Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in
Share | 
 

 gambar pokok ketapang dan daunnya

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hafiizd



Posts: 182
Join date: 08/10/2009
Age: 30
Location: penang

PostSubject: gambar pokok ketapang dan daunnya   Tue Jun 07, 2011 3:56 am

ni terjumpa blog ni cerita pasal pokok ketapang.. http://bettaslife29.blogspot.com/2010/12/daun-ketapang-indian-almond-leaves.html




Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts: 718
Join date: 07/08/2009
Age: 32
Location: Bukit Merah

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Wed Jun 15, 2011 2:31 pm

tepi kolam hang kena tanam satu ni Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
geruwo



Posts: 143
Join date: 29/01/2011
Location: Dalam Aquarium

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Tue Jul 12, 2011 5:02 am

ikan aku takut kat daun ni..aku letak..mengelepar terus..nk g dekat pun takut..
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts: 812
Join date: 09/07/2010

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Tue Jul 12, 2011 5:20 am

geruwo wrote:
ikan aku takut kat daun ni..aku letak..mengelepar terus..nk g dekat pun takut..

Kalo dia takut ko letak dalam filter je bro...
Back to top Go down
View user profile
geruwo



Posts: 143
Join date: 29/01/2011
Location: Dalam Aquarium

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Thu Jul 14, 2011 7:24 am

letak dlam filter pn bleh ker?ak x tau pn sebelum nie...pas tu kna tukar jgk ke daun kalo tukar air?
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin


Posts: 812
Join date: 09/07/2010

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Thu Jul 14, 2011 11:27 am

geruwo wrote:
letak dlam filter pn bleh ker?ak x tau pn sebelum nie...pas tu kna tukar jgk ke daun kalo tukar air?

Kt filter pun sama je...org2 kt tempat aku yg bela ikan dalam comm semua letak dalam filter...xblh lama sgt letak daun ni...letak seharian dah cukup...kita cuma nak khasiat daun ni bukan warna dia...
Back to top Go down
View user profile
MatDeeSP



Posts: 5
Join date: 23/08/2011
Age: 34
Location: Sungai Petani

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Wed Aug 24, 2011 10:04 pm

pada sapa-sapa yg xkenai pokok ketapang nier jng pandai2 p dok kutip..kang nanti hampa kutip daun laen pulak...nak senang hampa p kat web nie my.88db.com/Pets/Special-Offer/ad-485011/ order jer.... Smile siap cerita detail mcm mana nak guna daun tu lg, nisbah sehelai daun utk berapa liter pon dia cerita..siap ajaq cara nak buat blackwater guna daun tu..he3 lol!
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts: 27
Join date: 20/07/2011

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Tue Sep 06, 2011 2:02 am

pokok ni kat opis sy kat titiwangsa ada banyak sapa ndak mai aa dtg sini besepah2 ketapang Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts: 718
Join date: 07/08/2009
Age: 32
Location: Bukit Merah

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Tue Sep 06, 2011 6:21 pm

kalau ada harga daun pokok ni abis lincin haha Razz
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
miang
Admin


Posts: 1150
Join date: 11/12/2010

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Wed Sep 07, 2011 2:59 am

tasik titiwangsa kl ka?ada harga la bob....dorg ada jual kat internet...jual ikut keping...order... bank in duit....nanti dia pos laju....posmen skrg bukan setakat hantar surat je...daun ketapang pun dia hantar
Back to top Go down
View user profile
idzwan



Posts: 27
Join date: 20/07/2011

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Wed Sep 07, 2011 3:11 am

ye la bang kat tasik titiwangsa kl tu..sy keje area sini..ada byk bng miang...kalau nak dtg la sini bole kutip2..kita lepak layan cendol pun bole..

bole projek ni kutip pastu jual kat intenet ni hhahahha
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts: 1150
Join date: 11/12/2010

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Wed Sep 07, 2011 3:22 am

idzwan wrote:
ye la bang kat tasik titiwangsa kl tu..sy keje area sini..ada byk bng miang...kalau nak dtg la sini bole kutip2..kita lepak layan cendol pun bole..

bole projek ni kutip pastu jual kat intenet ni hhahahha

kat area lembah klang mungkin senang ada org nak beli....aku penah tgk org jual kat kedai ikan...air daun ketapang sebotol air mineral 500ml singgit...bukan susah pun dia buat..rendam daun ketapang dalam kolam simen...cukup hari..pack je...kalau dkt aku trn dah he3...
buat la kalau nak buat..asal barang jadi duit...bukan mencuri pun....ko dah pecah lubang..jap lagi berduyun2 org datang sana bawak guni kutip daun tu
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts: 718
Join date: 07/08/2009
Age: 32
Location: Bukit Merah

PostSubject: Re: gambar pokok ketapang dan daunnya   Wed Sep 07, 2011 3:42 pm

haha abis ler dogol pokok tu nanti
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
 

gambar pokok ketapang dan daunnya

View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone ::  :: -