Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

like atau dislike? hehe, kalau dislike, beri nasihat anda..
i likee...
100%
 100% [ 18 ]
erm, dislike, kureng bro...
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 18
 

AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 4:44 am

Very Happy hehe, takde la byk, 3 ekor je bro...

1-MGBB - dah setahun.

2-Indonesian Tiger- baru beli tahun ni jugak, bulan 5 kot.

3-Arowana liar- jenis tak tau bro, hehe  Razz 
Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 9:06 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy ini la f0 tu bro, tp jenis tak tau la...  scratch 
Klu ikutkan pengalaman aku yg xsberapa ikan ni mcm jenis gold.tp mana pulak dtg ikan gold kt sg sarawak ni.takpa lan ko bela la dulu tgk nk jd apa.kita tunggu otai komen plak.
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 5:21 pm

lol! haha, tak tau bro, tp aku nak cakap green pun susah, sbb kepala green kebanyakan nya bullet head...

tu yg skang ni tgh tanning nak tengok camner perkembangan bro... sbb aku nampak ring sampai lvl 5, halus sangat... scratch 

byk 'kalau' dalam fikiran ni, haha,  Laughing  aro wild ni mmg buat kita tertanya2 la...  study 
Back to top Go down
View user profile
Kunka



Posts : 88
Join date : 04/05/2014
Age : 28
Location : Jalan Teratai 14

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 11:29 pm

Mu mancing pkai umpan pe dpat si spoon tu lan? Kuih rye eh. Hehe
Tigerfish beso camtu bpe taun bela eh agak2 nya..
Xgeget tgn ke tgerfish tu? ;D
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 11, 2014 9:41 am

Kunka wrote:
Mu mancing pkai umpan pe dpat si spoon tu lan? Kuih rye eh. Hehe
Tigerfish beso camtu bpe taun bela eh agak2 nya..
Xgeget tgn ke tgerfish tu? ;D

 Very Happy hehe, bukan aku yg dapat ni bro, aku beli dr kawan aku, dia yg dapat, kat kawasan hulu sungai Oya, kat daerah Dalat sarawak ni bro...

tiger tu tak gigit bro, ok jer, manja2 ada la, haha  lol! 

Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 11, 2014 10:11 am

Wahhabi!!! Bestnye dapat aro f0 brp beli?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 11, 2014 10:13 am

Very Happy sekor je bro...
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 11, 2014 10:16 am

Harga dia Basketball 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 11, 2014 10:30 am

Very Happy hahaha, harga, sori bro... harga rm 250 je bro... Razz 
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 11, 2014 10:37 am

Semoga dapat baka baik bro Very Happy 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Aug 11, 2014 10:47 am

Very Happy hehe. insyaAllah bro... kalau dpt, alhamdulillah, kalau tak dapat, masih wild jugak kan? hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Aug 13, 2014 9:49 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe. insyaAllah bro... kalau dpt, alhamdulillah, kalau tak dapat, masih wild jugak kan? hehe

betul dah...bukan semua org berkesempatan...ko sauk ke ngail?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Thu Aug 14, 2014 12:23 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe. insyaAllah bro... kalau dpt, alhamdulillah, kalau tak dapat, masih wild jugak kan? hehe

betul dah...bukan semua org berkesempatan...ko sauk ke ngail?

 scratch sauk kot bro, kawan aku yg tgkp... aku ni duk kat Bintulu, 3jam lebih jugak la nak gi Dalat tu...
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Aug 19, 2014 10:45 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe. insyaAllah bro... kalau dpt, alhamdulillah, kalau tak dapat, masih wild jugak kan? hehe

betul dah...bukan semua org berkesempatan...ko sauk ke ngail?

 scratch sauk kot bro, kawan aku yg tgkp... aku ni duk kat Bintulu, 3jam lebih jugak la nak gi Dalat tu...

update2 hehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Aug 20, 2014 1:09 am

Very Happy blum dpt update bro, tggu la beberapa bulan lagi, hahaha, skang ni tgh bertapa dalam WT..  Twisted Evil 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Aug 20, 2014 8:54 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy blum dpt update bro, tggu la beberapa bulan lagi, hahaha, skang ni tgh bertapa dalam WT..  Twisted Evil 

kena masuk gambar hok clear dulu...br dpt tgk perubahan dia 2,3 bulan nanti..hhehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Thu Aug 21, 2014 5:16 pm

Very Happy hehe, yg tu la plg clear bro. air hijau je manjang, sbb aku letak air sikit je, hehe  lol! 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 22, 2014 8:44 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, yg tu la plg clear bro. air hijau je manjang, sbb aku letak air sikit je, hehe  lol! 

tukar abis terus air..hehehhe wak cam amik ikan baru..hehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Aug 23, 2014 4:43 pm

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, yg tu la plg clear bro. air hijau je manjang, sbb aku letak air sikit je, hehe  lol! 

tukar abis terus air..hehehhe wak cam amik ikan baru..hehehe

huiiiiii, naye bro, tak ndak aku, hahaha  No 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Aug 24, 2014 7:02 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, yg tu la plg clear bro. air hijau je manjang, sbb aku letak air sikit je, hehe  lol! 

tukar abis terus air..hehehhe wak cam amik ikan baru..hehehe

huiiiiii, naye bro, tak ndak aku, hahaha  No 

hahhaha ileks brother brother ileks...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Aug 26, 2014 2:57 am

Very Happy hehe, tgh rilek ni bro, kalau tak aku dh buat dh..
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Sep 02, 2014 10:46 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, tgh rilek ni bro, kalau tak aku dh buat dh..

hehehhe kerap ckit tkr air pun ok kot..lambat ckit naik ijau...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Sep 03, 2014 12:19 am

aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, tgh rilek ni bro, kalau tak aku dh buat dh..

hehehhe kerap ckit tkr air pun ok kot..lambat ckit naik ijau...

dah kerap dah aku tukar air tu bro, 2 hari sekali.... Razz

aritu aku cuci air, aku nampak gold dust kat sisik pertama kat belakang kepala aro aku tu, hehe, cam cun jer... Twisted Evil
Back to top Go down
View user profile
Vols



Posts : 298
Join date : 09/06/2014

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Wed Sep 03, 2014 4:39 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, tgh rilek ni bro, kalau tak aku dh buat dh..

hehehhe kerap ckit tkr air pun ok kot..lambat ckit naik ijau...

dah kerap dah aku tukar air tu bro, 2 hari sekali.... Razz

aritu aku cuci air, aku nampak gold dust kat sisik pertama kat belakang kepala aro aku tu, hehe, cam cun jer... Twisted Evil
Uishh... Shocked
Amik la selfie dia cheers
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Thu Sep 04, 2014 9:26 am

Vols wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
aro2011 wrote:
^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy hehe, tgh rilek ni bro, kalau tak aku dh buat dh..

hehehhe kerap ckit tkr air pun ok kot..lambat ckit naik ijau...

dah kerap dah aku tukar air tu bro, 2 hari sekali.... Razz

aritu aku cuci air, aku nampak gold dust kat sisik pertama kat belakang kepala aro aku tu, hehe, cam cun jer... Twisted Evil
Uishh... Shocked
Amik la selfie dia cheers

nak selfieee??? kene tgguuuuuu~, hehehe Razz
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Today at 5:20 pm

Back to top Go down
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: