Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Forum tak active?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sun May 11, 2014 11:56 pm

sapa plak nak organize??
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Forum tak active?   Mon May 12, 2014 4:02 am

Bagi aku fb is fb.. Forum is forum.. Tgk group sebelah dh lingkup admin x jaga.. Harap2 sini ok la.. Aku sokong asheed organize chip duit ke apa buat makan2.. Jom sape nak buat bidding aku rasa aku nak start la hehe
Back to top Go down
View user profile
hisyammuddin



Posts : 21
Join date : 07/09/2013
Age : 34
Location : Pasir Gudang

PostSubject: Re: Forum tak active?   Mon May 12, 2014 8:45 pm

Aduh...bestnya kalau dapat jumpa dan berkenalan dgn semua....kalau kene masa dan tempat...kawan nak join gak hehe...
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Forum tak active?   Tue May 13, 2014 6:50 pm

zerol86 wrote:
Bagi aku fb is fb.. Forum is forum.. Tgk group sebelah dh lingkup admin x jaga.. Harap2 sini ok la.. Aku sokong asheed organize chip duit ke apa buat makan2.. Jom sape nak buat bidding aku rasa aku nak start la hehe
suka2 nak petik nama aku...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Forum tak active?   Tue May 13, 2014 7:10 pm

asheed wrote:
FB tempat orang showoff..
beli ikan 3-4 inci...pastu showoff...
pastu lain kali beli lg 3-4 inci...showoff lagik..
padahal sama jek ikan yg dia beli..MG gak...
tapi nk showoff punyer pasal...
2-3 inci pastu tanyer pendapat org...

alaaa takde button like plak kat cni..hhehehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Forum tak active?   Tue May 13, 2014 7:13 pm

mr_azhar86 wrote:
ko la roger.. aku on je.. ahaha.. plg cun mase aku otw balik keje, then trus singgah lepak makan/minum... baru layan.. ahaha

betul2...time blk kije...leh aku singgah minum skali....
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Forum tak active?   Tue May 13, 2014 7:25 pm

aro2011 wrote:
asheed wrote:
FB tempat orang showoff..
beli ikan 3-4 inci...pastu showoff...
pastu lain kali beli lg 3-4 inci...showoff lagik..
padahal sama jek ikan yg dia beli..MG gak...
tapi nk showoff punyer pasal...
2-3 inci pastu tanyer pendapat org...

alaaa takde button like plak kat cni..hhehehe
tulih jek...
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80

avatar

Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Forum tak active?   Thu May 15, 2014 10:08 pm

fb org show off ikan ke bro asheed..
hihi..ikan kesayangan diorang kot..
nak tunjuk kat orang ramai la tu..
mintak kata2 semangat..

betul gak sekarang mcm dah x banyak post je..

bro asheed,
nak mintak pendapat la..

itu ari ikan aro saya bergaduh sbb divider jatuh..
yg sekor injured bagai nak gila..tp sekarang sihat

cuma tang ekor dengan sirip atas dia skrg hujung yg koyak dah tukar kehitaman..
tu petanda nak tumbuh yg baru atau.....

mintak pandanga bro..tq
bro otai lain pun boleh tolong bagi pandangan..
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sat May 17, 2014 8:26 pm

Burnaro80 wrote:
fb org show off ikan ke bro asheed..
hihi..ikan kesayangan diorang kot..
nak tunjuk kat orang ramai la tu..
mintak kata2 semangat..

betul gak sekarang mcm dah x banyak post je..

bro asheed,
nak mintak pendapat la..

itu ari ikan aro saya bergaduh sbb divider jatuh..
yg sekor injured bagai nak gila..tp sekarang sihat

cuma tang ekor dengan sirip atas dia skrg hujung yg koyak dah tukar kehitaman..
tu petanda nak tumbuh yg baru atau.....

mintak pandanga bro..tq
bro otai lain pun boleh tolong bagi pandangan..

bro tepek gambar ckit bro...leh tgk skali..aku kurang imagineation ni...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sat May 17, 2014 8:30 pm

asheed wrote:
aro2011 wrote:
asheed wrote:
FB tempat orang showoff..
beli ikan 3-4 inci...pastu showoff...
pastu lain kali beli lg 3-4 inci...showoff lagik..
padahal sama jek ikan yg dia beli..MG gak...
tapi nk showoff punyer pasal...
2-3 inci pastu tanyer pendapat org...

alaaa takde button like plak kat cni..hhehehe
tulih jek...

saya likex10
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sun May 18, 2014 6:50 pm

Burnaro80 wrote:
fb org show off ikan ke bro asheed..
hihi..ikan kesayangan diorang kot..
nak tunjuk kat orang ramai la tu..
mintak kata2 semangat..

betul gak sekarang mcm dah x banyak post je..

bro asheed,
nak mintak pendapat la..

itu ari ikan aro saya bergaduh sbb divider jatuh..
yg sekor injured bagai nak gila..tp sekarang sihat

cuma tang ekor dengan sirip atas dia skrg hujung yg koyak dah tukar kehitaman..
tu petanda nak tumbuh yg baru atau.....

mintak pandanga bro..tq
bro otai lain pun boleh tolong bagi pandangan..
bro ada join grup fb kan??mesti ada...
tgk dlm tu camana...org yg sama jek post...
potensi da nampak...tp nk mntk org komen lagik...
yg newbie2 ni...uiiiii cantiknye ikan otai2 ni...hahaha
yg ekor ikan bro tu kehitaman mcm reput ke ape??
makin merebak ke??
setau aku...ekor yg koyak or sirip koyak...sume akan tumbuh baru...
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80

avatar

Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sun May 18, 2014 9:12 pm

Bro Asheed,

nanti esok saya tepek gambar kat sini..
smartphone rosak la pulak

lepas koyak sirip ngan ekor tu dia cantum balik..
tapi yg hujung2 mmg barai abihlah..
mula2 dia putih..pastu dia jadi hitam..
Nampak mcm nak sambung balik..

perlu tak kita potong ekor tu bagi sama balik atau biar dia tumbuh natural..
so far makan berenang mmg aktif mcm biasa la..
tp ni dah dekat 2 minggu belum tumbuh full lagi..
mmg lama ke nak tumbuh baru bro asheed?
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sun May 18, 2014 10:04 pm

Burnaro80 wrote:
Bro Asheed,

nanti esok saya tepek gambar kat sini..
smartphone rosak la pulak

lepas koyak sirip ngan ekor tu dia cantum balik..
tapi yg hujung2 mmg barai abihlah..
mula2 dia putih..pastu dia jadi hitam..
Nampak mcm nak sambung balik..

perlu tak kita potong ekor tu bagi sama balik atau biar dia tumbuh natural..
so far makan berenang mmg aktif mcm biasa la..
tp ni dah dekat 2 minggu belum tumbuh full lagi..
mmg lama ke nak tumbuh baru bro asheed?
aku punyer aro pon ekor patah gak..separuh...
aku x potong pon yg belen tu...
biar dia tumbuh sendiri...x bape cantik sket kt pangkal...
elok je dia bercantum ngn ekor belen tuh...
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80

avatar

Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sun May 18, 2014 10:32 pm

ok bro asheed..
nnt saya monitor perkembangan dia minggu ni
kalau xde perkembangan positif saya refer kt bro ngan gambarnya sekali ek..

lagi satu bro asheed nak Tanya..
camna nak bagi naik chu MG ni
ikan saya 3 ekor..
tiga2 dah dekat 10 inci..
tapi chu x penuh lagi..
ada tips x nak kasi chu naik..
Back to top Go down
View user profile
asheed

avatar

Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sun May 18, 2014 10:34 pm

Burnaro80 wrote:
ok bro asheed..
nnt saya monitor perkembangan dia minggu ni
kalau xde perkembangan positif saya refer kt bro ngan gambarnya sekali ek..

lagi satu bro asheed nak Tanya..
camna nak bagi naik chu MG ni
ikan saya 3 ekor..
tiga2 dah dekat 10 inci..
tapi chu x penuh lagi..
ada tips x nak kasi chu naik..
letak gambar...kot2 sifu2 ada idea nak share...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Forum tak active?   Sun May 18, 2014 11:06 pm

asheed wrote:
Burnaro80 wrote:
ok bro asheed..
nnt saya monitor perkembangan dia minggu ni
kalau xde perkembangan positif saya refer kt bro ngan gambarnya sekali ek..

lagi satu bro asheed nak Tanya..
camna nak bagi naik chu MG ni
ikan saya 3 ekor..
tiga2 dah dekat 10 inci..
tapi chu x penuh lagi..
ada tips x nak kasi chu naik..
letak gambar...kot2 sifu2 ada idea nak share...

aku bleh baca je le...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Forum tak active?   Mon May 19, 2014 11:41 am

scratch ermmm, aku tau ni, korang rindu ngan aku kan? hahaha (perasan je  Embarassed )

mula2, sori bro asheed, tak sempat nak TT aritu, hehe, bas delay la...

pada pandangan aku, post2 gamba terbaru aro kita pun dah ok kot, update kan, tu pun dh cukup, walaupun tak lah dpt meriahkan sangat aslkan masih nampak forun ni berfungsi ye tak? hehe

bro biarkan aro bro tu., cukup umo nanti insyaAllah akan naik habis chu tu, hehe,aslkan aro bro tu cukup mkn je...  Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Forum tak active?   

Back to top Go down
 
Forum tak active?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: