh masa tu tengah melantak ketupat
masa pengsan tu..dia pun tercekik gigi
jap tadi nangis… pas tu start mengumpat
raya tahun depan… mintak ler maaf lagi

bukan ker mak senah sendiri yg tembak gagak
dia tembak ngan boyfriendnyer
maaf tu..maaf ler jugak
duit raya?… sudahhhhh!!! taaaakk der maknenyerrrr!!

anak sedara mak kiah jual cendol
anak mak kiah ader kuasa sakti
aper kelas makan dodol
lebih baik makan spagetthi

anak mak esah tu namanyer siti
sebab gemuk… namer glamour dia fetty
pandu kereta berhati-hati
kang kena speed trap nanti

Anak mak itam si fitri tu main polis sentri
menantunyer si fatin tu main plak buai
selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir sahaja… .batin tu… .issshhh… tak sesuwaiiii!!



ha3...mana ko copy nie?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Mon Aug 22, 2011 11:29 pm

heehe..mr google la bro..mana mghilang..camna projek mega aritu..dh bleh running ka..hg punya brooders spec apa..F0,F1,F2,F3 @ x der F..skrg market layan F bro.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Mon Aug 22, 2011 11:48 pm

gabanzshah wrote:
heehe..mr google la bro..mana mghilang..camna projek mega aritu..dh bleh running ka..hg punya brooders spec apa..F0,F1,F2,F3 @ x der F..skrg market layan F bro.. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

aku g balik negeri la bro....bertapa kejap,muhasabah diri,.....ha3.....projek.....ha3....org kureng modal bro kena running la pelan2....hah!betui ka??????????org skrg main spec..F0,F1,F2,F3 @ x der F..tak ada F market x layan.........adusssss......baru tggl kejap dah berubah market...nampaknya kena buat ikan masin la ikan2 aku tu...sbb tak ada F langsung!mana mau cari itu brooders F0 ha?banyak senang ke nak dapat?kalau banyak F1,F2,F3...msti F0 dah bersepah2 kat sungai2 kan kan kan....opssss...terlupa nak tanya...itu F0 ikan MG ke F0 ikn seluang?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Mon Aug 22, 2011 11:58 pm

lor..aku tanya psl induk seluang hg la kt dlm kolam tu..hg kn bakal jd pembekal seantero..
apa??hg ada MG F0 juga ka..
apa nk heran pasal market..hg main seluang jer pn..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 12:26 am

hahaha..brooder seluang pun nak main yg F0 jg ja bro....mcm2 isu F nie lani....pda aku kl cntik xpayah la kira F brapa puluh pun...jnji lawa...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 12:45 am

xback_aro wrote:
hahaha..brooder seluang pun nak main yg F0 jg ja bro....mcm2 isu F nie lani....pda aku kl cntik xpayah la kira F brapa puluh pun...jnji lawa...

kita org layan seluang plak bro..hehe3..alamak salah forum ka..sori2..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 1:01 am

gabanzshah wrote:
xback_aro wrote:
hahaha..brooder seluang pun nak main yg F0 jg ja bro....mcm2 isu F nie lani....pda aku kl cntik xpayah la kira F brapa puluh pun...jnji lawa...

kita org layan seluang plak bro..hehe3..alamak salah forum ka..sori2..
www.tokeseluang.com.my ...ang kena join sini bro....nsb baik seluang byk lg F0..hahah
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 4:59 am

Mmmm xhabis2 lagi ka f0 f1 f2 ni...mcm2 hal korang ye...f1 seluang pun ada nk layan gak ye...pasal no 1 ni tahun ni je byk cerita kita blh share...ni 1 cerita yg aku nk share ngan korang pasal 1...dan semuanya xkan lebih dari 1 melainkan 1 je....ceritanya berbunyi camni....

Tahun ni kita akan mengalami 4 tarikh yg jrg berlaku dalam setahun iaitu 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11 dan 11/11/11. Itu fakta pertama.
Keduanya, cuba ambil 2 nombor terakhir di mana tahun kita dilahirkan dan tambah dengan umur kita pada tahun ini. Keputusannya ialah 111 buat semua orang..!

Contohnya: seorang yg lahir pada thn 1985, umurnya sekarang 26 pd tahun ini. Jadi, 85 + 26= 111..!!! Untuk pengetahuan korang, perkara ini hanya akan terjadi sekali shj pada setiap 823 tahun!


Akhir sekali aku amik kesempatan ni utk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR DAN BATIN...kepada semua peminat2 aro...
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 7:00 am

caya lah pantun bro..haha..selamat hari merdeka raya..maaf zahir batin.. Razz
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 11:36 am

gabanzshah wrote:
lor..aku tanya psl induk seluang hg la kt dlm kolam tu..hg kn bakal jd pembekal seantero..
apa??hg ada MG F0 juga ka..
apa nk heran pasal market..hg main seluang jer pn..

waaa...hang tanya pasal induk2 F1 seluang aku ke?aku ingat induk MG f1....itu induk aku dgr2 cerita lah dah bersepah2...petik jari je senang nak dapat skrg,betul ke tak wallahualam la ha3....berbalik kepada projek seluang aku....semua seluang yg kena baham dgn aro yg kita bela tu mmg F1 la.....melalui kajian aku....seluang susah nak breed dalam kolam...kalau ada pun hasilnya tak banyak mana...serupa jugak itu anak ikan guppy atau kat sini org panggil ikan longkang yg kecik2 tu....itu semua F1 tu....original made in longkang punya....kalau bela nak breed dalam FGT pun tak akan banyak hasilnya.,,,
aku kena hairan kan market bro....walaupun aku projek ternak seluang...ko jugak yg cakap org skrg main yg F1,F2,F3.......seluang pun msti sama ma....kalau tak org tak mau....habis mati seluang2 aku karang org tak mau beli....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 11:40 am

kyo82 wrote:
Mmmm xhabis2 lagi ka f0 f1 f2 ni...mcm2 hal korang ye...f1 seluang pun ada nk layan gak ye...pasal no 1 ni tahun ni je byk cerita kita blh share...ni 1 cerita yg aku nk share ngan korang pasal 1...dan semuanya xkan lebih dari 1 melainkan 1 je....ceritanya berbunyi camni....

Tahun ni kita akan mengalami 4 tarikh yg jrg berlaku dalam setahun iaitu 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11 dan 11/11/11. Itu fakta pertama.
Keduanya, cuba ambil 2 nombor terakhir di mana tahun kita dilahirkan dan tambah dengan umur kita pada tahun ini. Keputusannya ialah 111 buat semua orang..!

Contohnya: seorang yg lahir pada thn 1985, umurnya sekarang 26 pd tahun ini. Jadi, 85 + 26= 111..!!! Untuk pengetahuan korang, perkara ini hanya akan terjadi sekali shj pada setiap 823 tahun!


Akhir sekali aku amik kesempatan ni utk ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...MAAF ZAHIR DAN BATIN...kepada semua peminat2 aro...

waaaaa....lama bertapa buat formula rupanya....ko tak ucap selamat kat aku pun.....aku peminat seluang...kasi la ucapan sikit...tu tuk peminat aro je
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 11:42 am

retro wrote:
caya lah pantun bro..haha..selamat hari merdeka raya..maaf zahir batin.. Razz

dia nie bukan setakat pandai pantun je bro...berqasidah,bersyair, pun pandai...bagi qasidah satu bro gabannnn....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 11:49 am

xback_aro wrote:
gabanzshah wrote:
xback_aro wrote:
hahaha..brooder seluang pun nak main yg F0 jg ja bro....mcm2 isu F nie lani....pda aku kl cntik xpayah la kira F brapa puluh pun...jnji lawa...

kita org layan seluang plak bro..hehe3..alamak salah forum ka..sori2..
www.tokeseluang.com.my ...ang kena join sini bro....nsb baik seluang byk lg F0..hahah

wah...thank Q bagi alamt web tu...aku mesti jointtt.......
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 11:55 am

kepada peminat seluang F0 aku nak inform sikit....sesapa nak dapatkan induk seluang F0 boleh pergi terus ke Kedai Belakang Panggung Lama Pekan Bagan Serai Yee Zee aquarium....terus jumpa tokey,kalau tokey tak ada jumpa bini dia pun bloley....satu beg plastik RM 10....kalau malas nak ke sana aku ada satu lagi tempat....blh terus jumpa pak cik saad....jual seluang F0 kat rumah dkt dgn farm BMA jual ikut tin sardin...satu tin RM5...cepat2 sementara seluang F0 belum pupus ha3....
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 12:05 pm

Apa lagi Miang dah dapat port pi la buat trading kat KL...1 tin sardin rm5 murah gila2 ooo...berapa ratus ekor dapat tu...ko trade la kt KL 30sen sekor pun dah kaya raya nt...blh bukak farm seluang lama2 nt...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 12:54 pm

kyo82 wrote:
Apa lagi Miang dah dapat port pi la buat trading kat KL...1 tin sardin rm5 murah gila2 ooo...berapa ratus ekor dapat tu...ko trade la kt KL 30sen sekor pun dah kaya raya nt...blh bukak farm seluang lama2 nt...

sini jual singgit 15-18 ekor,rupa mcm seluang tapi mcm bukan seluang sbb dah di cros bredingkan,dah lari dari spec wild....seluang F0 kalau lepas tangkap kat wild tak leh terus bawak balik KL....mati...lps tangkap..kena simpan dulu 4/5 ari...dah stabil..baru leh bawak balik...kalau lps2 tangkap terus bawak jalan jauh gerenti mati.....nama pun seluang F0 tangkap kat wild.....mana reti naik kete jalan jejauh...penat dia...tu yg mati tu ha3...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 8:42 pm

xback_aro wrote:
gabanzshah wrote:
xback_aro wrote:
hahaha..brooder seluang pun nak main yg F0 jg ja bro....mcm2 isu F nie lani....pda aku kl cntik xpayah la kira F brapa puluh pun...jnji lawa...

kita org layan seluang plak bro..hehe3..alamak salah forum ka..sori2..
www.tokeseluang.com.my ...ang kena join sini bro....nsb baik seluang byk lg F0..hahah

itu laman web x wujud..aku layan kat www.rasboras.com
mcm2 jenis anak seluang..cantik2 n x bese tengok pn ada
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 8:53 pm

miang wrote:
kyo82 wrote:
Apa lagi Miang dah dapat port pi la buat trading kat KL...1 tin sardin rm5 murah gila2 ooo...berapa ratus ekor dapat tu...ko trade la kt KL 30sen sekor pun dah kaya raya nt...blh bukak farm seluang lama2 nt...

sini jual singgit 15-18 ekor,rupa mcm seluang tapi mcm bukan seluang sbb dah di cros bredingkan,dah lari dari spec wild....seluang F0 kalau lepas tangkap kat wild tak leh terus bawak balik KL....mati...lps tangkap..kena simpan dulu 4/5 ari...dah stabil..baru leh bawak balik...kalau lps2 tangkap terus bawak jalan jauh gerenti mati.....nama pun seluang F0 tangkap kat wild.....mana reti naik kete jalan jejauh...penat dia...tu yg mati tu ha3...

oleh kerna hg main seluang ni sejak umur hg 15 tahun lg..cmner nk bezakan yg wild dgn yg lain..aku pn x reti..dh byk sgt spesies seluang ni..
seluang cross ngan guppy agaknya tu..

seluang F0 ni...hahaha..


Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 10:17 pm

As'kum, saya nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua forumers aro kat sini...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 10:40 pm

ko silap...7 taun umur aku aku dah stat menyauk anak seluang....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Tue Aug 23, 2011 10:42 pm

zcool wrote:
As'kum, saya nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua forumers aro kat sini...

w'salam....selamat hari raya jugak kepada semua orang....semua cuti panjang nie..paling2 tidak seminggu...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Wed Aug 24, 2011 2:16 am

miang wrote:
zcool wrote:
As'kum, saya nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua forumers aro kat sini...

w'salam....selamat hari raya jugak kepada semua orang....semua cuti panjang nie..paling2 tidak seminggu...

hang dpt cuti free seminggu no..best woo..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Wed Aug 24, 2011 6:43 am

gabanzshah wrote:
miang wrote:
zcool wrote:
As'kum, saya nak ucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua forumers aro kat sini...

w'salam....selamat hari raya jugak kepada semua orang....semua cuti panjang nie..paling2 tidak seminggu...

hang dpt cuti free seminggu no..best woo..

apa pulak tak best...sambung cuti raya lagi...total aku akan bercuti dua minggu lebey....tu yg memalam tak tidur...tidur siang je...kot2 le jumpa lalilatul qadar kan.....kena pulak aku tgh tanggung tugas skrg kat pjbt...pehhh...masyukkk....ha3
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Wed Aug 24, 2011 12:41 pm

selamat hari raya semua
cheers
bapak besarnye seluang tu, mau tercekik arowana kalau sambar Razz
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
Sponsored content




PostSubject: Re: SEMAT HARI MERDEKA RAYA   Today at 10:39 am

Back to top Go down
 
SEMAT HARI MERDEKA RAYA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: