Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Ikan-ikan saya di rumah...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 3:41 am




Saja nk share my tank...bolehkan?

saja nk update..stingray..



Last edited by mr.gabanz on Mon Mar 03, 2014 5:51 am; edited 2 times in total
Back to top Go down
View user profile
azizklg



Posts : 410
Join date : 30/10/2013
Age : 30
Location : Kluang

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 5:19 am

tgk skit filter bro pkai..cam unik jek..huhu..penuh ngn bio ball
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 5:23 am

azizklg wrote:
tgk skit filter bro pkai..cam unik jek..huhu..penuh ngn bio ball

saya pakai sump..nanty klu rajin sy tngkap gamba ye..hihihi..
Back to top Go down
View user profile
azizklg



Posts : 410
Join date : 30/10/2013
Age : 30
Location : Kluang

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 7:13 am

huhu..ingt td pkai bio ball jek..hehe..rupeny letak kat overflow chamber..xde tersangkut ke kotoran kat bio ball tu? last time sy wat gak camtu..tp byk bankai feeder sangkut kt situ
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 7:14 am

Shocked pergh,... cun betul la... hehe...

bro, saiz aro bro ni brapa?

jenis?
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 7:22 am

azizklg wrote:
huhu..ingt td pkai bio ball jek..hehe..rupeny letak kat overflow chamber..xde tersangkut ke kotoran kat bio ball tu? last time sy wat gak camtu..tp byk bankai feeder sangkut kt situ

sejak stingray kesayangan mati kene infection..sy xpenah bagi feeder fish dah..

Tiger = MP
Angel = Pallet & FGS
Aro = SW only
Fei Feng = Pallet
Stingray = Frozen ghost shrimp
Pleco = Pallet
Emperor red hook & silver dollar = pallet,SW,FGS


Last edited by mr.gabanz on Mon Feb 03, 2014 7:41 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 7:27 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked pergh,... cun betul la... hehe...

bro, saiz aro bro ni brapa?

jenis?

Tah..xukur pun..1 kaki lebih kot..nie ikan murah je..
nie jenis banjar red..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 7:33 am

Razz sekor je koleksi aro bro???

saiz sump tu brape bro??

camner sambungan kat dlm kabinet tu bro? sambungan piping utk sump tu... scratch 
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 7:44 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Razz sekor je koleksi aro bro???

saiz sump tu brape bro??

camner sambungan kat dlm kabinet tu bro? sambungan piping utk sump tu... scratch 

seekor tue je..korang punye collection lagi power2..
paip bese je..saiz sump 3 kaki x 1.5 x 1.5 kot..
Back to top Go down
View user profile
azizklg



Posts : 410
Join date : 30/10/2013
Age : 30
Location : Kluang

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 9:10 am

huhu..aro mne ade yg murah..smue mahal..cantik gak bro klau ikan tu da besa..aku pon de sekor tgh pump bg cpt besa..huhu..klau akua main lebar 2'..bwh sump 1.5' klau pkai kabinet..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 6:52 pm

Razz kalo bro tak kisah, boleh mintak tlg tunjuk gambar keseluruhan sistem piping tu tak?  study 
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Feb 03, 2014 11:12 pm

kat sump tank tu ikan apa? FF ke? ..
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Tue Feb 04, 2014 6:09 am

zerol86 wrote:
kat sump tank tu ikan apa? FF ke? ..

FF ngan fillament barb n 3 pleco..FF kene denda sbb da buat EBH mati..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Thu Feb 06, 2014 9:07 am

mr.gabanz wrote:
zerol86 wrote:
kat sump tank tu ikan apa? FF ke? ..

FF ngan fillament barb n 3 pleco..FF kene denda sbb da buat EBH mati..

fei feng membunuh???  Shocked  EBH tu ape plak bro, hehe
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Thu Feb 06, 2014 6:01 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
mr.gabanz wrote:
zerol86 wrote:
kat sump tank tu ikan apa? FF ke? ..

FF ngan fillament barb n 3 pleco..FF kene denda sbb da buat EBH mati..

fei feng membunuh???  Shocked  EBH tu ape plak bro, hehe


waa..bahaya jgk fei feng ni ye..
ERH kot = Emperor red hook   Very Happy
cantik ikan banjar red bro gaban
banjar red sy kecik lg
pun nk suruh dia cepat besar..
tp cmane nk bg gelapkan base aro sy tu ye..
br nmpak garang sket..hehe  Cool 
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Thu Feb 06, 2014 11:04 pm

EBH Tue emperor blue hook..bar dia lagi lebar and lagi mahal..yup fei feng akan sedut slime kat badan ikan..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Fri Feb 07, 2014 9:07 am

bhaya jugak ff ni ek... Shocked 

nak base naik, pakai la bground gelap bro...
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Fri Feb 07, 2014 11:03 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
bhaya jugak ff ni ek... Shocked 

nak base naik, pakai la bground gelap bro...

try la bela...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Sat Feb 08, 2014 2:26 am

hehe, kang tak pasal2 pulak aro aku bro.... kat sarawak ni payah betul nak cari fei feng bro...
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Mar 03, 2014 5:52 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
hehe, kang tak pasal2 pulak aro aku bro.... kat sarawak ni payah betul nak cari fei feng bro...

nanti ada la yang bawak masuk..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Mon Mar 03, 2014 9:05 am

Very Happy ada gak aritu, kawan aku dr sibu angkat FF ni bro... tp aku tak ambik sbb tkut FF ni buatkan aro aku melompat2, macam aku masukan ngan lampam aritu bro... hehe
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Wed Mar 19, 2014 11:54 pm



update video..ngah kumpul dana nk upgrade tank..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Fri Mar 21, 2014 11:24 am

Very Happy nak upgrade yg camner bro?
Back to top Go down
View user profile
mr.gabanz



Posts : 141
Join date : 22/03/2012
Location : KL & Seri Kembangan

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Sat Jul 05, 2014 9:44 am

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Sat Jul 05, 2014 10:06 am

scratch aku tak nampak ni, mesti video ni, hehe
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Ikan-ikan saya di rumah...   Today at 4:56 am

Back to top Go down
 
Ikan-ikan saya di rumah...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: