Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Induk Crossback matang 3 tahun utk dijual

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Induk Crossback matang 3 tahun utk dijual    Thu Mar 27, 2014 1:03 am

Salam..
Sorry saya nak mencelah sikit..

Saya pernah berborak dgn bapak kawan saya..Uncle Indian..Memang dah tua dan dari kecik gelumang dgn arowana sungai2..dia org taipin ke Ipoh kalau x silap..dia pernah ada farm sendiri dulu, skrg dah pencen

Katanya dulu tong yan ni memang mahal..pernah satu ketika lagi mahal dari xb..permintaan tinggi..wallahualam

lagi satu dia kata, tanning sebenarnya ada bagus dan x bagus..
katanya color arowana yg ada sejarah tanning xkan jadi selawa aro yg colornya naik natural..
sebab katanya tanning untuk trader jual sahaja..
so dia advise kat saya bela aro jangan tanning..ikan mesti naik cantik..
macam kita jaga anak kulit kita lah kot..
kalau kita bersihkan dengan sabun biasa hari2 lama2 kulit kita cantik gak..org dulu2 pakai bedak sejuk je..
tapi kalau nak cepat cantik pakailah segala mcm foundation..

dan dia boleh tau ikan tanning atau tak daripada sisiknya..memang dapat dibezakan katanya..
Wallahualam

sekadar share je..kalau salah mintak betulkan ye..
Back to top Go down
View user profile
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

PostSubject: Re: Induk Crossback matang 3 tahun utk dijual    Thu Mar 27, 2014 2:48 am

Pndapat aku mcm tu la. Bkn ikan kecik je x bagus tanning lama. Ikan besar pn sama.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Induk Crossback matang 3 tahun utk dijual    Thu Mar 27, 2014 10:17 am

scratch ermmmm, camtu rupenye... hehe, mekasih bro2 yg kongsi pendapat, camni baru seronok, ..
camner lah aro crossback bro ni, dah jual ke tak ek??  Question 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Induk Crossback matang 3 tahun utk dijual    Today at 7:20 am

Back to top Go down
 
Induk Crossback matang 3 tahun utk dijual
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: