Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 12:45 am

As salam Sahabat penghobi dan Otai2 forum..

Disini saya ada pertanyaan mengenai harga arowana
saya bercadang nak menambah koleksi dalam masa terdekat dan mencari MGBB purebreed F1.

1) Nak minta pendapat berapakah harga semasa F1 purebreed saiz dalam 12 ke 14 inci..

2) Dan apa ciri penting untuk mengenali F1 purebreed..

nak mintak panduan sbb untuk kepastian..sbb niat mmg nak jaga khazanah Negara ni..

P/s: Sebab ada dapat offer untuk purebreed F1 saiz 12-14 inci. harganya RM5k++.

Terima kasih untuk pandangan semua..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 1:30 am

Very Happy bro, kalau nak tanya psl harga atau sebarang pertanyaan harga, letak lam ni k?

http://arowana.forumotion.com/f1-pertanyaan-harga-ikan-arowana-terkini
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 4:55 am

xpasti lak kalo dh saiz 12-14inci...
kalo saiz 4inci pn dh 1.6k-1.8k...
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 6:02 am

Ye ke bro tom?
Lau camtu ok lah kalau 12-14 inci harganya 5k?
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 5:56 pm

yups...tu harga dari kolam..terus dari ladang...nak ke saiz kecik???hahahah bleh carikan...
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 6:49 pm

Burnaro80 wrote:
As salam Sahabat penghobi dan Otai2 forum..

Disini saya ada pertanyaan mengenai harga arowana
saya bercadang nak menambah koleksi dalam masa terdekat dan mencari MGBB purebreed F1.

1) Nak minta pendapat berapakah harga semasa F1 purebreed saiz dalam 12 ke 14 inci..

2) Dan apa ciri penting untuk mengenali F1 purebreed..

nak mintak panduan sbb untuk kepastian..sbb niat mmg nak jaga khazanah Negara ni..

P/s: Sebab ada dapat offer untuk purebreed F1 saiz 12-14 inci. harganya RM5k++.

Terima kasih untuk pandangan semua..
camana bro tgk f1.5??
kalo rasa xnk kene kencing...
beli dr trusted seller...
n btol ape tomkk ckp...
sedangkan 4 inci pon rm1.6k...
ni 12 inci..agak2 bape k??
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 7:16 pm

Bro asheed..
saya dr pandangan newbie tgk f1.5 ni tgk colour nya base yg pekat
intensity color dia dan gold yg halus
mmg Nampak beza dari mgbb biasa..
badan nya pun solid..

bro tomkk..
boleh ke kalau direct farm amik sekor je?
bukan kena amik borong 7-8 ekor ke?
saiz kecik 4-5 inci masih ada ye f1.5?
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 8:53 pm

boleh je nak ambik seko pn...
cuma kene riki kat kolam dulu la ada ke tak...
kalo nak whatsapp sy...0195917309
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Wed Apr 16, 2014 9:48 pm

Neutral lain kali aku nak jugak lah... f 1.5 ni boleh cross ke bro?  scratch 
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Thu Apr 17, 2014 12:23 am

Burnaro80 wrote:
Bro asheed..
saya dr pandangan newbie tgk f1.5 ni tgk colour nya base yg pekat
intensity color dia dan gold yg halus
mmg Nampak beza dari mgbb biasa..
badan nya pun solid..

bro tomkk..
boleh ke kalau direct farm amik sekor je?
bukan kena amik borong 7-8 ekor ke?
saiz kecik 4-5 inci masih ada ye f1.5?
ermm..ape yg aku tengok larrr...
ni pandangan je tau....
f1.5 ni gold kt scale intense dia kuat giler...
f2 plak...yg aku nampak...bb dia mmg kuat...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Thu Apr 17, 2014 7:36 pm

scratch ermmm, aku pun tak tau... hehe  Razz 

nanti aku bela F series, nak tengok perbezaan nya, hehe  cheers 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci   Today at 10:40 am

Back to top Go down
 
Harga semasa MGBB purebreed F1 saiz 12-14 inci
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: