Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Newbie baru join ingin mohon bantuan anda

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
koyok

avatar

Posts : 4
Join date : 05/04/2014
Location : Klang

PostSubject: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   Thu May 08, 2014 9:51 am

Salam Sejahtera, Saya newbie dari klang baru join hobi membela arowanna  Cool ,

Saya ingin mohon bantuan saudara2, sifu2, otai untuk mengenal pasti jenis arowanna yang saya miliki baru sebulan sahaja.
Maaf atas kualiti camera yang tak berapa elok, harap2 bro2 semua dapat bantu saya  bounce .

Sekian Terima Kasih.

P/s: Dah mcm taip surat mintak tolong ADUN kawasan pulak...hehehe  Razz 





Bagi yang tak dapat view video sila lihat gambar dibawah







Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   Thu May 08, 2014 8:26 pm

Beli as apa? kena tanya dulu nie..
Back to top Go down
View user profile
koyok

avatar

Posts : 4
Join date : 05/04/2014
Location : Klang

PostSubject: Re: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   Thu May 08, 2014 8:57 pm

zerol86 wrote:
Beli as apa? kena tanya dulu nie..

Maksud bro, saya beli jenis ikan apa ? Kata tuan kedai tu saya punya jenis HB tapi mcm kurang pasti betul nyer  Question 
Back to top Go down
View user profile
wanotz

avatar

Posts : 944
Join date : 25/09/2011

PostSubject: Re: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   Fri May 09, 2014 2:22 am

ikan berapa inchi?
apa kata tuan cuba tanning ikan ni. kalo nak tau cara tanning boleh selak2x semula forum ni.. sy x berani nak kata jenis apa ni. mungkin pic x begitu jelas.
Back to top Go down
View user profile
taro151213

avatar

Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   Thu May 15, 2014 12:29 am

susah juga ye nk tgk ikan yg xtanning dr kecil.. huhu
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80

avatar

Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   Thu May 15, 2014 9:51 pm

as salam..bro koyok..
selamat datang ke dunia arowana..

dari pandangan mata newbie saya Nampak macam super HB
tp kalau beli as HB maybe betul lah tu..

Apapun cuba lah tanning utk tgk potential dia..

anyway ikan bro cun.. Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   Mon May 19, 2014 11:45 am

Very Happy kalau dr gambar yg bro post, nampak mcm HB..
masih boleh tggu lagi ni bro, boleh naik lagi potensi ni, hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Newbie baru join ingin mohon bantuan anda   

Back to top Go down
 
Newbie baru join ingin mohon bantuan anda
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: