Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ade ahli baru

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 9:36 am

Mgb Laughing cume ekor dia koyak
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 10:52 am

scratch gambar ke video ni bro? tak nmpk ape2 pun?
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 11:05 am

Lom letak Internet problem ni gune line phone
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 11:56 am

ooo, hahaha lol! ingatkan dh post gambo tadi..
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 9:29 pm

Tolong pagi tadi bangun tengok ikan mgb terbalik perut kembung!!! Skrng tengah up heater
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 9:52 pm

Vols wrote:
Tolong pagi tadi bangun tengok ikan mgb terbalik perut kembung!!! Skrng tengah up heater

try tambah guna epsom salt..air rendahkan...mcm kena sbp je...ade gambar bro?
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 9:54 pm

http://arowana.forumotion.com/t1497-camana-nak-atasi-masalah-ikan-berenang-wikang

ni lbh kurang mslh sama...penyelesaian yg sama...try bro baca topik ni utk lebih lanjut...
arap ahli baru ok...stress kot..
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 10:53 pm

Epsom salt ?? Name dia memang epsom??
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Tue Aug 12, 2014 11:10 pm

Thx bro saya cube rendah kan air.. Doa kan slmat
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Wed Aug 13, 2014 1:14 am

Shocked uiii, bhy bro, try buat dlm post tu
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Wed Aug 13, 2014 1:23 am

Kondisi skrng masih lemah, ni turun kan paras mana bro?? Cukup utk badan? Saya naik kan suhu 30
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Wed Aug 13, 2014 7:24 am

sampai paras badan je bro...
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Wed Aug 13, 2014 7:37 am

Thx banyak2.. Kita tunggu je ape Jadi haizz.... Sedih tengok aro tu...
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Wed Aug 13, 2014 10:32 am

Ajal dia dah sampai 12.31am Sad 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Wed Aug 13, 2014 5:12 pm

Sad aduh... sedihla... sori bro... terkena kejutan la tu bro... camner boleh jd camtu?
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Wed Aug 13, 2014 9:44 pm

Vols wrote:
Ajal dia dah sampai 12.31am Sad 

takziah bro...takde rezeki..insyaAllah rezeki lain tu...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 12:21 am

Crying or Very sad aku pun tumpang sedih bro, tp nak buat camner kan... cube cter kot2 ada mslh ms bro letakkan dlm akua baru tu...  scratch 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 2:03 am

Sebelum masuk aqua, saya redam plastic yg berisi aro tu dalam aqua Selama 10min pastu lepaskan.time lepaskan tu ok je. Then tido, malam tu time tido felling macam xbest je... Then buat keputusan bangun awal pastu termenung jap... Then teringat aro yg baru beli semalam so pegi la menuju ke aqua dengan penuh semangat... 1st nampak arowana silver datang kat aqua macam biase... si arosil nak mintak makan then pegi sebelah... Terkejut dan Terdiam jugak la dalam brpe minit... Sebab nampak aro mgb terapung ingat dah mati.. Then ang kat tengok mulut dia masih bergerak-gerak.. Time tu cemas gile, xtau nak buat cam mane... Then pegi la cari ape punca dia... Belek sana... Belek sini... Xjumpe pastu Check lampu pun xde masalah.. Kalau bab air baru tuka 2 hari lepas. Time tengah buntu teringat forum ni so... Cepat2 amik ipad hantar s.o.s katekan. Then ade org balas... Agak2 tau nak buat cam mane....langsung mintak cuti emergency... Start 6.30 pantau terus sampai lah penghujung 12.30 malam tengok balik dah kaku uishh.... Sedih... Xterkate.. Nak tido pun Susah dibuatnye.. Aro tu pulak di bungkus dgn tisu pastu tanam dalam pasu bunga kat luar rumah...  Crying or Very sad 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 5:23 am

mesti ada mslah kat mana2 ni bro...  scratch  aro tu satu akua ke ngan silver?
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 10:34 am

Tank bagi dua.... Tank mgb dia sorang jee...
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 10:36 am

Cume prasan 1 bende sebelum beli aro ni berenang kat atas... Tapi xtau la itu sebab dia... Maklum la newbie
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 5:12 pm

kalau berenang kat atas tu biasa la bro, sbb aro mmg berenang kat atas.

ooo, akuarium asing2 la ni? bukan letak partition?  scratch 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 8:48 pm

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Thu Aug 14, 2014 9:21 pm

scratch kalau letak yg macam pagar tu dlm satu akua la tu bro..

mungkin aro baru bro tu tak biasa dengan air tu kot, air tu sesuai ngan silver bro, tp mungkin tak sesuai dengan aro baru tu...

mungkin sbb kejutan la tu..
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Ade ahli baru   Fri Aug 15, 2014 12:59 am

Ermm..... Mungkin jugak tu... WalAu macam mane pun masih banyak atas nasihat tu... Mungkin 1pengajaran buat saya...thx bro
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ade ahli baru   Today at 10:42 am

Back to top Go down
 
Ade ahli baru
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 4Go to page : 1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: