Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Salam Perkenalan dan minta bantuan otai2

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Salam Perkenalan dan minta bantuan otai2   Wed Apr 02, 2014 10:17 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy bela aro, kena rajin dan byk sabar... yg lain tu tolak tepi, hehe

jgn gelabah bila ade semacam je kat aro....

Twisted Evil haaa~ yg ni aku sokong, kena perhatikan tabiat aro...
takut ada bnda yg kita buat dlm tak sedar boleh efek kat aro, Rolling Eyes 
cthnya tak pernah bukak lampu lama, tiba2 on 24 jam, mengamuk kawan kita tu, haha  lol! 
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Salam Perkenalan dan minta bantuan otai2   Wed Apr 02, 2014 9:44 pm

Salam Bro..nak Tanya lah sikit..

Kalau tanning WTT tu kita buat background putih dan pakai lampu putih kan?
SO lampu tu mmg kena pakai lampu T5 je ke?

Atau boleh lampu biasa atau T4 je..
Pastu, T5 tu kan da UV light, x bahaya ke pada mata manusia?

ishh..banyak lak Tanya Nye..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Salam Perkenalan dan minta bantuan otai2   Fri Apr 04, 2014 9:00 am

Very Happy betul tu, bground putih, lampu putih.

pakai t5 tu bagus, takde masalah, jgn letak lampu uv pakai tanning, mcm2 pulak jd nanti, hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Salam Perkenalan dan minta bantuan otai2   Mon Apr 07, 2014 2:41 am

Burnaro80 wrote:
Salam Bro..nak Tanya lah sikit..

Kalau tanning WTT tu kita buat background putih dan pakai lampu putih kan?
SO lampu tu mmg kena pakai lampu T5 je ke?

Atau boleh lampu biasa atau T4 je..
Pastu, T5 tu kan da UV light, x bahaya ke pada mata manusia?

ishh..banyak lak Tanya Nye..

cuba baca post ni bro...
http://arowana.forumotion.com/t1176-lampu-tanning?highlight=lampu+tanning
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam Perkenalan dan minta bantuan otai2   

Back to top Go down
 
Salam Perkenalan dan minta bantuan otai2
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: