Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 [WTA/B] GH 24k

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Fri Mar 21, 2014 10:47 am

GH tu mmg ikan lampu dan dengan teknik tanning yg cun, bro boleh dpat kan yg cun...
aku ada gak usha2 kat FB aritu, paling murah offer 1800, yg 2000++ pun ada bro...

p/s cam yg selalu kitorang cakap, jgn terlalu seronok dpt yg harga murah, jgn pulak terlalu bangga beli yg terlalu mahal,
tengok kualiti, pandai2 pilih, insyaAllah dpt lah yg baik. yg penting, beli dr sumber yg dpercayai...  study 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Fri Mar 21, 2014 10:50 am

Very Happy pasal saiz pulak, jgn beli yg terlalu kecik bro, kalau boleh carik dlm 6-9 inci camtu... kalau kecik sangat, iklan je lebih tu...
jangan ambik yg baru keluar dr WTT, cari yg dh betul2 lekat, kalau tak tahu nak pilih, bawak kawan2 yg arif psl ni (jgn bawak aku, aku tak arif  Razz )
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Sun Mar 23, 2014 8:10 pm

Burnaro80 wrote:
Bro Taro...
Betul cakap bro tu main MGBB..

Tapi masalahnya..saya pun beli MGBB kat sorang seller active di mudah..

Tp, sekarang lepas dua bulan bela..sisik x naik pun level 5..
chu pun xde lagi..
aro dah 5 inci..
takut kes kena tipu je saya ni (walaupun dalam hati redha)

sekarang bila tanya lfs dan member2 expert semua cakap HB je...
SHB pun xde ciri2..huhu

camna tu..
boleh mintak pencerahan..dari otai2 yg expert

bro..leh tepek gambar mgbb yg dibeli tu? leh gak kwn2 nengok kat cni...kecik lg tu 5"...
tak semestinya time saiz tu sume mgbb dah develope sume...ada yang lambat ade yg cepat...tgk gen dia gakle...
sori kalo silap tafsiran... Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Sun Mar 23, 2014 11:50 pm

aro2011 wrote:
Burnaro80 wrote:
Bro Taro...
Betul cakap bro tu main MGBB..

Tapi masalahnya..saya pun beli MGBB kat sorang seller active di mudah..

Tp, sekarang lepas dua bulan bela..sisik x naik pun level 5..
chu pun xde lagi..
aro dah 5 inci..
takut kes kena tipu je saya ni (walaupun dalam hati redha)

sekarang bila tanya lfs dan member2 expert semua cakap HB je...
SHB pun xde ciri2..huhu

camna tu..
boleh mintak pencerahan..dari otai2 yg expert

bro..leh tepek gambar mgbb yg dibeli tu? leh gak kwn2 nengok kat cni...kecik lg tu 5"...
tak semestinya time saiz tu sume mgbb dah develope sume...ada yang lambat ade yg cepat...tgk gen dia gakle...
sori kalo silap tafsiran... Very Happy 

 Very Happy betul tu bro, ada yg cepat, ada yg lambat develope...
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Mon Mar 24, 2014 4:59 am

Salam bro2 otai aro..
Alhamdulillah dah seminggu jadi member
Maknanya dah ada lesen nak peraga ikan yg x seberapa ni
InsyaAllah balik ni nak try amik gambar terkini aro saya..

Dah masuk dalam wtt nak cuba2 tanning (sendiri buat akua piping) dan sendiri tepek kertas manila kad putih
Hihi jadi x jadi saya kena sabarlah tgu ek..
Anyway tq bro2 semua untuk panduan dan motivasi menaikkan semangat saya
Esok kat ofis saya upload gambar ye..

Tapi ikan x seberapa lah..
Yg penting we love our arowana ye tak??
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Mon Mar 24, 2014 10:14 pm

betul bro..
xsabar nk tunggu gambar aro bro tu..
huhu..  Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Tue Mar 25, 2014 5:25 pm

Burnaro80 wrote:
Salam bro2 otai aro..
Alhamdulillah dah seminggu jadi member
Maknanya dah ada lesen nak peraga ikan yg x seberapa ni
InsyaAllah balik ni nak try amik gambar terkini aro saya..

Dah masuk dalam wtt nak cuba2 tanning (sendiri buat akua piping) dan sendiri tepek kertas manila kad putih
Hihi jadi x jadi saya kena sabarlah tgu ek..
Anyway tq bro2 semua untuk panduan dan motivasi menaikkan semangat saya
Esok kat ofis saya upload gambar ye..

Tapi ikan x seberapa lah..
Yg penting we love our arowana ye tak??

 Very Happy betul tu, tepek bro, jgn tak tepek...
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Tue Mar 25, 2014 7:45 pm

Burnaro80 wrote:
" />" />" />" />" />" />

sy tolong je ye..
hrap bro burn boleh tangkap gambar byk2
kasi masuk sini.. wat posting baru kt sini pon elok
http://arowana.forumotion.com/f8-my-arowana-dan-my-aquarium
huhu..  Basketball Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Wed Mar 26, 2014 1:29 am

Thanks Bro Taro..
Hihi dah post mc bro cakap tu..

nnt saya amik lagi gambar zoom sikit banyak2..

tapi tu lah masalahnya hp cikai..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Wed Mar 26, 2014 11:07 am

kalau nak jual boleh letak kat sini, hahaha  lol! 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: [WTA/B] GH 24k   Today at 4:56 am

Back to top Go down
 
[WTA/B] GH 24k
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: