Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pako_zok

avatar

Posts : 40
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Tue Nov 11, 2014 11:43 pm

Salam warga aro semua...
Aku ade satu aro nih, bole dikatakan sihat, aku letak dalam aqua size 4 kaki, setiap hr minggu aku akan balik rumah ayah aku, so aro aku tinggalkan kat rumah aku la, bila takde orng bg makan, die akan lompat sampai kene kaca bahagian atas aquarium, so sisik die ade la tertanggal skit,  aku tak tau nak buat mcm mane, perlukah aku letak jaring kat bahagian atas aquarium tu,tapi kalau letak jaring susah la pulak nak bagi makan, ke aku kene buat penutup lain..
Mohon bantuan rakan2 seperjuangan sekalian...

Ni HB aku yg aku cite tu..

Back to top Go down
View user profile
hisyammuddin



Posts : 21
Join date : 07/09/2013
Age : 34
Location : Pasir Gudang

PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Wed Nov 12, 2014 1:09 am

Setakat yang kawan tau...ramai yang balut setiap sudut tajam kaca tu dengan polystyrene atau letak pipe getah....ni pun dapat tau dari brader2 kt tempat kawan keje....

xtau la kalau otai2 lain ada solution yg lebih baik
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Wed Nov 12, 2014 4:22 am

Very Happy chu dah naik, boleh declare SHB dah ni, hehe, cun aro bro ni cheers

scratch aku pun tak pernah terjadi kes camni, tp aku rasa, idea bro hisyam tu cam ok je... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
pako_zok

avatar

Posts : 40
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Wed Nov 12, 2014 5:30 am

Terima kasih atas cadangan....
Aku baru buat tadi

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Wed Nov 12, 2014 4:12 pm

cheers hehehe, bgus bro.... syg betul bro ngan aro bro ek? dpt idea trus praktikkan, hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Tue Apr 21, 2015 1:02 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
cheers hehehe, bgus bro.... syg betul bro ngan aro bro ek? dpt idea trus praktikkan, hehe Very Happy

sesambil tu leh juga tu kaji ckit2 nape ikan tu suke lompat2...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Tue Apr 21, 2015 8:31 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
cheers hehehe, bgus bro.... syg betul bro ngan aro bro ek? dpt idea trus praktikkan, hehe Very Happy

sesambil tu leh juga tu kaji ckit2 nape ikan tu suke lompat2...

hmmm, betul tu study
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   Tue Apr 21, 2015 8:32 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
cheers hehehe, bgus bro.... syg betul bro ngan aro bro ek? dpt idea trus praktikkan, hehe Very Happy

sesambil tu leh juga tu kaji ckit2 nape ikan tu suke lompat2...

hehe, mungkin ada DNA kijang kot.. Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..   

Back to top Go down
 
Mohon pendapat, tak tau nak letak tajuk ape..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: