Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 New ressident july 2011(mg bb)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 11:44 pm

[quote="nagaliar"]
hokevetss wrote:
nagaliar wrote:
moyangaro wrote:
hokevetss wrote:
saiz 8 inch

lonkang fish from AV
like my friend hybrid green, Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

i agree with u 1000%, LONGKANG FISH FROM AV. av oh av, ikan2 yang tipu buyer2 yg belum hang tukar balik ni macamana??? u kena bertanggungjawab sepenuhnya, jangan claim buyer tukar ikan aje, cip tak de le, u boleh cakap mcam tu, dulu u mana ada cip, sekrang sibuk pasal cip.

i just sharing my fish only in the forum to all member bro.....i beli ikan guna mata i sendiri...kalau ikan longkang pun takpe janji i happy....i rasa u ni betul2 dengki yg mendalam dengan AV ni....mungkin i takpernah rasa beli ikan longkang kut....hahaha tapi cara u ni bukan jalan penyelasaian....ada apa2 u call je Jamil tu...u pong peng pong peng kat forum ni just memalukan u sendiri je bro...i kesian kat u la....anyway nice to meet u...kalu boleh u guna name betul macam jamil...nick dia Jamil....baru steady..hahahah

jangan emosional lah bro, just kidding, jangan cepat marah nanti cepat tua, atau you memang sudah cukup tua... anyway nice to meet u... you ni memang amat rapat dengan bro Jamil rupanya.
satu lagi, hokevetss tu nama betul you ke? kalau betul memang pelik nama you, kalu boleh u guna name betul macam jamil...nick dia Jamil....baru steady..hahahah
.i berforum cuma nak cari kawan,bukan nak cari lawan la bro

Aiyo...Wa punya nick tak penting....kalu nak condem other pls use real name....lagi pun my nick ppl already know who am i...my name stevekohhokevets......anyway,nice to meet u too
Back to top Go down
View user profile
Ahmad

avatar

Posts : 14
Join date : 16/07/2011
Age : 32
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 11:53 pm

nice to meet u 2 bro stevekohhokevets Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 12:39 am

Wah steve awak jangan panas-panas.Biler nak belanja i cendol.Baru sejuk sikit. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 12:40 am

zul wrote:
Wah steve awak jangan panas-panas.Biler nak belanja i cendol.Baru sejuk sikit. Very Happy

lu hari hari cakap...bila mau turun kl....mari la bro...
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 1:22 am

hokevetss wrote:
zul wrote:
Wah steve awak jangan panas-panas.Biler nak belanja i cendol.Baru sejuk sikit. Very Happy

lu hari hari cakap...bila mau turun kl....mari la bro...
Hehehe ok.Ni saya tengah WC akuarium kat umah ni.Ptg mau amik makanan aro2 kat supplier.Esok free bole lar kalo rajin naik kl.
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 35
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 9:13 am

berbincang cara elok ler, mesti ada jalan penyelesaian
kalau AV betul2 salah, bagi aaa diaorg peluang betulkan keadaan
rileks2 ini forum kasi aman ler Razz

tapi best ler kalau bro jamil wat megasale khas utk forum ni, huhu
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 9:40 am

Ahmad wrote:
oooo bro hokevetss tu cina ke? hehe..panjang cerita ni,xpe2 kita tengok dulu hujah hujah dari kedua2 belah pihak dan masing masing semua peminat2 aro n member2 forum boleh buat penilaian yg tersendiri,harap2 semua masalah ni dapat di atasi dan sama2lah kita menikmati keindahan Arowana ciptaan Ilahi yang sungguh indah ini.. afro


Ada salah ke says ni Cina...?ke forum ni halang org china joint ? cheers
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 10:38 am

jom pakat serbu av....nampak gayaner kena pecah tabung lagi lak nak rembat baby mg kat av tu..hehehe
rasa2 kompom murah sakan...aro
Back to top Go down
View user profile
Ahmad

avatar

Posts : 14
Join date : 16/07/2011
Age : 32
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 11:01 am

hehe..no problem at all bro hokevetss..i though u malay ma hehe..salam 1 Malaysia Very Happy

Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 23, 2011 11:46 pm

Nagaliar @ Shukri, sila tampilkan diri, klu takut just letak ctc number or PM contact number atau takut jugak call i guna private number.Dtg jumpa i, ajak Din dan rosli temankan. I dah call sufian, majdi, din dan rosli...dia orang cakap kitaorang takde masalah..ni ape citer, hanya shukri dan nagaliar jer yg belum, i berharap sangat dpt bercakap wlupun setapatah perkataan dgn shukri@nagaliar, ni no hp JAMIL 0164733433, apa hal ni, apa mslh u dgn i atau AV, u mulakan game ni, lebih baik kita tamatkan secara profesional atau cara jantan, u pilih. I orang bisnes, i tak kacau orang punya bisnes..so u pun jgn kacau i...klu takut mati, jgn hidup...klu hidup sekadar nak jadi bacul, lebih baik pergi mati....forum ni utk sharing bukan utk member baca citer mengarut ni
Back to top Go down
View user profile
ahsui



Posts : 11
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Jul 24, 2011 9:22 am

[color=black]bro jamil terima kasih kerana tggu i datang sampai ke s'room AVSA ,Dan bawa saya tengok aro harap 2 minggu lagi dapat angkat ikan cantik cheers thks bro jamil Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Jul 24, 2011 9:12 pm

jamil_44 wrote:
Nagaliar @ Shukri, sila tampilkan diri, klu takut just letak ctc number or PM contact number atau takut jugak call i guna private number.Dtg jumpa i, ajak Din dan rosli temankan. I dah call sufian, majdi, din dan rosli...dia orang cakap kitaorang takde masalah..ni ape citer, hanya shukri dan nagaliar jer yg belum, i berharap sangat dpt bercakap wlupun setapatah perkataan dgn shukri@nagaliar, ni no hp JAMIL 0164733433, apa hal ni, apa mslh u dgn i atau AV, u mulakan game ni, lebih baik kita tamatkan secara profesional atau cara jantan, u pilih. I orang bisnes, i tak kacau orang punya bisnes..so u pun jgn kacau i...klu takut mati, jgn hidup...klu hidup sekadar nak jadi bacul, lebih baik pergi mati....forum ni utk sharing bukan utk member baca citer mengarut ni

bro jamil, you memang nampat terlalu emosional, pasal apa aku nak tampilkan diri??? aku pun tak pernah beli ikan dari AV. aku cuma bawa isu2 yang diceritakan oleh buyer2/broker2 yang pernah beli dari AV yang mana ikan yg di beli x jadi seperti yang dikatakan, jual MG atau GH jadi Highback je .... pastu pula kalau nak tukar ikan, AV berdolak-dalih dgn pelbagai alasan. perkara yg aku dengar tu memang benar2 berlaku kan???? jadi , untuk kepastian dan mengelak daripada perkara berulang berlaku terhadap member2 forum, aku timbulkan isu ini utk lihat sejauh mana kebenaran cerita ini, baguslah aku dan member2 forum dah dengar hang punya hujah utk pertahankan AV. biarlah member2 buat kesimpulan dan penilaian.
Back to top Go down
View user profile
HBQ



Posts : 116
Join date : 14/12/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Jul 25, 2011 12:22 am

Nagaliar ...ganazzz la nick u. Kan lagi elok guna aroliar ke...gurau je bro...hehehehehhe
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 35
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Jul 25, 2011 9:41 am

cina melayu india semua leh join ini forum lol!
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Jul 25, 2011 7:34 pm

Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink
Back to top Go down
View user profile
lionfish77



Posts : 58
Join date : 14/06/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Jul 25, 2011 8:05 pm

wah belum reda isu nagaliar ngan AV.

nagaliar .. tipon sajalah bro Jamil kalau masih ada masalah. kalau takde bukti tak payahlah bangkitkan apa2 isu.
sekarang ni bro jamil dah bagi phone number dia ... dia dah invite you jumpa dia, apa lagi ... the ball is in your court!
you yang mulakan ni .. so, apa tunggu lagi.
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Jul 25, 2011 9:37 pm

lionfish77 wrote:
wah belum reda isu nagaliar ngan AV.

nagaliar .. tipon sajalah bro Jamil kalau masih ada masalah. kalau takde bukti tak payahlah bangkitkan apa2 isu.
sekarang ni bro jamil dah bagi phone number dia ... dia dah invite you jumpa dia, apa lagi ... the ball is in your court!
you yang mulakan ni .. so, apa tunggu lagi.

bro lionfish77, aku sebenarnya tak ade masalah dengan bro jamil sebab AKU TAK PERNAH BELI ATAU TERASA NAK BELI IKAN DARI AV. BANYAK LAGI FARM2 YANG JAUH LEBIH BESAR DARI AV TU.
Cuma aku dengar banyak sangat cerita tentang AV ni. Jadi aku sebagai member forum, terpanggil untuk membuat pendedahan ini, memberi sedikit info berguna kepada member2 forum agar tidak terkena seperti mereka yg terkena tu, salahkah aku??? bukan niat aku nak jatuhkan AV, kalau AV sekarang cakap hanya jual yg dah jadi dan ada cip shaja, itu dah kira perkembangan positif utk memulihkan reputasi AV sendiri. bagi aku "BERWASPADA LEBIH BAIK DARIPADA TERKENA, NANTI MERANA BEBBB"
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Jul 25, 2011 9:39 pm

HBQ wrote:
Nagaliar ...ganazzz la nick u. Kan lagi elok guna aroliar ke...gurau je bro...hehehehehhe

bro HBQ, no hal lah, ganazzz ke nama tu... sebenarnya i memang ganazzzz Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
gurau je
Back to top Go down
View user profile
mrshark



Posts : 2
Join date : 22/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Jul 26, 2011 12:21 am

nagaliar wrote:
lionfish77 wrote:
wah belum reda isu nagaliar ngan AV.

nagaliar .. tipon sajalah bro Jamil kalau masih ada masalah. kalau takde bukti tak payahlah bangkitkan apa2 isu.
sekarang ni bro jamil dah bagi phone number dia ... dia dah invite you jumpa dia, apa lagi ... the ball is in your court!
you yang mulakan ni .. so, apa tunggu lagi.

bro lionfish77, aku sebenarnya tak ade masalah dengan bro jamil sebab AKU TAK PERNAH BELI ATAU TERASA NAK BELI IKAN DARI AV. BANYAK LAGI FARM2 YANG JAUH LEBIH BESAR DARI AV TU.
Cuma aku dengar banyak sangat cerita tentang AV ni. Jadi aku sebagai member forum, terpanggil untuk membuat pendedahan ini, memberi sedikit info berguna kepada member2 forum agar tidak terkena seperti mereka yg terkena tu, salahkah aku??? bukan niat aku nak jatuhkan AV, kalau AV sekarang cakap hanya jual yg dah jadi dan ada cip shaja, itu dah kira perkembangan positif utk memulihkan reputasi AV sendiri. bagi aku "BERWASPADA LEBIH BAIK DARIPADA TERKENA, NANTI MERANA BEBBB"

Bro nagaliar if u tak beli sama AV napa u mau jd org tgh sama diorg???Bro Jamil pun sudah Call sama itu org diorg pun ckp tak ada apa2 hal?so mana satu ni bro???Dengar sapa pun blh dgr...percaya jgn laa kalu tak tgk dpn mata sendiri..kalu mau dgr org cakap itu ratu elizbert mau kawin sama beckam u percaya ka??hahahha.. bounce u jgn jd mcm balaci org..pd i itu kuasa membeli ada sama customer...if customer tgk itu ikan cun atau tak terpulang pada customer??tgk dulu baru angkat kalu tak cantik tak payah angkatt maa...plg penting pulus...... Basketball
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar

avatar

Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 34
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Jul 26, 2011 4:40 am

zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Jul 26, 2011 5:43 am

mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Jul 26, 2011 6:06 pm

hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??
Mu kirim salam sama ah meng MINYU 2 kat pasar area nak masuk Losong tu.Aku masa duk bertugas KT dulu jadi sahabat baik dia main ikan MARINE.Masa tuh arowana aku tak pandang pun. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Jul 26, 2011 11:45 pm

zul wrote:
hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??
Mu kirim salam sama ah meng MINYU 2 kat pasar area nak masuk Losong tu.Aku masa duk bertugas KT dulu jadi sahabat baik dia main ikan MARINE.Masa tuh arowana aku tak pandang pun. Very Happy

Ah Ming mingyu to bro I la,masa I kacik dull selalu pi part time kat kedai dia....Sekarang dah Ada Tiga cawangan lo......
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 27, 2011 1:40 am

hokevetss wrote:
zul wrote:
hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??
Mu kirim salam sama ah meng MINYU 2 kat pasar area nak masuk Losong tu.Aku masa duk bertugas KT dulu jadi sahabat baik dia main ikan MARINE.Masa tuh arowana aku tak pandang pun. Very Happy

Ah Ming mingyu to bro I la,masa I kacik dull selalu pi part time kat kedai dia....Sekarang dah Ada Tiga cawangan lo......
Ehh ko ker????Aku panggil Ah Meng gak.Tapi tokei tu MinYu kat CabangTiga pasar tuh.Kat tempat lain pun dah ada caw lain.Aro die mostly dulu dari KING KONG.Aku manyak close sama dia dulu.Abis kerja jer aku pi kacau tempat dia tgk akua marine dia ....syiok syiok...dia siap service n setup marine tank aku dulu masa aku duk kat Telaga Daing.
OIC......ya bapak dia sudah wargaemas.... Very Happy
Ah meng n wife dia very steady psl berniaga ni.Kalo aku visit KT sure aku pi lawat kawan lama ni. Smile


Last edited by zul on Thu Jul 28, 2011 2:38 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar

avatar

Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 34
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 27, 2011 9:08 am

hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??

xla bndo sgt, tp k.trg la...
kg pulau rusa...mu mne?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   

Back to top Go down
 
New ressident july 2011(mg bb)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: