Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share
 

 inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe

Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

like atau dislike? hehe, kalau dislike, beri nasihat anda..
i likee...
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 I_vote_lcap100%inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 I_vote_rcap
 100% [ 18 ]
erm, dislike, kureng bro...
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 I_vote_lcap0%inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 I_vote_rcap
 0% [ 0 ]
Total Votes : 18
 

AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeSat Feb 08, 2014 2:33 am

Very Happy mekasih bro...

betul dah tu... uv light tu lampu, uv filter tu filter ...

jgn kan aro bro, kalau kena kat mata kita pun blh buta gak...  Cool 
Back to top Go down
View user profile
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeSat Feb 08, 2014 7:31 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy mekasih bro...

betul dah tu... uv light tu lampu, uv filter tu filter ...

jgn kan aro bro, kalau kena kat mata kita pun blh buta gak...  Cool 

bleh doh tepek slow2 tu..hehehhe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeSun Feb 09, 2014 11:18 pm

Very Happy nak tepek ape tu bro? hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeMon Feb 17, 2014 1:11 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy nak tepek ape tu bro? hehe

tepek gambar aronye..kalo ade stock baru pun tepek le skali..hehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeMon Feb 17, 2014 10:58 am

Laughing hehe, belum lagi bro, hujung bulan ni letak dlm BT... nanti aku tepek...  Razz 
Back to top Go down
View user profile
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeTue Feb 18, 2014 1:53 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Laughing hehe, belum lagi bro, hujung bulan ni letak dlm BT... nanti aku tepek...  Razz 

cantikkkkk
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: dah masuk blue tank 1/3/14 aritu, hehe sila komen   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeSun Mar 09, 2014 11:59 pm

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 11cftj4
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 2w6bbph
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 D4odf
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 2dl6pw0
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeMon Mar 10, 2014 12:00 am

Very Happy sori gambo tak clear, pakai hp yo jang... hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeMon Mar 10, 2014 12:02 am

comey ikan bro...kena tepek lg gambar ni..kasi yg clear ckit..hehehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeTue Mar 11, 2014 8:30 am

Very Happy hehe, tula pasal bro... DSLR lom ambik... kat rumah... skang kat umah mertua bro, hehe cheers 
Back to top Go down
View user profile
farezfauze

farezfauze

Posts : 25
Join date : 19/02/2014
Location : Puncak Alam, Shah Alam

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeSat Mar 15, 2014 8:01 pm

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 4p3r

bro lan..aku dah bape kali ternampak gmbr otai2 buat tmpt air kuar dari top filter tu mcm ni..
share skit mcm mana nak buat? kalau blh tempek sket gmbr kat piping ni shj blh bro?nk tgk sket..
aku bab2 diy ni fail sket bro..hehe..kena tgk btl2..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Mar 21, 2014 10:57 am

Very Happy kacang je tu bro, meh aku ajar, hehe..

1)ambik piping hitam yg kat top filter tu.

2)bro carik paip pvc yg lebih kurang saiz piping hitam tu.

3)bro potong paip pvc ikut panjang yg bro perlukan,

4)panaskan hujung paip pvc (agak2 lembut ckit, jangan sampai terbakar pulak)

5)bro masuk je kat piping hitam, alignment kasi lurus sket, biar sampai paip pvc tu keras.

6)kalau paip pvc tu dh keras, automatik dia dh ikut saiz piping yg hitam tu.

 Razz selamat mencuba...  cheers 
Back to top Go down
View user profile
farezfauze

farezfauze

Posts : 25
Join date : 19/02/2014
Location : Puncak Alam, Shah Alam

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeSat Mar 22, 2014 10:03 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy kacang je tu bro, meh aku ajar, hehe..

1)ambik piping hitam yg kat top filter tu.

2)bro carik paip pvc yg lebih kurang saiz piping hitam tu.

3)bro potong paip pvc ikut panjang yg bro perlukan,

4)panaskan hujung paip pvc (agak2 lembut ckit, jangan sampai terbakar pulak)

5)bro masuk je kat piping hitam, alignment kasi lurus sket, biar sampai paip pvc tu keras.

6)kalau paip pvc tu dh keras, automatik dia dh ikut saiz piping yg hitam tu.

 Razz selamat mencuba...  cheers 

Tqvm bro..siap step lg..terbaek la bro..dh buat nanti aku upload gambor..hihi
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeSun Mar 23, 2014 11:59 pm

Very Happy hehe, tadahal lah, simple je tu...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeMon Jun 02, 2014 7:23 am

Very Happy kasi hapdet ckit gambo lam dark tank ni, hehe.... cheers 
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 27yd40i

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 V3nmut

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 2hga0hx

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Vyph6w

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Xpww9k

camner? ade komen tak? hehehe  Laughing lol! 
Back to top Go down
View user profile
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeMon Jun 02, 2014 9:10 pm

Cun bro...base dia...chu dah ade.....
ckit masa lg bile lvl 5 dah full lg cun..leleh mata wa....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeTue Jun 03, 2014 1:16 am

Razz hehe, mekasih bro... mane leh celen korang bro, HB pun dh level tggi, hehe...  Laughing 

chu tggl 2 3 biji lagi nak full bro, hehe, 2 baris cunnnnnnnn~  geek 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Jun 06, 2014 1:26 pm

update geng baru aro aku  Twisted Evil 

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 33uz75u

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 6th06x

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 26125hj

terpaksa letak partition, ms baru dtg aritu kena buli ngan BB aku... lol! 

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 F2plxz

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Bf11ec

jangan lah malu2 nak komen, aku pulak yg malu nak post gambo kalau takde org komen, hehehe  lol! 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Aug 01, 2014 6:35 am

last aku update, takde pulak org komen, ni pun aku suke2 je update, hehe  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed 
 
MGBB aku dah berumur setahun... hehe  Twisted Evil 
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 2pzb2n8

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 73cor6

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 35a7v40

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Nx2yb

mari komen  cheers 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Aug 01, 2014 6:41 am

Razz yg ni pulak F0 aku, hehe, tak tau jenis apa.... scratch 

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 2lljcs3

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 29kyonl

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 2aj96l4

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 30lcu39

saiz 6 inci..
shine level dh 4.5...
nampak biru2 sket, macam ada ring.. aku tak tau jenis apa, dpt dekat sungai hulu kampung aku kat Dalat, Mukah, Sarawak..  scratch 

p/s skang ni aku tgh tanning, nak tengok kot2 ada perubahan, hehe  Twisted Evil 

Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeThu Aug 07, 2014 11:16 am

try fokus kt ekor lan
Back to top Go down
View user profile
aro2011

aro2011

Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Aug 08, 2014 1:47 am

ni ikan mana lan?fo tu ke?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Aug 08, 2014 2:07 am

zaltaiho wrote:
try fokus kt ekor lan

aku tak dapat nak ambik gamba clear bro, ni yg terbaik, hehe, aro ni asyik berenang je... kalau aku dpt ambik gambar lagi, nanti aku post...  Razz  Razz 

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 32zizp0

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Akziir

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Eurdph

ekor bulat, base kebiru2an lvl 4.5... ring lvl 5.. ekor ada garis2 warna merah gelap... kepala spoon head..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^

^MoloT0V*Lan^

Posts : 2190
Join date : 16/08/2013
Age : 76
Location : BINTULU, SARAWAK

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Aug 08, 2014 2:08 am

Very Happy ini la f0 tu bro, tp jenis tak tau la...  scratch 
Back to top Go down
View user profile
Kunka

Kunka

Posts : 88
Join date : 04/05/2014
Age : 31
Location : Jalan Teratai 14

inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitimeFri Aug 08, 2014 2:27 am

Asalamualaikum tuan. Amboi ikannya.. Bkn men bgaye lgi ha..
Banyak ikan mu ni lan. Huhu.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Empty
PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe - Page 2 Icon_minitime

Back to top Go down
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe
Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: