Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 budak baru blajaq

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
aro_aGus



Posts : 16
Join date : 08/09/2014

PostSubject: budak baru blajaq   Thu Sep 11, 2014 9:55 am

Salam otai2 n bro2 skalian, says bru nk jinak2 ngn dunia aro ni.. nk tnye jenis aro saye ni
tpi x tau cmne nk msokkn gmbr..ade sesape yg leh tlong?
Back to top Go down
View user profile
Vols

avatar

Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Thu Sep 11, 2014 1:03 pm

Pegi kat http://tinypic.com/
Back to top Go down
View user profile
aro_aGus



Posts : 16
Join date : 08/09/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Thu Sep 11, 2014 10:45 pm

[IMG]http://i58.tinypic.com/2h3c4k0.png[IMG]
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Fri Sep 12, 2014 3:25 am

scratch satu jer gambar bro? letak gambar dlm my arowana my akuarium bro..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Fri Sep 12, 2014 3:26 am

Back to top Go down
View user profile
Vols

avatar

Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Fri Sep 12, 2014 5:14 am

Agus brape beli?
Back to top Go down
View user profile
aro_aGus



Posts : 16
Join date : 08/09/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Fri Sep 12, 2014 8:46 pm

Bro vols...aritu bli 400..x tau pon jnis apa..pkai bli ja..knape bro??ade x kene ke dgn ikn ni??
Back to top Go down
View user profile
aro_aGus



Posts : 16
Join date : 08/09/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Fri Sep 12, 2014 8:59 pm

Bro lan...sorry gambr 1 ni je ade dlm fon..ni pon balik kampong ni..balik nnti cdg nk singgah bm..nk cuci2 mate..haha cheers
Back to top Go down
View user profile
Vols

avatar

Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Fri Sep 12, 2014 10:54 pm

Waktu beli dia xckp ke jenis ape??
Tengok macam red je... Kalau betul jenis red untung oo...
Letak gambo banyak sikit....baru boleh otai2 kat sini Declare jenis dia....
Saya baru jugak xbrani confirm kan.. Kang salah buat Malu jee... Laughing
Lain la kalau bro lan geek Laughing
Back to top Go down
View user profile
Vols

avatar

Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Fri Sep 12, 2014 11:11 pm

aro_aGus wrote:
Salam otai2 n bro2 skalian, says bru nk jinak2 ngn dunia aro ni.. nk tnye jenis aro saye ni
tpi x tau cmne nk msokkn gmbr..ade sesape yg leh tlong?

Ni cara lebih tepat letak gambo.
http://arowana.forumotion.com/t1464-cara-cara-upload-gambar-ke-forum-sz
Ni pulak info tentang aro... Info Belum cukup banyak.. Tengah mencari lagi sumber2 lain harap dapat membantu.
http://arowana.forumotion.com/t1517-picture-info-jenis-dan-asal-usul-arowana
Back to top Go down
View user profile
aro_aGus



Posts : 16
Join date : 08/09/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Sat Sep 13, 2014 12:34 am

Itu effect lampu ja kott haha, sbb x slap ritu die ckp hbg ja...tpi trimas ats info bro vols..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Sat Sep 13, 2014 6:02 am



beli dr mana ni bro? LFS ke?

Very Happy kalau HB ok la, dh nampak ciri2 tu... tp kalau boleh tepek lagi gambo bebanyak, sng lagi nak komen... cheers
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Sat Sep 13, 2014 6:03 am

Vols wrote:
Waktu beli dia xckp ke jenis ape??
Tengok macam red je... Kalau betul jenis red untung oo...
Letak gambo banyak sikit....baru boleh otai2 kat sini Declare jenis dia....
Saya baru jugak xbrani confirm kan.. Kang salah buat Malu jee... Laughing
Lain la kalau bro lan geek Laughing

hahaha, lol! kau petik nama aku bro?

takkan la red pulak, pipi tu tak merah tu bro, hehe Razz
Back to top Go down
View user profile
Vols

avatar

Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Sat Sep 13, 2014 6:52 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Vols wrote:
Waktu beli dia xckp ke jenis ape??
Tengok macam red je... Kalau betul jenis red untung oo...
Letak gambo banyak sikit....baru boleh otai2 kat sini Declare jenis dia....
Saya baru jugak xbrani confirm kan.. Kang salah buat Malu jee... Laughing
Lain la kalau bro lan geek Laughing

hahaha,  lol!  kau petik nama aku bro?

takkan la red pulak, pipi tu tak merah tu bro, hehe Razz

Dah hang yg rajin dan berinformasi kat sini..
Tu le xbrani nak comfirmkan... Sebab tengok macam red jee. Dia punye mulut pun macam merah2 jee..
Betul ke hb?? Macam cun jee Laughing macam nak angkat sekor lagi jee... Surprised
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Sat Sep 13, 2014 7:03 am

Vols wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Vols wrote:
Waktu beli dia xckp ke jenis ape??
Tengok macam red je... Kalau betul jenis red untung oo...
Letak gambo banyak sikit....baru boleh otai2 kat sini Declare jenis dia....
Saya baru jugak xbrani confirm kan.. Kang salah buat Malu jee... Laughing
Lain la kalau bro lan geek Laughing

hahaha,  lol!  kau petik nama aku bro?

takkan la red pulak, pipi tu tak merah tu bro, hehe Razz

Dah hang yg rajin dan berinformasi kat sini..
Tu le xbrani nak comfirmkan... Sebab tengok macam red jee. Dia punye mulut pun macam merah2 jee..
Betul ke hb?? Macam cun jee Laughing  macam nak angkat sekor lagi jee... Surprised

Very Happy hehe, kalau mulut merah, pipi pun mesti merah bro...
Back to top Go down
View user profile
Vols

avatar

Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: budak baru blajaq   Sat Sep 13, 2014 2:18 pm

Ok boss dah paham.. What a Face
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: budak baru blajaq   

Back to top Go down
 
budak baru blajaq
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: