Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My Arowana

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
amizan_125



Posts : 10
Join date : 11/11/2014
Age : 31
Location : Gombak

PostSubject: My Arowana   Sun Nov 16, 2014 7:09 pm

Salam sahabat,
Kepada yang sudi bolehla komen dan bg pandangan ttg aro ni.TQ..

[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My Arowana   Sun Nov 16, 2014 11:50 pm

Very Happy cunnnnn~ HB bro? nape tak pakai lampu putih je bro... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
amizan_125



Posts : 10
Join date : 11/11/2014
Age : 31
Location : Gombak

PostSubject: Re: My Arowana   Mon Nov 17, 2014 12:58 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cunnnnn~ HB bro? nape tak pakai lampu putih je bro... Very Happy

aro ni bekas bos yg bg coz die dh xnk bela.katenye crossback.sy pun xpndai gk nk ckap jenis ape.aro sblm ni pun jenis silver ngn pearl je.hehe..lampu yg ni x ok ke?sume brg2 sy juz amik yg die bg.
Back to top Go down
View user profile
mat@aro



Posts : 13
Join date : 01/10/2014
Age : 33

PostSubject: Re: My Arowana   Mon Nov 17, 2014 4:25 am

Cun gak:)
Back to top Go down
View user profile
mat@aro



Posts : 13
Join date : 01/10/2014
Age : 33

PostSubject: Re: My Arowana   Mon Nov 17, 2014 4:26 am

Nmpk cam hb.. tpi kena tggu otai lain jwb..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My Arowana   Mon Nov 17, 2014 4:44 am

amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cunnnnn~ HB bro? nape tak pakai lampu putih je bro... Very Happy

aro ni bekas bos yg bg coz die dh xnk bela.katenye crossback.sy pun xpndai gk nk ckap jenis ape.aro sblm ni pun jenis silver ngn pearl je.hehe..lampu yg ni x ok ke?sume brg2 sy juz amik yg die bg.

saiz dah berapa ni bro? blum Nampak lagi ciri2 crossback nye ni bro, hehe Very Happy

lampu warna hijau ke bro? scratch
Back to top Go down
View user profile
amizan_125



Posts : 10
Join date : 11/11/2014
Age : 31
Location : Gombak

PostSubject: Re: My Arowana   Mon Nov 17, 2014 4:57 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cunnnnn~ HB bro? nape tak pakai lampu putih je bro... Very Happy

aro ni bekas bos yg bg coz die dh xnk bela.katenye crossback.sy pun xpndai gk nk ckap jenis ape.aro sblm ni pun jenis silver ngn pearl je.hehe..lampu yg ni x ok ke?sume brg2 sy juz amik yg die bg.

saiz dah berapa ni bro? blum Nampak lagi ciri2 crossback nye ni bro, hehe Very Happy

lampu warna hijau ke bro? scratch

saiz 10"-12".umur blm smp sthun lg.lmpu led warne kuning kot.kalu xde ciri2 crossback mungkin jenis lain la kot.chu die mmg xde@xnaik lg erk?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Arowana   Mon Nov 17, 2014 8:23 pm

nampak mcm hbq.. haha teringat zaman2 aku aktif jadi trader.. hbq la shb la skg hbq takde dah..
Back to top Go down
View user profile
amizan_125



Posts : 10
Join date : 11/11/2014
Age : 31
Location : Gombak

PostSubject: Re: My Arowana   Mon Nov 17, 2014 9:24 pm

zerol86 wrote:
nampak mcm hbq.. haha teringat zaman2 aku aktif jadi trader.. hbq la shb la skg hbq takde dah..

ape beza SHB ngn HBQ bro?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My Arowana   Tue Nov 18, 2014 1:12 am

amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cunnnnn~ HB bro? nape tak pakai lampu putih je bro... Very Happy

aro ni bekas bos yg bg coz die dh xnk bela.katenye crossback.sy pun xpndai gk nk ckap jenis ape.aro sblm ni pun jenis silver ngn pearl je.hehe..lampu yg ni x ok ke?sume brg2 sy juz amik yg die bg.

saiz dah berapa ni bro? blum Nampak lagi ciri2 crossback nye ni bro, hehe Very Happy

lampu warna hijau ke bro? scratch

saiz 10"-12".umur blm smp sthun lg.lmpu led warne kuning kot.kalu xde ciri2 crossback mungkin jenis lain la kot.chu die mmg xde@xnaik lg erk?

umur belum setaun? besar dh tu, hehe Razz

Nampak cam hijau bro, mungkin air bro kot Nampak hijau... Very Happy

kalau belum sampai setahun boleh tggu lagi bro... pernah tanning tak? scratch
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My Arowana   Tue Nov 18, 2014 1:12 am

amizan_125 wrote:
zerol86 wrote:
nampak mcm hbq.. haha teringat zaman2 aku aktif jadi trader.. hbq la shb la skg hbq takde dah..

ape beza SHB ngn HBQ bro?

hehe, yg ni aku pun tak berani komen, bro zerol boleh terangkan kot, heheh Razz
Back to top Go down
View user profile
amizan_125



Posts : 10
Join date : 11/11/2014
Age : 31
Location : Gombak

PostSubject: Re: My Arowana   Tue Nov 18, 2014 2:18 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cunnnnn~ HB bro? nape tak pakai lampu putih je bro... Very Happy

aro ni bekas bos yg bg coz die dh xnk bela.katenye crossback.sy pun xpndai gk nk ckap jenis ape.aro sblm ni pun jenis silver ngn pearl je.hehe..lampu yg ni x ok ke?sume brg2 sy juz amik yg die bg.

saiz dah berapa ni bro? blum Nampak lagi ciri2 crossback nye ni bro, hehe Very Happy

lampu warna hijau ke bro? scratch

saiz 10"-12".umur blm smp sthun lg.lmpu led warne kuning kot.kalu xde ciri2 crossback mungkin jenis lain la kot.chu die mmg xde@xnaik lg erk?

umur belum setaun? besar dh tu, hehe Razz

Nampak cam hijau bro, mungkin air bro kot Nampak hijau... Very Happy

kalau belum sampai setahun boleh tggu lagi bro... pernah tanning tak? scratch

mmg hr2 bg mkn je.kesian tgk ikan lpar.hehe..hijau sbb ade ltak S1 kot.xpnh tanning lg stkat ni.kalu xtanning pun xpe kn?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: My Arowana   Tue Nov 18, 2014 6:22 am

Nape letak s1? Sakit ke.. hbq yg sisik lvl 5 .. shb ada chu tp tak bersih or takde ring or terbalik hb tu shb shb tu hbq.. haha abaikan je sebab org dh tk pakai.. panggil hb sudah.. tan nak tgk potensi dia cmne..percepatkan .. ikan aku dedua f2.. tkde chu x smpai lvl 5 pun.. org tgk cam hb je.. tp aku x kisah sebab aku beli direct sekor.. lg sekor owner lama dh tan so ok la..
Back to top Go down
View user profile
amizan_125



Posts : 10
Join date : 11/11/2014
Age : 31
Location : Gombak

PostSubject: Re: My Arowana   Tue Nov 18, 2014 5:25 pm

zerol86 wrote:
Nape letak s1? Sakit ke.. hbq yg sisik lvl 5 .. shb ada chu tp tak bersih or takde ring or terbalik hb tu shb shb tu hbq.. haha abaikan je sebab org dh tk pakai.. panggil hb sudah.. tan nak tgk potensi dia cmne..percepatkan .. ikan aku dedua f2.. tkde chu x smpai lvl 5 pun.. org tgk cam hb je.. tp aku x kisah sebab aku beli direct sekor.. lg sekor owner lama dh tan so ok la..

letak S1 sbb dekat ekor die mcm ade garis2 hitam.lg 1 die slalu tkejut sbb br pndah tmpat.try jela letak kot2 blh elok.skrg dh ok pun.kalu nk tanning mmg kene ttup sume sisi aqua ngn background putih ke?and pkai lampu putih?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My Arowana   Wed Nov 19, 2014 6:33 pm

amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
amizan_125 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cunnnnn~ HB bro? nape tak pakai lampu putih je bro... Very Happy

aro ni bekas bos yg bg coz die dh xnk bela.katenye crossback.sy pun xpndai gk nk ckap jenis ape.aro sblm ni pun jenis silver ngn pearl je.hehe..lampu yg ni x ok ke?sume brg2 sy juz amik yg die bg.

saiz dah berapa ni bro? blum Nampak lagi ciri2 crossback nye ni bro, hehe Very Happy

lampu warna hijau ke bro? scratch

saiz 10"-12".umur blm smp sthun lg.lmpu led warne kuning kot.kalu xde ciri2 crossback mungkin jenis lain la kot.chu die mmg xde@xnaik lg erk?

umur belum setaun? besar dh tu, hehe Razz

Nampak cam hijau bro, mungkin air bro kot Nampak hijau... Very Happy

kalau belum sampai setahun boleh tggu lagi bro... pernah tanning tak? scratch

mmg hr2 bg mkn je.kesian tgk ikan lpar.hehe..hijau sbb ade ltak S1 kot.xpnh tanning lg stkat ni.kalu xtanning pun xpe kn?

Smile tak tanning pun takpe bro... tp lambat la nak tengok potensi dia bro, hehe, lagipun, bagi aku, kalau tanning ni sisik Nampak lagi bersih, sbb base akan balut habis sisik (bukan cross Razz ) tp kalau baka crossback, boleh cross cepat bro.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My Arowana   Wed Nov 19, 2014 6:35 pm

amizan_125 wrote:
zerol86 wrote:
Nape letak s1? Sakit ke.. hbq yg sisik lvl 5 .. shb ada chu tp tak bersih or takde ring or terbalik hb tu shb shb tu hbq.. haha abaikan je sebab org dh tk pakai.. panggil hb sudah.. tan nak tgk potensi dia cmne..percepatkan .. ikan aku dedua f2.. tkde chu x smpai lvl 5 pun.. org tgk cam hb je.. tp aku x kisah sebab aku beli direct sekor.. lg sekor owner lama dh tan so ok la..

letak S1 sbb dekat ekor die mcm ade garis2 hitam.lg 1 die slalu tkejut sbb br pndah tmpat.try jela letak kot2 blh elok.skrg dh ok pun.kalu nk tanning mmg kene ttup sume sisi aqua ngn background putih ke?and pkai lampu putih?

garis hitam kat ekor? scratch boleh bagi gambar tak camner garis tu? Question
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My Arowana   Today at 7:25 am

Back to top Go down
 
My Arowana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: