Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 setting up new tank for new aro...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Wed Jun 29, 2011 10:36 am

Hehe..baca balik post lepas2..klu malas baca taip kt search je kt atas tu..
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Sat Jul 02, 2011 12:03 pm

jgn bimbang gabanz..aku kat umah ni ada chili red...dah dkt 11 inci dah,amik dgn farm pd borneo,cepat besar spesis red nie,,,kejap je membesar...,memang lama nak develop red dia..mujur ada peneman HB yang boleh di tatap kira dah cantik sikit buat penganti sementara chili red jd cantik..hehehe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Sat Jul 02, 2011 12:11 pm

post la gambar,bleh membe2 tarok skit..hehe,,melawak jer
kongsi la CR hg tu kt forum ni..asyik tgk GS jer
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Sun Jul 03, 2011 10:38 am

insyaallah...tapi CR tu belum ada apa2 lagi yg boleh di komen...ekor je yang nampak merah,badan belum naik kaler lagi..heheh
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Mon Jul 04, 2011 1:21 am

lor x kan 11 inci x develop lg kaler dia..p tukar balik kt LFS tu..
WC jaga bro..tunjukla ikan hg..klu malu kt sini pm aku pn ble..hehe
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Mon Jul 04, 2011 7:51 am

gabanzshah wrote:
lor x kan 11 inci x develop lg kaler dia..p tukar balik kt LFS tu..
WC jaga bro..tunjukla ikan hg..klu malu kt sini pm aku pn ble..hehe

tepek je laa gu CR demo tu....ambo pun nk tengok gak ni.....nok gi umoh demo tak nyempat2 lagi neh...ader lg ke air zam2 ngan buah kurma tu weehhh...??? buah kurma tu kalau dpt sekotak pun jadik laaa...nak wat buka posa bulan depan nanti....hahahahahaaaaa.... Laughing Laughing

Haaiiissshhhh....tak develope kaler lg ke bro...???? bro gabanz yg takde aro...tapi banyak ilmu aro....nak tanya sket neh....hak3... Sepatutnya CR kalau dah 11 inci cam bro sham punya tu....dah develope kaler ke...?? dengar citer...spesis red neh mmg lambat nak jadi cun melecunnya.....

Bro sham...tul ke takde develope kaler lagi....dah ade tu kot sket2..... tu laaa...tepek laa gambornya bro...tepek...tepek....tunggu ni ehh....

THx arr..
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Mon Jul 04, 2011 8:13 am

yg ptg ikan brkualiti, jaga kualiti air, bersabar!
CR dr 6 inch membesar 1/2 @ 1/3 inch setiap bulan
red umur 5bln - stahun :
kaler start pd rim dulu > gill plate kuning2 pucat > rim kuning2 dari depan bawa ke blkg > gill plate n rim kuning2 tukar jd oren.. start stage ni development kaler jd slow utk btukar jd merah...ikan kualiti tinggi 2 tahun dh develop merah dia...

1) umur 3 bln lebih - 6 inci :


2) umur 5 bulan :


3)umur 7 bln:


4) umur 9 bulan:


5) umur 11bln lebih - 11 inci :
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 8:50 am

oo...ye ke cam tu,aku baru bela CR tu baru 2 bulan...hehhe..nampak badan dia besar n panjang,masa beli ari tu rasa dah 6 inci,ok...aku tengah upload video...nati aku taruk video cr tu..
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 9:10 am

sham/kb wrote:
oo...ye ke cam tu,aku baru bela CR tu baru 2 bulan...hehhe..nampak badan dia besar n panjang,masa beli ari tu rasa dah 6 inci,ok...aku tengah upload video...nati aku taruk video cr tu..

Wookeeyyy....cepat taruk video...cepat taruk...nunggu nak tengok neh....hahahahaaaa... Laughing Laughing

Camner kedai SJ sekarang neh gu...??? ader aro2 baru ke...?? ambo dah lamo bedo'oh tok gi weeiii....kasi info n berita skit gu.....rindu laa pulop rasa ngan budak2 kijo dio tu....heheheheheheeee... Laughing

THx arr...
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 9:11 am





Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 9:14 am

senecavkb1 wrote:
sham/kb wrote:
oo...ye ke cam tu,aku baru bela CR tu baru 2 bulan...hehhe..nampak badan dia besar n panjang,masa beli ari tu rasa dah 6 inci,ok...aku tengah upload video...nati aku taruk video cr tu..

Wookeeyyy....cepat taruk video...cepat taruk...nunggu nak tengok neh....hahahahaaaa... Laughing Laughing

Camner kedai SJ sekarang neh gu...??? ader aro2 baru ke...?? ambo dah lamo bedo'oh tok gi weeiii....kasi info n berita skit gu.....rindu laa pulop rasa ngan budak2 kijo dio tu....heheheheheheeee... Laughing

THx arr...

kawe pun lama dah x gi kedai cindy tu....kato bln nie nk bawak anak koli g makan angin di indon...kaya...n pemurah si cindy tu...heheh,guana shb demo makan bereh doh ko lorni...
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 9:28 am





sijil cr dari pd mutiara borneo
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 9:35 am





bahagian belakang sijil CR pd mutiara borneo tu....yang x tahan siap tunjuk gambar CR yg akan terhasil nanti...
cekap sungguh marketing diaorang nie..hehehe
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 10:27 am

sham/kb wrote:





11 inch ke??? No No No ...@ video lama ke..kat gill plate n rim dh ada skit2..br nk blaja pkai makeup n bedak kt bdn tu..
tggu skit lagi..body mantap..ikan yg aku post tu sama la tmpat kelahiran ngan hang punya..cuma ikan tu tua sebulan je..
apapun cun..layannnnnnnnn
Back to top Go down
View user profile
sham/kb



Posts : 102
Join date : 19/03/2011
Age : 38
Location : kota bharu,kelantan

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 10:53 am

video baru amik tadi,tapi guna hp je...nanti semula pakai kamera yg canggih sket,x sampai 11 inci kot aku agak2 je saiz dia tu,hehe,masalah cr aku nie,bagi udang kering dlm tin x mau makan,try x bagi makan 3 4 hari pun,bagi udang tu...x mau mkn gak,diet dia skrg adalah SW,cenkerik dan anak ikan kap,kira seminggu sekali tukar dia punya diet...
Back to top Go down
View user profile
saifulazri86



Posts : 16
Join date : 17/01/2011

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Tue Jul 05, 2011 11:27 pm

gabanzshah wrote:
sham/kb wrote:





11 inch ke??? No No No ...@ video lama ke..kat gill plate n rim dh ada skit2..br nk blaja pkai makeup n bedak kt bdn tu..
tggu skit lagi..body mantap..ikan yg aku post tu sama la tmpat kelahiran ngan hang punya..cuma ikan tu tua sebulan je..
apapun cun..layannnnnnnnn


lawa2 Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   Wed Jul 06, 2011 11:07 pm

saifulazri86 wrote:
gabanzshah wrote:
sham/kb wrote:





11 inch ke??? No No No ...@ video lama ke..kat gill plate n rim dh ada skit2..br nk blaja pkai makeup n bedak kt bdn tu..
tggu skit lagi..body mantap..ikan yg aku post tu sama la tmpat kelahiran ngan hang punya..cuma ikan tu tua sebulan je..
apapun cun..layannnnnnnnn


lawa2 Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Yuuupp...lawa...lawa...ikan beli memahal mesti la cun melecun nyer....mana leh tak lawa....tak lawa kot...kena pi tukaq laaa....heheheheeeee...

THx..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: setting up new tank for new aro...   

Back to top Go down
 
setting up new tank for new aro...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: