Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 New ressident july 2011(mg bb)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
jamil_44



Posts : 18
Join date : 12/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 27, 2011 9:21 am

TQ for visiting AVSA, give me some time, i will find good GH for you and mr lau

ahsui wrote:
[color=black]bro jamil terima kasih kerana tggu i datang sampai ke s'room AVSA ,Dan bawa saya tengok aro harap 2 minggu lagi dapat angkat ikan cantik cheers thks bro jamil Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 27, 2011 8:41 pm

zul wrote:
hokevetss wrote:
zul wrote:
hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??
Mu kirim salam sama ah meng MINYU 2 kat pasar area nak masuk Losong tu.Aku masa duk bertugas KT dulu jadi sahabat baik dia main ikan MARINE.Masa tuh arowana aku tak pandang pun. Very Happy

Ah Ming mingyu to bro I la,masa I kacik dull selalu pi part time kat kedai dia....Sekarang dah Ada Tiga cawangan lo......
Ehh ko ker????Aku panggil Ah Meng gak.Tapi tokei tu MinYu kat CabangTiga pasar tuh.Kat tempat lain pun dah ada caw lain.Aro die mostly dulu dari KING KONG.Aku manyak close sama dia dulu.Abis kerja jer aku pi kacau tempat dia tgk akua marine dia ....syiok syiok...dia siap service n setup marine tank aku dulu masa aku duk kat Telaga Daing.

Itu anak dia,I close dngn tokey dia,bapak dia la tu...dah tua leni...
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Wed Jul 27, 2011 8:42 pm

jamil_44 wrote:
TQ for visiting AVSA, give me some time, i will find good GH for you and mr lau

ahsui wrote:
[color=black]bro jamil terima kasih kerana tggu i datang sampai ke s'room AVSA ,Dan bawa saya tengok aro harap 2 minggu lagi dapat angkat ikan cantik cheers thks bro jamil Very Happy

How about me Cool Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 28, 2011 2:40 am

hokevetss wrote:
zul wrote:
hokevetss wrote:
zul wrote:
hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??
Mu kirim salam sama ah meng MINYU 2 kat pasar area nak masuk Losong tu.Aku masa duk bertugas KT dulu jadi sahabat baik dia main ikan MARINE.Masa tuh arowana aku tak pandang pun. Very Happy

Ah Ming mingyu to bro I la,masa I kacik dull selalu pi part time kat kedai dia....Sekarang dah Ada Tiga cawangan lo......
Ehh ko ker????Aku panggil Ah Meng gak.Tapi tokei tu MinYu kat CabangTiga pasar tuh.Kat tempat lain pun dah ada caw lain.Aro die mostly dulu dari KING KONG.Aku manyak close sama dia dulu.Abis kerja jer aku pi kacau tempat dia tgk akua marine dia ....syiok syiok...dia siap service n setup marine tank aku dulu masa aku duk kat Telaga Daing.

Itu anak dia,I close dngn tokey dia,bapak dia la tu...dah tua leni...
Yehhh uncle tu dah kira wargaemas.....aku kalo pi KT mesti pi lawat kawan lama sorang ni.Citer mcm2 pasal ikan ni. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 28, 2011 7:16 am

mohdjasmiejaafar wrote:
hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??

xla bndo sgt, tp k.trg la...
kg pulau rusa...mu mne?
Kuala ganu,batas baru
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 28, 2011 7:16 am

zul wrote:
hokevetss wrote:
zul wrote:
hokevetss wrote:
zul wrote:
hokevetss wrote:
mohdjasmiejaafar wrote:
zul wrote:
Kita semua 1 Malaysia....hokevetss ni bangsa Cina tapi cakap melayu fasihhhh....org Ganu ler katakan. Wink

org trg ke?aku pun asl trg jgak, tp skang keje kt port klang...hehe...

Ganu mana bro????bandor ke ??
Mu kirim salam sama ah meng MINYU 2 kat pasar area nak masuk Losong tu.Aku masa duk bertugas KT dulu jadi sahabat baik dia main ikan MARINE.Masa tuh arowana aku tak pandang pun. Very Happy

Ah Ming mingyu to bro I la,masa I kacik dull selalu pi part time kat kedai dia....Sekarang dah Ada Tiga cawangan lo......
Ehh ko ker????Aku panggil Ah Meng gak.Tapi tokei tu MinYu kat CabangTiga pasar tuh.Kat tempat lain pun dah ada caw lain.Aro die mostly dulu dari KING KONG.Aku manyak close sama dia dulu.Abis kerja jer aku pi kacau tempat dia tgk akua marine dia ....syiok syiok...dia siap service n setup marine tank aku dulu masa aku duk kat Telaga Daing.
Keloh meroh dia cantik....
Itu anak dia,I close dngn tokey dia,bapak dia la tu...dah tua leni...
Yehhh uncle tu dah kira wargaemas.....aku kalo pi KT mesti pi lawat kawan lama sorang ni.Citer mcm2 pasal ikan ni. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 28, 2011 7:20 am

Baru ni last may hari tu ada gak pi jalan KT....pi visit tempat dia C3 tu ada banyak kelah merah.Harga ok gak lar.Dia kata dari kelantan n kenyir w.c punya.
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Thu Jul 28, 2011 9:29 pm

zul wrote:
Baru ni last may hari tu ada gak pi jalan KT....pi visit tempat dia C3 tu ada banyak kelah merah.Harga ok gak lar.Dia kata dari kelantan n kenyir w.c punya.

Memang betul,Kelah dia memang wc punya
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Feb 12, 2012 12:22 pm

Just update after 7 month.....











Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Feb 12, 2012 12:24 pm













Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Feb 12, 2012 4:37 pm

Cantik nye... ni MGBB ker bro?
Back to top Go down
View user profile
BloodRedAro

avatar

Posts : 56
Join date : 16/12/2011
Location : Telok Panglima Garang,Klang

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Feb 12, 2012 6:05 pm

mmg terbaek laa mgbb bro cheers cheers tahniah...
brp inci aro nie bro?
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Feb 12, 2012 10:24 pm

BloodRedAro wrote:
mmg terbaek laa mgbb bro cheers cheers tahniah...
brp inci aro nie bro?

Memang terbaik.. Agaknye ikan aku jadi mcm ni gak ke? Hakhak
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Feb 12, 2012 11:22 pm

bgi tips sikit bro... ikan comel sngt tu.. Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sun Feb 12, 2012 11:29 pm

wanotz wrote:
bgi tips sikit bro... ikan comel sngt tu.. Razz Razz

Betul2..... Bagi tips skit..ambe budak baru blaja
Back to top Go down
View user profile
Nutkz

avatar

Posts : 263
Join date : 30/01/2012
Location : ampunk

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Feb 13, 2012 12:05 am

menarik MGBB nie...kuat base ny... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Feb 13, 2012 1:58 am

i pun tak tau la...ada member yg cakap ini ikan longkang...habis masa je..i beli ikan pakai mata saya...saiz sekarang lebih kurang 12 13 inch ...harap2 biru biru tuh boleh maintain ler....
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Feb 13, 2012 2:08 am

longkang2x pon berapa price dia?

hokevetss wrote:
i pun tak tau la...ada member yg cakap ini ikan longkang...habis masa je..i beli ikan pakai mata saya...saiz sekarang lebih kurang 12 13 inch ...harap2 biru biru tuh boleh maintain ler....
Back to top Go down
View user profile
Rhu Dua



Posts : 214
Join date : 01/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Feb 13, 2012 7:40 am

hokevetss wrote:
i pun tak tau la...ada member yg cakap ini ikan longkang...habis masa je..i beli ikan pakai mata saya...saiz sekarang lebih kurang 12 13 inch ...harap2 biru biru tuh boleh maintain ler....

ikan longkang tu mrujuk pd color hitam atas blakang dia ke bro hokevetss?
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Mon Feb 13, 2012 9:11 am

Rhu Dua wrote:
hokevetss wrote:
i pun tak tau la...ada member yg cakap ini ikan longkang...habis masa je..i beli ikan pakai mata saya...saiz sekarang lebih kurang 12 13 inch ...harap2 biru biru tuh boleh maintain ler....

ikan longkang tu mrujuk pd color hitam atas blakang dia ke bro hokevetss?

Acu u baca tread ini dari 1 hingga 8. U akan paham what i mean.....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Feb 14, 2012 12:22 am

FORUM NI PALING AMAN & DAMAI SEKALI..SBB TU AKU RAJIN LEPAK2 KT SINI..HARAP2 BENDE NI BERPANJANGAN..AMIN..
longkang pn longkang la..janji cantik.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Feb 14, 2012 12:32 am

gabanzshah wrote:
FORUM NI PALING AMAN & DAMAI SEKALI..SBB TU AKU RAJIN LEPAK2 KT SINI..HARAP2 BENDE NI BERPANJANGAN..AMIN..
longkang pn longkang la..janji cantik.. Very Happy

peace no war.tapi ada org buat aku marah ni..tp takpe la.aku harap org tu jujur dalam perniagaan ikan hiasan yg terulung ni. barulah berkat hidup cheers
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Feb 14, 2012 12:33 am

Siapa pulok yg buat bro marah ni...???marah sebab apa bro??
Back to top Go down
View user profile
orang baru



Posts : 48
Join date : 17/12/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Feb 14, 2012 12:36 am

hokevetss wrote:
Siapa pulok yg buat bro marah ni...???marah sebab apa bro??

takpe la bro.sabar......nak tahu lebih lanjut pm aku..hahahahaha
Back to top Go down
View user profile
doctorsindrom46



Posts : 138
Join date : 26/12/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Tue Feb 14, 2012 12:50 am

orang baru wrote:
hokevetss wrote:
Siapa pulok yg buat bro marah ni...???marah sebab apa bro??

takpe la bro.sabar......nak tahu lebih lanjut pm aku..hahahahaha

pm aku etek...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   

Back to top Go down
 
New ressident july 2011(mg bb)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 5 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: