Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Beli arowana murah

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:28 pm

salam, pren... dah jumpa ke ikan yg di cari? Laughing  saya ada 3 ekor ikan dari Hj lie (Yang Gila Tu) nak let go.
saya beli katanya CR tapi.... tah color apa tah, ikan sihat & aktif. beli dulu 3 inch & sekarang dah 6-7 inch..
so klu ada sesiapa yg berminat nak belajar2 bela aro tu boleh la wassap / sms saya. bob - 0133056533





Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:31 pm

Shocked  CR? cam banjar jer bro?
Back to top Go down
View user profile
asheed



Posts : 929
Join date : 27/08/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:34 pm

bob-aro wrote:
salam, pren... dah jumpa ke ikan yg di cari? Laughing  saya ada 3 ekor ikan dari Hj lie (Yang Gila Tu) nak let go.
saya beli katanya CR tapi.... tah color apa tah, ikan sihat & aktif. beli dulu 3 inch & sekarang dah 6-7 inch..
so klu ada sesiapa yg berminat nak belajar2 bela aro tu boleh la wassap / sms saya. bob - 0133056533
bole tau harga amik dr hj liepas bape x??
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:38 pm

bro nie banjar.. ladam kuda tu..roger2 harga beli.. admin tolong buat sticky note kat forum pasal haji lie nie..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:40 pm

Evil or Very Mad  mmg tak boleh pakai lah lie ni... tp mmg betul lah, ms kecik takder beza kan?
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:47 pm

dulu pernah aku post perbezaan sr/cr dgn banjar.. time kecik mmg susah nak tgk sekali imbas.. kena tgk detail.. kena korek2 skit la dlm forum..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:49 pm

hehe, aku pernah baca post bro tu... Razz , hehe, kalau betul2 kecik tak tau lah, tp kalau dh besar ni mmg dah nampak kebanjaran nyer, hehe What a Face 
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:53 pm

tau xpe.. tapi saya post ni bukan apa... saya nak letgo je...
dah penuh dalm aquarium saya ni... huhuhuu... depa ni dah pandai makan udang.
masa ambil dalam 3 inch RM 450.00... tapi saya nak tolak murah2 je...
so klu ada sape2 yg berminat nak berkenalan ngn arowana boleh la cuba bela yg ni ok...Sad Sad Sad 
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:55 pm

saiz dalam 6-7-8 inch lebih kurang la..
makan semua bedal, udang pasar pun depa sebat..
sihat & aktif juga... tengok badan la... mmg bulat..Very Happy Very Happy 
so klu ada yg berminat bgtau ok... Sad 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:56 pm

Very Happy  hehe, jgn sdey bro, insyaAllah ade lah yg berkenan nanti tu....
mkn udang pasar ke bro?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:57 pm

bob-aro wrote:
saiz dalam 6-7-8 inch lebih kurang la..
makan semua bedal, udang pasar pun depa sebat..
sihat & aktif juga... tengok badan la... mmg bulat..Very Happy Very Happy 
so klu ada yg berminat bgtau ok... Sad 
tengok mmg tau sihat ni bro, hehe.... comm bro?
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:59 pm

yup... tapi depa rajin gadup... elok se minggu... lg 2 minggu koyak lagi...Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Mon Nov 11, 2013 11:59 pm

dah ada penawar sekor utuk depa 3 ekor ni...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 12:06 am

haha molek tu.. cuba letak harga sini tgk ada orang berkenan.. ckp je orang malu2.. takpun.. g buat bid kat fb tu.. makin ramai lak orang buat bid tiru style aku ke noh haha.. tp bid aku asyik tak berjaya..
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 12:12 am

ni la penawar hati untuk 3 ekor tu...Very Happy Very Happy Very Happy 

Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 12:59 am

perh merah btul.. sr ke nie.. sorry newbie
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 2:36 am

tah... tuan tu kt SR tapi jual kira CR je... tah
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 3:24 am

ikan lain dr yang lain.. beli kat sape nie..
Back to top Go down
View user profile
tomkk



Posts : 334
Join date : 16/10/2012
Location : kuala kangsar

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 5:48 am

perghhh...beli sebagai sr ke???
ikan sah2 banjar je...sabar la bro..bro beli 3ekor dr hj lie smua jd banjar???
aduh...cilakak sungguh la lie niii...
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 6:15 am

zerol : ikan yg mana?...
tomkk : nk buat mcmna dh nasib badan... xpe la dh besau pun depa tu... cuma nk carikan depa tuan baru je klu ada...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 9:20 am

Ikan merah/oren semacam nie.. beli sebagai apa.. den x pernah tgk tu yg teruja skit
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 4:17 pm

Very Happy kene lampu ni kan? sbb tu nampak oren ni, hehe
Back to top Go down
View user profile
bob-aro



Posts : 79
Join date : 06/06/2013
Age : 34
Location : Kg. Subang

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 8:04 pm

dia mmg color tu la... body mmg merah2 sikit... tah la, masa beli tu org tu kata SR tapi dia kira CR coz certificate xambl dr owner sblm tu... ms beli dlm 4-5 inch n skrg dlm 7-8 inch dh kut...Very Happy  cun ke?...
Back to top Go down
View user profile
zerol86



Posts : 1384
Join date : 01/05/2012

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Tue Nov 12, 2013 10:35 pm

macam cantik je macam comel je macam pelik je macam rare je.. sorry newbie skit bab red nie..
Back to top Go down
View user profile
ikan_akeem



Posts : 867
Join date : 28/09/2010

PostSubject: Re: Beli arowana murah   Wed Nov 13, 2013 2:48 am

bob-aro wrote:
dia mmg color tu la... body mmg merah2 sikit... tah la, masa beli tu org tu kata SR tapi dia kira CR coz certificate xambl dr owner sblm tu... ms beli dlm 4-5 inch n skrg dlm 7-8 inch dh kut...Very Happy  cun ke?...
ikan ni memang rare dlm batch dia..batch ni dia sekor x lepas eksport..masa amik pun memang dia nampak orange merah. tapi berani amik sebab pipi, fin n lips merah red aro..

bro bob..ikan2 yg lain tu memang dah konfem banjar red tu.Mad 
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Beli arowana murah   Today at 5:27 am

Back to top Go down
 
Beli arowana murah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: Jual Beli ikan arowana-
Jump to: