Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 baby MG untuk dikomen.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Tue May 27, 2014 5:42 pm

flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy lampu philip tu pun dh ok bro...

boleh je, tp psl terkejut tu, tengok aro bro jugak la, ada yg tak mudah terkejut, ada yg mudah terkejut..

selalu nya, org letak dlam akua putih, balut habis (aku tak  Razz ) kalau tank gelap, tgglkan bahagian depan tu, sbb takut aro terkejut kalau nampak cahaya...

p/s ikut suka empunya aro jugak, hehe  lol! 

 Very Happy Very Happy  ohhh mcm tu.. hmmm, last2 saya buat mcm ni je. saya kelipkn sticker putih tu dkt depan, bila siang time xbkk lampu sy kasi bukak depan tu, bila mlm nk wtt, sy tutup depan tu dgn sticker. haha

hehe, camtu pun boleh, cuma buat yg macam bro aro2011 buat tu, bukak masa nak bg makan je....  Razz 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Wed May 28, 2014 2:57 am

flutterstick9 wrote:
aro2011 wrote:
flutterstick9 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy lampu philip tu pun dh ok bro...

boleh je, tp psl terkejut tu, tengok aro bro jugak la, ada yg tak mudah terkejut, ada yg mudah terkejut..

selalu nya, org letak dlam akua putih, balut habis (aku tak  Razz ) kalau tank gelap, tgglkan bahagian depan tu, sbb takut aro terkejut kalau nampak cahaya...

p/s ikut suka empunya aro jugak, hehe  lol! 

 Very Happy Very Happy  ohhh mcm tu.. hmmm, last2 saya buat mcm ni je. saya kelipkn sticker putih tu dkt depan, bila siang time xbkk lampu sy kasi bukak depan tu, bila mlm nk wtt, sy tutup depan tu dgn sticker. haha

ok dah tu....blakang tu apsal mata aku nampak cm ijau je stickernye....mata aku je kot...
air kalo dpt lg rendah lg cun.....
siang tak on lampu pun leh je bro tutup....aku bukak dpn time nak kasi mkn...amik gambar....wc je....
time lain aku off je....aku sediakan lampu t4 biasa je....kalo tak on lampu philips aku on yg tu...
takde tkejut sgt dr terang sgt kpd gelap terus....

hahahahaha  Laughing Laughing Laughing  sticker putih tu bro. tp xtau mula2 beli akua ni kaca blakang dia mcm kekuningan sikit. so sbb tu nmpk mcm ala2 hijo tu. ohhh, air lagi rendah lg ok? ok nanti sy rendahkan lagi.

ooo putih....hehehhe tu le ingat mata aku je nampak ijau..hehhe ok dah tu...pelan2 kayuh....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Wed May 28, 2014 6:10 am

Very Happy biar lambat, asal cun tak hengattttt, hahaha lol! 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Wed May 28, 2014 9:24 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy biar lambat, asal cun tak hengattttt, hahaha lol! 

kite penghobi je kot...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Fri May 30, 2014 5:47 pm

Very Happy sbb kita penghobi la kene cun2, kan untuk 'kegunaan' sendiri, hehehe  lol! 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Sun Jun 01, 2014 3:02 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy sbb kita penghobi la kene cun2, kan untuk 'kegunaan' sendiri, hehehe  lol! 

yup...sbb tu nak tgk perkembangan dia.....perubahan dia...slow2
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Fri Jun 06, 2014 10:25 pm

Bro aro, lampu spiral pakai brapa ketul?  scratch  scratch  mcm terang gila2 ja akua tuh. haha  Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Sat Jun 07, 2014 1:57 am

Very Happy terang sampai tak nampak penghuni kan?  Cool 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Mon Jun 09, 2014 9:46 pm

Best gilet dapat free
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Mon Jun 09, 2014 10:11 pm

flutterstick9 wrote:
Bro aro, lampu spiral pakai brapa ketul?  scratch  scratch  mcm terang gila2 ja akua tuh. haha  Very Happy 

akunye tu 2 je lampu...24w sketul...
anset cikai...realiti takdele seterang tu pun....
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Mon Jun 09, 2014 10:30 pm

Vols wrote:
Best gilet dapat free

Alhamdulillah rezeki org kasi free. hehe
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Mon Jun 09, 2014 10:31 pm

aro2011 wrote:
flutterstick9 wrote:
Bro aro, lampu spiral pakai brapa ketul?  scratch  scratch  mcm terang gila2 ja akua tuh. haha  Very Happy 

akunye tu 2 je lampu...24w sketul...
anset cikai...realiti takdele seterang tu pun....


ohhhhh, sama la setup kita. tu yang hairan tu, terang giler akua. haha  scratch scratch 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Tue Jun 10, 2014 7:54 pm

oi61.tinypic.com/2qs8msw.jpg
oi62.tinypic.com/bgz22f.jpg
Yang firts to silver yg 2nd tu ikan scat...
Nak Tanye kalau nak jual silver aro aku Ni agak2 bape?rase ade xorng nak beli? SaiZ encik aro silver Ni lebih kurang10-11 inchi
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Tue Jun 10, 2014 10:33 pm

 Very Happy gambo bro tepek tak kluo la... meh aku tlg tepek kan..


 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Tue Jun 10, 2014 10:41 pm

10-11 inci? betul ke bro? nampak cam kecik je?  scratch 

kalau nak jual bro, letak dlam http://arowana.forumotion.com/f9-jual-beli-ikan-arowana k? hehe  Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Fri Jul 04, 2014 1:17 am

Update my MG on 4th July 2014. baru sebulan++ buat WTT. ce komen. hehe.





Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Fri Jul 04, 2014 7:00 am

Tangkap dari jauh nampak kecik
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Fri Jul 04, 2014 6:20 pm

Very Happy masih belum nampak potensi sebenar bro, tan lagi, hehe, bro tanning brapa jam sehari? scratch 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Wed Jul 09, 2014 6:51 am

Jealousnye dia ade mg Embarassed 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Thu Jul 10, 2014 6:21 pm

Vols wrote:
Jealousnye dia ade mg Embarassed 

 Very Happy jeles? ape lagi bro, kalau ada org offer nanti, kasi angkat la MG...  lol! 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Fri Jul 11, 2014 12:59 am

Plan raye nak Pegi Pulau pangkor pastu time balik nak melencong jap kat bukit merah mane la tau Ttbe ade duit lebih amik 10 ekor Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Sat Jul 12, 2014 9:35 am

Very Happy hehe, tak perlu 10 ekor bro, ada bro asheed post kat jual beli aro tu, rm 950 je, dh siap pulak tu...  Razz 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Sun Jul 13, 2014 9:41 pm

Dah besar xbest nak kecik
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Mon Jul 14, 2014 1:13 am

Very Happy ooo, tak tau nak komen apa dh... ermmm, tuan tanah ada gambar terbaru tak?  Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
flutterstick9



Posts : 55
Join date : 13/02/2014
Location : Bagan Serai > Tronoh > Seri Iskandar

PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Thu Nov 06, 2014 8:27 pm

Maafle lama sudah x bukak forum ni. Kerja bertimbun2. haha

update MG utk 07-11-2014 (maaf kualiti gambar xbrapa baik)













maaf bro malotov, sy xprasan komen bro tu. dulu sy tanning 7pm - pagi. lepas tu air cpt sgt jadi hijau, susah nk cuci sbb melekat. then sy tanning start 7pm - 12pm. WC seminggu sekali.

apa recommendation perlu sy buat ni?


Hmm, baru2 ni kawan saya nak bagi akua 3' X 1.5" X 1.5'. sesuaikah? ataupun nt kena upgrade lagi masa hadapan?
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: baby MG untuk dikomen.    Today at 5:46 pm

Back to top Go down
 
baby MG untuk dikomen.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: