Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Thu Jun 30, 2011 10:50 pm


Salam bro...

Haku neh sebenarnya dok kompius sesangat la pasal bro neh....hahahaaa...

Tul ke bro...kat umah bro ckp takde sekor pun aro...langsung tak bela...habuk pun tarak...bro kata ari tu...

Biar betul bro... Bro dok aktif kat sini...dok bagi nasihat n tunjuk ajar kat aku pasal aro...bro ade banyak ilmu n pengetahuan pasal aro...tapi naper tak bela...??? haaiiissshhhh....kompius tul la aku...

Ke ada kesah2 lepas yg tragis pasal aro neh.....tu yg stop bela aro...??? citer arr bro....cer citer skit...hik2...

THx arr bro...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 01, 2011 12:11 am

hehe..
ada kete x de kunci..x guna gak..
kete besar poket kosong x guna gak..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 01, 2011 1:52 am

senecavkb1 wrote:

Salam bro...

Haku neh sebenarnya dok kompius sesangat la pasal bro neh....hahahaaa...

Tul ke bro...kat umah bro ckp takde sekor pun aro...langsung tak bela...habuk pun tarak...bro kata ari tu...

Biar betul bro... Bro dok aktif kat sini...dok bagi nasihat n tunjuk ajar kat aku pasal aro...bro ade banyak ilmu n pengetahuan pasal aro...tapi naper tak bela...??? haaiiissshhhh....kompius tul la aku...

Ke ada kesah2 lepas yg tragis pasal aro neh.....tu yg stop bela aro...??? citer arr bro....cer citer skit...hik2...

THx arr bro...

haaaaaaaa............kalau ko nak tau....dia ni lah tokan MG paling besar....bukan aku..malaysia gold tau bukan malaysia green.......sekali order ulat main tan2...ha3
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 01, 2011 2:31 am

gabanzshah wrote:
hehe..
ada kete x de kunci..x guna gak..
kete besar poket kosong x guna gak..

bro senecavkb...
pi mana2 pun sama jaaaaaaaa...
camni le gaya2nye ayat2 yg menunjukkan seseorang itu adalah otai berkaliber...
suma nyer low profile tahap kerak bumi...Very Happy Very Happy
ko pun sok2 nanti pun akn pakai gak ayat2 camni nihhh...hafal2 n ingat2....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 01, 2011 2:46 am

kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
hehe..
ada kete x de kunci..x guna gak..
kete besar poket kosong x guna gak..

bro senecavkb...
pi mana2 pun sama jaaaaaaaa...
camni le gaya2nye ayat2 yg menunjukkan seseorang itu adalah otai berkaliber...
suma nyer low profile tahap kerak bumi...Very Happy Very Happy
ko pun sok2 nanti pun akn pakai gak ayat2 camni nihhh...hafal2 n ingat2....


gaban banyak stok aro...saja je dia simpan..dia mmg hero...nama pun gaban..kalau tak ada gaban habis dunia ni di takluk resaksa....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 01, 2011 3:48 am

TQ 4 ur attn..layannn jer
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 01, 2011 7:49 am

kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
hehe..
ada kete x de kunci..x guna gak..
kete besar poket kosong x guna gak..

bro senecavkb...
pi mana2 pun sama jaaaaaaaa...
camni le gaya2nye ayat2 yg menunjukkan seseorang itu adalah otai berkaliber...
suma nyer low profile tahap kerak bumi...Very Happy Very Happy
ko pun sok2 nanti pun akn pakai gak ayat2 camni nihhh...hafal2 n ingat2....


Hoohh...hoooh...hoooooo.... dah agak daaaahhh...dah agak daaaaahhhh... mmg dok terpikir camtu gak laa sebelum neh...ni mesti kes low profile nyer neh.... simpan MG cun melecun...tapi takdernye nak heboh2....waaaaaa....bagus tul arr bro gabanz...salute arrr....bro miang cakap tokan besar lagi tu ehh....

Tu laa..mana mungkin orang yg arif pasal aro...tp tak bela aro....heheheheeee...mana nak datang pengalaman ttg aro kalau tak bela sendirik....nak kena buat satu trip neh...nak gi melawat aro2 bro gabanz...ada sesapa tau umah bro gabanz tak....??? Smile

THx arr semua...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sat Jul 02, 2011 1:47 am

senecavkb1 wrote:
kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
hehe..
ada kete x de kunci..x guna gak..
kete besar poket kosong x guna gak..

bro senecavkb...
pi mana2 pun sama jaaaaaaaa...
camni le gaya2nye ayat2 yg menunjukkan seseorang itu adalah otai berkaliber...
suma nyer low profile tahap kerak bumi...Very Happy Very Happy
ko pun sok2 nanti pun akn pakai gak ayat2 camni nihhh...hafal2 n ingat2....


Hoohh...hoooh...hoooooo.... dah agak daaaahhh...dah agak daaaaahhhh... mmg dok terpikir camtu gak laa sebelum neh...ni mesti kes low profile nyer neh.... simpan MG cun melecun...tapi takdernye nak heboh2....waaaaaa....bagus tul arr bro gabanz...salute arrr....bro miang cakap tokan besar lagi tu ehh....

Tu laa..mana mungkin orang yg arif pasal aro...tp tak bela aro....heheheheeee...mana nak datang pengalaman ttg aro kalau tak bela sendirik....nak kena buat satu trip neh...nak gi melawat aro2 bro gabanz...ada sesapa tau umah bro gabanz tak....??? Smile

THx arr semua...


aku setuju...mana dtgnya pgalaman kalau tak bela aro ni...nk g umh dia?aku nak ikut he3...nk tgk stok mg dia...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sat Jul 02, 2011 2:13 am

miang wrote:
senecavkb1 wrote:
kama_aro wrote:
gabanzshah wrote:
hehe..
ada kete x de kunci..x guna gak..
kete besar poket kosong x guna gak..

bro senecavkb...
pi mana2 pun sama jaaaaaaaa...
camni le gaya2nye ayat2 yg menunjukkan seseorang itu adalah otai berkaliber...
suma nyer low profile tahap kerak bumi...Very Happy Very Happy
ko pun sok2 nanti pun akn pakai gak ayat2 camni nihhh...hafal2 n ingat2....


Hoohh...hoooh...hoooooo.... dah agak daaaahhh...dah agak daaaaahhhh... mmg dok terpikir camtu gak laa sebelum neh...ni mesti kes low profile nyer neh.... simpan MG cun melecun...tapi takdernye nak heboh2....waaaaaa....bagus tul arr bro gabanz...salute arrr....bro miang cakap tokan besar lagi tu ehh....

Tu laa..mana mungkin orang yg arif pasal aro...tp tak bela aro....heheheheeee...mana nak datang pengalaman ttg aro kalau tak bela sendirik....nak kena buat satu trip neh...nak gi melawat aro2 bro gabanz...ada sesapa tau umah bro gabanz tak....??? Smile

THx arr semua...


aku setuju...mana dtgnya pgalaman kalau tak bela aro ni...nk g umh dia?aku nak ikut he3...nk tgk stok mg dia...

Molek2....kita wat plan elok2...pastu ramai2 kita pakat serbu kolam aro dia.....hahahahahaaaaaa....

THx...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sat Jul 02, 2011 7:07 am

ape paedahnyer dtg umah aku..nk makan2 x de hal..nk tgk aro p BM..brlambak kt sana..
korang percaya la ckp si miang tu..propa lebih tu..dia yg tokan MG sebenar2nya..
x de maknenya nk jd otai kerak bumi,aku sekadar peminat aro jer..
korang nk jumpa otai kerak bumi p la farm..kt sana ramai otai2..blaja ngan deorg..
pastu kongsi2 la ngan kita org kt forum ni..
korang nk cucuk otai2 kerakbumi kt forum ni sng jer..cuba la korang memandai2
tima kasih bro senecav kerna amik berat psl aku...hehehe
tima kasih bro miang,bro kama kerna UP aku lebih2...hehehe
aku insan biasa,x sama mcm korang..ada ikan..aku ble tgk je la..

Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sat Jul 02, 2011 8:26 am

gabanzshah wrote:
ape paedahnyer dtg umah aku..nk makan2 x de hal..nk tgk aro p BM..brlambak kt sana..
korang percaya la ckp si miang tu..propa lebih tu..dia yg tokan MG sebenar2nya..
x de maknenya nk jd otai kerak bumi,aku sekadar peminat aro jer..
korang nk jumpa otai kerak bumi p la farm..kt sana ramai otai2..blaja ngan deorg..
pastu kongsi2 la ngan kita org kt forum ni..
korang nk cucuk otai2 kerakbumi kt forum ni sng jer..cuba la korang memandai2
tima kasih bro senecav kerna amik berat psl aku...hehehe
tima kasih bro miang,bro kama kerna UP aku lebih2...hehehe
aku insan biasa,x sama mcm korang..ada ikan..aku ble tgk je la..



Addoooyyaaaiiiiii...ak bukan ape...just nak tau citer sebenar jew....sedeh laa pulak rasa... Sad Sad

Mohon ampun arr bro...

THx...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sat Jul 02, 2011 9:15 am

klu jumpa ikan mcm ni bgtau la..hehe

Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sun Jul 03, 2011 2:36 am

gabanzshah wrote:
klu jumpa ikan mcm ni bgtau la..hehe



Aku pun nak gak kalau leeerrr kalau ade.....hak3..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Sun Jul 03, 2011 6:49 pm

gabanzshah wrote:
ape paedahnyer dtg umah aku..nk makan2 x de hal..nk tgk aro p BM..brlambak kt sana..
korang percaya la ckp si miang tu..propa lebih tu..dia yg tokan MG sebenar2nya..
x de maknenya nk jd otai kerak bumi,aku sekadar peminat aro jer..
korang nk jumpa otai kerak bumi p la farm..kt sana ramai otai2..blaja ngan deorg..
pastu kongsi2 la ngan kita org kt forum ni..
korang nk cucuk otai2 kerakbumi kt forum ni sng jer..cuba la korang memandai2
tima kasih bro senecav kerna amik berat psl aku...hehehe
tima kasih bro miang,bro kama kerna UP aku lebih2...hehehe
aku insan biasa,x sama mcm korang..ada ikan..aku ble tgk je la..



ayat merendah diri nie..he3...
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Mon Jul 04, 2011 4:45 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
ape paedahnyer dtg umah aku..nk makan2 x de hal..nk tgk aro p BM..brlambak kt sana..
korang percaya la ckp si miang tu..propa lebih tu..dia yg tokan MG sebenar2nya..
x de maknenya nk jd otai kerak bumi,aku sekadar peminat aro jer..
korang nk jumpa otai kerak bumi p la farm..kt sana ramai otai2..blaja ngan deorg..
pastu kongsi2 la ngan kita org kt forum ni..
korang nk cucuk otai2 kerakbumi kt forum ni sng jer..cuba la korang memandai2
tima kasih bro senecav kerna amik berat psl aku...hehehe
tima kasih bro miang,bro kama kerna UP aku lebih2...hehehe
aku insan biasa,x sama mcm korang..ada ikan..aku ble tgk je la..



ayat merendah diri nie..he3...

hehehehe...betul2...
gaban....masyallah itu ikan byk cantek...
mana la asal nya camni? kolam local ke kolam luar?
Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Tue Jul 05, 2011 11:31 pm

gabanzshah wrote:
klu jumpa ikan mcm ni bgtau la..hehe



kat maner la nk jumpa ikan mcm nie,mesti mahal nie kn Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Wed Jul 06, 2011 11:11 pm

gabanzshah wrote:
klu jumpa ikan mcm ni bgtau la..hehe



Bidio ade...bidio...?? bidio ikan tu...kalu ade tepek arr bidio... leh same2 layan bidio ikan cun...heheheeee...

THx arr..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Thu Jul 07, 2011 8:59 am

haiyaa...bukak youtube lor..ini ikan aku copy paste jer.. Laughing Laughing
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 08, 2011 2:17 am

http://www.mudah.my/Super+Fire+Red+Arowana-10443109.htm

kl nk main super/chili/blood red hampa kena cari yg kualiti mcm nie baru syokkkkk
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 08, 2011 5:35 am

xback_aro wrote:
http://www.mudah.my/Super+Fire+Red+Arowana-10443109.htm

kl nk main super/chili/blood red hampa kena cari yg kualiti mcm nie baru syokkkkk
mau percaya @ x mau percaya @ mau percaya @ x mau percaya
call no tu x angkat..
itu ikan flash lampu lebih ke..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 08, 2011 7:21 am

gabanzshah wrote:
xback_aro wrote:
http://www.mudah.my/Super+Fire+Red+Arowana-10443109.htm

kl nk main super/chili/blood red hampa kena cari yg kualiti mcm nie baru syokkkkk
mau percaya @ x mau percaya @ mau percaya @ x mau percaya
call no tu x angkat..
itu ikan flash lampu lebih ke..

he3...flash je lebih tu...tak nampak sisiknya w/pun sekeping.....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 08, 2011 8:20 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
xback_aro wrote:
http://www.mudah.my/Super+Fire+Red+Arowana-10443109.htm

kl nk main super/chili/blood red hampa kena cari yg kualiti mcm nie baru syokkkkk
mau percaya @ x mau percaya @ mau percaya @ x mau percaya
call no tu x angkat..
itu ikan flash lampu lebih ke..

he3...flash je lebih tu...tak nampak sisiknya w/pun sekeping.....

Berpinau mata haku nengok ikan tuh....tak boleh beli...nanti mata anak2 aku cepat rosak dok tengok ikan tu nanti...pasal duit takde kesahnyer...setakat 28k jah...apedehal bro...ciput je tu bg aku... yg jadik masalahnya kaler dia terlalu menyilaukan mata....tak kan nak pakai spek itam kot nak nengok ikan...heheheheeee.... Razz Razz
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 08, 2011 9:31 am

xback_aro wrote:
http://www.mudah.my/Super+Fire+Red+Arowana-10443109.htm

kl nk main super/chili/blood red hampa kena cari yg kualiti mcm nie baru syokkkkk

Huhuhu....ganas ko melawak bro...tgk ikan seluang yg kecik dalam akua tu pun dah jadi merah bukan main lagi...hehehe...pasal gambar mcm2 org letak skrg...
Back to top Go down
View user profile
hokevetss



Posts : 58
Join date : 07/07/2011

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 08, 2011 9:38 am

ini ikan Hendri Leong la
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Fri Jul 08, 2011 11:59 am

cantikk2..aro red tu...mintak2 CR aku bleh jadi camtu...aku rasa tuan dia bagi lipan hari2 kat aro tu..tu kaler dia merah saga...menyala-yala...lipan yg besar dah dkt rm20 sekor...kalau bagi hari2 mau mati....empunya diri..hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...   Today at 3:47 am

Back to top Go down
 
SALAM...NAK TANYA BRO GABANZSHAH...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: