Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 perkongsian ilmiah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
shafizan86

avatar

Posts : 79
Join date : 08/11/2013
Age : 30
Location : penang

PostSubject: perkongsian ilmiah   Tue Apr 01, 2014 7:27 pm

assalammualaikum
hi ..ramai x geng2 dalam ni yang gunakan benda ni ?



meh sini kita kongsi apa yg geng2 letak dalam kotak besar tu ?
n apa kebaikan setiap yg kita pakai tu ?
sebagai ilmu utk semua  Laughing 

permulaannya :
aku pakai span ja kat atas tu
sbb ?
sbbnya aku xtau apa yg bagus utk bubuh dalam kotak tu ..sbb tu munculnya thread ni  lol!
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Wed Apr 02, 2014 2:44 am

shafizan86 wrote:
assalammualaikum
hi ..ramai x geng2 dalam ni yang gunakan benda ni ?



meh sini kita kongsi apa yg geng2 letak dalam kotak besar tu ?
n apa kebaikan setiap yg kita pakai tu ?
sebagai ilmu utk semua  Laughing 

permulaannya :
aku pakai span ja kat atas tu
sbb ?
sbbnya aku xtau apa yg bagus utk bubuh dalam kotak tu ..sbb tu munculnya thread ni  lol!

baru je discuss topik ni bro...
http://arowana.forumotion.com/t1420-top-filter?highlight=filter

http://arowana.forumotion.com/t108-setup-filter?highlight=filter
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Wed Apr 02, 2014 10:23 am

kalau top filter yg jenis biru tu, bro blh letak bioring kat ruang bawh filter.
aku pakai span hijau ngan 3 lapis span putih tu je... top filter ni tak byk yg boleh letak kat atas tu bro...
 scratch setakat yg aku tahu, yg tu je la, hehe
Back to top Go down
View user profile
shafizan86

avatar

Posts : 79
Join date : 08/11/2013
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Wed Apr 02, 2014 6:26 pm

tq n sorry bro aro2011  Embarassed Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
shafizan86

avatar

Posts : 79
Join date : 08/11/2013
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Wed Apr 02, 2014 6:26 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
kalau top filter yg jenis biru tu, bro blh letak bioring kat ruang bawh filter.
aku pakai span hijau ngan 3 lapis span putih tu je... top filter ni tak byk yg boleh letak kat atas tu bro...
 scratch setakat yg aku tahu, yg tu je la, hehe

kedai ikan ada jual ka bioring ni bro molotov ?
Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Thu Apr 03, 2014 10:22 am

shafizan86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
kalau top filter yg jenis biru tu, bro blh letak bioring kat ruang bawh filter.
aku pakai span hijau ngan 3 lapis span putih tu je... top filter ni tak byk yg boleh letak kat atas tu bro...
 scratch setakat yg aku tahu, yg tu je la, hehe

kedai ikan ada jual ka bioring ni bro molotov ?
Hg duk Penang ka bro? klu duk penang hg pi cari kt KW Aqua ayer hitam mcm2 ada dan murah bro.. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile
shafizan86

avatar

Posts : 79
Join date : 08/11/2013
Age : 30
Location : penang

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Thu Apr 03, 2014 7:04 pm

zaltaiho wrote:
shafizan86 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
kalau top filter yg jenis biru tu, bro blh letak bioring kat ruang bawh filter.
aku pakai span hijau ngan 3 lapis span putih tu je... top filter ni tak byk yg boleh letak kat atas tu bro...
 scratch setakat yg aku tahu, yg tu je la, hehe

kedai ikan ada jual ka bioring ni bro molotov ?
Hg duk Penang ka bro? klu duk penang hg pi cari kt KW Aqua ayer hitam mcm2 ada dan murah bro.. Very Happy Very Happy

kk tq bro ..
jumpa dah semua tu kat sunway tunas smalam ..
dah beli dah ..
hehehehe
bro penang jugak ka ?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Fri Apr 04, 2014 8:57 am

Very Happy mmg ada bro, mcm2 bio filter ada...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Fri Apr 11, 2014 10:59 pm

shafizan86 wrote:
tq n sorry bro aro2011  Embarassed Very Happy 

no hal le bro...cuma mmg kebanyakkan topik dah dibincangkan....post kat ctu pun ok...secara auto dia jg post yg tbaru.....
sume pun akan dpt view...dgn leh lg baca post2 yang telah dikomen oleh geng lain.... Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Mon Apr 14, 2014 10:13 am

Very Happy betul tu, terima kasih atas keperihatinan bro aro...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Mon Apr 21, 2014 10:56 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy betul tu, terima kasih atas keperihatinan bro aro...

takde pe2 le...kongsi2 gak ni...mana yg penah baca....aku follow sejak 2011 forum ni...baru jah lg..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Mon Apr 28, 2014 8:51 am

Razz aku lagi lah newbie, baru tahun lepas, hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Wed May 14, 2014 1:33 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Razz aku lagi lah newbie, baru tahun lepas, hehe

ni tak jawab soalan ni...hehehe
aku pakai filter ni gak...pakai span semata2....span 3 lapis.. tu je...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Wed May 14, 2014 8:26 am

aku nak kacau skit hehe saje kasi hidup thread.. pakai la memane filter pun yang penting rajin tukar air.. kalau malas g bazir duit beratus2 buat filter mcm hardcore2 lain buat
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80

avatar

Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Thu May 15, 2014 10:03 pm

sokong pendapat bro zerol tu..
saya rasa yg penting jaga kualiti air je..

sebab ada lfs yg saya Tanya dia sendiri kata pakai kapas putih 3-4 lapis pun dah cukup...
tukar air selalu..jaga kualiti air..ikan insyaAllah sihat
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 75
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   Mon May 19, 2014 12:04 pm

Very Happy hehe, kalau malas tu, jgn bela ikan la, mkn ikan je...

kalau pakai filter mahal2 pun, nak tak nak, kena gak rajin WC...
kalau malas, tak maju lah aro kita, hehe  Razz 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: perkongsian ilmiah   

Back to top Go down
 
perkongsian ilmiah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: