Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 New ressident july 2011(mg bb)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 13, 2011 9:35 am

kyo82 wrote:
Harga aku rasa sama je cam skrg...kalo lagi tgi sapa mau beli...ha kita kn ada kuasa pengguna....
ok la tu..maksudnya pihak farm akn jual anak 5inch keatas la kn..at least dh bleh nampak potensi anak ikan tu..
bro kyo,apa komen hg pasal chu pd HB tu..akan dtg SHB & HBQ still wujud lg ke??hg kn pantang pasal ikan xde chu ni...hehehe
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 13, 2011 9:48 am

Kalo ikut aku SHB @ HBQ semua terjun dalam HB jela senang...orgpun xpening kepala...Kalo bwk pi eksport pun HB,SHB @ HBQ semua dok dalam level RTG je...Then f0,f1 @ f2 dah xpenting skrg sebab kalo pi selam kat Tasik Bukit Merah tu mcm2 jenis aro dah ada...semua yg org lepas low quality punya....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 13, 2011 9:56 am

MG classic camner plak??dok dlm class mana
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 13, 2011 10:02 am

gabanzshah wrote:
MG classic camner plak??dok dlm class mana

Xtaula...kita tgu n lihat nt...cuma pendapat aku MG klasik yg chunya cantik dan tersusun masih lagi MG yg sempurna...shinning pada base pun main peranan....
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 3:37 am

miang wrote:
hokevetss wrote:
zul wrote:
OOO Av.....cuma nak tahu betul ke MG yg AV jual tu jenis anak dari MG tangkap liar sungai.Setahu aku,susah nak dapat anak yg jenis begini n kalau ada mahal.

i tak cakap and comment ikan i ni ikan liar AV...i cuma beli i shiok warna dia je


aku tak biasa dgn av....nie pun baru tertengok ikan2 dia....sbb hang post he3...selalu gak dgr2 nama dia kat forum sana..sini..dasat jugak av nie.....
kolam besar ke bro?banyak ikan yg cantik2 tak?kalau banyak yg cantik macam nak try?ada banyak tak koleksi dia yang ko simpan...syer2 sikit leh?berminat sangat nie....

bro miang, hang tak payah kenal AV lagi baik, banyak kes2 yg AV dah lakukan, ramai mangsa mereka pijak sehingga mereka dapat buka farm sendiri atas kezaliman buyer2 yang ditipu hidup2... tak payah try, buat apa nak try kalau dah ada resiko.. hang boleh baca dalam bahagian [jual beli ikan arowana} bawah tajuk "Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD"

sekadar informasi kepada rakan2...
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 3:40 am

kyo82 wrote:
zul wrote:
Bagaimana saya boleh dapatkan contact untuk motor soon n andak talib tu?ada yang boleh bantu?

Ko pegi je umah Andak Talib tu terus kt Cangkat Lobak...dia xlepas ikan kecik sgt...masuk tank putih dlu dah sapu sisik 5 baru jual...rm3k xsalah aku...Motor Ah Soon pulak ko cari kontak kat web BLCarowana.com.my...Ah Soon ni dah kumpul ikan liar mg dah lama sgt tapi aku xtaula ikan2 dia yg cantik masih ada ke tak...ada berita Ah Soon dah jual pada Ah Yu

betul kyo82, sokong 100%, hanya dua insan ni yang betul2 ada F1, yang lain bohong je, nak jual harga tinggi je..
antara kedua2 ni aku rasa andak talib lagi terjamin kualiti, tapi susah sikit nak dapat stok dari dia.. u boleh try.
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 3:45 am

moyangaro wrote:
hokevetss wrote:
saiz 8 inch














lonkang fish from AV
like my friend hybrid green, Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

i agree with u 1000%, LONGKANG FISH FROM AV. av oh av, ikan2 yang tipu buyer2 yg belum hang tukar balik ni macamana??? u kena bertanggungjawab sepenuhnya, jangan claim buyer tukar ikan aje, cip tak de le, u boleh cakap mcam tu, dulu u mana ada cip, sekrang sibuk pasal cip.
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 3:47 am

HBQ wrote:
Moyangaro....lasernye hihi

tak salah laser terhadap orang yang ZALIM (bukan sekor dua.... banyak ekor ooooiiii, yang aku tau beratus ekor, kebanyakan kes MG atau GH yang sebenarnya hanyalah HB atau green)
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 3:51 am

gabanzshah wrote:
kyo82 wrote:
moyangaro wrote:
intensed color but not truth color, also pearlless..

Part pearl @ chu ni aku setuju ngan ko moyangaro...Ada sesetengah pihak cakap chu xpenting...mg atas masing2 la tapi pada aku chu paling ptg utk level MG ke atas...Ada gak yg fanatik cakap MG yg hanya 1 line chu halus xleh label sbg MG lagi...xtaula aku btul ke tak...Tapi berita terbaru aku dgr dari persatuan arowana Bukit Merah ....MG yg chu xberapa nak cantik @ kasar akan jatuh dalam level HB je pasni...ikan pulak kena jual 5 inci ke atas....
betul la tu bro..ramai membe2 aku akan kelaskan mana2 ikan yg chu nya x ikut spec dlm kelas HB jer..sbb zaman skrg ni HB pn dh ada chu, x byk dlm 20-50% mesti ada..yg ni aku pernah tgk HB membe aku..lg satu,dlm diari deorg xde istilah SHB @ HBQ..
bila ikan dh stat jual 5 inch keatas,harga camner plak??

betul tu, semua orang kena prihatin sikit dengan spec mg, tak cukup spec kena claim hb je, baru ada kualiti.. aku sokong.
Back to top Go down
View user profile
Ahmad



Posts : 14
Join date : 16/07/2011
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 5:59 am

to nagaliar: betul ke ape yang hang cakap psal AV ni? sebab dulu ada jugak beli ikan dari AV..tapi beli HB je la..x penah beli MG lagi dari AV
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 8:02 am

Macamana hb boleh jadi GH?Boleh tolong terangkan detail chu,crossing dan forehead hb yg jadi GH tu.Saya pernah try tanning giler2 hb dlm wtt dengan lampu kaw kaw tapi takda la jadi GH.Lagipun, dah tentu GH kalo nak beli biar yg dah nampak gold stabil tepek atas kepala baru layak dipanggil GH.Chu n crossing kenalah penuh dan berkilat.Kalo takda spec mcm tu saya tak panggil GH...mungkin sekadar crossback sahaja.
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 8:30 am

Ahmad wrote:
to nagaliar: betul ke ape yang hang cakap psal AV ni? sebab dulu ada jugak beli ikan dari AV..tapi beli HB je la..x penah beli MG lagi dari AV

ahmad, aku bercakap berdasarkan fakta bukan rekaan, nak jelas hang boleh baca dalam bahagian [jual beli ikan arowana} bawah tajuk "Pengenalan kepada AROWANA VILLAGE SDN BHD". aku hanya bawa 1 story sahaja daripada banyak lagi story mangsa2 AV.
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 8:36 am

zul wrote:
Macamana hb boleh jadi GH?Boleh tolong terangkan detail chu,crossing dan forehead hb yg jadi GH tu.Saya pernah try tanning giler2 hb dlm wtt dengan lampu kaw kaw tapi takda la jadi GH.Lagipun, dah tentu GH kalo nak beli biar yg dah nampak gold stabil tepek atas kepala baru layak dipanggil GH.Chu n crossing kenalah penuh dan berkilat.Kalo takda spec mcm tu saya tak panggil GH...mungkin sekadar crossback sahaja.

zul, masalahnya AV ni (dulu tak dinamakan AV sebab belum buka farm sendiri, mudahnya JAMIL dan partnernya rasa diorang paggil DOKTOR) dulu dah jual GH saiz 2-3 inci kononnya baka baik, waktu itu mereka berdua ni dikatakan BROKER farm BINTONG. memanglah mula2 mereka jual jadi GH, tetapi bila dah gila tamak datang, mereka tipu... Majoriti mangsa beli GH jadi HB dan lbih teruk jadi Malaysian Green ... bila buyer nak tukar, macam2 alasan, call pun payah nak angkat.
Back to top Go down
View user profile
faiz



Posts : 28
Join date : 15/07/2011
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 21, 2011 10:45 am

laaa lagu tu ka cekk...
Ish ish awat tak habaq awai kesian kat depa yang dah terkena
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 8:47 am

nagaliar wrote:
moyangaro wrote:
hokevetss wrote:
saiz 8 inch














lonkang fish from AV
like my friend hybrid green, Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

i agree with u 1000%, LONGKANG FISH FROM AV. av oh av, ikan2 yang tipu buyer2 yg belum hang tukar balik ni macamana??? u kena bertanggungjawab sepenuhnya, jangan claim buyer tukar ikan aje, cip tak de le, u boleh cakap mcam tu, dulu u mana ada cip, sekrang sibuk pasal cip.

i just sharing my fish only in the forum to all member bro.....i beli ikan guna mata i sendiri...kalau ikan longkang pun takpe janji i happy....i rasa u ni betul2 dengki yg mendalam dengan AV ni....mungkin i takpernah rasa beli ikan longkang kut....hahaha tapi cara u ni bukan jalan penyelasaian....ada apa2 u call je Jamil tu...u pong peng pong peng kat forum ni just memalukan u sendiri je bro...i kesian kat u la....anyway nice to meet u...kalu boleh u guna name betul macam jamil...nick dia Jamil....baru steady..hahahah
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 9:50 am

Salam,
Admin, diharap tlg check Moyangaro dan nagaliar guna terminal mane utk post, i dah cakap mesti ada nickname baru akn muncul...klu betul ada masalah penipuan yg telah dilakukan oleh AV, jamil atau Dr Wazir yg melibatkan ratusan ekor ikan, kenapa tak jer datang ke mane2 showroom AV, farm atau call jer kami Jamil 0164733433 or Dr Wazir 0194409543, klu ikutkan cerita nagaliar, ini melibatkan ramai orang dan kerugian jutaan ringgit. Kitaorang tak pernah lari dan tak jawab call, kitaorang bukan jenis tak jawab phone. kolam phasa satu kitaorang tepi highway jer, showroom pun semua tepi jalan, Klu segan dtg mane2 AV punya showroom, dtg jer jumpa i kt rumah, pejabat, butik, ofis, siteofis atau datang jer mane2 cawangan 5 klinik Dr Wazir ataupun dtg jer jumpa time i pergi wisma darulaman senang ada press, semua YB, Exco dan MB pun ade, ape yg nak buat fitnah dlm forum, cerita beli MG jadi hijau ni ape hal, klu beli MG jadi HB tu ade ler lojiknya, tipulah klu i cakap semua ikan yg i jual jadi 100%, klu ada mslh kita tukar, semua orang buat bisnes camtu...tapi i dah tukar balik ikan-ikan tu dan semua customer i masih berurusan dgn i, kecuali u sorang jer, Klu U betul2 anak jantan, be profesional dlm bisnes, kumpul ramai2 orang2 yg telah ditipu oleh AV, klu dah cakap takde cip dan cert, bawak resit belian pun jadilah, jangan ler cakap resit jualan pun takde lak, kitaorang akan bayar balik dalam bentuk cash, tapi klu lebih dari RM1 juta bgtau seminggu awal. buat cerita i tipu orang jutaan ringgit, mane prove?...klu cerita u ni betul, penuh orang dpn kolam kitaorang datang minta balik duit, u bisnes ciput, hasad jer lebih...apa u dpt dgn buruk2kan AV, cuba kita bersaing cara sihat dlm bisnes, jgn buat cerita buruk lebih2 pasal AV, klu sesiapa ada masalah dtg jumpa kitaorang, klu takut bawak polis sekali, klu kat shah alam tak payah bawak polis sbb dah ramai polis lepak kita punya showroom....buat ler bisnes u tu elok2, i tau sape u, members forum arowana shopezone mungkin tak tahu sape u...u terlalu banyak buat fitnah kat ramai orang, bertaubatlah...i bukan samseng, tapi WA BO KIA SI...lu betul2 bikin wa panas


Last edited by jamil_44 on Fri Jul 22, 2011 11:46 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 10:23 am

Disebabkan ini orang sudah bikin wa panas, i akan buat MEGA SALE DI AROWANA VILLAGE SHOWROOM BUKIT MERAH untuk tujuan mengenali semua members AROWANA SHOPZONE secara lebih dekat. Mega Sale ni hanya terbuka utk semua members AROWANA SHOPZONE dan MYAC sahaja....insyallah, pada tarikh 29 hingga 31 July 2001. I akan announce tarikh MEGA SALE dalam forum
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 10:24 am

Question
jamil_44 wrote:
Salam,
Admin, diharap tlg check Moyangaro dan nagaliar guna terminal mane utk post, i dah cakap mesti ada nickname baru akn muncul...klu betul ada masalah penipuan yg telah dilakukan oleh AV, jamil atau Dr Wazir yg melibatkan ratusan ekor ikan, kenapa tak jer datang ke mane2 showroom AV, farm atau call jer kami Jamil 0164733433 or Dr Wazir 0194409543, klu ikutkan cerita nagaliar, ini melibatkan ramai orang dan kerugian jutaan ringgit. Kitaorang tak pernah lari dan tak jawab call, kitaorang bukan jenis tak jawab phone. kolam phasa satu kitaorang tepi highway jer, showroom pun semua tepi jalan, Klu segan dtg mane2 AV punya showroom, dtg jer jumpa i kt rumah, pejabat, butik, ofis, siteofis atau datang jer mane2 cawangan 5 klinik Dr Wazir ataupun dtg jer jumpa time i pergi wisma darulaman senang ada press, semua YB, Exco dan MB pun ade, ape yg nak buat fitnah dlm forum, cerita beli MG jadi hijau ni ape hal, klu beli MG jadi HB tu ade ler lojiknya, tipulah klu i cakap semua ikan yg i jual jadi 100%, klu ada mslh kita tukar, semua orang buat bisnes camtu...tapi i dah tukar balik ikan-ikan tu dan semua customer i masih berurusan dgn i, kecuali u sorang jer, Klu U betul2 anak jantan, be profesional dlm bisnes, kumpul ramai2 orang2 yg telah ditipu oleh AV, klu dah cakap takde cip dan cert, bawak resit belian pun jadilah, jangan ler cakap resit jualan pun takde lak, kitaorang akan bayar balik dalam bentuk cash, tapi klu lebih dari RM1 juta bgtau seminggu awal. buat cerita i tipu orang jutaan ringgit, mane prove?...klu cerita u ni betul, penuh orang dpn kolam kitaorang datang minta balik duit, u bisnes ciput, hasad jer lebih...apa u dpt dgn buruk2kan AV, cuba kita bersaing cara sihat dlm bisnes, jgn buat cerita buruk lebih2 pasal AV, klu sesiapa ada masalah dtg jumpa kitaorang, klu takut bawak polis sekali, klu kat shah alam tak payah bawak polis sbb dah ramai polis lepak kita punya showroom....buat ler bisnes u tu elok2, i tau sape u, members forum arowana shopezone mungkin tak tahu sape u...u terlalu banyak buat fitnah kat ramai orang, bertaubatlah...i bukan samseng, tapi WA BO KAI SI...lu betul2 bikin wa panas

Ouwwwhhh....bro nagaliar ade bisness cam bro jamil gak rupanya ehh....patut pun...eerrrmmmm...kompius..kompius....mana satu yg betul n benar neh.... Question Question Question Question
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 10:36 am

jamil_44 wrote:
Salam,
Admin, diharap tlg check Moyangaro dan nagaliar guna terminal mane utk post, i dah cakap mesti ada nickname baru akn muncul...klu betul ada masalah penipuan yg telah dilakukan oleh AV, jamil atau Dr Wazir yg melibatkan ratusan ekor ikan, kenapa tak jer datang ke mane2 showroom AV, farm atau call jer kami Jamil 0164733433 or Dr Wazir 0194409543, klu ikutkan cerita nagaliar, ini melibatkan ramai orang dan kerugian jutaan ringgit. Kitaorang tak pernah lari dan tak jawab call, kitaorang bukan jenis tak jawab phone. kolam phasa satu kitaorang tepi highway jer, showroom pun semua tepi jalan, Klu segan dtg mane2 AV punya showroom, dtg jer jumpa i kt rumah, pejabat, butik, ofis, siteofis atau datang jer mane2 cawangan 5 klinik Dr Wazir ataupun dtg jer jumpa time i pergi wisma darulaman senang ada press, semua YB, Exco dan MB pun ade, ape yg nak buat fitnah dlm forum, cerita beli MG jadi hijau ni ape hal, klu beli MG jadi HB tu ade ler lojiknya, tipulah klu i cakap semua ikan yg i jual jadi 100%, klu ada mslh kita tukar, semua orang buat bisnes camtu...tapi i dah tukar balik ikan-ikan tu dan semua customer i masih berurusan dgn i, kecuali u sorang jer, Klu U betul2 anak jantan, be profesional dlm bisnes, kumpul ramai2 orang2 yg telah ditipu oleh AV, klu dah cakap takde cip dan cert, bawak resit belian pun jadilah, jangan ler cakap resit jualan pun takde lak, kitaorang akan bayar balik dalam bentuk cash, tapi klu lebih dari RM1 juta bgtau seminggu awal. buat cerita i tipu orang jutaan ringgit, mane prove?...klu cerita u ni betul, penuh orang dpn kolam kitaorang datang minta balik duit, u bisnes ciput, hasad jer lebih...apa u dpt dgn buruk2kan AV, cuba kita bersaing cara sihat dlm bisnes, jgn buat cerita buruk lebih2 pasal AV, klu sesiapa ada masalah dtg jumpa kitaorang, klu takut bawak polis sekali, klu kat shah alam tak payah bawak polis sbb dah ramai polis lepak kita punya showroom....buat ler bisnes u tu elok2, i tau sape u, members forum arowana shopezone mungkin tak tahu sape u...u terlalu banyak buat fitnah kat ramai orang, bertaubatlah...i bukan samseng, tapi WA BO KAI SI...lu betul2 bikin wa panas

Bukan Wa Bo Kai si bro...WA BO KIA SI la.....knn la
Back to top Go down
View user profile
faiz



Posts : 28
Join date : 15/07/2011
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 12:08 pm

waaa mega sale huhuhu terbaik
kat shah alam takda mega sale skali ke ??? Bro ???
Back to top Go down
View user profile
mrshark



Posts : 2
Join date : 22/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 9:41 pm

Bro nagaliar nape u cakap ikan Bro Hokevetss ikan longkang, bg I yg x berapa byk pengalaman tentang aro, ikan tu mmg ada ciri2 MG dan cantik, klu u ada masalah peribadi dgn Bro Jamil, jgn hina ikan orang lain, Bro Hokevetss tu cina, kita nak semua kaum ada dlm forum ni, baru 1MALAYSIA...Bro Hokevetss jgn ambik hati k...itu nagaliar x pegi sekolah punya orang. kita masuk forum untuk kongsi pendapat dan pengalaman dgn semua ahli...Nagaliar, u kena profesional sikit, orang nanti benci u dengan keluarkan kenyataan yg berbaur fitnah malahan secara bertulis, klu Bro Jamil report dan u tak boleh tunjuk bukti bertulis apa yg u cakapkan, jadi kes bro....dari u bayar lawyer, lebih baik u guna duit tu beli aro....klu x suka AV, beli jer kat MAU,MU or BMA...he...he....he Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 9:46 pm

jamil_44 wrote:
Salam,
Admin, diharap tlg check Moyangaro dan nagaliar guna terminal mane utk post, i dah cakap mesti ada nickname baru akn muncul...klu betul ada masalah penipuan yg telah dilakukan oleh AV, jamil atau Dr Wazir yg melibatkan ratusan ekor ikan, kenapa tak jer datang ke mane2 showroom AV, farm atau call jer kami Jamil 0164733433 or Dr Wazir 0194409543, klu ikutkan cerita nagaliar, ini melibatkan ramai orang dan kerugian jutaan ringgit. Kitaorang tak pernah lari dan tak jawab call, kitaorang bukan jenis tak jawab phone. kolam phasa satu kitaorang tepi highway jer, showroom pun semua tepi jalan, Klu segan dtg mane2 AV punya showroom, dtg jer jumpa i kt rumah, pejabat, butik, ofis, siteofis atau datang jer mane2 cawangan 5 klinik Dr Wazir ataupun dtg jer jumpa time i pergi wisma darulaman senang ada press, semua YB, Exco dan MB pun ade, ape yg nak buat fitnah dlm forum, cerita beli MG jadi hijau ni ape hal, klu beli MG jadi HB tu ade ler lojiknya, tipulah klu i cakap semua ikan yg i jual jadi 100%, klu ada mslh kita tukar, semua orang buat bisnes camtu...tapi i dah tukar balik ikan-ikan tu dan semua customer i masih berurusan dgn i, kecuali u sorang jer, Klu U betul2 anak jantan, be profesional dlm bisnes, kumpul ramai2 orang2 yg telah ditipu oleh AV, klu dah cakap takde cip dan cert, bawak resit belian pun jadilah, jangan ler cakap resit jualan pun takde lak, kitaorang akan bayar balik dalam bentuk cash, tapi klu lebih dari RM1 juta bgtau seminggu awal. buat cerita i tipu orang jutaan ringgit, mane prove?...klu cerita u ni betul, penuh orang dpn kolam kitaorang datang minta balik duit, u bisnes ciput, hasad jer lebih...apa u dpt dgn buruk2kan AV, cuba kita bersaing cara sihat dlm bisnes, jgn buat cerita buruk lebih2 pasal AV, klu sesiapa ada masalah dtg jumpa kitaorang, klu takut bawak polis sekali, klu kat shah alam tak payah bawak polis sbb dah ramai polis lepak kita punya showroom....buat ler bisnes u tu elok2, i tau sape u, members forum arowana shopezone mungkin tak tahu sape u...u terlalu banyak buat fitnah kat ramai orang, bertaubatlah...i bukan samseng, tapi WA BO KIA SI...lu betul2 bikin wa panas

ok, bro jamil, nampak macam emosional je, kata nak berbincang cara berforum, aku kemuka hujah dan You kena pertahankan diri you dengan hujah, ok? ada aku kata semua ikan hang tu tipu???Untuk pengetahuan AV, aku tak pernah beli ikan dari AV. tapi broker2 ikan yang datang farm tempat aku kerja yang story mcam2 pasal AV ni, aku lebih percaya cerita dari broker2 ni sebab mereka selalu berurusan dengan bos aku. boleh AV story pula pasal ikan MG yang di beli oleh:
1. Syukri Matjidi
2. Sofian
3. Lan Kastam.
4. Din
5. Majdi Kulim

ikan MG yang mereka beli dari AV bila besar boleh jadi HIGHBACK????? rasa mereka ni dah penat berurusan dengan AV nak minta tukar, tapi masih tak dapat tukar kan????? Bila agak2nya AV nak tukar ikan mereka... KESIAN mereka. AV boleh respon tak pasal kes ini pulak???? Lepas 5 orang ni aku bawa lagi story ramai lagi mangsa AV.
Kali ini aku bagi peluang AV story dahulu pasal 5 orang buyer ini. Selepas itu aku pula story cerita sebenar seorang demi seorang... aku pun boleh bagi nom. telefon kelima-lima mangsa ini jika perlu untuk member forum contact mereka tanya SIAPA AV SEBENAR???? kita tunggu jawapan AV... Harap perbincangan ini merungkai cerita keburukan AV dari broker tu... nanti kita member2 forum buat penilaian.
"KALAU BROKER2 TU ADAKAN CERITA KITA MINTA MEREKA HENTIKAN FITNAH TERHADAP AV"
tetapi "KALAU CERITA TENTANG AV TU BETUL, AV KENA BERTANGGUNGJAWAB UTK BAYAR GANTI RUGI DAN BERUBAH MENJADI PENIAGA AROWANA YANG JUJUR"
Harap forum ini memberi faedah untuk semua...
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 9:51 pm

mrshark wrote:
Bro nagaliar nape u cakap ikan Bro Hokevetss ikan longkang, bg I yg x berapa byk pengalaman tentang aro, ikan tu mmg ada ciri2 MG dan cantik, klu u ada masalah peribadi dgn Bro Jamil, jgn hina ikan orang lain, Bro Hokevetss tu cina, kita nak semua kaum ada dlm forum ni, baru 1MALAYSIA...Bro Hokevetss jgn ambik hati k...itu nagaliar x pegi sekolah punya orang. kita masuk forum untuk kongsi pendapat dan pengalaman dgn semua ahli...Nagaliar, u kena profesional sikit, orang nanti benci u dengan keluarkan kenyataan yg berbaur fitnah malahan secara bertulis, klu Bro Jamil report dan u tak boleh tunjuk bukti bertulis apa yg u cakapkan, jadi kes bro....dari u bayar lawyer, lebih baik u guna duit tu beli aro....klu x suka AV, beli jer kat MAU,MU or BMA...he...he....he Very Happy Very Happy

aku hanya sokong fakta MOYANGARO... ikan longkang. tak ada hasad dengki pula, ada terasa ke? jangan cepat kecil hati.. nanti cepat tua. ayat bro mrshark last sekali tu menarik "klu x suka AV, beli jer kat MAU,MU or BMA." promosi nampak... ada share dengan farm2 tu ke? satu lagi kau ni memang rapat dngan bro ni, sampai tahu dia cina... best freind kot .. he he.
Back to top Go down
View user profile
nagaliar



Posts : 25
Join date : 20/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 9:58 pm

[quote="hokevetss"]
nagaliar wrote:
moyangaro wrote:
hokevetss wrote:
saiz 8 inch

lonkang fish from AV
like my friend hybrid green, Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

i agree with u 1000%, LONGKANG FISH FROM AV. av oh av, ikan2 yang tipu buyer2 yg belum hang tukar balik ni macamana??? u kena bertanggungjawab sepenuhnya, jangan claim buyer tukar ikan aje, cip tak de le, u boleh cakap mcam tu, dulu u mana ada cip, sekrang sibuk pasal cip.

i just sharing my fish only in the forum to all member bro.....i beli ikan guna mata i sendiri...kalau ikan longkang pun takpe janji i happy....i rasa u ni betul2 dengki yg mendalam dengan AV ni....mungkin i takpernah rasa beli ikan longkang kut....hahaha tapi cara u ni bukan jalan penyelasaian....ada apa2 u call je Jamil tu...u pong peng pong peng kat forum ni just memalukan u sendiri je bro...i kesian kat u la....anyway nice to meet u...kalu boleh u guna name betul macam jamil...nick dia Jamil....baru steady..hahahah

jangan emosional lah bro, just kidding, jangan cepat marah nanti cepat tua, atau you memang sudah cukup tua... anyway nice to meet u... you ni memang amat rapat dengan bro Jamil rupanya.
satu lagi, hokevetss tu nama betul you ke? kalau betul memang pelik nama you, kalu boleh u guna name betul macam jamil...nick dia Jamil....baru steady..hahahah
Back to top Go down
View user profile
Ahmad



Posts : 14
Join date : 16/07/2011
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 22, 2011 11:20 pm

oooo bro hokevetss tu cina ke? hehe..panjang cerita ni,xpe2 kita tengok dulu hujah hujah dari kedua2 belah pihak dan masing masing semua peminat2 aro n member2 forum boleh buat penilaian yg tersendiri,harap2 semua masalah ni dapat di atasi dan sama2lah kita menikmati keindahan Arowana ciptaan Ilahi yang sungguh indah ini.. afro
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   

Back to top Go down
 
New ressident july 2011(mg bb)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: