Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 deleted post

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: deleted post   Fri Jun 10, 2011 8:27 am

sorry..deleted post


Last edited by senecavkb1 on Tue Jun 14, 2011 1:51 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 12, 2011 3:59 am

nie dh kira cun bro bg jenis hb....ssk 5 dh naik byk tu...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 12, 2011 7:46 am

xback_aro wrote:
nie dh kira cun bro bg jenis hb....ssk 5 dh naik byk tu...

Salam bro....

Oowwhh....agak2 boleh penuh ke ssk level 5...kalau jenis HB bro...???

Thanks arr bro...for ur comment.....
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 12, 2011 10:51 pm

senecavkb1 wrote:
xback_aro wrote:
nie dh kira cun bro bg jenis hb....ssk 5 dh naik byk tu...

Salam bro....

Oowwhh....agak2 boleh penuh ke ssk level 5...kalau jenis HB bro...???

Thanks arr bro...for ur comment.....
kena tanning kau² punya....dulu penah aku bela hback,x tanning apa pun tp leh naik chu kasar,ssk 5 penuh......pendek kata, ikan ni mmg bergantung kpd kualiti induk dia bukan kpd lampu...heheh
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: deleted post   Mon Jun 13, 2011 4:26 am

xback_aro wrote:
senecavkb1 wrote:
xback_aro wrote:
nie dh kira cun bro bg jenis hb....ssk 5 dh naik byk tu...

Salam bro....

Oowwhh....agak2 boleh penuh ke ssk level 5...kalau jenis HB bro...???

Thanks arr bro...for ur comment.....
kena tanning kau² punya....dulu penah aku bela hback,x tanning apa pun tp leh naik chu kasar,ssk 5 penuh......pendek kata, ikan ni mmg bergantung kpd kualiti induk dia bukan kpd lampu...heheh

Okeyy...Thank arr bro...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: deleted post   Thu Jun 16, 2011 9:53 am

apsal deleted??
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: deleted post   Thu Jun 16, 2011 10:12 am

senecavkb1 wrote:
sorry..deleted post

aikkk?
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: deleted post   Thu Jun 16, 2011 9:44 pm

gabanzshah wrote:
apsal deleted??
dia nk wat kejutan nti kot...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: deleted post   Thu Jun 16, 2011 9:50 pm

gabanzshah wrote:
apsal deleted??

Salam...

Entah laa...tetiba jerk aku rasa segan sangat...dok tepek gambar aro ak yg cikai n tak cun tu kat sini...

Kalau cam xback_aro nyer khazanah tu orait arr...cun melecun...huhuhuuuu.. Embarassed Embarassed

Sorry arr...

THx....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: deleted post   Thu Jun 16, 2011 10:10 pm

senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
apsal deleted??

Salam...

Entah laa...tetiba jerk aku rasa segan sangat...dok tepek gambar aro ak yg cikai n tak cun tu kat sini...

Kalau cam xback_aro nyer khazanah tu orait arr...cun melecun...huhuhuuuu.. Embarassed Embarassed

Sorry arr...

THx....


rilek la...kalau ko bela HB ko kena pikir ikan tu taraf HB..jangan pikir MG...dah ko bandingkan HB dgn MG mmg la tak sama..serupa juga kita bezakan kereta kancil dgn BMW kan lain.... rilek la bro...ko kira ok pe..stat2 dah main HB..aku dulu stat2..main silver je...upgrade sampai la sekarang nie....dah 8 tahun layan bela aro....
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: deleted post   Thu Jun 16, 2011 10:15 pm

senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
apsal deleted??

Salam...

Entah laa...tetiba jerk aku rasa segan sangat...dok tepek gambar aro ak yg cikai n tak cun tu kat sini...

Kalau cam xback_aro nyer khazanah tu orait arr...cun melecun...huhuhuuuu.. Embarassed Embarassed

Sorry arr...

THx....
rilek arr bro...ikan bro tu mmg dh cun..ssk 5 pun dh naik....
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: deleted post   Thu Jun 16, 2011 11:37 pm

miang wrote:
senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
apsal deleted??

Salam...

Entah laa...tetiba jerk aku rasa segan sangat...dok tepek gambar aro ak yg cikai n tak cun tu kat sini...

Kalau cam xback_aro nyer khazanah tu orait arr...cun melecun...huhuhuuuu.. Embarassed Embarassed

Sorry arr...

THx....


rilek la...kalau ko bela HB ko kena pikir ikan tu taraf HB..jangan pikir MG...dah ko bandingkan HB dgn MG mmg la tak sama..serupa juga kita bezakan kereta kancil dgn BMW kan lain.... rilek la bro...ko kira ok pe..stat2 dah main HB..aku dulu stat2..main silver je...upgrade sampai la sekarang nie....dah 8 tahun layan bela aro....

salam suma...

AROWANA.....huihhhh penangan dia mmg dahsyat..

DIA bole buat kita mengelabah tiap2 ari x tentu masa...
mahu pulak kalo jarak Dia ngan kita tu nunnn jauh 100km lebih...sampai dah bole buat semayang jamak

Dia bole buat mood kita up, pastu sejam plak down pastu up blk....kadang2 sampai berminggu2 down terus..
Dia bole buat mulut Home Minister kita muncung sampai bole sangkut hanger baju...
Dia bole buat atm kita susut nilai sebelum sampai waktunya...
Dia bole buat kita tipu boss kita yg disayangi (Boss:Ishhh u kat na nie? Kita:kat site boss..buat inspection)
Dia juga bole buat kita dapat member2 baru n bole jugak kenal2kan kita ngan spesis2 yg hipokrit..
Dia pun bole buat kita sampai x leh nak beza waktu zohor ngan asar....Smile

Bro sececavkb1....
Kes bro nie pun salah satu dia nyer syndrom la nieee...
Kita akan rasa rendah diri kalo kita banding ikan kita ngan ikan org lain yg lebih segak....
Jadik lagik rendah kalo ada org condemn teruk2 pasal ikan kita...uhhhhh
Tapik kat thread bro nie, aku tgk ramai yang dok puji ikan bro.....patut kena happy x leh segan2 hehehe...
Mmg ikan bro dah cantek sgt dah kalo dlm spesis HB ke HBQ nie....
Kes bro nie lebih ok drpd aku yg beli xbBB pastu jadik HB....hehehehehe.....

Syndrom2 camni ubat2 dia x dak jual kat LFS,
segala JYW, arovital, azoo, interpret no.9 ka no.13 ka pun x leh nak kasi sembuh.....
Ubat dia adalah diri kita n member2 seangkatan kita...
cam member2 kat forum nie la, suma nya jenis cas positif...kalo masuk -ve terus ja tolak..

Kita kena layan ja cheers....STILL MACHO (pinjam tagline bro miang....hehehehehehe)



Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: deleted post   Fri Jun 17, 2011 12:19 am

kama_aro wrote:


salam suma...

AROWANA.....huihhhh penangan dia mmg dahsyat..

DIA bole buat kita mengelabah tiap2 ari x tentu masa...
mahu pulak kalo jarak Dia ngan kita tu nunnn jauh 100km lebih...sampai dah bole buat semayang jamak

Dia bole buat mood kita up, pastu sejam plak down pastu up blk....kadang2 sampai berminggu2 down terus..
Dia bole buat mulut Home Minister kita muncung sampai bole sangkut hanger baju...
Dia bole buat atm kita susut nilai sebelum sampai waktunya...
Dia bole buat kita tipu boss kita yg disayangi (Boss:Ishhh u kat na nie? Kita:kat site boss..buat inspection)
Dia juga bole buat kita dapat member2 baru n bole jugak kenal2kan kita ngan spesis2 yg hipokrit..
Dia pun bole buat kita sampai x leh nak beza waktu zohor ngan asar....Smile

Bro sececavkb1....
Kes bro nie pun salah satu dia nyer syndrom la nieee...
Kita akan rasa rendah diri kalo kita banding ikan kita ngan ikan org lain yg lebih segak....
Jadik lagik rendah kalo ada org condemn teruk2 pasal ikan kita...uhhhhh
Tapik kat thread bro nie, aku tgk ramai yang dok puji ikan bro.....patut kena happy x leh segan2 hehehe...
Mmg ikan bro dah cantek sgt dah kalo dlm spesis HB ke HBQ nie....
Kes bro nie lebih ok drpd aku yg beli xbBB pastu jadik HB....hehehehehe.....

Syndrom2 camni ubat2 dia x dak jual kat LFS,
segala JYW, arovital, azoo, interpret no.9 ka no.13 ka pun x leh nak kasi sembuh.....
Ubat dia adalah diri kita n member2 seangkatan kita...
cam member2 kat forum nie la, suma nya jenis cas positif...kalo masuk -ve terus ja tolak..

Kita kena layan ja cheers....STILL MACHO (pinjam tagline bro miang....hehehehehehe)



betul tu bro...nk segan apanya...bukan bro beli as MG tp jadi HB...jadi mcm ikan aku sekoq lagi beli as F1 last² bukan takat jadi HB, jadi RTG terus...level 4 ja sisik wlpun dh bela 8 bulan...lagi sakit ati...nk post gmbaq kat sini pun malu....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: deleted post   Fri Jun 17, 2011 1:53 am

kama_aro wrote:
miang wrote:
senecavkb1 wrote:
gabanzshah wrote:
apsal deleted??

Salam...

Entah laa...tetiba jerk aku rasa segan sangat...dok tepek gambar aro ak yg cikai n tak cun tu kat sini...

Kalau cam xback_aro nyer khazanah tu orait arr...cun melecun...huhuhuuuu.. Embarassed Embarassed

Sorry arr...

THx....


rilek la...kalau ko bela HB ko kena pikir ikan tu taraf HB..jangan pikir MG...dah ko bandingkan HB dgn MG mmg la tak sama..serupa juga kita bezakan kereta kancil dgn BMW kan lain.... rilek la bro...ko kira ok pe..stat2 dah main HB..aku dulu stat2..main silver je...upgrade sampai la sekarang nie....dah 8 tahun layan bela aro....

salam suma...

AROWANA.....huihhhh penangan dia mmg dahsyat..

DIA bole buat kita mengelabah tiap2 ari x tentu masa...
mahu pulak kalo jarak Dia ngan kita tu nunnn jauh 100km lebih...sampai dah bole buat semayang jamak

Dia bole buat mood kita up, pastu sejam plak down pastu up blk....kadang2 sampai berminggu2 down terus..
Dia bole buat mulut Home Minister kita muncung sampai bole sangkut hanger baju...
Dia bole buat atm kita susut nilai sebelum sampai waktunya...
Dia bole buat kita tipu boss kita yg disayangi (Boss:Ishhh u kat na nie? Kita:kat site boss..buat inspection)
Dia juga bole buat kita dapat member2 baru n bole jugak kenal2kan kita ngan spesis2 yg hipokrit..
Dia pun bole buat kita sampai x leh nak beza waktu zohor ngan asar....Smile

Bro sececavkb1....
Kes bro nie pun salah satu dia nyer syndrom la nieee...
Kita akan rasa rendah diri kalo kita banding ikan kita ngan ikan org lain yg lebih segak....
Jadik lagik rendah kalo ada org condemn teruk2 pasal ikan kita...uhhhhh
Tapik kat thread bro nie, aku tgk ramai yang dok puji ikan bro.....patut kena happy x leh segan2 hehehe...
Mmg ikan bro dah cantek sgt dah kalo dlm spesis HB ke HBQ nie....
Kes bro nie lebih ok drpd aku yg beli xbBB pastu jadik HB....hehehehehe.....

Syndrom2 camni ubat2 dia x dak jual kat LFS,
segala JYW, arovital, azoo, interpret no.9 ka no.13 ka pun x leh nak kasi sembuh.....
Ubat dia adalah diri kita n member2 seangkatan kita...
cam member2 kat forum nie la, suma nya jenis cas positif...kalo masuk -ve terus ja tolak..

Kita kena layan ja cheers....STILL MACHO (pinjam tagline bro miang....hehehehehehe)





waaa...surat cinta nie..... Laughing
ko tengah jatuh cinta ke nie?awek mana yg ko syok?
ko tengah angau nie....ubatnya...minum air daun ketapang yang dah di rebus...amalkan pagi dah petang...3 hari sekali....selama 44 hari...i'allah ko tau mana subuh,zuhiur,asar,mahgrib dan isyak......
kalau tak mujarab jugak....amalkan minum tenson gon segelas sehari lepas bangun tidur......buat 40 hari....
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: deleted post   Fri Jun 17, 2011 2:29 am

miang wrote:

waaa...surat cinta nie..... Laughing
ko tengah jatuh cinta ke nie?awek mana yg ko syok?
ko tengah angau nie....ubatnya...minum air daun ketapang yang dah di rebus...amalkan pagi dah petang...3 hari sekali....selama 44 hari...i'allah ko tau mana subuh,zuhiur,asar,mahgrib dan isyak......
kalau tak mujarab jugak....amalkan minum tenson gon segelas sehari lepas bangun tidur......buat 40 hari....

kui...kui...kui...cetusan hati lelaki/suami/bapa/aro lover...hehehehe
nie la kesan dia kalo byk sgt terexposed ngan post2 hangpa semua...hahahaha
nie pengaruh hangpa semua la nie...

ishhhhh....yg daun2 ketapang nie susah sket nak amal...mana nak kena kuar carik, nak kena rebus lagi la..
ishhh.....renyah2...
haaaa...yang tenson gon ni nampak mudah sket...bole di considered kan sbb balance aritu ada 1/2 botol lg..
anyway, tq for ur advice bro...hope myself to get well soon......hahahahaha tercakap omputih la plak...
hehehehe


Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: deleted post   Fri Jun 17, 2011 3:15 am

aik!!! kitaorg pulak....aku dah rasa apa yg ko rasa....home minister bising mmg biasa ler he3....bro gabanzshah je home minister dia sporting siap bagi peruntukan lagi nak beli ikan he3....
aku punya cara senang jek.....pedulikan apa org nak ckp bro.....beli ikut kemampuan..ada budget lebih beli..tak dak duk diam2....kalau dah minat.......msti ada jalannya.....kumpul sikit2 duit nak beli ikan baru....jangan beli utang......yg penting tangungjawab tu tak terabai.....blh muflis wooo main aro nie kalau tak beringat2...
time sihat walafiat la kita nak main aro nie...takkan dah terduduk dah tersandar..dah terlentang sakit baru nak main aro he3, time tu aro pun tak pandang kita....hidup cuma sekali jek...time nie la kita nak main....ha3....asalkan jangan teroverr...sudah.....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: deleted post   Fri Jun 17, 2011 10:54 am

mcm2 dah org nk cr keuntungan..kad kredit, ansur2,loan,trade in..along je blum dengar lagi..terover tp mampu x per..ye la sporting!! dh keras kepala otak ni nk pikir alasan2 baru..tp sabtu depan line still clear..jumpa di sana.. hehehe!!
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: deleted post   Fri Jun 17, 2011 11:40 am

gabanzshah wrote:
mcm2 dah org nk cr keuntungan..kad kredit, ansur2,loan,trade in..along je blum dengar lagi..terover tp mampu x per..ye la sporting!! dh keras kepala otak ni nk pikir alasan2 baru..tp sabtu depan line still clear..jumpa di sana.. hehehe!!


astagrafirullahhalazim....nipu bini...tak baik...tak baik.....ha3.....aku pun dah keras otak nie....tgk pikir nak seludup bawak masuk bilik tengah2 malam he3....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: deleted post   Fri Jun 17, 2011 11:43 pm


Salam semua...

Embarassed Embarassed Embarassed ....

Terima kasih banyak semua member atas nasihat yg diberi....terima kasih...terima kasih....

Tak tau arr...ak kekadang tu terkhilaf laa jugak...dok banding HB aku tu ngan MG korang semua....tak patut betul laa....kesian laa pulak ngan aro ak tu....takpelaa....cun ke tak aro ak tu...ak akan jaga ngan baik...coz tu la satu2nya aro yg ak ade....bro2 sumer dok keras kepala otak...dok mikir camner nak seludup masuk aro baru ke dalam umah....hak3... takpe...ade duit...no hal laaa...takde duit...cam aku ni lah...dok diam2 jerk...maintain yg seko tu je laa....

Sorry arr semua...next time ak post lg arr gambar aro ak...nnt amik gambar yg terbaru....

Thanks semua... Smile
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 19, 2011 9:28 pm

miang wrote:
gabanzshah wrote:
mcm2 dah org nk cr keuntungan..kad kredit, ansur2,loan,trade in..along je blum dengar lagi..terover tp mampu x per..ye la sporting!! dh keras kepala otak ni nk pikir alasan2 baru..tp sabtu depan line still clear..jumpa di sana.. hehehe!!


astagrafirullahhalazim....nipu bini...tak baik...tak baik.....ha3.....aku pun dah keras otak nie....tgk pikir nak seludup bawak masuk bilik tengah2 malam he3....

hehehhe...kedengaran cam ada projek baikkkkk je nie..
projek baru aaaa.... story la sket....
teringin la jugak nak join dari dulu...tapik tak2 jugak ada chance...hehehehehe
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 19, 2011 10:23 pm

kama_aro wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
mcm2 dah org nk cr keuntungan..kad kredit, ansur2,loan,trade in..along je blum dengar lagi..terover tp mampu x per..ye la sporting!! dh keras kepala otak ni nk pikir alasan2 baru..tp sabtu depan line still clear..jumpa di sana.. hehehe!!


astagrafirullahhalazim....nipu bini...tak baik...tak baik.....ha3.....aku pun dah keras otak nie....tgk pikir nak seludup bawak masuk bilik tengah2 malam he3....

hehehhe...kedengaran cam ada projek baikkkkk je nie..
projek baru aaaa.... story la sket....
teringin la jugak nak join dari dulu...tapik tak2 jugak ada chance...hehehehehe

projek biase2 jek ha3....amacm dah tau wktu zuhur dgn asar ke?
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 19, 2011 10:30 pm

miang wrote:
kama_aro wrote:
miang wrote:
gabanzshah wrote:
mcm2 dah org nk cr keuntungan..kad kredit, ansur2,loan,trade in..along je blum dengar lagi..terover tp mampu x per..ye la sporting!! dh keras kepala otak ni nk pikir alasan2 baru..tp sabtu depan line still clear..jumpa di sana.. hehehe!!


astagrafirullahhalazim....nipu bini...tak baik...tak baik.....ha3.....aku pun dah keras otak nie....tgk pikir nak seludup bawak masuk bilik tengah2 malam he3....

hehehhe...kedengaran cam ada projek baikkkkk je nie..
projek baru aaaa.... story la sket....
teringin la jugak nak join dari dulu...tapik tak2 jugak ada chance...hehehehehe

projek biase2 jek ha3....amacm dah tau wktu zuhur dgn asar ke?

hehehehe....alhamdulillah mujarab advice abg....
pakat berebut2 TG tuh ngan ikan....hehehehe
bila nak turun bm? joint bley ka? sesaja nak layan mata....
heheheheeh...tu pun kalo x mengacau ler....
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah



Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 19, 2011 10:45 pm

hg wat projek apa bro miang..mana bleh bese2 je?????hehe
Back to top Go down
View user profile
kama_aro



Posts : 123
Join date : 01/04/2011
Age : 36
Location : MS

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 19, 2011 11:01 pm

gabanzshah wrote:
hg wat projek apa bro miang..mana bleh bese2 je?????hehe

tu ler....bunyi2 seludup2 camtu tu...
ishhh mmg bukan cinta biasa nih....hehehhe

Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: deleted post   Sun Jun 19, 2011 11:16 pm

gabanzshah wrote:
hg wat projek apa bro miang..mana bleh bese2 je?????hehe

bela gorila dalam rumah bro ha3...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: deleted post   

Back to top Go down
 
deleted post
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: