Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 New ressident july 2011(mg bb)

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 1:54 am

saiz 8 inch













Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 1:57 am

top view





Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 2:00 am

lepas treatment kat My dark room 3 month i post again the development...pls comment k...cheers
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 4:43 am

lawa..lawa..hehe.. Razz
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 5:31 am

common BB...hehehe.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 7:25 am

main BB ni bukan senang nakmantain colour dia...i dah main berapa ekor...concept dia macam belon...kalau kite pump dia kuat sangat gold ring dia akan jadi tebal dan base colour dia jadi pudar dengan cepat...so makanan kena jaga don over feed.2nd the enviroment,once the chu penuh i selalunya akan campak dia ke tank hitam untuk menambahkan intensity base colour.....i suka menikmati caler bb dalam tank yg gelap bila masa dia pusing kite boleh nampak jelas pantulan warna biru yg sinar...so member2 sini ada apa2 ilmu tak yg boleh sharing regarding bb ni....cheers
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 7:30 am

yang aku blh kongsi...faktor utamanya baka..kalau bakanya baik..RM nya pun baik..beli dari sumber yg blh di percayai......di tambah dgn sentuhan yang baik.....bertambah cantik la dia...kalau baka tak baik buat apa pun tak jadi.......
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 9:50 am

dah satu tahun i tunggu kolam harvest tapi masih takde apa2 lagi...kolam ni dimiliki kawan i.....still tunggu lagi
induk2 paling cantik yg saya lihat compare other....thin frame bb



Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 9:56 am













Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 5:50 pm

Umur berapa ni?Selalu dah 4 tahun kompom akan bagi hasil...3 tahun xtentu lagi...
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Fri Jul 08, 2011 7:12 pm

Fuhhh cantik....beli dari mana farm ni Bro?
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 2:35 am

kyo82 wrote:
Umur berapa ni?Selalu dah 4 tahun kompom akan bagi hasil...3 tahun xtentu lagi...

dah 3 tahun bro
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 2:36 am

zul wrote:
Fuhhh cantik....beli dari mana farm ni Bro?

AV
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 3:32 am

hokevetss wrote:
zul wrote:
Fuhhh cantik....beli dari mana farm ni Bro?

AV


AV?kolam ke bro?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 4:56 am

tunggu msk que,,smpai skrg x dpt2 lg..
ikan tu AV-bro jamil punya ka?? or org tumpang AV punya kolam?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 5:30 am

hokevetss wrote:
main BB ni bukan senang nakmantain colour dia...i dah main berapa ekor...concept dia macam belon...kalau kite pump dia kuat sangat gold ring dia akan jadi tebal dan base colour dia jadi pudar dengan cepat...so makanan kena jaga don over feed.2nd the enviroment,once the chu penuh i selalunya akan campak dia ke tank hitam untuk menambahkan intensity base colour.....i suka menikmati caler bb dalam tank yg gelap bila masa dia pusing kite boleh nampak jelas pantulan warna biru yg sinar...so member2 sini ada apa2 ilmu tak yg boleh sharing regarding bb ni....cheers
wahh..standard la bro..nengok gak ikan tu baka dari mana...bro byk pengalaman..lg byk ikan..x kan ini je yg bro ada..share2 lor n kasi ajar kita org yg x reti ni.. Smile Smile tqvm..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 5:35 am

gabanzshah wrote:
tunggu msk que,,smpai skrg x dpt2 lg..
ikan tu AV-bro jamil punya ka?? or org tumpang AV punya kolam?

av tu kolam ke shoowroom?
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 5:54 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
tunggu msk que,,smpai skrg x dpt2 lg..
ikan tu AV-bro jamil punya ka?? or org tumpang AV punya kolam?

av tu kolam ke shoowroom?
entah..aku dengar2 je..korang gak yg bukak citer ni..bukan ke jln nk ke BM tu ada LFS AV..shah alam kt ner plak..psl kolam pn ada gak dgr2..x penah pegi pn..anyway ktner kolam dia yer..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 6:56 am

hokevetss wrote:
zul wrote:
Fuhhh cantik....beli dari mana farm ni Bro?

AV

akutak kata la...nie post jugak yang kata...
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 7:06 am

OOO Av.....cuma nak tahu betul ke MG yg AV jual tu jenis anak dari MG tangkap liar sungai.Setahu aku,susah nak dapat anak yg jenis begini n kalau ada mahal.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 7:32 am

zul wrote:
OOO Av.....cuma nak tahu betul ke MG yg AV jual tu jenis anak dari MG tangkap liar sungai.Setahu aku,susah nak dapat anak yg jenis begini n kalau ada mahal.
aku br nengok ikan tu kt mudah bro..jual murah2 je..klu yg betul2 brp harganya bro..
setahu aku,slalunya breeders x jual..simpan..
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 8:53 am

hokevetss wrote:
dah satu tahun i tunggu kolam harvest tapi masih takde apa2 lagi...kolam ni dimiliki kawan i.....still tunggu lagi
induk2 paling cantik yg saya lihat compare other....thin frame bb




Peeerrrggghhh....berdarah lubang idung aku nengok kecunan ikan tu....woooiiiyyooo....cun sungguh arr...sangat terang dia punya blue base....naper ikan haku tak jadik camtu arr.... Mad Mad Mad ..addoooyyaaaiiii....

THx..
Back to top Go down
View user profile
zul



Posts : 78
Join date : 08/07/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 11:39 am

gabanzshah wrote:
zul wrote:
OOO Av.....cuma nak tahu betul ke MG yg AV jual tu jenis anak dari MG tangkap liar sungai.Setahu aku,susah nak dapat anak yg jenis begini n kalau ada mahal.
aku br nengok ikan tu kt mudah bro..jual murah2 je..klu yg betul2 brp harganya bro..
setahu aku,slalunya breeders x jual..simpan..
Pernah tanya dulu kurang2 rm4ribu....kenapa breeders xjual anak2 tu???Harga dah mahal rugi kalo tidak dijual.
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 7:41 pm

zul wrote:
gabanzshah wrote:
zul wrote:
OOO Av.....cuma nak tahu betul ke MG yg AV jual tu jenis anak dari MG tangkap liar sungai.Setahu aku,susah nak dapat anak yg jenis begini n kalau ada mahal.
aku br nengok ikan tu kt mudah bro..jual murah2 je..klu yg betul2 brp harganya bro..
setahu aku,slalunya breeders x jual..simpan..
Pernah tanya dulu kurang2 rm4ribu....kenapa breeders xjual anak2 tu???Harga dah mahal rugi kalo tidak dijual.
simpan n eksport lg mahal bro.. Smile
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   Sat Jul 09, 2011 7:50 pm

rm4 ribu tgi sgt harganya pada masa skrg...lagipun MGBB selalunya chu halus just 1 line je...kalo chu halus 2,3 line cam ikan dari King Kong punya aku xheran la harga camtu...ikan kat bawah ni 24k chu halus 2 line baru sekitar rm3400...skrgni sapa brani nak kua duit byk2 beli jenis MG ni...market tepu dalam Malaysia...kecuali penghobi tegarla tapi aku rasa xdala nak belanja byk sgt...

[img][/img]

Ikan yg cantik2 mg dah byk farm ada...tapi atas kita la nak pilih yg btul2 menepati minat kita...sebab tu aku xsuka rekemen mana2 farm kt forum ni...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: New ressident july 2011(mg bb)   

Back to top Go down
 
New ressident july 2011(mg bb)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 6Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: