Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 my baby super highback..

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: my baby super highback..   Sun May 01, 2011 10:33 am

Salam…Sy bru lg dlm bdang aro ni…nk mntak pndapt admin & pakar-pakar aro kt cni ttg aro y bru sbulan sy bela ni..shb..7 inci.. Very Happy Very Happy


Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: my baby super highback..   Sun May 01, 2011 5:15 pm

Welcome to the club bro....beli kat mana aro ni bro?mg owner dia claim shb ke?
Back to top Go down
View user profile
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: my baby super highback..   Sun May 01, 2011 5:38 pm

Sy bli kt mudah..yup, owner claim shb..Nape bro?bkan shb ke? Question Question
Back to top Go down
View user profile
kyo82
Admin
avatar

Posts : 812
Join date : 09/07/2010

PostSubject: Re: my baby super highback..   Sun May 01, 2011 5:45 pm

cekodok wrote:
Sy bli kt mudah..yup, owner claim shb..Nape bro?bkan shb ke? Question Question

Hmmmm..sisik 5 baru nak naik ke?gambar xclear sgtla bro...berapa harga ikan ni bro?
Back to top Go down
View user profile
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Re: my baby super highback..   Sun May 01, 2011 6:18 pm

Bab naik sisik 5 ni sy mmg x tau…x reti nk tgk…cane nak tgk?ambk gmbr gn hp je..hrga rm650…berbaloi ke? Surprised
Back to top Go down
View user profile
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: upload gmbar br..   Sun May 01, 2011 9:13 pm

Sy upload gmbar br..hrp lbih clear drp sblm ni..so, cane pndpt fan aro smua? Smile Smile


Back to top Go down
View user profile
NADEEN

avatar

Posts : 177
Join date : 24/04/2011
Age : 33
Location : Kuala Lumpur

PostSubject: Re: my baby super highback..   Mon May 02, 2011 2:24 am

uit cekodok???ni aku rse bukan super HB ni??
tgk pd pic..mcm MG??
cuma kaler ko x naik CU lg...
tggu sebulan lg...tp nmpk cam ikan ko ni sakit je??
Back to top Go down
View user profile http://bumiemasaquaculture.blogspot.com/
Si Ikang

avatar

Posts : 115
Join date : 19/02/2010
Location : Marang, Terengganu

PostSubject: Re: my baby super highback..   Mon May 02, 2011 6:47 am

Kalo ikut pengamatan aku la, tu mcm HB bukan SHB. Walaupun masih kecil, tp kalo la SHB mmg dh nampak shining sisik. Lagipun harga mcm tu menguatkan lagi hujah aku ini. Kalo MG mcm jauh sangat je...
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin
avatar

Posts : 718
Join date : 07/08/2009
Age : 34
Location : Bukit Merah

PostSubject: Re: my baby super highback..   Mon May 02, 2011 8:48 am

ikan ni mcm ikan aku je, sisik level 4 penuh, level 5 tak kena langsung
saya yakin ni jenis HB biasa Very Happy
chu memang takkan naik
Back to top Go down
View user profile http://arowana.yolasite.com
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: my baby super highback..   Mon May 02, 2011 9:02 am

bg aku la kn..HBB ke HBQ ke SHB ke ttp sama je..HB jgk..cuma harga brbeza..ok dah tu ko beli ngan harga n besar camtu..cuma rugi skit je..klu ko beli dlm 4-5 inch dpt la lg murah..4 inch nk ke 7 inch skjp je..ape2 pn ko layan je ikan ko..


Last edited by gabanzshah on Mon May 02, 2011 9:44 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my baby super highback..   Mon May 02, 2011 9:05 am

hang tak kena tipu dari segi RM......mmg betullah nilai duit dan jns ikan yg hang dpt..kalau RM 650.00 mmg hrga HB biasa...dan hang dpt pun mmg HB biasa.....cuma hang kena tipu....dgn penjual tu...spatutnya dia kata tu HB Biasa bukan Super HB....MG?mmg jauh sekali....
Back to top Go down
View user profile
senecavkb1



Posts : 154
Join date : 06/04/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: my baby super highback..   Mon May 02, 2011 9:07 am

Admin wrote:
ikan ni mcm ikan aku je, sisik level 4 penuh, level 5 tak kena langsung
saya yakin ni jenis HB biasa Very Happy
chu memang takkan naik

Salam....

Maaf cekodok...aku menumpang kat sini...nak update gambar aro ambo...

SHB ke HB ke tak tau arr...masa beli aritu katanya SHB....

Dok tengah sedeh sangat sekarang neh....takut2 terpaksa kena jual aro ambo ni... Crying or Very sad Crying or Very sad

Kalau mmg takde sumber lain nak dpt duit....mmg terpaksa laa....urusan pelajaran anak ambo....

Mudah2an dpt godek dr sumber lain arr...tp kalau tak dapat jugak mmg kena redho je laa...tadi dah call sham kb...pesan kot2 ade member dia atau sesapa yg nak beli aro.... Crying or Very sad ...waaarrrrggghhhhhh....tension aaarrrrr....

THx...

[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: my baby super highback..   Mon May 02, 2011 11:36 pm

cuba korang tgk ikan ni plak..rasa2nya apa ekk..hehe..ni ikan tanning..bro nadeen agak2 ni bleh jd MG x?




Last edited by gabanzshah on Tue May 03, 2011 2:02 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my baby super highback..   Tue May 03, 2011 1:20 am

gabanzshah wrote:
cuba korang tgk ikan ni plak..rasa2nya apa ekk..hehe..ni ikan tanning..



Kesian...kesian...sampai sakit kulit ikan nie kena tanning...........
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my baby super highback..   Tue May 03, 2011 1:22 am

senecavkb1 wrote:
Admin wrote:
ikan ni mcm ikan aku je, sisik level 4 penuh, level 5 tak kena langsung
saya yakin ni jenis HB biasa Very Happy
chu memang takkan naik

Salam....

Maaf cekodok...aku menumpang kat sini...nak update gambar aro ambo...

SHB ke HB ke tak tau arr...masa beli aritu katanya SHB....

Dok tengah sedeh sangat sekarang neh....takut2 terpaksa kena jual aro ambo ni... Crying or Very sad Crying or Very sad

Kalau mmg takde sumber lain nak dpt duit....mmg terpaksa laa....urusan pelajaran anak ambo....

Mudah2an dpt godek dr sumber lain arr...tp kalau tak dapat jugak mmg kena redho je laa...tadi dah call sham kb...pesan kot2 ade member dia atau sesapa yg nak beli aro.... Crying or Very sad ...waaarrrrggghhhhhh....tension aaarrrrr....

THx...

kalau aku pggl SHB jns nie...

[img][/img]
Back to top Go down
View user profile
miang
Admin


Posts : 1150
Join date : 11/12/2010

PostSubject: Re: my baby super highback..   Tue May 03, 2011 1:23 am

senecavkb1 wrote:
Admin wrote:
ikan ni mcm ikan aku je, sisik level 4 penuh, level 5 tak kena langsung
saya yakin ni jenis HB biasa Very Happy
chu memang takkan naik

Salam....

Maaf cekodok...aku menumpang kat sini...nak update gambar aro ambo...

SHB ke HB ke tak tau arr...masa beli aritu katanya SHB....

Dok tengah sedeh sangat sekarang neh....takut2 terpaksa kena jual aro ambo ni... Crying or Very sad Crying or Very sad

Kalau mmg takde sumber lain nak dpt duit....mmg terpaksa laa....urusan pelajaran anak ambo....

Mudah2an dpt godek dr sumber lain arr...tp kalau tak dapat jugak mmg kena redho je laa...tadi dah call sham kb...pesan kot2 ade member dia atau sesapa yg nak beli aro.... Crying or Very sad ...waaarrrrggghhhhhh....tension aaarrrrr....

THx...

[img][/img]




kalau aku pggl SHB jns nie...
Back to top Go down
View user profile
gabanzshah

avatar

Posts : 682
Join date : 07/01/2011

PostSubject: Re: my baby super highback..   Tue May 03, 2011 1:33 am

ermm..kesian kt ikan tu..so dh dpt teka ikan apa?
Back to top Go down
View user profile
cekodok



Posts : 77
Join date : 01/05/2011

PostSubject: Terima kasih   Tue May 03, 2011 10:40 am

Terima kasih byk2 bro sekalian ats pndpt y dberikan..pape pn sy layan je dlu aro ni… Smile Smile Smile

senecavkb1 ; sabo je bro…dlm ape2 hal, y pnting family first..
Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Ahmad

avatar

Posts : 14
Join date : 16/07/2011
Age : 31
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: my baby super highback..   Thu Jul 21, 2011 8:19 pm

to Bro senecavkb1 Very Happy ,

pilu dengar cite hang tu..harap2 semuanya ok n family comes first,rase rase nye ikan hang tu kalo aku panggil SHB je Very Happy
Back to top Go down
View user profile
faiz



Posts : 28
Join date : 15/07/2011
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: my baby super highback..   Fri Jul 22, 2011 12:24 pm

salam cekodok

ikan hang tu berpatutan ngan apa yang hang bayaq tapi dia memang bukan superhb
itu hanya hb atau rtg saja... Level scale takat tu dah mati ..akan pecah sikit lagi bila dia tua

tapiii jgn risau dari segi pengalaman aku... Ikan hang coulor dia terang n cantik biru pun kuat
tak semestinya semua super hb cantik ada yang pucat ada yang sememeh... So hang layan je ikan ko tu cun tu
nanti dia besar skit br stedy

kesimpulan kpd sekodok atau hampa semua nak cari super hb yang cun mcm amad punya tu kasi roger saja aku hahah
promote lak .......
Back to top Go down
View user profile
faiz



Posts : 28
Join date : 15/07/2011
Age : 30
Location : Shah Alam

PostSubject: Re: my baby super highback..   Fri Jul 22, 2011 12:30 pm

to senekav

Salam bro dun wory ini time mungkin ikan tu akan pergi tapi dia tlg buat satu perkara yang baik

akan datang mucul nya seekor lagi yang mungkin lagi cun dari ni mana hang tau..btui dok?

Insyaallah...satu pergi 10 mari tau ala ong maaaa ini ikan

ikan hang btui sph yang jenis kuning oren skit yang ni pun lawa lama tak nampak mcm ni dlm market skrg

salam

kesimpulan nanti kot mau cari sph yang cun kasi roger hahaha
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: my baby super highback..   

Back to top Go down
 
my baby super highback..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: