Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ikan-ikan saya di rumah...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Kunka



Posts : 88
Join date : 04/05/2014
Age : 28
Location : Jalan Teratai 14

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Wed Aug 06, 2014 8:49 am

Mak aih. Cun tul  scratch 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Wed Aug 06, 2014 10:01 am

dah upgrade ke bro? aku nyer tank dah upgrade, pakai akua 5 kaki, hehe  Twisted Evil 
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Thu Aug 28, 2014 9:24 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
dah upgrade ke bro? aku nyer tank dah upgrade, pakai akua 5 kaki, hehe  Twisted Evil 

blom upgrade lagi..belom ada rezeki lagi..planning nk upgrade aqua 7 or 8 kaki..insha Allah..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Thu Aug 28, 2014 11:24 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
dah upgrade ke bro? aku nyer tank dah upgrade, pakai akua 5 kaki, hehe  Twisted Evil 

blom upgrade lagi..belom ada rezeki lagi..planning nk upgrade aqua 7 or 8 kaki..insha Allah..

hehe, aro aku pun belum duk dlm rumah baru ni, kira2 nak letak dlm rmah baru hujung bulan ni, tgh tggu sump tank siap je lagi ni bro, tp media pakai yg biasa2 je dulu, bulan depan baru dapat beli yg kaw2, hehe lol!
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Fri Aug 29, 2014 12:24 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
dah upgrade ke bro? aku nyer tank dah upgrade, pakai akua 5 kaki, hehe  Twisted Evil 

blom upgrade lagi..belom ada rezeki lagi..planning nk upgrade aqua 7 or 8 kaki..insha Allah..

hehe, aro aku pun belum duk dlm rumah baru ni, kira2 nak letak dlm rmah baru hujung bulan ni, tgh tggu sump tank siap je lagi ni bro, tp media pakai yg biasa2 je dulu, bulan depan baru dapat beli yg kaw2, hehe lol!

beli filter media yang mahal pun takpe..pastu share kat sini..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Fri Aug 29, 2014 12:35 am

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
dah upgrade ke bro? aku nyer tank dah upgrade, pakai akua 5 kaki, hehe  Twisted Evil 

blom upgrade lagi..belom ada rezeki lagi..planning nk upgrade aqua 7 or 8 kaki..insha Allah..

hehe, aro aku pun belum duk dlm rumah baru ni, kira2 nak letak dlm rmah baru hujung bulan ni, tgh tggu sump tank siap je lagi ni bro, tp media pakai yg biasa2 je dulu, bulan depan baru dapat beli yg kaw2, hehe lol!

beli filter media yang mahal pun takpe..pastu share kat sini..

kalau nak beli yg mahal, kena tggu bulan depan bro, insyaAllah ada bajet lebih, bulan ni sedang2 je, hehe... geek
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Fri Aug 29, 2014 2:49 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
dah upgrade ke bro? aku nyer tank dah upgrade, pakai akua 5 kaki, hehe  Twisted Evil 

blom upgrade lagi..belom ada rezeki lagi..planning nk upgrade aqua 7 or 8 kaki..insha Allah..

hehe, aro aku pun belum duk dlm rumah baru ni, kira2 nak letak dlm rmah baru hujung bulan ni, tgh tggu sump tank siap je lagi ni bro, tp media pakai yg biasa2 je dulu, bulan depan baru dapat beli yg kaw2, hehe lol!

beli filter media yang mahal pun takpe..pastu share kat sini..

kalau nak beli yg mahal, kena tggu bulan depan bro, insyaAllah ada bajet lebih, bulan ni sedang2 je, hehe... geek

xpela..slow2 je tambah media..nanty lama2 power la filteration ko tue..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Fri Aug 29, 2014 9:36 pm

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
dah upgrade ke bro? aku nyer tank dah upgrade, pakai akua 5 kaki, hehe  Twisted Evil 

blom upgrade lagi..belom ada rezeki lagi..planning nk upgrade aqua 7 or 8 kaki..insha Allah..

hehe, aro aku pun belum duk dlm rumah baru ni, kira2 nak letak dlm rmah baru hujung bulan ni, tgh tggu sump tank siap je lagi ni bro, tp media pakai yg biasa2 je dulu, bulan depan baru dapat beli yg kaw2, hehe lol!

beli filter media yang mahal pun takpe..pastu share kat sini..

kalau nak beli yg mahal, kena tggu bulan depan bro, insyaAllah ada bajet lebih, bulan ni sedang2 je, hehe... geek

xpela..slow2 je tambah media..nanty lama2 power la filteration ko tue..

Very Happy hehe, mmg camtu la target aku bro, kalau nak beli sekali, masak aku... hehe lol!
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Sun Dec 21, 2014 5:55 pm

nak update sikit ikan-ikan kesayangan...




paling sayang dekat mereka...




NTT jela yang stable pun...




Banjar Red saya...sangat gemuk


Lain-lain..



Favourite pose..


Sekian..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Dec 22, 2014 9:50 am

Shocked perghhhhh~ sekali nak update, amik kau, haha, tak cukup satu page.... cun bro, tang pari ngan NTT tu yg cun... aro bro kena diet tu, haha lol!

saiz akua bro ni berapa ek? lupa plak.. scratch cam dh sempit sangat dah tu...

aku Nampak cermin tempat air turun tu cam lain je, bro letak cermin camner ek? scratch
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Dec 22, 2014 10:30 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked perghhhhh~ sekali nak update, amik kau, haha, tak cukup satu page.... cun bro, tang pari ngan NTT tu yg cun... aro bro kena diet tu, haha lol!

saiz akua bro ni berapa ek? lupa plak.. scratch  cam dh sempit sangat dah tu...

aku Nampak cermin tempat air turun tu cam lain je, bro letak cermin camner ek? scratch

ikan sume dah besar2...blom rezeki lagi nk upgrade tank besar...huhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Dec 22, 2014 10:34 am

mr.gabanz wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked perghhhhh~ sekali nak update, amik kau, haha, tak cukup satu page.... cun bro, tang pari ngan NTT tu yg cun... aro bro kena diet tu, haha lol!

saiz akua bro ni berapa ek? lupa plak.. scratch  cam dh sempit sangat dah tu...

aku Nampak cermin tempat air turun tu cam lain je, bro letak cermin camner ek? scratch

ikan sume dah besar2...blom rezeki lagi nk upgrade tank besar...huhuhuhu

hehe, nak buat camner, bro dah try survey harga akua tak? scratch

aku minat nak tahu psl tempat air turun kat akua bro tu la, hehe Razz
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Dec 22, 2014 5:04 pm

nanty ada rezeki mmg beli yang besar punya...

nape ngan tmpt air turun?..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Tue Dec 23, 2014 12:27 am

mr.gabanz wrote:
nanty ada rezeki mmg beli yang besar punya...

nape ngan tmpt air turun?..

camner bro buat tempat air turun tu, air dkt akua aku terus turun dari atas, atau bro pakai 2 cermin, buat cam sump? scratch

aku pun tak tahu nak cakap camner bro, haha lol!
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Tue Dec 23, 2014 2:30 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
nanty ada rezeki mmg beli yang besar punya...

nape ngan tmpt air turun?..

camner bro buat tempat air turun tu, air dkt akua aku terus turun dari atas, atau bro pakai 2 cermin, buat cam sump? scratch

aku pun tak tahu nak cakap camner bro, haha lol!

tak paham la bro
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Tue Dec 23, 2014 3:25 am

takpe bro, aku dh Nampak, bro pakai 2 lapis cermin kan? Very Happy
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Sat Dec 27, 2014 9:27 pm

bagi video plak..huhuhu


Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Tue Dec 30, 2014 12:18 am

scratch kalau video terpaksa tggu aku online kat rumah la gamak nye, hehe lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Today at 11:22 am

Back to top Go down
 
Ikan-ikan saya di rumah...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: