Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Share baby HB...teman pengganti

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Thu Mar 20, 2014 2:29 am

Taro151213 wrote:
tulah..skrg tgh layan bg sluang je
nnt nk selang seli dgn MP
nk tanye skit,banjar red bro dulu
ekor merah pucat smpi saiz brape?
aro sy msih merah lg skrg kan dah 9,10inch
klu pkai lampu pink lg nmpak merahnye
klu nk bg base dia gelap elok pkai dark water ke
or xperlu buka lampu? background aqua sy pkai kaler biru..


banjar aku dulu dlm 12" dah start kuning sipi2.....time jual tu pun bkn sepenuhnya kunung....masih oren lg..tp ke arah tu dah...
nak kata ikut saiz tak juga tu...bg aku, dia ikut umur kot....mcm ko amik bln 12 kan? br 3 bln bela..tp sbb pump mkn dia besar....
kn sabar tu...cm gold jugale....ikut genetik jugale walau banjar.....
acu tepek ckit gambar terbaru.....nk uga tgk...
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Thu Mar 20, 2014 2:53 am

hp sy cikai je bro
klu amik pon xclear woo
nnt lah pkai cmera org lain ke..
nnt sy update..
sy de bace kt google
kdg2 banjar red dah besar pon ade yg ekor oren
betul ke? ade x banjar ekor still merah bile da besar?
sy mcm minat ekor dia jd kuning2 oren..smart..
skrg ni tgh try nk gelapkan base dia
skrg ni base dia mcm coklat cair je..
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Thu Mar 20, 2014 8:09 pm

Bro Taro..
Dulu2 saya bela banjar..

tkat paling besar dia dah 13-14 inci..
waktu tu sisik dah start oren tp x pekat..
ekor mmg oren dah..

Saya bagi makan cengkerik, seluang dan seminggu sekali bagi lipan..
lipan 2.50 sekor..kedai cina bgtau lipan membantu naik color banjar

betul tak tu Wallahualam..hihi
antar la gambar terkini cik banjar kita..hihi
nak tgk..
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Thu Mar 20, 2014 8:40 pm

Burnaro80 wrote:
Bro Taro..
Dulu2 saya bela banjar..

tkat paling besar dia dah 13-14 inci..
waktu tu sisik dah start oren tp x pekat..
ekor mmg oren dah..

Saya bagi makan cengkerik, seluang dan seminggu sekali bagi lipan..
lipan 2.50 sekor..kedai cina bgtau lipan membantu naik color banjar

betul tak tu Wallahualam..hihi
antar la gambar terkini cik banjar kita..hihi
nak tgk..

wah.. sisik dia kua kaler oren ke?
ade contoh gambar x sisik tu
ntah2 aro bro burn tu trlebih gen CR kot..hoho
stakat ni aro sy 10'' sisik dah mula timbul
ring tu mmg xde lah..hehe
tp sisik level tgh yg ade bintik2 tu xtimbul lg
atas kaler biru dan bawah dah timbul2 skit
atas level 4 sisik dia mmg penuh shine biru2
mungkin sbb background.tmpt lain xde langsung..
ekor stil merah2..hujung2 ade kaler2 pucat skit..
Back to top Go down
View user profile
Burnaro80



Posts : 103
Join date : 16/03/2014
Location : Puncak Jalil

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Thu Mar 20, 2014 8:49 pm

Alahai Bro Taro..gambar tu nak kena carik dalam thumbdrive lah pulak..
Sebab saya bela banjar tu tahun 2009 yg lepas..

Tapi tips yg lfs bagi, background tu mesti hitam atau biru
sbb katanya banjar nak cantik mesti base color pekat
saya pakai black water, vitamin aroo (brand kalau x silap)
and bagi lipan seminggu sekali..

ekor saya masa beli memang merah
bila besar tukar pink, pastu tukar kuning-kuning oren..
last masa saya letak kat lfs dia dah 13-14 inci
mmg oren dia naik betul..

tp saya x jarang2 miss bagi lipan seminggu sekali ikut tips..
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Thu Mar 20, 2014 10:01 pm

owh..pkai azoo vitamin ngn dark water ye..
nnt nk try diet MP ngn lipan sminggu skali lah
ok x pkai lampu T4 putih 28watt
kalau mula2 buka dia ok
tp lama2 dia suka main lompat2 plk..npe ye?
nnt nk try pkai lampu kaler biru plk lah..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Fri Mar 21, 2014 11:07 am

Shocked pergh.... tggi betul shine tu bro... dah nak cecah level 6 dah tu, hehe... cun ni bro...

pasal banjar tu, ada gak yg ekor kemerah2an sampai besar bro, aku pernah tengok (lupe lak kat page mane), tp tak la macam ekor red, hehe  Razz 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Sat Mar 22, 2014 7:33 pm

Blanja bidio ckit pagi ni...

Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Mon Mar 24, 2014 12:01 am

Sad alaaa, aku bab bidio ni kureng cket, sbb kat ofis ni tak leh tengok video la...
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Mon Mar 24, 2014 3:40 am

lawa lan...ikan baru ni????kecik lagi....hehheh
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Mon Mar 24, 2014 10:11 pm

sama lah opis aku ni..
nk tgk bideo abe larn ni slow je.. aduss
tp mmg trbaik mg bro ni..
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Tue Mar 25, 2014 12:48 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Sad alaaa, aku bab bidio ni kureng cket, sbb kat ofis ni tak leh tengok video la...

takpe...bagi no wsap...aku send bidio..hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Tue Mar 25, 2014 12:49 am

tomkk wrote:
lawa lan...ikan baru ni????kecik lagi....hehheh

yup mie...kecik lagi...br amik bln 1 baru ni....
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Tue Mar 25, 2014 12:50 am

Taro151213 wrote:
sama lah opis aku ni..
nk tgk bideo abe larn ni slow je.. aduss
tp mmg trbaik mg bro ni..

ikutkan seller sbg Hb spesel je....kalo dpt lebih alhamdulillah...nak gak tgk potensi dia....
esok tinggal 5 ari...hehhehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Tue Mar 25, 2014 5:40 pm

Very Happy hehe, wassap pun aku takde bro... hp cikai je,
Back to top Go down
View user profile
taro151213



Posts : 317
Join date : 16/12/2013
Location : Rawang > Sg. Buloh > Damansara > Petaling Jaya > Shah Alam

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Tue Mar 25, 2014 7:07 pm

xpe2..anggap je shb
klu brnasib baik dpt mg..hoho
klu xnk anta sini..haha
 lol! 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Mon Mar 31, 2014 12:28 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, wassap pun aku takde bro... hp cikai je,

tak dapek den nak nolong...
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Mon Mar 31, 2014 12:29 am

Taro151213 wrote:
xpe2..anggap je shb
klu brnasib baik dpt mg..hoho
klu xnk anta sini..haha
 lol! 

bawak plastik bro...ok je....poket kena ada isi skali ter...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Mon Mar 31, 2014 9:46 am

Very Happy haha, takyah tolong bro... tggu aku beli hp tercanggih nanti, selalu la aku hapdet gambo aro, hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Wed Apr 02, 2014 2:22 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy haha, takyah tolong bro... tggu aku beli hp tercanggih nanti, selalu la aku hapdet gambo aro, hehe

mantop2...sila2...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Wed Apr 02, 2014 10:03 am

Very Happy tiap bulan keluaran baru, tak tau nak beli ape dah bro...lagi baik aku tambah koleksi aro, haha  lol! 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Wed Apr 02, 2014 10:37 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy tiap bulan keluaran baru, tak tau nak beli ape dah bro...lagi baik aku tambah koleksi aro, haha  lol! 

lenovo le murah skang....takde ralat sgt bile kuo keluaran baru...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Fri Apr 04, 2014 8:44 am

scratch ye la, kawan sama keje aku pun dh pakai lenovo skang ni...
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Sun Jun 01, 2014 9:52 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Sad alaaa, aku bab bidio ni kureng cket, sbb kat ofis ni tak leh tengok video la...

ni aku update gambar laks..bkn bidio..heheh stakat 1/06/2014

ni  masa bulan 1






ni skang bln 6












Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Mon Jun 02, 2014 1:24 am

Shocked uiiiii, dah nak cross tu bro, hehe. cun betul la...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Share baby HB...teman pengganti   Today at 5:16 pm

Back to top Go down
 
Share baby HB...teman pengganti
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: