Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 8:31 am

gabanzshah wrote:
zaman skrg ni klu hg jual balik x kan dpt balik modal yg hg dh kuarkn tu bro..

Haiiiyyaaaa....itu macam ka brader...???? adeeessshhh....tenat gak la yea pasaran sekarang neh...ak tak arif bab2 harga aro neh....satu libu pun tarak laku ka bro....??? kena simpan laa kalau gitu....sabar je lah ehh...anyway thanks arr bro....

THx..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 8:56 am

senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
zaman skrg ni klu hg jual balik x kan dpt balik modal yg hg dh kuarkn tu bro..

Haiiiyyaaaa....itu macam ka brader...???? adeeessshhh....tenat gak la yea pasaran sekarang neh...ak tak arif bab2 harga aro neh....satu libu pun tarak laku ka bro....??? kena simpan laa kalau gitu....sabar je lah ehh...anyway thanks arr bro....

THx..
bab harga aku x tau..better tanya admin,dia lg arif..tp aku rs mmg payahla klu nk jual balik klu besar tu..
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 9:35 am

bro...gabanz...,sejarah aku minat kat red aro...bermula aku pergi satu kedai hardware paip kat kb,tokeh dia melayu tapi bina dia mualah,dia punya aro...merah meretap jiwa kalbu ku..hehehe,lepas tu terus aku pergi sambar CR harap2 jadi cam aro tokeh hardware tu....nie aku post video tokeh tu kat kedai dia...
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 9:42 am

kekawan..rasa aro gold dia tu....MG ke,nampak gold dia pergh...24k rasanyer,red aro yg no.3 tu...laaa yg menjadi pujaan hatiku...,tapi memang kaya giler tokeh tu,dengar citer aro dia highclass semuanyer,org dekat ckp 20-30 ribu sekor aro dia,tapi itu x pasti laaa...pasal x pernah jumpah tokeh dia lagi..heheh
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 9:53 am

klu aku tu HB jer..bese tgk 24K?
CR yg kcik tu dh cun..tp still No No No No No No No
hehehe
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 9:55 am

Red dia kira mantap tu...cantik...tapi MG dia tu bersepah ada camtu kt Bukit Merah...hehehe...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 10:02 am

kyo82 wrote:
Red dia kira mantap tu...cantik...tapi MG dia tu bersepah ada camtu kt Bukit Merah...hehehe...
klu tgk blk pangkal ekor dia nmpak panjang skit..sakit mata tgk..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 10:04 am

Gabanz ni mg high taste orgnya...hehehe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 13, 2011 10:10 am

mencari yg sempurna bkn sng bro..sabar...
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 20, 2011 8:24 am

gabanzshah wrote:
mencari yg sempurna bkn sng bro..sabar...

nk tanya bro gabanz...tadi aku ada beli lampu shanda merah untuk chilired...pasal lampu aku dulu tu cap ayam cina je..heheh,mahal gak lampu tu kat kb harga rm150 gak...pergi kedai ikan ajat nak ambik uv shanda tapi...tokeh kedai promote beli lampu tu dulu khas untuk chilired....dia kata akan byk mempengaruhi kaler red dia...,bleh tanning ker chilired tu...bro...hehehe,takut jadi gold plak..heehhhe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Thu Jul 21, 2011 3:08 am

bg aku membazir jer..buang masa tanning spesis red ni..psg lampu just utk bg cerah je..
jaga WC n diet..selebihnya bergantung pd kualiti ikan tu sendiri..
ada dulu membe wat comm spesis red..10 ekor CR lain2 induk..ms beli 6 inci bubuh dlm tank,background gelap,tembak ngan sublamp 3 bulan..drpd 10 ekor,hanya sekor yg color dia betul2 intense..yg lain ceroi jer..
terpulang ats kreativiti msg2..
bro sham,apa beza klu hg pkai lampu shanda tu ngan x pkai lampu tu?? x byk beza kn..development color tetap ada..sabar je..
Sad Sad
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sat Jul 23, 2011 9:12 am

aku tengok lebih kurang je kaler dgn lampu lama aku tu,,,aku pun pergi kat kedai tu..tukar amik uv shanda...hehehe,nasib baik tokeh kedai bagi tukar..,bg aku pengunaan uv nie penting utk jaga condition air yg bagus
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   

Back to top Go down
 
SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: