Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 New comers HB owner

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hai_dmjr



Posts : 5
Join date : 09/02/2014
Age : 31

PostSubject: New comers HB owner   Sun Feb 09, 2014 10:39 pm

02.10.2014 13:37:53
Salam semua, Saya Hairul, newbie lah dlm hal arowana nie.. saya baru beli sekor highback 2 minggu lepas. condition bagus, dia pun active. tapi apa value HB kat Malaysia nie? boleh ke saya improve level dia? Dalam tank, saya letak vitamin lah, garam lah, lampu T5 putih, tp tak tahu nk ltk dlm air or atas muka air. lampu UV pun ada dlm top filter. tp kekdang tu air naik hijau jugak, especially kat dinding tank. saya gi kedai ikan, air jernih je... blh jelas nampk ikan, saya punya mcm ada bendasing2 halus dalam air. kompius gak, nk kata air teruk, air dah tukar. ada cadangan ke nak bagi tank nampak lebih clear...?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: New comers HB owner   Tue Feb 11, 2014 10:55 am

Very Happy kurangkan bagi makan, jgn terlampau kerap bro...
air cepat hijau mungkin sbb bro bukak lampu t5 terlampau lama tu...
akua bro saiz brapa?

selamat datang bro...
Back to top Go down
View user profile
hai_dmjr



Posts : 5
Join date : 09/02/2014
Age : 31

PostSubject: Re: New comers HB owner   Tue Feb 11, 2014 9:31 pm

thank you. Aqua 2kaki 1/2 je.
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: New comers HB owner   Thu Feb 20, 2014 9:29 pm

selamat brkenalan bro hai_dmjr
sama2 lah kite kongsi ilmu aro nie ye..  Cool 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: New comers HB owner   Today at 5:25 am

Back to top Go down
 
New comers HB owner
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Arowana Shopzone :: Kenali member-member forum arowana shopzone-
Jump to: