Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 WTB akuarium..7-8 kaki

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Hazri

avatar

Posts : 195
Join date : 02/04/2012
Age : 33
Location : Pontian Johor

PostSubject: WTB akuarium..7-8 kaki   Wed Jan 07, 2015 2:01 am

Kawan2..sape ade contact or kedai2 akuarium belah2 johor yg agk2 murah ckit area johor..ikan hb yg dipelihara sejak join forum ni dh cecah umur 4 tahun..hmpir 2kaki setiap ekor..ade 2ekor hb..beli gn bro kyo kt farm BM..sekor tu rasa cm jadi super hb kot pada pandangan mata sy dgn chu kasar..1lg hb biasa..2.2 cuma kesian tgk berenang dlm akua 4kaki senget2 nk u turn.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: WTB akuarium..7-8 kaki   Thu Jan 08, 2015 5:00 pm

Hazri wrote:
Kawan2..sape ade contact or kedai2 akuarium belah2 johor yg agk2 murah ckit area johor..ikan hb yg dipelihara sejak join forum ni dh cecah umur 4 tahun..hmpir 2kaki setiap ekor..ade 2ekor hb..beli gn bro kyo kt farm BM..sekor tu rasa cm jadi super hb kot pada pandangan mata sy dgn chu kasar..1lg hb biasa..2.2 cuma kesian tgk berenang dlm akua 4kaki senget2 nk u turn.. Very Happy

nanti ada la bro yg dtg dari Johor komen tu, hehe...
otai ni... Razz post la gambo bro... Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
farried



Posts : 63
Join date : 30/10/2014

PostSubject: Re: WTB akuarium..7-8 kaki   Thu Jan 08, 2015 9:04 pm

Bro aku bagi cadangan je erk...hang gie cari kedai kaca suh dier buat..murah ckit....berapa panjang dan lebar ko nak...lebar tu biar besaw..2 setangah kaki ke....atau 2 kaki ker cun..tempah sekali ngan kaki besi...settle..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: WTB akuarium..7-8 kaki   Fri Jan 09, 2015 9:22 am

farried wrote:
Bro aku bagi cadangan je erk...hang gie cari kedai kaca suh dier buat..murah ckit....berapa panjang dan lebar ko nak...lebar tu biar besaw..2 setangah kaki ke....atau 2 kaki ker cun..tempah sekali ngan kaki besi...settle..

bagus gak camni bro... tp kene tau cari tempat la, kalau tidak naya nanti, kena cekik... Razz
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz

avatar

Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: WTB akuarium..7-8 kaki   Mon Jan 12, 2015 7:00 pm

farried wrote:
Bro aku bagi cadangan je erk...hang gie cari kedai kaca suh dier buat..murah ckit....berapa panjang dan lebar ko nak...lebar tu biar besaw..2 setangah kaki ke....atau 2 kaki ker cun..tempah sekali ngan kaki besi...settle..

kedai kaca mmg murah tapi dorang pandai ke nk letak silikon tue?..so kene cari kedai kaca yg dah penah buat akuarium..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: WTB akuarium..7-8 kaki   Fri Jan 16, 2015 4:59 am

mr.gabanz wrote:
farried wrote:
Bro aku bagi cadangan je erk...hang gie cari kedai kaca suh dier buat..murah ckit....berapa panjang dan lebar ko nak...lebar tu biar besaw..2 setangah kaki ke....atau 2 kaki ker cun..tempah sekali ngan kaki besi...settle..

kedai kaca mmg murah tapi dorang pandai ke nk letak silikon tue?..so kene cari kedai kaca yg dah penah buat akuarium..

hahaha, betul tu bro, ada kedai kaca, jual kaca je, ada yg mmg buat akua, cari yg buat akua, sng sikit Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: WTB akuarium..7-8 kaki   

Back to top Go down
 
WTB akuarium..7-8 kaki
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: