Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 nak letak ikan dalam kolam

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
arip

avatar

Posts : 79
Join date : 11/06/2013
Location : puchong

PostSubject: nak letak ikan dalam kolam   Wed Jan 22, 2014 10:45 pm

salam semua...agak2 kalau letak ikan dalam kolam tanah selain dari dekat bukit merah agak2 ikan tu boleh hidup & beranak tak??lagi 1 macam mana nak kenal ikan tu jantan ke betina?
Back to top Go down
View user profile
azizklg



Posts : 410
Join date : 30/10/2013
Age : 31
Location : Kluang

PostSubject: Re: nak letak ikan dalam kolam   Thu Jan 23, 2014 6:28 am

aku xotai lg psl masuk kolam nak bg membiak..pngalaman mmg telo la..tp pe yg aku baca dr org..bkn smue yg dicampak dlm kolam kat bukit merah tu membiak..huhu..bkn aku ckp tau..tp org..psl dlm kolam selain kat bukit merah..dah rmai org post video psl aro comm ade pair dan membiak dlm akua..psl nak detail lg..tgu otai2 lain reply..huhu..

p/s: nie smue rezeki..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: nak letak ikan dalam kolam   Mon Jan 27, 2014 5:32 am

Razz aku tak otai, tp pada pandangan aku la, tengok kalau ikan tu subur, insyaAllah boleh jer bro...

pasal membiak tak membiak ni, mcm yg bro aziz cakap, dlm akua pun boleh, tengok rezeki gak bro...

kalau nak kenal pasal jantina ikan ni, hamba tak khatam tuan, haha  lol! 

tp bro boleh check dlm topic2 sebelum ni, byk yg dah dibincangkan...  study 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: nak letak ikan dalam kolam   

Back to top Go down
 
nak letak ikan dalam kolam
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Bincang atau kongsi pengetahuan anda mengenai cara penjagaan ikan arowana-
Jump to: