Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
appiss

avatar

Posts : 45
Join date : 10/07/2013
Age : 36
Location : 17/10/1980

PostSubject: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Sun Nov 17, 2013 6:30 pm

Hari tu masa buat wc time nak letak anticlorin(Nutrafin) aku tengok dia dah agak jauh sekali nak tuang jer.. si Pearl ni bleh timbul terus aku terjirus anticlorin kat kepala dia... terus menggelupur sampai terlanggar-langgar cermin.. cuak kejap aku... Sad 

tak nak naik permukaan air... 3 hari tak nak makan, dia buat derrkkk jer.... aku try beli udang kat pasar buang kulit lepas tu aku campak pun tak nak makan aku tengok semua benda dia langgar cermin, filter,.. lepas langgar baru dia pusing balik.. aku dah rasa macam buta jer dia nih tapi mata ok bergerak2... last2 try suap.. bila udang kena kat  mulut dia baru nak makan... dua minggu makan ber suap.. Tapi alhamdulillah makain lama makin pulih berenang pun takder sampai terlanggar cermin baru nak pusing... makan pun dah ok campak pallet.. baru lepak kat permukaan makan.. huhuhu lega2 ingat dah buta dah...


" />

4 bulan sejak aku ambik dia..panjang dalam 8 inch

Back to top Go down
View user profile http://akuhidup.wordpress.com
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Sun Nov 17, 2013 11:59 pm

Shocked uih?? bahay jugak antichlorin ni yer?
Back to top Go down
View user profile
orca_paus

avatar

Posts : 108
Join date : 20/08/2013

PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Mon Nov 18, 2013 2:01 am

salam..
dari pengamatan sy..aro klu dari gelap kita bkak lampu dia akan mcm rabun cket..yg sy da cube le..try bg mkn dlm cahaya yg samar..dia mcm susah nk bajet ktne umpan tu..hurmmm...itu yg sy tgk le..sori le klu salah..
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Mon Nov 18, 2013 2:03 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Shocked uih?? bahay jugak antichlorin ni yer?
pengalaman yang mahal
Back to top Go down
View user profile
appiss

avatar

Posts : 45
Join date : 10/07/2013
Age : 36
Location : 17/10/1980

PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Mon Nov 18, 2013 7:05 pm

sejak tu segala benda ubat atau anti chlorine aku campur sikit dengan air dalam tank dulu baru aku tuang dalam tank ikan... Razz 
Back to top Go down
View user profile http://akuhidup.wordpress.com
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Mon Nov 18, 2013 9:35 pm

hehe, mau nyer tak mhl bro... pengalaman beratus ribu tu, nasib baik tak kehilangan...
Back to top Go down
View user profile
aro2011

avatar

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Thu Nov 21, 2013 2:04 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
hehe, mau nyer tak mhl bro... pengalaman beratus ribu tu, nasib baik tak kehilangan...
itule...bkn sng....pengalaman akan digunakan sampai bila2..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

avatar

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   Thu Nov 21, 2013 8:40 am

Razz hehehe, tq bro apiss, sbb kongsi pengalaman ni... aku pun tak tau psl bhy antichlorine ni, kalau bro tak cter kat sini ritu... study satu pengetahuan baharu..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin   

Back to top Go down
 
my pearl rabun 2 minggu tersimbah anticlorin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: