Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 salam perkenalan..my aro collection..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 5:17 pm

retro wrote:
gabanzshah wrote:
hmm..tang bab ni aku suka..

suka tang mana..? hehe.. Wink
minat masing2..beli ikan ikut apa yg kita nak n suka..yg keluar duit kita..x leh nk kata apa..hmm
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 8:26 pm

gabanzshah wrote:
retro wrote:
gabanzshah wrote:
hmm..tang bab ni aku suka..

suka tang mana..? hehe.. Wink
minat masing2..beli ikan ikut apa yg kita nak n suka..yg keluar duit kita..x leh nk kata apa..hmm

haha..itu pendapat masing2..tp kita bleh la share mcm mane spec yg kita rasa bagus kan..? yg kita jumpa or bleh dpt..hehe.. Razz
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 8:34 pm

atas sebab-sebab di atas tu lah munculnya org2 yg akan ambik kesempatan atas keghairahan penghobi arowana dalam mencari yang terbaik...dan terbaik...he3...
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 8:59 pm

miang wrote:
atas sebab-sebab di atas tu lah munculnya org2 yg akan ambik kesempatan atas keghairahan penghobi arowana dalam mencari yang terbaik...dan terbaik...he3...

terbaik tkpe..jgn terbalik..haha.. Razz
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 9:23 pm

sbb tu perlunya komen2 aktif,yg mana wujudnya perbincangan yg membina dan input2 yg berguna..aku lebih suka mencetuskan persilisihan pendapat yg betul mahupun x betul drpd komen2 pasif..dr situ kita bleh memberi pendapat dan blaja bende2 yg baru..peace yo..
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 9:26 pm

gabanzshah wrote:
sbb tu perlunya komen2 aktif,yg mana wujudnya perbincangan yg membina dan input2 yg berguna..aku lebih suka mencetuskan persilisihan pendapat yg betul mahupun x betul drpd komen2 pasif..dr situ kita bleh memberi pendapat dan blaja bende2 yg baru..peace yo..

hehe..ye2..pengalaman yg penting nk main aro ni..kene ada tunjuk ajar gak dari otai2..hehe.. Razz
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 9:52 pm

leh sapa2 terangkan sket dak guppy spot tu menatang apa?..gila la hmpa nie semua tau pasai aro nie...aku main bela ja
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Tue Jun 28, 2011 10:01 pm

xback_aro wrote:
leh sapa2 terangkan sket dak guppy spot tu menatang apa?..gila la hmpa nie semua tau pasai aro nie...aku main bela ja
aku pn x tau,main bedal jer..slalunya ada tompok2 kaler kt ekor @ body aro..stengah org percaya guppy spot yg terang ada pd jenis wild @ gene baik..x tau la sejauh mana kebenaran tu..stakat ni aku tgk gambar je..x pernah jumpa lg yg terang2..x yah explored jauh2,nice to know je..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 12:56 am

Yang aku bulatkan tu contoh guppy spotnya...



Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 2:35 am

gabanzshah wrote:
sbb tu perlunya komen2 aktif,yg mana wujudnya perbincangan yg membina dan input2 yg berguna..aku lebih suka mencetuskan persilisihan pendapat yg betul mahupun x betul drpd komen2 pasif..dr situ kita bleh memberi pendapat dan blaja bende2 yg baru..peace yo..

aku setuju...cuma yang aku harapkan mana2 yang dah lama main aro..sama2 lah kongsi ilmu yang ada...pada akulah tak rugi rasanya menyampaikan ilmu yang berguna untuk rakan2 seforum yang tak berapa nak tau nie......itu pun kalau sudi...tak delah ilmu penuh di dada....pagi,petang,siang malam membaca forum nie tapi tak mau kongsi ilmu yang ada......simpannnnnn....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 3:07 am

zcool wrote:
Yang aku bulatkan tu contoh guppy spotnya...




spot ni biasa pd kbykan aro..aku ada tertengok lain dr yg ni tp depa claim guppy spot gak
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 3:50 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
sbb tu perlunya komen2 aktif,yg mana wujudnya perbincangan yg membina dan input2 yg berguna..aku lebih suka mencetuskan persilisihan pendapat yg betul mahupun x betul drpd komen2 pasif..dr situ kita bleh memberi pendapat dan blaja bende2 yg baru..peace yo..

aku setuju...cuma yang aku harapkan mana2 yang dah lama main aro..sama2 lah kongsi ilmu yang ada...pada akulah tak rugi rasanya menyampaikan ilmu yang berguna untuk rakan2 seforum yang tak berapa nak tau nie......itu pun kalau sudi...tak delah ilmu penuh di dada....pagi,petang,siang malam membaca forum nie tapi tak mau kongsi ilmu yang ada......simpannnnnn....

slalu memuji drpd menguji..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 4:06 am

gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
sbb tu perlunya komen2 aktif,yg mana wujudnya perbincangan yg membina dan input2 yg berguna..aku lebih suka mencetuskan persilisihan pendapat yg betul mahupun x betul drpd komen2 pasif..dr situ kita bleh memberi pendapat dan blaja bende2 yg baru..peace yo..

aku setuju...cuma yang aku harapkan mana2 yang dah lama main aro..sama2 lah kongsi ilmu yang ada...pada akulah tak rugi rasanya menyampaikan ilmu yang berguna untuk rakan2 seforum yang tak berapa nak tau nie......itu pun kalau sudi...tak delah ilmu penuh di dada....pagi,petang,siang malam membaca forum nie tapi tak mau kongsi ilmu yang ada......simpannnnnn....

slalu memuji drpd menguji..


ada ilmu sorok untuk diri sendiri bro ha3...tokey kolam yang beratus2 biji kolam ada pun tak penah sorok ilmu aro kat aku..aku tanya...dia ajar je dgn senang hati...kalau ada problem kat sini..aku cal dia..dia tunjuk ajar dari a-z tak kira pagi petang siang malam,ajar aku macam budak tadika...aku tak kisah jadi budak tadika,tuhan je yang balas atas ilmu yang dia sampaikan kat aku,mana2 yg aku tau aku ajar org,kwn2 aku kat opis nie,.....aku respek org yg tak kedekut ilmu....dari org yang suka mencuri ilmu...kita semua bukan pandai sangat pun..sama2 masih belajar.....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 4:12 am

aku suka curik ilmu kt org yg kedekut ilmu..hehe
ko budak tadika..aku tadika pn x masuk lg..hahaha
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 5:42 am

guppy spot bukan dkt fin atas dgn bawah je ke..ekor blakang tu gold brush.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 8:03 am

tgk yg ni plak..ikan ni aku copy paste je..sorry..

Back to top Go down
View user profile
mohdjasmiejaafar

avatar

Posts : 73
Join date : 18/06/2011
Age : 33
Location : PELABUHAN KLANG

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 8:42 am

btol ckp bro2 smue tu...
aku kalo ade nk tnye pape, aku tnye je pd bro miang...kadang2 ape yg aku tnye tu rse mcm xmsuk akal, remeh temeh pun ade...
tp aku tnye jgak sbb aku xnk memandai...bia la org nk gelakkn aku sbb aku xtau papepun, yg pnting lps org gelakkn aku tu aku dh tau ape jwpnnye...
sian bro miang, mlm2 pun aku sms lg tnye, hahaha...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 8:58 am

gabanzshah wrote:
tgk yg ni plak..ikan ni aku copy paste je..sorry..



ikan semua ok,rim,kaler,cuma sayangnya PLJ @ halimah jongang....kalau sakit mcm nie kengkadang blh baik...kalau keturunan...hmmmm.....tak leh buat apa2...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 9:04 am

mohdjasmiejaafar wrote:
btol ckp bro2 smue tu...
aku kalo ade nk tnye pape, aku tnye je pd bro miang...kadang2 ape yg aku tnye tu rse mcm xmsuk akal, remeh temeh pun ade...
tp aku tnye jgak sbb aku xnk memandai...bia la org nk gelakkn aku sbb aku xtau papepun, yg pnting lps org gelakkn aku tu aku dh tau ape jwpnnye...
sian bro miang, mlm2 pun aku sms lg tnye, hahaha...


apa ada hal cukup bulan nie hang bayar kan je bil telepon sms aku....ha3
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 9:07 am

miang wrote:
gabanzshah wrote:
tgk yg ni plak..ikan ni aku copy paste je..sorry..



ikan semua ok,rim,kaler,cuma sayangnya PLJ @ halimah jongang....kalau sakit mcm nie kengkadang blh baik...kalau keturunan...hmmmm.....tak leh buat apa2...

bukan nk citer psl kualiti bro..cuma depa claim ni guppy spot??sori la klu sesape terasa,mana tau kot2 ni ikan dia..
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 9:25 am

gabanzshah wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
tgk yg ni plak..ikan ni aku copy paste je..sorry..



ikan semua ok,rim,kaler,cuma sayangnya PLJ @ halimah jongang....kalau sakit mcm nie kengkadang blh baik...kalau keturunan...hmmmm.....tak leh buat apa2...

bukan nk citer psl kualiti bro..cuma depa claim ni guppy spot??sori la klu sesape terasa,mana tau kot2 ni ikan dia..


o ye ke?okey2 teruskan
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 9:42 am

komenla..aku pn x tau..nk amik tau ni..
Back to top Go down
View user profile
zcool



Posts : 295
Join date : 28/02/2010

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Wed Jun 29, 2011 7:29 pm

Yup bro retro... kekadang ada guppy spot jugak kat ekor. Gold brush dia ikut alur ekor warna mas. Guppy spot nie tompok2, selalunya lebih jelas kalau ikan WTT...
Hehehehee... nie bro nie lebih terror nie...


retro wrote:
guppy spot bukan dkt fin atas dgn bawah je ke..ekor blakang tu gold brush.. Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Thu Jun 30, 2011 6:37 pm

1 lg nk tanya...apa pentingnya guppy spot nie bro...aku tgk kt ikan sllu je ada...
Back to top Go down
View user profile
retro



Posts : 238
Join date : 26/06/2011

PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   Thu Jun 30, 2011 8:59 pm

xback_aro wrote:
1 lg nk tanya...apa pentingnya guppy spot nie bro...aku tgk kt ikan sllu je ada...

tk penting sgt kot..hehe..setengah org nk ikan dia ada guppy spot sbb kalau ada ni gen mg ada pada ikan dia kuat la kot..haha..tp tu la..tk semua ada..kdg2 sbb wtt yg jadikan dia lebih kuat.. Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: salam perkenalan..my aro collection..   

Back to top Go down
 
salam perkenalan..my aro collection..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: