Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Thu Jun 19, 2014 7:24 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, tak byk songeh ke red ni bro?


Ntah.. aku rase ok je.. bab byk songeh, tak byk songeh ni pada aku, bkan red aro ke golden aro ke rasenye... rasenye depends kat ikan tu sendiri kot.. ikan ngan tuan...

kak ipar aku, laki dier bela jardini (pearl aro).. byk gak songeh ikan dier tu padahal aku bace forum ni, jardini & silver la antara byk2 kategori aro yg plg lasak & x byk songeh..

Agaknye tu la betulnya kata pepatah lame, lain padang lain belalang (cewwah! wakaka.. betul ke penggunaan pepatah aku tu? hentam aje la.. wakaka!)

Wallahualam..
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Fri Jun 20, 2014 1:15 am

pehhhh....REDDDDD??
bilo amik red??
Back to top Go down
View user profile
wanotz



Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Fri Jun 20, 2014 2:01 am

per siap ada pepatah lg tu.. kahkah...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Fri Jun 20, 2014 2:52 am

mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, tak byk songeh ke red ni bro?


Ntah.. aku rase ok je.. bab byk songeh, tak byk songeh ni pada aku, bkan red aro ke golden aro ke rasenye... rasenye depends kat ikan tu sendiri kot.. ikan ngan tuan...

kak ipar aku, laki dier bela jardini (pearl aro).. byk gak songeh ikan dier tu padahal aku bace forum ni, jardini & silver la antara byk2 kategori aro yg plg lasak & x byk songeh..

Agaknye tu la betulnya kata pepatah lame, lain padang lain belalang (cewwah! wakaka.. betul ke penggunaan pepatah aku tu? hentam aje la.. wakaka!)

Wallahualam..

hahha, dah betul dah tu bro, naes teraiiiii~, hahahaa  lol! 
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Mon Jun 23, 2014 12:56 am

asheed wrote:
pehhhh....REDDDDD??
bilo amik red??

Baru je bro.. beberapa bulan je baru ikan tu dlm aqua kat umah aku.
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Mon Jun 23, 2014 12:57 am

wanotz wrote:
per siap ada pepatah lg tu.. kahkah...

wakaka.. tu yg aku heran tu... dulu zaman blaja bkan main benak pepatah2 ni.. wakakaka
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Mon Jun 23, 2014 11:41 pm

mr_azhar86 wrote:
asheed wrote:
pehhhh....REDDDDD??
bilo amik red??

Baru je bro.. beberapa bulan je baru ikan tu dlm aqua kat umah aku.
smart larrr...angkat da besar??
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Jun 24, 2014 12:49 am

asheed wrote:
mr_azhar86 wrote:
asheed wrote:
pehhhh....REDDDDD??
bilo amik red??

Baru je bro.. beberapa bulan je baru ikan tu dlm aqua kat umah aku.
smart larrr...angkat da besar??

mase angkat tu, saiz dlm 6-7 inci, camtu la lebih kurang bro..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Jun 24, 2014 1:46 pm

Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Jun 24, 2014 7:24 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Wed Jun 25, 2014 11:37 am

mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Sep 30, 2014 12:56 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Sep 30, 2014 3:45 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?

haha, mana ada red bro... lol!
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Sep 30, 2014 7:39 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?

haha, mana ada red bro... lol!

Lan dia senyap2 je.. tau2 kalimantan chili red da ade kat aqua umah dia.. hehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Wed Oct 01, 2014 8:14 am

mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?

haha, mana ada red bro... lol!

Lan dia senyap2 je.. tau2 kalimantan chili red da ade kat aqua umah dia.. hehehe

aro aku 2 ekro je, satu MGBB dan satu lagi aku tak tau jenis apa, F0 dsarawak mari, haha lol!
skang ni tgh tanning, 2 3 sisik level 5 dah balut habis...
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Wed Oct 01, 2014 10:04 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?

haha, mana ada red bro... lol!

Lan dia senyap2 je.. tau2 kalimantan chili red da ade kat aqua umah dia.. hehehe

aro aku 2 ekro je, satu MGBB dan satu lagi aku tak tau jenis apa, F0 dsarawak mari, haha lol!
skang ni tgh tanning, 2 3 sisik level 5 dah balut habis...
Kalau dah balut mesti ade gambo kan..kan... Laughing
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Wed Oct 01, 2014 6:17 pm

Vols wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?

haha, mana ada red bro... lol!

Lan dia senyap2 je.. tau2 kalimantan chili red da ade kat aqua umah dia.. hehehe

aro aku 2 ekro je, satu MGBB dan satu lagi aku tak tau jenis apa, F0 dsarawak mari, haha lol!
skang ni tgh tanning, 2 3 sisik level 5 dah balut habis...
Kalau dah balut mesti ade gambo kan..kan... Laughing

belum balut habis lagi bro, hehe, aku nak post gambo MGBB aku, tp tggu dulu k, hehe lol!
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Oct 07, 2014 7:58 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Vols wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?

haha, mana ada red bro... lol!

Lan dia senyap2 je.. tau2 kalimantan chili red da ade kat aqua umah dia.. hehehe

aro aku 2 ekro je, satu MGBB dan satu lagi aku tak tau jenis apa, F0 dsarawak mari, haha lol!
skang ni tgh tanning, 2 3 sisik level 5 dah balut habis...
Kalau dah balut mesti ade gambo kan..kan... Laughing

belum balut habis lagi bro, hehe, aku nak post gambo MGBB aku, tp tggu dulu k, hehe lol!

bro..kalo dapat kitorang nak gk tgk sblm balut habis..n esok2 yg dah balut abis...
br dpt rase feel perubahan dia tu....
kalo ikan dah siap mmg leh je google cari..tp ni peluang nk tgk progress ikan kengkawan...
nak tgk progress ikan sendiri bela HB je..kompem tak balut...huhuhuh
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Oct 07, 2014 11:49 pm

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Vols wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr_azhar86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy cepat jugal pembesaran nya ek bro? bro bg mkn ape?

Aku bg makan meal worm je bro.. meal worm tu plak aku kasi makan pallet yg bole enhance color.. sampai meal worm tu sendiri pun tukar jadi kaler merah pekat... aku x tau pun pasal bende tu... cina LFS area umah yg ckp camtu, so saje la try.. ahaha

OOO, blh plak camtu ek? nanti aku try camtu jugak... aku bg SW kat aro aku bro...  study 

ade red plak ke lan?

haha, mana ada red bro... lol!

Lan dia senyap2 je.. tau2 kalimantan chili red da ade kat aqua umah dia.. hehehe

aro aku 2 ekro je, satu MGBB dan satu lagi aku tak tau jenis apa, F0 dsarawak mari, haha lol!
skang ni tgh tanning, 2 3 sisik level 5 dah balut habis...
Kalau dah balut mesti ade gambo kan..kan... Laughing

belum balut habis lagi bro, hehe, aku nak post gambo MGBB aku, tp tggu dulu k, hehe lol!

bro..kalo dapat kitorang nak gk tgk sblm balut habis..n esok2 yg dah balut abis...
br dpt rase feel perubahan dia tu....
kalo ikan dah siap mmg leh je google cari..tp ni peluang nk tgk progress ikan kengkawan...
nak tgk progress ikan sendiri bela HB je..kompem tak balut...huhuhuh

Laughing haha, FO aku tu lom tau lagi jenis apa bro, kalau green balut habis pun ok je, hehe Razz (janji F0 ye tak? Razz )

nanti2 aku post k? skang ni tgh bz...
Back to top Go down
View user profile
raj



Posts : 18
Join date : 09/10/2014
Age : 34
Location : shah alam

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Mon Oct 13, 2014 9:47 pm

bro...Post sikit gambar RED u....nak tgk progress...
PH utk RED u berapa bro?
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Oct 14, 2014 2:26 am

tunggu WC weekend ni bole tak aku send gambar? Sbb cermin aqua dah hijau.. amek gambar skang pun tak gune.. x nampak sgt ikan..

Nanti aku WC, aku snap pic.. then trus send.. ok?

Psl pH air tu.. aku x pnah check pun bro.. siyes.. aku tukar air cam biase je.. takde pH and Ammonia Kit pun..

p/s: aqua dah 3 minggu tak tukar air. Wakaka!
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Tue Oct 14, 2014 11:43 pm

mr_azhar86 wrote:
tunggu WC weekend ni bole tak aku send gambar? Sbb cermin aqua dah hijau.. amek gambar skang pun tak gune.. x nampak sgt ikan..

Nanti aku WC, aku snap pic.. then trus send.. ok?

Psl pH air tu.. aku x pnah check pun bro.. siyes.. aku tukar air cam biase je.. takde pH and Ammonia Kit pun..

p/s: aqua dah 3 minggu tak tukar air. Wakaka!

What a Face 3 minggu tak cuci bro? masih ade ke aro bro dlm tu? tah2 dah tukar jd green, hahaha lol!
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Fri Oct 24, 2014 6:13 am

Update as per date 24 October 2014[img][/img]

Gune lampu putih
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Fri Oct 24, 2014 6:16 am

Ni lagi satu...

[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
mr_azhar86



Posts : 201
Join date : 19/09/2012
Age : 30
Location : Selayang Baru

PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Fri Oct 24, 2014 6:33 am

Ni bila on lampu merah. As per date 24 October 2014

[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian   Today at 5:18 pm

Back to top Go down
 
My red Arowana untuk di komen rakan2 sekalian
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: