Perbincangan mengenai arowana dan sistem pawah kolam arowana
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

like atau dislike? hehe, kalau dislike, beri nasihat anda..
i likee...
100%
 100% [ 18 ]
erm, dislike, kureng bro...
0%
 0% [ 0 ]
Total Votes : 18
 

AuthorMessage
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Feb 08, 2014 2:33 am

Very Happy mekasih bro...

betul dah tu... uv light tu lampu, uv filter tu filter ...

jgn kan aro bro, kalau kena kat mata kita pun blh buta gak...  Cool 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Feb 08, 2014 7:31 pm

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy mekasih bro...

betul dah tu... uv light tu lampu, uv filter tu filter ...

jgn kan aro bro, kalau kena kat mata kita pun blh buta gak...  Cool 

bleh doh tepek slow2 tu..hehehhe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Feb 09, 2014 11:18 pm

Very Happy nak tepek ape tu bro? hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Feb 17, 2014 1:11 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy nak tepek ape tu bro? hehe

tepek gambar aronye..kalo ade stock baru pun tepek le skali..hehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Feb 17, 2014 10:58 am

Laughing hehe, belum lagi bro, hujung bulan ni letak dlm BT... nanti aku tepek...  Razz 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Feb 18, 2014 1:53 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Laughing hehe, belum lagi bro, hujung bulan ni letak dlm BT... nanti aku tepek...  Razz 

cantikkkkk
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: dah masuk blue tank 1/3/14 aritu, hehe sila komen   Sun Mar 09, 2014 11:59 pm




Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Mar 10, 2014 12:00 am

Very Happy sori gambo tak clear, pakai hp yo jang... hehe
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Mar 10, 2014 12:02 am

comey ikan bro...kena tepek lg gambar ni..kasi yg clear ckit..hehehehe
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Mar 11, 2014 8:30 am

Very Happy hehe, tula pasal bro... DSLR lom ambik... kat rumah... skang kat umah mertua bro, hehe cheers 
Back to top Go down
View user profile
farezfauze



Posts : 25
Join date : 19/02/2014
Location : Puncak Alam, Shah Alam

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Mar 15, 2014 8:01 pm



bro lan..aku dah bape kali ternampak gmbr otai2 buat tmpt air kuar dari top filter tu mcm ni..
share skit mcm mana nak buat? kalau blh tempek sket gmbr kat piping ni shj blh bro?nk tgk sket..
aku bab2 diy ni fail sket bro..hehe..kena tgk btl2..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Mar 21, 2014 10:57 am

Very Happy kacang je tu bro, meh aku ajar, hehe..

1)ambik piping hitam yg kat top filter tu.

2)bro carik paip pvc yg lebih kurang saiz piping hitam tu.

3)bro potong paip pvc ikut panjang yg bro perlukan,

4)panaskan hujung paip pvc (agak2 lembut ckit, jangan sampai terbakar pulak)

5)bro masuk je kat piping hitam, alignment kasi lurus sket, biar sampai paip pvc tu keras.

6)kalau paip pvc tu dh keras, automatik dia dh ikut saiz piping yg hitam tu.

 Razz selamat mencuba...  cheers 
Back to top Go down
View user profile
farezfauze



Posts : 25
Join date : 19/02/2014
Location : Puncak Alam, Shah Alam

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sat Mar 22, 2014 10:03 am

^MoloT0V*Lan^ wrote:
Very Happy kacang je tu bro, meh aku ajar, hehe..

1)ambik piping hitam yg kat top filter tu.

2)bro carik paip pvc yg lebih kurang saiz piping hitam tu.

3)bro potong paip pvc ikut panjang yg bro perlukan,

4)panaskan hujung paip pvc (agak2 lembut ckit, jangan sampai terbakar pulak)

5)bro masuk je kat piping hitam, alignment kasi lurus sket, biar sampai paip pvc tu keras.

6)kalau paip pvc tu dh keras, automatik dia dh ikut saiz piping yg hitam tu.

 Razz selamat mencuba...  cheers 

Tqvm bro..siap step lg..terbaek la bro..dh buat nanti aku upload gambor..hihi
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Sun Mar 23, 2014 11:59 pm

Very Happy hehe, tadahal lah, simple je tu...
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Jun 02, 2014 7:23 am

Very Happy kasi hapdet ckit gambo lam dark tank ni, hehe.... cheers 
 










camner? ade komen tak? hehehe  Laughing lol! 
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Mon Jun 02, 2014 9:10 pm

Cun bro...base dia...chu dah ade.....
ckit masa lg bile lvl 5 dah full lg cun..leleh mata wa....
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Tue Jun 03, 2014 1:16 am

Razz hehe, mekasih bro... mane leh celen korang bro, HB pun dh level tggi, hehe...  Laughing 

chu tggl 2 3 biji lagi nak full bro, hehe, 2 baris cunnnnnnnn~  geek 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Jun 06, 2014 1:26 pm

update geng baru aro aku  Twisted Evil 







terpaksa letak partition, ms baru dtg aritu kena buli ngan BB aku... lol! 





jangan lah malu2 nak komen, aku pulak yg malu nak post gambo kalau takde org komen, hehehe  lol! 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 01, 2014 6:35 am

last aku update, takde pulak org komen, ni pun aku suke2 je update, hehe  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed 
 
MGBB aku dah berumur setahun... hehe  Twisted Evil 
 








mari komen  cheers 
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 01, 2014 6:41 am

Razz yg ni pulak F0 aku, hehe, tak tau jenis apa.... scratch 









saiz 6 inci..
shine level dh 4.5...
nampak biru2 sket, macam ada ring.. aku tak tau jenis apa, dpt dekat sungai hulu kampung aku kat Dalat, Mukah, Sarawak..  scratch 

p/s skang ni aku tgh tanning, nak tengok kot2 ada perubahan, hehe  Twisted Evil 

Back to top Go down
View user profile
zaltaiho



Posts : 53
Join date : 30/01/2013
Location : Kuala Ketil Kedah

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Thu Aug 07, 2014 11:16 am

try fokus kt ekor lan
Back to top Go down
View user profile
aro2011



Posts : 794
Join date : 18/03/2011
Location : Kota Bharu

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 1:47 am

ni ikan mana lan?fo tu ke?
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 2:07 am

zaltaiho wrote:
try fokus kt ekor lan

aku tak dapat nak ambik gamba clear bro, ni yg terbaik, hehe, aro ni asyik berenang je... kalau aku dpt ambik gambar lagi, nanti aku post...  Razz  Razz 







ekor bulat, base kebiru2an lvl 4.5... ring lvl 5.. ekor ada garis2 warna merah gelap... kepala spoon head..
Back to top Go down
View user profile
^MoloT0V*Lan^



Posts : 2189
Join date : 16/08/2013
Age : 74
Location : BINTULU, SARAWAK

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 2:08 am

Very Happy ini la f0 tu bro, tp jenis tak tau la...  scratch 
Back to top Go down
View user profile
Kunka



Posts : 88
Join date : 04/05/2014
Age : 28
Location : Jalan Teratai 14

PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Fri Aug 08, 2014 2:27 am

Asalamualaikum tuan. Amboi ikannya.. Bkn men bgaye lgi ha..
Banyak ikan mu ni lan. Huhu.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe   Today at 4:57 am

Back to top Go down
 
inilah ikan saya yg tak dapat nak celen otai2 sekalian, hehe
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Arowana Shopzone :: Perbincangan mengenai ikan arowana :: My Arowana dan My Aquarium-
Jump to: