Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 MGBB Purebreed F1.5 & F2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Wed Apr 16, 2014 1:24 am

asheed wrote:
cukup larr dulu...
kalo agak2 x muat da...jual...
tp kene pastikan spec cun larr..

x cukup cun lg red tu...

nak jual akua ke aro red? hehe  lol! 
jgn lupe gtau aku kalau nak tolak, hehe, red bro ambik dr mana bro? kuala kangsar?
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Wed Apr 16, 2014 1:59 am

bro lan..nak purebred ke?
nak cam saya punya tak...

mana tau nak..saya leh tolong2 cari gak..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Wed Apr 16, 2014 2:25 am

Very Happy nak tu nak la, tp tengah kring ni bro, hehe
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Wed Apr 16, 2014 2:27 am

xpe kering tu biasa nya boleh penuh balik..
dah penuh nanti boleh lah tambah koleksi.. Smile Smile
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Wed Apr 16, 2014 2:31 am

Very Happy yg penuh tu aku sokong, hehe
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Wed Apr 16, 2014 6:36 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
asheed wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
asheed wrote:
wowwww...ada koleksi cun rupenyer...
gambar yg atas skali sy suka...
wpon kaler btol x kuo lg...
nanti bro tggu yg 1.5 tu gold tone dia camana...
yg f2 tu kaler base camana...

ni kira koleksi rare la kan?  scratch 
xdele rare...
kire bole dapat larr...
cuma nak carik yg terbaik je payah...

ooo, hehe, asheed, camner nak cari purebreed camnie ek?
tu bole deal ngn tomkk...
mntk dia bwk pegi...
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Wed Apr 16, 2014 7:21 pm

Bro tom kk: bila bro nak pegi farm amik stock?
kalau sudi bawa saya nak jugak join..

Bro asheed: dari pemahaman saya yg newbie ni purebred ni fin pendek kan?
kalau fin panjang masih kategori purebred ke?
lagi satu level f1.5 dan f2 ni jauh ke beza?
f1.5 dan f2 series ni masih dalam kategori liar ke?
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Thu Apr 17, 2014 12:18 am

Burnaro80 wrote:
Bro tom kk: bila bro nak pegi farm amik stock?
kalau sudi bawa saya nak jugak join..

Bro asheed: dari pemahaman saya yg newbie ni purebred ni fin pendek kan?
kalau fin panjang masih kategori purebred ke?
lagi satu level f1.5 dan f2 ni jauh ke beza?
f1.5 dan f2 series ni masih dalam kategori liar ke?
ermm...bole refer ngn tomkk kot utk tau camana spec f1 nih...
pengetahuan aku limited psl xde bela f1...hahah
f1.5 ngn f2 x nampak beza pon...
mcm bro yg ada f1.5 ngn f2...nampak ape beza dia??
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Thu Apr 17, 2014 1:28 am

betul lah tu..
f1.5 saya kalau ikut gold intensity kuat..
f2 bluebase dia kuat..
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Thu Apr 17, 2014 2:55 am

Burnaro80 wrote:
betul lah tu..
f1.5 saya kalau ikut gold intensity kuat..
f2 bluebase dia kuat..
tu yg mata aku nampak larr...
org lain tgk dari segi lain plak...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Thu Apr 17, 2014 7:41 pm

Cool bagus mata korang ni, hehe, aku nak tambah koleksi ni, aku pun nak tengok perbezaan aro jugak...
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Thu Apr 17, 2014 7:53 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Cool bagus mata korang ni, hehe, aku nak tambah koleksi ni, aku pun nak tengok perbezaan aro jugak...
pon ada org ckp...
kalo nak beli aro beli dgn mata...
bkn dengan telinga...
kalo aku...
mata ni bknnye x bole menipu...
beli ngn ati ngn duit...
kalo ati da terpaut..pilih ikan ikut duit yg kite mampu...
tu lerr ikan terbaik...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Fri Apr 18, 2014 10:33 pm

asheed wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Cool bagus mata korang ni, hehe, aku nak tambah koleksi ni, aku pun nak tengok perbezaan aro jugak...
pon ada org ckp...
kalo nak beli aro beli dgn mata...
bkn dengan telinga...
kalo aku...
mata ni bknnye x bole menipu...
beli ngn ati ngn duit...
kalo ati da terpaut..pilih ikan ikut duit yg kite mampu...
tu lerr ikan terbaik...

UIIIII~ Aku suka falsafah tu... hehe  cheers 
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Sun Apr 20, 2014 6:00 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
asheed wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Cool bagus mata korang ni, hehe, aku nak tambah koleksi ni, aku pun nak tengok perbezaan aro jugak...
pon ada org ckp...
kalo nak beli aro beli dgn mata...
bkn dengan telinga...
kalo aku...
mata ni bknnye x bole menipu...
beli ngn ati ngn duit...
kalo ati da terpaut..pilih ikan ikut duit yg kite mampu...
tu lerr ikan terbaik...

UIIIII~ Aku suka falsafah tu... hehe  cheers 
tu prinsip aku larr...
lain org lain cara..
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Sun Apr 20, 2014 9:35 pm

Saya setuju dengan pandangan Bro Asheed tu..
Kalau beli arowana baik beli yg kena dgn kemampuan kita

yelah aro ni benda hidup..
lepas beli nak kena jaga makan dia, brg2 akuarium dia, vitamin ke, ubatan ke..
kang beli mahal sgt, keperluan dia xcukup susah gak..

saya pun mula2 bela yellow tail, pastu green, banjar, barula skrg upgrade mg..

itupun low spec aje..
bila nak dapat main red pulak..
kena tgu rezeki lebih la baru boleh try..

p/s: Liverpool mcm nak jd champ dah je season ni..
saya gak sedih ngan arsenal..huhuhu
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Sun Apr 20, 2014 11:01 pm

tu pendapat aku...
aku dulu nak blajar stat dr pearl...
2 ekoq gak kojol...pasal noob...
aku upgred yellow tail...kojol gak...noob lg..
beli lg yellow tail...x tahan tgk 1.5 red...
aku trade in...2 tahun aku bela..kojol..still noob lagik..
time ni ler slalu g lepak lfs cuci mata tgk MG...paling murah rm3k
so taun 2010 stat main balik...always jd noob gak..haha



kompom larrr liverpool amik EPL musim ni...
kemungkinan besar gerrard bersara....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Mon Apr 21, 2014 7:34 am

asheed wrote:
tu pendapat aku...
aku dulu nak blajar stat dr pearl...
2 ekoq gak kojol...pasal noob...
aku upgred yellow tail...kojol gak...noob lg..
beli lg yellow tail...x tahan tgk 1.5 red...
aku trade in...2 tahun aku bela..kojol..still noob lagik..
time ni ler slalu g lepak lfs cuci mata tgk MG...paling murah rm3k
so taun 2010 stat main balik...always jd noob gak..haha



kompom larrr liverpool amik EPL musim ni...
kemungkinan besar gerrard bersara....

hehe, belajar dr pengalaman, kdg2 pengalaman yg dapat pun sikit sangat...
kena pulak dugaan yg lain2, tu yg byk kojol tu kan? hehe  lol! 

p/s liverrrrrpoooolllll~ liiiiiiverrrrrpooollll
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Mon Apr 21, 2014 6:44 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
asheed wrote:
tu pendapat aku...
aku dulu nak blajar stat dr pearl...
2 ekoq gak kojol...pasal noob...
aku upgred yellow tail...kojol gak...noob lg..
beli lg yellow tail...x tahan tgk 1.5 red...
aku trade in...2 tahun aku bela..kojol..still noob lagik..
time ni ler slalu g lepak lfs cuci mata tgk MG...paling murah rm3k
so taun 2010 stat main balik...always jd noob gak..haha



kompom larrr liverpool amik EPL musim ni...
kemungkinan besar gerrard bersara....

hehe, belajar dr pengalaman, kdg2 pengalaman yg dapat pun sikit sangat...
kena pulak dugaan yg lain2, tu yg byk kojol tu kan? hehe  lol! 

p/s liverrrrrpoooolllll~ liiiiiiverrrrrpooollll
yup...aku belajar dr pengalaman lan...
pastu aku lepak lfs...cedok ilmu dorang sket...
so benda tu larr yg aku praktikkan sampai skang...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Mon Apr 28, 2014 8:47 am

Evil or Very Mad seronok la bro dpt tanya pengalaman LFS tu, kat tempat aku, ca ya nun alif ni kedekut sket...
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Mon Apr 28, 2014 6:42 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Evil or Very Mad seronok la bro dpt tanya pengalaman LFS tu, kat tempat aku, ca ya nun alif ni kedekut sket...
ngn dorang ni kene rajin melepak...
slalu beli brg dorang...
baru bole tanyer2...hahaha
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   Mon May 19, 2014 11:24 am

Razz kat tempat aku ni, yg jual mg takde, nak cedok pengalaman dr forum je la, lfs pun jual silver, yellow tail, pearl... tu je la, jd pengalaman diorang sikit sangat nak di cedok,hehe

p/s yg sikit tu pun aku dh abis cedok dah, hahahaha lol! 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: MGBB Purebreed F1.5 & F2   

Back to top Go down
 
MGBB Purebreed F1.5 & F2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: