Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 ikan aku yang cikai

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next
AuthorMessage
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: ikan aku yang cikai   Mon May 16, 2011 11:57 pm

http://www.youtube.com/watch?v=QYijhyHSG_Y

note : tajuk video tu xbetul...ikan tu bkn F1...bini silap letak tajuk daa...hahaha
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 12:54 am

hmmm..ok sgt la tu klu tahap cikai..hehe..nk tanya ni..pure breed mmg x naik chu ke?
bro!!apa citer silver hg?update la


Last edited by gabanzshah on Tue May 17, 2011 1:00 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 12:55 am

huh ikan berpotensi tgi ni...jgn lupa update bila dah full chu naik...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 1:06 am

kyo82 wrote:
huh ikan berpotensi tgi ni...jgn lupa update bila dah full chu naik...
tu la pasal..ini otai talak sombong..seb baik dia x tarok tajuk - ikan longkang..ha3..mcm video hg bro kyo..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 1:07 am

ikan ni besa2 ja....xsure pure breed or not...chu tgh dok naik tp dlm video tu xnmpak....tggu besaq sket nmpak kot...lani br 6 bulan ja umoq dia.....bro gaban: silver yg mana?kl yg aku bela dr teluq tu semua dh mati time aku balik raya dulu...uhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 1:11 am

xback_aro wrote:
ikan ni besa2 ja....xsure pure breed or not...chu tgh dok naik tp dlm video tu xnmpak....tggu besaq sket nmpak kot...lani br 6 bulan ja umoq dia.....bro gaban: silver yg mana?kl yg aku bela dr teluq tu semua dh mati time aku balik raya dulu...uhuhuhu
owh ye ke..syg tul bro..mmg hg ni tahap gaban bwk balik telur tu..x nak try lagi ka?brp beli telur2 tu?
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 1:14 am

gabanzshah wrote:
xback_aro wrote:
ikan ni besa2 ja....xsure pure breed or not...chu tgh dok naik tp dlm video tu xnmpak....tggu besaq sket nmpak kot...lani br 6 bulan ja umoq dia.....bro gaban: silver yg mana?kl yg aku bela dr teluq tu semua dh mati time aku balik raya dulu...uhuhuhu
owh ye ke..syg tul bro..mmg hg ni tahap gaban bwk balik telur tu..x nak try lagi ka?brp beli telur2 tu?
mampuih abh sbb yolk dh abh tp aku cuti smpai smggu....aku pau free ja kt toke aku tu tp lani silver dh xdak dh kt kolam dia...kl ada leh try lgi...tggu teloq hback plak...hahaha
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 1:18 am

perghhh..telur HB plak..nti ajar2 la cara2 dia..aritu ada farm ni nk tolak fry HB kt aku rm400/each..fry pn kcik sgt..
gila ka apa!!hehe


Last edited by gabanzshah on Tue May 17, 2011 1:25 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 1:22 am

gabanzshah wrote:
perghhh..telur HB plak..nti ajar2 la cara2 dia..aritu ada farm ni nk tolak fry HB kt aku rm400/each..gila ka apa!!hehe
mau smpai rm400 aku pun xbrani bro...harap telur kolam sndiri je nti....aku pun xla reti sgt pun bela dr teloq nie..main hentam ja...hahahah
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 1:29 am

x pe bro..janji hg dh ada pengalaman..dpt tgk depan mata sendiri perkembangan dr telur smpai ke stage fry..sendiri bikin plak tu..huhu
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 2:27 am

Itu yg dinamakan pengalaman berharga...sendiri alami benda tu
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 5:32 am

nti kl aku jmpa plak telur silver aku amik byk sket kot2 ada mber nk try bela....
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 8:43 am

xback_aro wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=QYijhyHSG_Y

note : tajuk video tu xbetul...ikan tu bkn F1...bini silap letak tajuk daa...hahaha


ini baru betul2 ikan sendiri develop...tak dak taning2...nie bila tengok....ikan, balik2....berkilat satu badan...ikan lampu....bape umurnya?
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 9:22 am

salam...

perrgghhh....cam gitu punya cun....mane der cikai...kalau cam gini cikai...tak tau arr grade ape aro ak....huhuhuuuu...kalau ak...dah rasa bertuah sesangat dah tu....dpt bela aro cam gitu.....

THx arr..
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 7:39 pm

senecavkb1 wrote:
salam...

perrgghhh....cam gitu punya cun....mane der cikai...kalau cam gini cikai...tak tau arr grade ape aro ak....huhuhuuuu...kalau ak...dah rasa bertuah sesangat dah tu....dpt bela aro cam gitu.....

THx arr..
ikan nie besa² je....aku ada sekoq lagi,beli as F1 tp lani dh 5 bulan sebiji mcm hback...level4,warna pudar,shape hback...hampeh....malu nk upload gmbaq...tggu lagi sebulan 2 kl dok mcm tu juga nk kena p mengamuk kat BM..hahaha
Back to top Go down
View user profile
boojoy



Posts : 91
Join date : 16/03/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 7:42 pm

F1 , F2 , F3 tuh mende apa???
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 8:02 pm

boojoy wrote:
F1 , F2 , F3 tuh mende apa???
dia punya generasi bro...kl yg wild F0...ank dia F1...pastu smpai la FFFFFFFFF
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 8:26 pm

xback_aro wrote:
senecavkb1 wrote:
salam...

perrgghhh....cam gitu punya cun....mane der cikai...kalau cam gini cikai...tak tau arr grade ape aro ak....huhuhuuuu...kalau ak...dah rasa bertuah sesangat dah tu....dpt bela aro cam gitu.....

THx arr..
ikan nie besa² je....aku ada sekoq lagi,beli as F1 tp lani dh 5 bulan sebiji mcm hback...level4,warna pudar,shape hback...hampeh....malu nk upload gmbaq...tggu lagi sebulan 2 kl dok mcm tu juga nk kena p mengamuk kat BM..hahaha
\\


harap2 dia mengaku tu ikan dia...ada cip lagi selamat
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 17, 2011 8:40 pm

miang wrote:
xback_aro wrote:
senecavkb1 wrote:
salam...

perrgghhh....cam gitu punya cun....mane der cikai...kalau cam gini cikai...tak tau arr grade ape aro ak....huhuhuuuu...kalau ak...dah rasa bertuah sesangat dah tu....dpt bela aro cam gitu.....

THx arr..
ikan nie besa² je....aku ada sekoq lagi,beli as F1 tp lani dh 5 bulan sebiji mcm hback...level4,warna pudar,shape hback...hampeh....malu nk upload gmbaq...tggu lagi sebulan 2 kl dok mcm tu juga nk kena p mengamuk kat BM..hahaha
\\


harap2 dia mengaku tu ikan dia...ada cip lagi selamat
kl xmau ngku aku sumbat ikan tu dlm mulut dia...hahahah...
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Wed May 18, 2011 5:16 am

xback_aro wrote:
senecavkb1 wrote:
salam...

perrgghhh....cam gitu punya cun....mane der cikai...kalau cam gini cikai...tak tau arr grade ape aro ak....huhuhuuuu...kalau ak...dah rasa bertuah sesangat dah tu....dpt bela aro cam gitu.....

THx arr..
ikan nie besa² je....aku ada sekoq lagi,beli as F1 tp lani dh 5 bulan sebiji mcm hback...level4,warna pudar,shape hback...hampeh....malu nk upload gmbaq...tggu lagi sebulan 2 kl dok mcm tu juga nk kena p mengamuk kat BM..hahaha


Wallamaaakkk...tentu mahal gak tu kalau beli as F1...camner boleh terundur jd hb lak...adeeehh..deehhh...susah gak main ngan aro neh...kefala voleh jadi ade sikit2 fenin laahhh...

Tapi takpe...lepas g ngamok nnt...gerenti dpt tukarnyer....lagi pun bro dah biasa kt BM nun...heheheee..

THx arr..
Back to top Go down
View user profile
boojoy



Posts : 91
Join date : 16/03/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Wed May 18, 2011 6:28 am

xback_aro wrote:
boojoy wrote:
F1 , F2 , F3 tuh mende apa???
dia punya generasi bro...kl yg wild F0...ank dia F1...pastu smpai la FFFFFFFFF


oooo..thanx bro...
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 24, 2011 5:31 am

miang wrote:
xback_aro wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=QYijhyHSG_Y

note : tajuk video tu xbetul...ikan tu bkn F1...bini silap letak tajuk daa...hahaha


ini baru betul2 ikan sendiri develop...tak dak taning2...nie bila tengok....ikan, balik2....berkilat satu badan...ikan lampu....bape umurnya?
baru 6bulan ja...aku amik bulan 12 aritu 3inci.....lampu aku dh sebulan rosak....tetiba je menyala balik tu yg aku amik video nie....arini dh lingkup balik...hampeh...
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 24, 2011 11:36 am

xback_aro wrote:
miang wrote:
xback_aro wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=QYijhyHSG_Y

note : tajuk video tu xbetul...ikan tu bkn F1...bini silap letak tajuk daa...hahaha


ini baru betul2 ikan sendiri develop...tak dak taning2...nie bila tengok....ikan, balik2....berkilat satu badan...ikan lampu....bape umurnya?
baru 6bulan ja...aku amik bulan 12 aritu 3inci.....lampu aku dh sebulan rosak....tetiba je menyala balik tu yg aku amik video nie....arini dh lingkup balik...hampeh...


pakai lampu atas ke?cari submersible je tahan lama....shanda pun ok....
Back to top Go down
View user profile
xback_aro



Posts : 493
Join date : 17/01/2010
Age : 34
Location : putrajaya / bukit merah / danok

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Tue May 24, 2011 6:41 pm

miang wrote:
xback_aro wrote:
miang wrote:
xback_aro wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=QYijhyHSG_Y

note : tajuk video tu xbetul...ikan tu bkn F1...bini silap letak tajuk daa...hahaha


ini baru betul2 ikan sendiri develop...tak dak taning2...nie bila tengok....ikan, balik2....berkilat satu badan...ikan lampu....bape umurnya?
baru 6bulan ja...aku amik bulan 12 aritu 3inci.....lampu aku dh sebulan rosak....tetiba je menyala balik tu yg aku amik video nie....arini dh lingkup balik...hampeh...


pakai lampu atas ke?cari submersible je tahan lama....shanda pun ok....
aku beli shanda submersible tp aku buh atas....xyakin buh dlm air..hahahah....blk parit buntaq mggu nie kena beli baru la...kedai sana murah sket...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   Wed May 25, 2011 10:22 am

kat taiping lampu shanda 24k/T5 28wt 4 kaki : RM68.00
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ikan aku yang cikai   

Back to top Go down
 
ikan aku yang cikai
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 5Go to page : 1, 2, 3, 4, 5  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: