Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Mgbb f2 pak andak

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Mgbb f2 pak andak   Wed Dec 18, 2013 5:29 pm

Ikan kolam pak andak..
Stock limited..
Harga rm500
Saiz 4 inch ++
Lokasi puchong
Penghantaran seluruh malaysia
0125171007


Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Dec 18, 2013 5:33 pm

tolong larrr jgn racun aku....
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Dec 18, 2013 5:36 pm

mana ada racun.....meh dtg umah tgk...heheh 2 kali bayar pun boleh...hehehe
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Dec 18, 2013 5:45 pm

sebab tu aku xnk g umah ko...
kt dlm forum kene racun...
kt umah lg kuat racun...hahaha
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Dec 18, 2013 5:46 pm

asheed wrote:
sebab tu aku xnk g umah ko...
kt dlm forum kene racun...
kt umah lg kuat racun...hahaha

hahahah..sbb tu jumpa pun kt luar ja kan....heheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Dec 18, 2013 6:14 pm

kodok wrote:
asheed wrote:
sebab tu aku xnk g umah ko...
kt dlm forum kene racun...
kt umah lg kuat racun...hahaha

hahahah..sbb tu jumpa pun kt luar ja kan....heheh
yup btol2...
nanti2 aku dtg larrr lepak2...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Thu Dec 19, 2013 1:01 am

Very Happy wahhhh, siap bagi 2 kali bayar lagi, ini racun aa, boleh kasi racun dinasaur ooo, haha... lol! 

apa lg bro asheed, angkat lah, hehe  Razz 
Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Thu Dec 19, 2013 5:18 am

Asheed collection dah byk tu...heheh
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Thu Dec 19, 2013 5:58 am

Ari tu 09/12/2013 sdh ambik seko test tengok mcm mana. Pertumbuhan setakat ni memuaskan. Saiz 4 inch sudah kuar kaler biru kt baris 3 & 4. Kawasan baris 2 & 3 insang dh kuar kuning jugak sikit. Menurut en. kodok kalau tak jd boleh return ikan yg kita beli dari dia....
*note: gambo ambik guna camera iphone. Jd kualiti gambo x lah secantik dslr

Back to top Go down
View user profile
kodok



Posts : 1273
Join date : 08/07/2012
Age : 35
Location : Bandar Kinrara

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Thu Dec 19, 2013 6:07 am

radzi wrote:
Ari tu 09/12/2013 sdh ambik seko test tengok mcm mana. Pertumbuhan setakat ni memuaskan. Saiz 4 inch sudah kuar kaler biru kt baris 3 & 4. Kawasan baris 2 & 3 insang dh kuar kuning jugak sikit. Menurut en. kodok kalau tak jd boleh return ikan yg kita beli dari dia....
*note: gambo ambik guna camera iphone. Jd kualiti gambo x lah secantik dslr


Yup...tu jaminan saya...thanks for support...
Back to top Go down
View user profile http://aro-culture.blogspot.com/
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Thu Dec 19, 2013 4:45 pm

kodok wrote:
Asheed collection dah byk tu...heheh
aku xnk ckp pape...
tu sume racun tuh...
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Sat Dec 21, 2013 3:31 am

mcm ni bukan racun...madu nii...heheheh
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Sat Dec 21, 2013 9:01 am

hehehe, byk koleksi, tp tgh kurgkan... nak tambah stok baru lah tu bro...
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Sat Dec 21, 2013 11:10 pm

asheed wrote:
kodok wrote:
Asheed collection dah byk tu...heheh
aku xnk ckp pape...
tu sume racun tuh...

kuat dos racun ni..hehehe
Back to top Go down
View user profile
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Sat Aug 23, 2014 9:01 pm

Update:

Tarikh beli: 09/12/2013
Terkini: 24/08/14

Ini ikan ke-7 aku bela aro dr thn 2013 - 2014
Utk kategori purebred f2 ini ialah ikan ke-2 aku.
Ikan f1 blum lg. Ble jd x kot sbb x de beza sgt rupa dia dgn f2 & f3.

Progress
Ikan ni langsung x tanning. Smpai rumah terus masuk akua hitam.
Kebetulan lampu akua rosak pulak lps tu. Malas nk bli lampu br. Nasib la..
Sbb tu pertumbuhan begitu lambat sekali utk ikan ni.
Sikarang br nk blaja naik kale leve 5..
Sorry x dpt ambik gamba full: ikan x reti duduk diam & camera pulak pakai telefon sj.
Bole la....

" />

" />
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Tue Aug 26, 2014 2:51 am

scratch camner ek perbezaan antara f1 f2 ni bro?
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Tue Aug 26, 2014 6:48 am

Kalau boleh terangkan skali f0,f1,f2dan f3... Ade ke f4?
Back to top Go down
View user profile
k321



Posts : 187
Join date : 24/10/2012

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Tue Aug 26, 2014 11:56 am

F0 = induk liar
F1 = anak F0
F2 = anak F1
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Tue Aug 26, 2014 7:40 pm

ada, f4 tu cerita korea ada, cerita jepun pun ada bro, hahahaha lol!

f3 ngan f4 ni org tak ambik kira sangat bro...

org ambik sampai f2 je..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Tue Aug 26, 2014 7:40 pm

k321 wrote:
F0 = induk liar
F1 = anak F0
F2 = anak F1

yg ni aku tau bro... yg aku tak tau perbezaan nya bro, base terang ke, base pudar ke...
Back to top Go down
View user profile
radzi



Posts : 40
Join date : 11/06/2013

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Aug 27, 2014 12:46 am

Berdasarkan apa yg aku tgk la, asalkan ikan tu purebred dia x ada beza dari segi rupa f1 atau f2.
Dia akan ikut rupa atuk nenek moyang dia. Base kaler atau rim pun sama jer. Macam orng jgk dlm
satu2 family tu ada yang cantik ada yang buruk sikit. Ada yang kulit cerah ada yang gelap.
Ada yang tinggi, ada yang ketot.

Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Aug 27, 2014 7:14 am

Dapat info sikit pasal f ni lol..
http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/2012/08/apakah-itu-kategori-f-untuk-arowana.html
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Aug 27, 2014 5:56 pm

radzi wrote:
Berdasarkan apa yg aku tgk la, asalkan ikan tu purebred dia x ada beza dari segi rupa f1 atau f2.
Dia akan ikut rupa atuk nenek moyang dia. Base kaler atau rim pun sama jer. Macam orng jgk dlm
satu2 family tu ada yang cantik ada yang buruk sikit. Ada yang kulit cerah ada yang gelap.
Ada yang tinggi, ada yang ketot.


hehe, kalau ikutkan logik mmg camtu la kan, hehe, tp org cakap F1 ni base dia pekat.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Wed Aug 27, 2014 6:00 pm

Vols wrote:
Dapat info sikit pasal f ni lol..
http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/2012/08/apakah-itu-kategori-f-untuk-arowana.html

hehe, camtu la F series bro, tp org tak sampai f3 bro, org buat sampai f2 je, hehe Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Mgbb f2 pak andak   Today at 3:13 pm

Back to top Go down
 
Mgbb f2 pak andak
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: