Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Wed Aug 27, 2014 1:39 am







Aku perasan ikan nie dari minggu lepas..
Agak special dari pandangan mata aku..
Semalam terus bungkus bawak balik..

Letak sekali dengan ikan2 aku yang lain yang dah besar tue..
Alhamdullillah, tak bergaduh..really peaceful..


Last edited by mr.gabanz on Thu Aug 28, 2014 9:27 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Wed Aug 27, 2014 7:31 pm

Shocked uiiii~ bersinar2... hehe, cun bro... mugkin comm tank, tu psl tak gaduh bro, hehe cheers
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Wed Aug 27, 2014 9:04 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked uiiii~ bersinar2... hehe, cun bro... mugkin comm tank, tu psl tak gaduh bro, hehe cheers

ikan banjar red aku yg besar tue dah biasa ikan byk kot..tue yang dia x heran tue ngan crossback tu kot..
tapi mmg rare la bagi aku sbb xbergaduh.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Wed Aug 27, 2014 10:08 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked uiiii~ bersinar2... hehe, cun bro... mugkin comm tank, tu psl tak gaduh bro, hehe cheers

ikan banjar red aku yg besar tue dah biasa ikan byk kot..tue yang dia x heran tue ngan crossback tu kot..
tapi mmg rare la bagi aku sbb xbergaduh.. Very Happy

aro tu berdua je ke dlm tu bro? takde aro lain? scratch ... tu mungkin salah satu sbb bro, kalau tank diorang 2 ekor je lain cerita la, hahaha lol!
sbb byk yg boleh mengalih perhatian tu bro... Razz
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Wed Aug 27, 2014 11:56 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked uiiii~ bersinar2... hehe, cun bro... mugkin comm tank, tu psl tak gaduh bro, hehe cheers

ikan banjar red aku yg besar tue dah biasa ikan byk kot..tue yang dia x heran tue ngan crossback tu kot..
tapi mmg rare la bagi aku sbb xbergaduh.. Very Happy

aro tu berdua je ke dlm tu bro? takde aro lain? scratch ... tu mungkin salah satu sbb bro, kalau tank diorang 2 ekor je lain cerita la, hahaha lol!
sbb byk yg boleh mengalih perhatian tu bro... Razz

yup..aro tue berdua je..tpi banjar red aku yg besar 17 inci nie mmg x ganas..dah jinak kot..tapi kadang2 dia ngamuk jugak..so far so good..
ikan pari aku pun ok..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Aug 28, 2014 10:21 am

Very Happy akua bro tu saiz brapa bro? mesti sump filter tu power sbb aku nampak cam sesak je akua, tp air clear... cheers
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Aug 28, 2014 11:19 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy akua bro tu saiz brapa bro? mesti sump filter tu power sbb aku nampak cam sesak je akua, tp air clear... cheers

Saiz 4 kaki je..planning nak angkat lagi besar klu ada rezeki..sump aku saiz 3 kaki je..aku mmg suka akua sesak2..klu beli akuarium lagi besar mesty akan sesak jugak..huhuhuhu...ikan pari aku pun dah besar bang..mmg kene upgrade je nie..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Aug 28, 2014 1:16 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy akua bro tu saiz brapa bro? mesti sump filter tu power sbb aku nampak cam sesak je akua, tp air clear... cheers

Saiz 4 kaki je..planning nak angkat lagi besar klu ada rezeki..sump aku saiz 3 kaki je..aku mmg suka akua sesak2..klu beli akuarium lagi besar mesty akan sesak jugak..huhuhuhu...ikan pari aku pun dah besar bang..mmg kene upgrade je nie..

try la post akua tu sekali, nak tengok jugak brape sesak akua bro sbnarnya, hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Aug 28, 2014 6:35 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy akua bro tu saiz brapa bro? mesti sump filter tu power sbb aku nampak cam sesak je akua, tp air clear... cheers

Saiz 4 kaki je..planning nak angkat lagi besar klu ada rezeki..sump aku saiz 3 kaki je..aku mmg suka akua sesak2..klu beli akuarium lagi besar mesty akan sesak jugak..huhuhuhu...ikan pari aku pun dah besar bang..mmg kene upgrade je nie..

try la post akua tu sekali, nak tengok jugak brape sesak akua bro sbnarnya, hehe Very Happy

ok boleh je..nanty aku letak ye..
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Aug 28, 2014 8:45 pm

Ikan pari tu pair ke?
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Aug 28, 2014 9:18 pm

Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Aug 28, 2014 11:22 pm

mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 12:25 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz

ko try la bela ikan pari dulu...nanty ko tawu la.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 12:36 am

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz

ko try la bela ikan pari dulu...nanty ko tawu la.. Very Happy

Shocked hahaha, tggu dulu la bro, bela aro ni pun tak khatam lagi, takut plak, bukan murah2 budak harga pari ni, mhal2 bapak, haha lol!
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 1:03 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz

ko try la bela ikan pari dulu...nanty ko tawu la.. Very Happy

Shocked hahaha, tggu dulu la bro, bela aro ni pun tak khatam lagi, takut plak, bukan murah2 budak harga pari ni, mhal2 bapak, haha lol!

Betul...betul...betul.... Bapak mahal... Mak pun mahal... Hahahahhahaaa...
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 2:07 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz

ko try la bela ikan pari dulu...nanty ko tawu la.. Very Happy

Shocked hahaha, tggu dulu la bro, bela aro ni pun tak khatam lagi, takut plak, bukan murah2 budak harga pari ni, mhal2 bapak, haha lol!

aku dah korbankan ikan pari 3 ekor dah...so aku learn from mistake la skrang nie...
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 2:14 am

Vols wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz

ko try la bela ikan pari dulu...nanty ko tawu la.. Very Happy

Shocked hahaha, tggu dulu la bro, bela aro ni pun tak khatam lagi, takut plak, bukan murah2 budak harga pari ni, mhal2 bapak, haha lol!

Betul...betul...betul.... Bapak mahal... Mak pun mahal... Hahahahhahaaa...

ikan pari pun ada purebreed jugak..yg purebreed tue harga dia boleh beli kete la..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 9:34 pm

Razz yg dijual tu anak, tp harga mcm harga bpk, haha lol!
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 9:35 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz

ko try la bela ikan pari dulu...nanty ko tawu la.. Very Happy

Shocked hahaha, tggu dulu la bro, bela aro ni pun tak khatam lagi, takut plak, bukan murah2 budak harga pari ni, mhal2 bapak, haha lol!

aku dah korbankan ikan pari 3 ekor dah...so aku learn from mistake la skrang nie...

Razz hehe, mmg camtu la cari pengalaman, mmg ada pengorbanan... harga pari ni brapa ek bro? scratch
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Aug 29, 2014 9:43 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
Vols wrote:
Ikan pari tu pair ke?

yup..jantan & betina..sbnarnya susah jaga ikan pari nie..kene jaga air btol2..

sama je jg air kan bro? hehe, sbb asasnya air yg baik, ikan peliharaan pun akan sihat, hehe Razz

ko try la bela ikan pari dulu...nanty ko tawu la.. Very Happy

Shocked hahaha, tggu dulu la bro, bela aro ni pun tak khatam lagi, takut plak, bukan murah2 budak harga pari ni, mhal2 bapak, haha lol!

aku dah korbankan ikan pari 3 ekor dah...so aku learn from mistake la skrang nie...

Razz hehe, mmg camtu la cari pengalaman, mmg ada pengorbanan... harga pari ni brapa ek bro? scratch
Betul3... Aku pun dah rase
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Dec 18, 2014 12:03 am

Baru siap akuarium lagi satu..huuhuhuhuhuhhuhuh

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Thu Dec 18, 2014 9:02 pm

Very Happy wau, ada projek baru ke bro?

scratch aku Nampak piping outlet air dr pam tu celup dlm akua kan? kalau off pam dia tak tarik air turun ke bro?
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Dec 19, 2014 12:25 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy wau, ada projek baru ke bro?

scratch aku Nampak piping outlet air dr pam tu celup dlm akua kan? kalau off pam dia tak tarik air turun ke bro?

takde projek pun..saja je..nk pindah ikan dari akua lagi satu..terlalu cramp..

tak sedut...sebab dah setting..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Fri Dec 19, 2014 4:35 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy wau, ada projek baru ke bro?

scratch aku Nampak piping outlet air dr pam tu celup dlm akua kan? kalau off pam dia tak tarik air turun ke bro?

takde projek pun..saja je..nk pindah ikan dari akua lagi satu..terlalu cramp..

tak sedut...sebab dah setting..

berapa kaki ni bro? scratch

cer citer camne bro setting bagi air tak turun, hehe Razz
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Sat Dec 20, 2014 5:40 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy wau, ada projek baru ke bro?

scratch aku Nampak piping outlet air dr pam tu celup dlm akua kan? kalau off pam dia tak tarik air turun ke bro?

takde projek pun..saja je..nk pindah ikan dari akua lagi satu..terlalu cramp..

tak sedut...sebab dah setting..

cer citer...cer citer...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana   Today at 5:47 pm

Back to top Go down
 
Upgrade dari Banjar Red Arowana ke Crossback Aroawana
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: